d-l-sama Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Παιδιά όπως λέει και ο τίτλος ξέρει κανένας κανένα site για τις εντολές?Ξέρω ότι οι Mac χρησιμοποιούν το κέλυφος του Unix αλλά οι εντολές δεν μου βγαίνουν!Δηλαδή πως ανοίγω έναν κειμενογράφο,πώς κάνω compile ενα πρόγραμμα κτλ!Επίσης είδα ότι αν πάω να αποθηκεύσω ένα πρόγραμμα σε .c,τότε θα μου ζητήσει να το αποθηκεύσει σε .rtf.Ξέρει κανένας τι παίζει?
Boban Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 τι ακριβως θες να κανεις. Σε μενα αν γραψεις vi θα ανοιξει ο vim κανονικα. Για να κανεις compile σε terminal πρεπει να εχεις εγκαταστησει καποιον compiler πχ το gcc. Α... και μαλλον το ποστ ειναι και σε λαθος τομεα.
d-l-sama Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Εγώ θέλω να διαβάσω C,C++, και στα linux που είμαι γράφω απλά ένα gedit και μου βγαίνει απ'ευθείας ο editor!Γράφω το προγραμμα,το σώζω σαν -----.c και μετά για να το τρέξω κάνω gcc(g++) ------.c(.cpp) και μετά για εκτέλεση ./a.out!Λογικό δεν είναι?Κάτι τέτοιο προσπαθώ να κάνω αλλά δεν μου βγαίνει!αποθηκεύω σε .c και αυτό μου το γυρνάει σε .rtf!Για προγραμματισμό δεν είναι αυτός ο τομέας?Δεν υπάρχει κανένας χρήστης Mac που να προγραμματίζει σε C,C++?
Boban Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Μαλλον θα πρεπει να τα εγκαταστησεις μεσω fink αν θυμαμαι καλα.(Τουλαχιστον για tiger) Για mac και c (και οχι μονο) ειναι το xcode που ειναι της apple και πολυ πιθανο να το εχεις ηδη μεσα.(Αν δεν το εχεις ειναι στο Dvd) Σε εμενα αν γραψεις κατι με το Textedit και το σωσεις με καταληξη .c μια χαρα αρχειο c αναγνωριζει Μαλλον στο mac os επρεπε να βαλεις το ποστ Παντος ειναι σιγουρο οτι αυτο που θες γινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.