Προς το περιεχόμενο

Dreambox phase 2

Evil_Skullman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα wireless ρουτερ που ειναι συνδεδεμενο με τον ενα δεκτη dreambox μεσω καλωδιου ethernet στο δωματιο μου.Κι ενα ακομα δεκτη στο σαλονι.Δοκιμασα σημερα και τραβηξα δευτερο καλωδιο απο το ρουτερ στο σαλονι και λειτουργουν κι οι 2 δεκτες κανονικα.Το προβλημα μου ομως ειναι οτι θελω ολο αυτο να το κανω να λειτουργει ασυρματα (χωρις δευτερο καλωδιο) γιατι εχω τα ξαδελφακια μου που πηγαινοερχονται σπιτι και σκεφτομαι οτι θα μπουρδουκλωθουν καμια μερα στο καλωδιο και παρε οθονη και δεκτη κατω. :fear:

Ενας φιλος μου προτεινε access point ωστε να παιρνει ιντερνετ απο το ρουτερ ασυρματα και να λειτουργει ο δεκτης κανονικα.

Θα λειτουργησει ετσι?

Μπορει καποιος να μου προτεινει μια λυση??? :-D

Δημοσ.

Θα λειτουργήσει. Το μόνο "ζόρι" είναι να βρεις access point που να συνεργάζεται "σωστά" με το router σου (γιατί αρκετοί συνδυασμοί παρουσιάζουν προβλήματα).

Επίσης μπορείς να στήλεις το ιντερνετ και μέσω ρεύματος (powerline) που πιάνουν μέχρι και 200MBps και έτσι θα γλυτώσεις την ακτινοβολία (που είναι χειρότερη από το να σου ρίξουν την τηλεόραση κάτω).

Δημοσ.

Και εγώ θα σου πρότεινα την λύση με τα μπριζακια μέσου ρεύματος.

Είναι λίγο ακριβούτσικα αλλα αξίζει τo κόπο αν έχεις μεγάλο σπίτι και οι αποστάσεις είναι μεγάλες.

Φιλαράκι μου τo έκανε από πρώτο σε δεύτερο όροφο και όλα πήγαν τέλεια

Δημοσ.

βρηκα κατι πολυ ωραια home plug στο e-shop

αλλα ενα φιλαρακι με συμβουλεψε οτι θα εχω προβληματα με τις συχνοτητες και με το ρευμα.

Ισχυει?

Δημοσ.
βρηκα κατι πολυ ωραια home plug στο e-shop

αλλα ενα φιλαρακι με συμβουλεψε οτι θα εχω προβληματα με τις συχνοτητες και με το ρευμα.

Ισχυει?

Εγω και παλι θα σου προτεινα να βαλεις access point.

Για το ΙΔΙΟ σεναριο χρησιμοποιησα αυτα τα δυο με επιτυχια.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616369 (level one)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614902 (asus)

To ASUS δε, ειναι τραγικα ευκολο στο στησιμο (να εχεις υποψιν σου, οτι ισως εχεις προβλημα με WPA2. Μεχρι WPA στηνεται σαν client σε 2 λεπτα...)

Δημοσ.
Εγω και παλι θα σου προτεινα να βαλεις access point.

Για το ΙΔΙΟ σεναριο χρησιμοποιησα αυτα τα δυο με επιτυχια.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616369 (level one)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614902 (asus)

To ASUS δε, ειναι τραγικα ευκολο στο στησιμο (να εχεις υποψιν σου, οτι ισως εχεις προβλημα με WPA2. Μεχρι WPA στηνεται σαν client σε 2 λεπτα...)

Γιατί έχετε μια μανία να κάνετε το σπίτι σας φούρνο μικροκυμάτων ?

Δημοσ.

αν ο δεκτης σου ειναι 7ΧΧΧ

με αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613457

και το wifi plugin (σε μερικα images ειναι ενσωματωμενο,στα αλλα το βαζεις εσυ) γινεται οικονομικα αυτο που 8ελεις.

υπαρχουν και αλλα wifi usb συμβατα με το linux του dreambox,google it και θα βρεις ποια.

Δημοσ.

Felix δυστυχως κι οι 2 δεκτες δεν εχουν υποδοχη USB.

Tech25 απο τα λεγομενα σου μαλλον θα προτιμησω το access point της Asus.

Μια ερωτηση μονο..Αφου το συνδεσω στο δεκτη,υπαρχει περιπτωση να ζητηθουν ρυθμισεις ή θα δωσει αμεσως ιντερνετ?(σαν να συνδεεται μεσω καλωδιου ethernet)

Δημοσ.
Αφου το συνδεσω στο δεκτη,υπαρχει περιπτωση να ζητηθουν ρυθμισεις ή θα δωσει αμεσως ιντερνετ?(σαν να συνδεεται μεσω καλωδιου ethernet)

Εφοσον το παραμετροποιησεις σαν client και εφοσον ο router εχει ενεργοποιημενο DHCP,ο δεκτης θα παιξει κανονικα χωρις ρυθμισεις. (εφοσον εχεις και στον δεκτη ανοιχτο DHCP).Ισως χρειαστει κανενα restart o δεκτης για να ζητησει ΙP. (στην ουσια σαν να εχει καλωδιο πανω του). Να προσεξεις απλα οτι ο εξαερισμος του ASUS ειναι απο κατω (αρα πρεπει να το εχεις καπως πλαγια)

Γιατί έχετε μια μανία να κάνετε το σπίτι σας φούρνο μικροκυμάτων ?

Τι εννοεις "μανια";

Δημοσ.
Τι εννοεις "μανια";

Εννοούσα ότι όλοι έχουν την τάση να γεμίζουν το σπίτι τους με wireless συσκευές με αποτέλεσμα να το μετατρέπουν σε ένα τεράστιο ηλεκτομαγνητικό πεδίο που είναι επιβλαβές για τους ίδιους και κυρίως για τα παιδιά τους.

Δημοσ.
Εννοούσα ότι όλοι έχουν την τάση να γεμίζουν το σπίτι τους με wireless συσκευές με αποτέλεσμα να το μετατρέπουν σε ένα τεράστιο ηλεκτομαγνητικό πεδίο που είναι επιβλαβές για τους ίδιους και κυρίως για τα παιδιά τους.

Να φανταστω οτι δεν εχεις ασυρματο τηλεφωνο, οπως και κινητο..

Σωστα;

Ο φιλος skullman ζητησε την τεχνικη συμβουλη για να λυσει το προβλημα του.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η λυση του home plug, ειναι λαθος τεχνικα και για αυτο του προτεινα access point. Αλλωστε την κεραια του access point δεν την εχεις διπλα στο κεφαλι σου και η ισχυ της ειναι υποπολλαπλασια του ασυρματου τηλεφωνου.

Αλλα γενικα, και εγω προτιμω να αποφευγω καθε φυσης ασυρματο, εφοσον μπορω να εχω ενσυρματη λυση.. (για τηλεφωνο και TCP/IP μιλαω)

Δημοσ.
Να φανταστω οτι δεν εχεις ασυρματο τηλεφωνο, οπως και κινητο..

Σωστα;

Ο φιλος skullman ζητησε την τεχνικη συμβουλη για να λυσει το προβλημα του.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η λυση του home plug, ειναι λαθος τεχνικα και για αυτο του προτεινα access point. Αλλωστε την κεραια του access point δεν την εχεις διπλα στο κεφαλι σου και η ισχυ της ειναι υποπολλαπλασια του ασυρματου τηλεφωνου.

Αλλα γενικα, και εγω προτιμω να αποφευγω καθε φυσης ασυρματο, εφοσον μπορω να εχω ενσυρματη λυση.. (για τηλεφωνο και TCP/IP μιλαω)

Συμφωνώ ότι να τα αποφύγουμε όλα δεν γίνεται, αλλά όπου μπορούμε καλό είναι

(πχ κινητό μόνο με "μπλου-τουθ" και μακριά από το σώμα, ενσύρματα τηλέφωνα σπίτι κτλ)

Η τεχνική λύση καλή είναι (δεν είπα το αντίθετο) αλλά εγώ στάθηκα στο αρχικό που είπε ο φίλος ότι έχει παιδιά που τρέχουν μέσα στο σπίτι.

Φιλικά,

Δημοσ.

Παιδια χιλια εχαριστω.

Οι ακτινοβολιες ομως ειναι κατι που δε μπορουμε να αποφυγουμε αλλα σιγουρα μπορουμε να το περιορισουμε.Αν το σκεφτεις ανα ενα οικοδομικο τετραγωνο εντοπιζεις και 2 με 3 ασυρματα δικτυα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...