Προς το περιεχόμενο

Αποστολή/παραλαβή email από πολλά pc

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, επειδή στο σπίτι μου χρησιμοποιώ 3 υπολογιστές για αποστολή και λήψη email (αναλόγως σε ποιο δουλεύω) μέσω thundebird, υπάρχει τρόπος/εφαρμογή ώστε να μαζεύονται όλα σε ένα υπολογιστή σαν server και μετά το πρώτο pc που θα ανοίξω αυτό να τα παίρνει? Μπορεί π.χ. να έχω λίγες μέρες να ανοίξω ένα υπολογιστή και να κατεβάζει όλα τα emails που έχω διαβάσει ήδη και αυτό είναι κουραστικό. Επίσης για να ξέρω τι email έχω στείλει και να μην χρειάζεται να αλλάζω pc για να το βρω, υπάρχει αντίστοιχη επιλογή να μαζεύονται στον κεντρικό και να μπορώ να τα <<κατεβάσω>> και να τα δω? Να διευκρινίσω ότι τα emails είναι σε webmail αλλά προτιμώ thunderbird, δεν μου αρέσει να μπαίνω σε σελίδες για να δω τα emails μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Fetchmail για να κατεβάζει ανά τακτά διαστήματα τα μηνύματα και να τα σερβίρεις στο τοπικό δίκτυο με έναν IMAP server (προτείνω Dovecot).

[EDIT:] Εκτός και αν ο πάροχος του mail σου τα σερβίρει ήδη με IMAP και η πρόσβαση στο Internet θεωρείται δεδομένη για όλα τα PC, οπότε θα μπορούσες να ρυθμίσεις τον thunderbird (π.χ.) σε όλα τα PC να χρησιμοποιεί απευθείας τον IMAP server του παρόχου. Όμως, επειδή τα μηνύματα δε θα σβήνονται από τον IMAP server, ενδεχομένως να έχεις περιορισμούς αποθηκευτικού χώρου από τον πάροχο.

Μια άλλη, αλλά όχι κομψή, λύση είναι να χρησιμοποιήσεις POP3 αλλά να ρυθμίσεις τον thunderbird σε όλα τα PC να μην διαγράφει τα μηνύματα μετά την παραλαβή, αλλά να τα διαγράφει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα κατεβάσουν όλα τα PC.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Fetchmail για να κατεβάζει ανά τακτά διαστήματα τα μηνύματα και να τα σερβίρεις στο τοπικό δίκτυο με έναν IMAP server (προτείνω Dovecot).

[EDIT:] Εκτός και αν ο πάροχος του mail σου τα σερβίρει ήδη με IMAP και η πρόσβαση στο Internet θεωρείται δεδομένη για όλα τα PC, οπότε θα μπορούσες να ρυθμίσεις τον thunderbird (π.χ.) σε όλα τα PC να χρησιμοποιεί απευθείας τον IMAP server του παρόχου. Όμως, επειδή τα μηνύματα δε θα σβήνονται από τον IMAP server, ενδεχομένως να έχεις περιορισμούς αποθηκευτικού χώρου από τον πάροχο.

Μια άλλη, αλλά όχι κομψή, λύση είναι να χρησιμοποιήσεις POP3 αλλά να ρυθμίσεις τον thunderbird σε όλα τα PC να μην διαγράφει τα μηνύματα μετά την παραλαβή, αλλά να τα διαγράφει μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα κατεβάσουν όλα τα PC.

Φίλε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα το ψάξω με IMAP αφού το παρέχει ο server (είναι σε site δικό μου και από όριο δεν το φτάνω άμεσα, είναι μεγάλο).

edit: Με IMAP παίζει ακριβώς όπως ήθελα! ΕΥχαριστώ πολύ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...