Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Auction Site (για εκπαιδευτικούς σκοπούς)

Fozzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ανατέθηκε σαν εργασία να κάτσω και να φτιάξω ένα site για δημοπρασίες, το οποίο εννοείται οτι δεν θα βγεί ποτε online, απλά για να περάσω ένα μάθημα είναι.

Το θέμα όμως είναι οτι ενώ ως επι το πλείστον το μάθημα είχε να κάνει με javascripts, τώρα καλούμαι να στήσω ολόκληρο site δημοπρασιών και έχω πελαγώσει.

Εννοείται οτι δε με απασχολεί το γραφικό μέρος και το design πολύ, όσο οι προγραμματιστικές τεχνικές που θα χρησιμοποιεί το site.

Eν ολίγοις βάσεις δεδομένων, και asp. Ελευθερία υπάρχει πάντως κατα το developing να χρησιμοποιήσω ο,τι θέλω και με βολευει πιο πολύ (μονο η asp είναι στάνταρ), έλα όμως που δεν ξέρω ΤΙ θα με βόλευε περισσότερο (γι'αυτο ζητάω τα φώτα σας)

Τί εργαλεία θα μου προτείνατε για αυτή τη δουλειά (auction site με 1 admin, 2-3 users, 5-6 items, login-logout, δημιουργία κάποιου auction, biddings, απλά πραγματάκια γενικότερα)

Ποιά είναι η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός ενος auction site? Πώς συνδέονται οι βάσεις με την asp και τούμπαλιν; Δεν έχω ιδέα!

Το ξέρω οτι ζητάω πολλά, αλλα ένα μάθημα έχω για το πτυχίο (το ρημάδι) και ήρθε ο καιρός να το περάσω, δεν πάει άλλο.

Επίσης υπάρχει κάτι απλό σε κώδικα για να δώ πώς λειτουργεί το όλο αλισβερίσι στα auction sites?

ΥΓ: Το βάζω εδώ και όχι στο web authoring, γιατί θεωρώ πως επι το πλείστον είναι προγραμματιστική η δουλειά που έχω να κάνω (βάσεις και asp) αν κάποιος mod κρίνει διαφορέτικά, ας το μεταφέρει το web authoring.

Δημοσ.

Αγαπητέ Fozzy,

Δεν ξέρω αν πραγματικά μπορέσουν να σε βοηθήσουμε!

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, τουλάχιστον όσον αφορά την asp. Με την javascript πολύ ευχαρίστως.

Να ξέρεις φυσικά ότι με την javascript πιο πολύ θα ασχοληθείς γύρω από την εμφάνιση και τα εφέ που θα βάλεις στο site.

Πάντως γιατί δεν δοκιμάζεις να δεις μερικά ήδη υπάρχον site και να "κλέψεις" ιδέες από εκεί?

Εγώ από εκεί θα ξεκινούσα! Ψάξε λοιπόν στο Google για τέτοιου είδους site!

Είναι μια αρχή!

Δημοσ.
Αν ήταν σε jsp/jsf να σε βοηθούσα, αλλά asp δεν κατέχω ;)

Κι εγώ το ίδιο, αλλά με php.

Γενικά, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις βάση δεδομένων MySQL, ένα table "users" που θα έχει τα στοιχεία των, εεε, users (όνομα, κωδικό, id κτλ.), σύστημα login με cookies τα οποία θε περιέχουν το id και τον encrypted κωδικό του χρήστη, ένα table "auctions" με τις δημοπρασίες, τι είναι, ποιος τις ξεκίνησε κτλ. και ένα table "bids" με τις προσφορές, πόσο μεγάλες ήταν, ποιος τις έκανε και για ποια δημοπρασία.

Για το πώς θα συνδεθείς στη MySQL ψάξε "asp mysql" στο Γούγλη και θα πρέπει να βρεις καλά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους, όπως λέω και στο πόστ μου δε με ενδιαφέρει τόσο το designIng μέρος του site, αλλα το πώς θα δουλεύουν όλα απο πλευράς κώδικα, καθώς και πώς συνεργάζεται η .asp με τις βάσεις.

Θα μπορούσατε ίσως να μου περιγράψετε με λόγια την διαδικασία ενος bid πχ για να την καταλάβω; (Απο θέμα τί θα γίνεται στον κώδικα οταν ο χρήστης bidd-άρει πώς θα ανοίγει τον πίνακα bids η asp και ποιές συναρτήσεις χρησιμοποιούνται για εγγραφή/κλήση δεδομένων απο τη βάση μέσω .asp)

Aυτό ειναι που κυρίως δεν καταλαβαίνω, η φιλοσοφία. (που πιστεύω πανω κάτω είναι η ίδια, ασχετα αν το κάνεις με asp, php ή jsp)

Όσο για googling έψαξα, αλλα παντού βρήκα έτοιμα add-ons για joomla, σε php και γενικά έτοιμα πράγματα που εκτός του οτι είναι 1000 φορές πιο πολύπλοκα (μιας και ενσωματώνουν ένα σωρό δυνατότητες) έχουν και κάποιο σχετικό κόστος 200-300 δολάρια.

Δημοσ.

Cool, έριξα ήδη μια πρόχειρη ματιά, θα το κοιτάξω καλύτερα το βραδάκι που θα έχω χρόνο.

Μήπως όμως ξέρει κανείς να μου απαντήσει στο βασικό μου ερώτημα; τη φιλοσοφία του site? Πιστευω οτι απο εκεί πρέπει ν'αρχισω, και μετα να ασχοληθώ με την ανάπτυξη κώδικα. Πρέπει εννοείται να ξέρω το πώς θα λειτουργεί και πότε, και πώς θα καλώ τη βάση για εγγραφη/ανάγνωση δεδομενων... anyone?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...