Προς το περιεχόμενο

Εντολές για terminal

d-l-sama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά όπως λέει και ο τίτλος ξέρει κανένας κανένα site για τις εντολές?Ξέρω ότι οι Mac χρησιμοποιούν το κέλυφος του Unix αλλά οι εντολές δεν μου βγαίνουν!Δηλαδή πως ανοίγω έναν κειμενογράφο,πώς κάνω compile ενα πρόγραμμα κτλ!Επίσης είδα ότι αν πάω να αποθηκεύσω ένα πρόγραμμα σε .c από Texteditor,τότε θα μου ζητήσει να το αποθηκεύσει σε .rtf.Ξέρει κανένας τι παίζει?Περισσότερο όπως θα καταλάβατε το θέλω για προγραμματσμό γιατί έχω να διαβάσω C,C++!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχεις εγκατεστημένο το gcc? Ο κειμενογράφος ανοίγει με pico αν θες να προγραμματίζεις εκεί, αν και είναι ζόρικα, η apple δίνει και το xcode μαζί με το osx, εκτός αν θες σόνυ και καλά να προγραμματίζεις σε terminal. Για c++ δεν ξέρω, αλλά c έχω λιώσει.

http://www.ss64.com/osx/ Εδώ είναι οι εντολές σου.υπάρχουν και άλλες αλλα αυτές είναι οι πιο handy.to darwin χρησιμοποιεί και

το bash οποτε πολλές εντολές του linux που ήδη ξέρεις( αν ξέρεις )έχουν χρήση και στο macosxγια c/c++ θα χρειαστείς έναν text editor και έναν compiler.google it.

Πρώτα κατέβασε το XCode (η απλά κάνε το εγκατάσταση από το DVD του λειτουργικού) για να εγκατασταθεί ο gcc.

Μετά είναι απλά πράγματα, κατεβάζεις το Smultron, γράφεις το πρόγραμμά σου, το σώζεις στο Home πχ, ανοίγεις Terminal, γράφεις

g++ name.cpp && ./a.out
και είσαι κυριλέ :-p

Μπορείς να κατεβάσεις και το Eclipse ...

Δεν έχεις εγκατεστημένο το gcc? Ο κειμενογράφος ανοίγει με pico αν θες να προγραμματίζεις εκεί, αν και είναι ζόρικα, η apple δίνει και το xcode μαζί με το osx, εκτός αν θες σόνυ και καλά να προγραμματίζεις σε terminal. Για c++ δεν ξέρω, αλλά c έχω λιώσει.

Εφόσων έχεις λιώσει για C!Μια μικρή βοήθεια!Πες λίγο τα βήματα που ακολουθείς από την αρχή μέχρι την εκτέλεση του προγράμματος με XCode!Γιατί το έχω κατεβάσει,προσπαθώ να βγάλω καμια άκρη και δεν βγάζω τίποτα!Ούτε το Hello word δεν μπορώ να τρέξω!Και την άλλη εβδομάδα θα χρειαστώ οπωσδήποτε κάποιο προγραμματιστικό πρόγραμμα!Οπότε please help!Πές λίγο τα βήματα για να σωθώ!

Εφόσων έχεις λιώσει για C!Μια μικρή βοήθεια!Πες λίγο τα βήματα που ακολουθείς από την αρχή μέχρι την εκτέλεση του προγράμματος με XCode!Γιατί το έχω κατεβάσει,προσπαθώ να βγάλω καμια άκρη και δεν βγάζω τίποτα!Ούτε το Hello word δεν μπορώ να τρέξω!Και την άλλη εβδομάδα θα χρειαστώ οπωσδήποτε κάποιο προγραμματιστικό πρόγραμμα!Οπότε please help!Πές λίγο τα βήματα για να σωθώ!

Είπα έλιωσα σε c αλλά όχι στο xcode, το xcode δε μπορούσα ούτε εγώ να το βρω όταν βιαζόμουνα, και έτσι έχω λιώσει ατέλιωτες ώρες στον πολυαγαπημένο μου pico !!! Όταν τέλειωσαν τα project μου και ενώ έπαιζα κάπου έψαξα και το βρήκα τί έπρεπε να κάνω.. Αλλά τώρα δε θυμάμαι.. Κάτσε να δω και αν το βρω θα υπάρξει update..

Τελικά το βρήκα!απλά ανοίγω τον TextEditor και μετά αποθηκεύω σε C!Ότι ακριβώς έκανα και σε linux!Προς το παρόν δεν θα ψάξω άλλο το XCode!Έτσι και αλλιώς μου έδωσε αυτό που ήθελα!Τον gcc,g++ compiler του!Από εδώ και πέρα θα παίξω έτσι!Μιάς και έτσι το θέλει(κατά κάποιον τρόπο) ο καθηγητής μου!δεν παραδέχεται κανέναν άλλον μεταγλωτιστή εκτός από αυτόν που δίνει ο Turbo C και η visual studio!Οπότε και μετά από συνεννόηση μαζί του θα το τρέξω έτσι!Thanks πάντως που ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου!Αν σας ξαναχρειαστώ θα ξαναγράψω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...