Hellaslover Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Έκανα αίτηση σήμερα για νέου τύπου διαβατήριο μέσο του ελληνικού προξενείου στο Los Angeles. Δε ξέρω αν έκανα γκάφα, αλλα στην υπεύθυνη δήλωση έγραψα ότι γνωρίζω ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού. 1) υπάρχει περίπτωση να μη μου βγάλουν διαβατήριο για αυτό το λόγο 2) υπάρχει περίπτωση να έχω προβλήματα στο αεροδρόμιο η να γραφει στο διαβατήριο ότι είμαι ανυπότακτος? Ο πρόξενος δε θα δεχόταν να με εξυπηρετήσει αν έκανα αλλιώς, λέγοντας ότι δε θέλει μπελάδες σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αλλα έχω διαβάσει σε πολλά sites ότι δεν έχει σχέση η έκδοση διαβατηρίου με τα στρατολογικά.. Επίσης μου είπε ότι είναι 50-50 να μου βγει το διαβατήριο επειδή υπάρχει μπάχαλο στην ελλάδα με τα διαβατήρια και με το παραμικρό δε σου το βγάζουν. Ισχύει κάτι τέτοιο? δηλαδή ότι ένας στους δυο βγάζει.... ρωτάω γιατί γυάλιζε λίγο η μύτη μου στις fotos (μονο ο πρόξενος το είδε!), και επειδή έγραψα ανυπότακτος εξωτερικού ανησυχώ λιγάκι μη δε μου το βγάλουν...
rallis Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Συνήθως ζητάνε απολυτήριο στρατού για να σου εκδόσουν διαβατήριο ή νόμιμη αναβολή στράτευσης.Προφανώς εσύ δεν έχεις κάτι τέτοιο.Και βέβαια έχει σχέση η εκδοση διαβατηρίου με τα στρατολογικά.Αλλιώς δεν θα σε ρώταγαν καθόλου. Αν βρισκόσουν στην Ελλάδα και ζήταγες διαβατήριο δεν θα σου έβγαζαν με τίποτα-εφόσον είσαι ανυπότακτος!Τώρα επειδή βρίσκεσαι σε ''τριτη χώρα'' εκτός ΕΕ και χωρίς διαβατήριο δεν μπορείς ούτε καν να επιστρέψεις στην πατρίδα σου ίσως να ισχύει κάτι ενδιάμεσο.πχ να σου δώσουν διαβατήριο με πολυ μικρή χρονικη διάρκεια ή να σου δώσουν μια βεβαίωση ίσα για να μπορείς να ταξιδέψεις μόνο πρός την Ελλάδα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Συνήθως ζητάνε απολυτήριο στρατού για να σου εκδόσουν διαβατήριο ή νόμιμη αναβολή στράτευσης.[...] Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση διαβατηρίου δεν περιλαμβάνουν απολυτήριο στρατού ή νόμιμη αναβολή στράτευσης. Έκανα αίτηση σήμερα για νέου τύπου διαβατήριο μέσο του ελληνικού προξενείου στο Los Angeles. Δε ξέρω αν έκανα γκάφα, αλλα στην υπεύθυνη δήλωση έγραψα ότι γνωρίζω ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού.1) υπάρχει περίπτωση να μη μου βγάλουν διαβατήριο για αυτό το λόγο 2) υπάρχει περίπτωση να έχω προβλήματα στο αεροδρόμιο η να γραφει στο διαβατήριο ότι είμαι ανυπότακτος? Ο πρόξενος δε θα δεχόταν να με εξυπηρετήσει αν έκανα αλλιώς, λέγοντας ότι δε θέλει μπελάδες σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αλλα έχω διαβάσει σε πολλά sites ότι δεν έχει σχέση η έκδοση διαβατηρίου με τα στρατολογικά.. Επίσης μου είπε ότι είναι 50-50 να μου βγει το διαβατήριο επειδή υπάρχει μπάχαλο στην ελλάδα με τα διαβατήρια και με το παραμικρό δε σου το βγάζουν. Ισχύει κάτι τέτοιο? δηλαδή ότι ένας στους δυο βγάζει.... ρωτάω γιατί γυάλιζε λίγο η μύτη μου στις fotos (μονο ο πρόξενος το είδε!), και επειδή έγραψα ανυπότακτος εξωτερικού ανησυχώ λιγάκι μη δε μου το βγάλουν... Τα πιστοποιητικά που χρειάζονται για την έκδοση διαβατηρίου περιγράφονται αναλυτικά εδώ: http://www.passport.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=98'>http://www.passport.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=218&Itemid=98 Γενικά πληροφορίες για τα νέα διαβατήρια εδώ: http://www.passport.gov.gr/
Hellaslover Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 παιδιά εμενα μου είπανε από το προξενείο ότι χρειάζεται χαρτί από τι στρατολογία αν έχω τελειώσει φαντάρος και αν όχι τότε να δώσει το OK η στρατολογία γνωρίζοντας ότι είμαι ανυπότακτος, δηλώνοντας και εγώ ότι γνωρίζω ότι είμαι..αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι μη κάνουν μπλόφα και με πιάσουν στο αεροδρόμιο μιας και είμαι ανυπότακτος, υπάρχει τέτοια περίπτωση?? απ' ότι ξέρω έχω το δικαίωμα να κάτσω ένα μηνα χωρίς να μου πουν τίποτα..θα χρειαστεί να το αποδείξω αυτό? η θα πρέπει να μου αποδείξουν αυτοί ότι έκατσα παραπάνω? και από τι στιγμή που δεν σφραγίζονται τα διαβατήρια πως θα υπάρχει απόδειξη (αν το εισιτήριο το πέταξα..) γενικά ακούω ότι είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα και ότι μπαίνω-βγαίνουν ανυπότακτοι χρονια τώρα χωρίς προβλήματα...είναι όντως έτσι? ποσο βάση δίνουν σε τέτοια θέματα στα αεροδρόμια?? Επίσης ίσως μπορέσω να βγάλω αμερικανικο διαβατήριο, πληρώνοντας αρκετά $$$...συμφέρει να κάνω κάτι τέτοιο? η θα έχω τις ίδιες πιθανότητες να έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο?
JohnnyDragon Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Kαι αν επιτρέπετε γιατί είσαι ανυπότακτος?? Δεν θα ήταν όλα πιο απλά αν είχες υπηρετίση αυτόν τον ένα μόνο χρόνο (πλεον) στον Ελληνικό Στρατό?
Hellaslover Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 γιατί μένω αμερική και σπουδάζω...δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπηρετήσω αλλα θέλω όταν έρθω μόνιμα δηλαδή σε 2-3 χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.