Προς το περιεχόμενο

Vista 64bit or Xp 64bit???

vtisedan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας.Ειμαι κατοχος ενος evga m/b 680i με core 2 duo 3.2ghz,nvidia 9800gtx, και 2 gb ram.Μεχρι στιγμης δουλευω τα xp sp2 και προσφατα τα sp3.Το μηχανημα σε γενικες γραμμες δουλευει καλυτερα απο τα sp2 και στο crysis μου εδωσε +3fps.Το θεμα ειναι οτι χτες αγορασα 4gb ram mushkin 4-4-4-12 στα 800mhz και τα xp κλασσικα δεν βλεπουν ολη τη μνημη.Απο οτι διαβασα στα thread του insomnia αλλα και αλλου η λυση ειναι 64bit λειτουργικο.

Και εδω θελω την γνωμη σας.Εχω στα χερια μου vista ultimate 64bit γνησια αλλα δεν τα εχω ξαναβαλει γιατι το μηχανημα σερνοτανε.

Τωρα ομως που εχω βαλει 4gb τι θα μου προτεινατε(χρηση internet+gaming)?

Vista 64bit η xp 64bit? (θα προτιμουσα xp 32bit για gaming αλλα βλεπει την μνημη 2.7gb):-(

Ευχαριστω

Δημοσ.

εγώ έχω βάλει Vista...

και παρόλο που έχω όλα τα updates...τρώει κάτι φρίκες κάνοντας restart τον Windows Explorer (δεν επιρρεάζει ότι κάνω εκείνη την στιγμή), όπως επίσης και αυτό το Ip helper...

σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος...και στα παιχνίδια είμαι super (καλά έχω και 8800GTSχ2 - SLI)

τώρα, από εκεί και πέρα είναι επιλογή σου...εγώ πάντως τα έβαλα, εφόσον βγήκε το SP1 (τότε πήρα και 4 gb ram)

Δημοσ.

Vista 32bit SP1.

μια χαρά βλέπουν τα 4gb μνήμης και δεν θα έχεις τα ψυχολογικά των 64 bit, τα οποία θεωρώ ακόμα ανώριμα.

Δημοσ.
Gaming ε? Μαλλον χρειάζεσαι Dirext X 10. Αν είσαι απαιτιτικος που απόσο κατάλαβα είσαι.

Κοιτα απο οτι διαβαζω μεχρι στιγμης δεν εχει βγει καποιος τιτλος που να αξιζει να πας σε directx10 γιατι οι διαφορες ειναι....περισσοτερο αρνητικες στο framerate χωρις να δικαιολογουν τα εξτρα εφφε.

Τωρα μελλοντικα βλεπουμε..

Απλα μου φενεται πως ειχα δει καλυτερη ποιοτητα εικονας στα Vista ακομα και στο desktop (μπορει να ειναι κ η ιδεα μου.)

Δημοσ.
εγώ έχω βάλει Vista...

και παρόλο που έχω όλα τα updates...τρώει κάτι φρίκες κάνοντας restart τον Windows Explorer (δεν επιρρεάζει ότι κάνω εκείνη την στιγμή), όπως επίσης και αυτό το Ip helper...

σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος...και στα παιχνίδια είμαι super (καλά έχω και 8800GTSχ2 - SLI)

τώρα, από εκεί και πέρα είναι επιλογή σου...εγώ πάντως τα έβαλα, εφόσον βγήκε το SP1 (τότε πήρα και 4 gb ram)

Στα παιχνιδια σου παιζει καλυτερα απο τα xp? Γιατι σε γενικες γραμμες λενε οτι αποδιδουν χειροτερα...Ο μονος λογος που τα σκεφτομαι ειναι οτι χαραμιζονται τα 4gb στα xp...

Δημοσ.
Vista 32bit SP1.

μια χαρά βλέπουν τα 4gb μνήμης και δεν θα έχεις τα ψυχολογικά των 64 bit, τα οποία θεωρώ ακόμα ανώριμα.

Συμφωνω μαζι σου αλλα σε προσφατο τεστ που εγινε βγαζουν τα 64bit με sp1 πιο γρηγορα.Τωρα τι να πω...Εγω που ειχα βαλει και τα 2 με 2gb ram ο δισκος συνεχεια δουλευε (prefetch να υποθεσω??) και στο crysis ειχα πτωση framerate βαρβατη...

Δημοσ.

Και 4 γίγα που εχεις δεν πρόκειται ακόμα να τα εκμεταλευτείς...Εκτός και αν ασχολείσαι με επαγγλεματικά προγράμματα σχεδιασμού και επεξεργασίας βιντεο.

Προσωπική άποψη εκ πείρας, κράτα τα XP 32bit για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Την προηγούμενη βδομάδα έβαλα: Vista x64, XP x64 και XP x32.

Το πιο σταθερό και ταχύ σύστημα ήταν μακράν τα XP 32bit χωρίς τα ανώριμα προβλήματα των sVista και την ελειπή υποστήριξη των XP x64.

Παράξενο που σου βλέπει τα 2.7γιγα μόνο..συνήθως βλέπει 3.25γιγα.

Πιστεύω καλύτερα να τα κρατήσεις μέχρι να έρθει η ώρα να εκμεταλευτείς την μνήμη.Τότε βλέπεις και πράττεις.

Δημοσ.
Και 4 γίγα που εχεις δεν πρόκειται ακόμα να τα εκμεταλευτείς...Εκτός και αν ασχολείσαι με επαγγλεματικά προγράμματα σχεδιασμού και επεξεργασίας βιντεο.

Προσωπική άποψη εκ πείρας, κράτα τα XP 32bit για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Την προηγούμενη βδομάδα έβαλα: Vista x64, XP x64 και XP x32.

Το πιο σταθερό και ταχύ σύστημα ήταν μακράν τα XP 32bit χωρίς τα ανώριμα προβλήματα των sVista και την ελειπή υποστήριξη των XP x64.

Παράξενο που σου βλέπει τα 2.7γιγα μόνο..συνήθως βλέπει 3.25γιγα.

Πιστεύω καλύτερα να τα κρατήσεις μέχρι να έρθει η ώρα να εκμεταλευτείς την μνήμη.Τότε βλέπεις και πράττεις.

Αν θα κρατησω τα xp κανονικα θα πρεπει να δωσω τις μνημες πισω γιατι πιστευω οτι χαραμιζονται (μολις χτες τις πηρα) η να περιμενω οπως λες μελλοντικα.Τα xp64 ειναι οντως χαλια μαυρα και δεν εχουν υποστηριξη γιατι δεν τα αγοραζει κανεις.Αν δεν κανω λαθος προσφατα καποιος της microsoft ανακοινωσε πως το support των xp θα κρατησει μεχρι το 2010 λογω των προβληματων που εχουν τα vista, καθως και την προωρη release των windows 7.

Δημοσ.

Γιατί είναι χάλια μαύρα τα χ86 XP; Από πια άποψη;

Εγώ τα χρησιμοποιώ ένα εξάμηνο και το έχω ευχαριστηθεί! Κίχ δεν έχουν κάνει. Με τα 32bit όλο κάτι στράβωνε και συνεχώς κάποιο ζόρι τράβαγαν. Ασφαλώς δεν είμαι ο super-duper χρήστης οπότε να θεωρώ πως οι γνώσεις μου μπορούν να φέρουν το pc στα όρια του παρόλα αυτά, σε 32 δε ξαναγυρίζω.-

Anyway.. μπορεί να είναι και ψυχολογικό.. B)

Δημοσ.

Οταν ασχοληθέις με την 64μπιτη πλατφόρμα δεν υπάρχει επιστροφή. Φυσικά σε μένα τα Βίστα σε 2 φορητα δεν έχουν κρασάρει ποτέ και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα, αλλά η 64μπιτη πλατφόρμα -αφού όλες οι cpu είναι 64άρες- βοηθάει πολύ σε βαριές εφαρμογές και παιχνίδια..

Δημοσ.
Γιατί είναι χάλια μαύρα τα χ86 XP; Από πια άποψη;

Εγώ τα χρησιμοποιώ ένα εξάμηνο και το έχω ευχαριστηθεί! Κίχ δεν έχουν κάνει. Με τα 32bit όλο κάτι στράβωνε και συνεχώς κάποιο ζόρι τράβαγαν. Ασφαλώς δεν είμαι ο super-duper χρήστης οπότε να θεωρώ πως οι γνώσεις μου μπορούν να φέρουν το pc στα όρια του παρόλα αυτά, σε 32 δε ξαναγυρίζω.-

Anyway.. μπορεί να είναι και ψυχολογικό.. B)

Εγω που τα ειχα δουλεψει λιγο μου κολλαγανε και γενικως δεν ειχαν support.Οπως και να το κανουμε δεν ειναι τοσο δουλεμενα απο το ευρυ κοινο οσο τα xp 32.Απο την στιγμη που δουλευει μια χαρα και εισαι ευχαριστημενος μην το συζητας καθολου μια χαρα εισαι.Απλα εχω ακουσει μειωμενες αποδοσεις σε σχεση με τα xp32bit.

Δημοσ.
Οταν ασχοληθέις με την 64μπιτη πλατφόρμα δεν υπάρχει επιστροφή. Φυσικά σε μένα τα Βίστα σε 2 φορητα δεν έχουν κρασάρει ποτέ και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα, αλλά η 64μπιτη πλατφόρμα -αφού όλες οι cpu είναι 64άρες- βοηθάει πολύ σε βαριές εφαρμογές και παιχνίδια..

Κοιτα αυτο με το "βοηθαει" σχετικο ειναι.Αλλου ειναι καλυτερα αλλου ειναι χειροτερα.Anyway σημερα το βραδυ θα περασω τα vista 64bit ultimate ενω στο αλλο partition εχω ηδη εγκατεστημενα τα xp32bit.Θα κανω αρκετα τεστ και θα ποσταρω εντυπωσεις.Παντως στα παιχνιδια με τα vista 64bit (+sp1) ειχα μεγαλη πτωση στο framerate σε σχεση με τα xp.Θα δειξει λοιπον....)

Δημοσ.
Κοιτα αυτο με το "βοηθαει" σχετικο ειναι.Αλλου ειναι καλυτερα αλλου ειναι χειροτερα.Anyway σημερα το βραδυ θα περασω τα vista 64bit ultimate ενω στο αλλο partition εχω ηδη εγκατεστημενα τα xp32bit.Θα κανω αρκετα τεστ και θα ποσταρω εντυπωσεις.Παντως στα παιχνιδια με τα vista 64bit (+sp1) ειχα μεγαλη πτωση στο framerate σε σχεση με τα xp.Θα δειξει λοιπον....)

Τι να πω. Ίσως παίζει ρόλο ότι το pc μου είναι καινούριο.

Σχετικά με το test που πας να κάνεις, νομίζω πως πιο καλή και σωστή σύγκριση θα κάνεις μεταξύ χp 32 + 64 και αντίστοιχα vista.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...