Προς το περιεχόμενο

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ATi RV770

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι εννοεις unblocked bios; και εγω αλλαγμενο bios εχω με 1.2 v απο 1.1v με τα ρολογια που εχω στην υπογραφη μου εχω περασμενο. απο εκει και πανω θελει volt mod δεν αλλαζει με το bios.

• Απαντ. 984
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαποος ανεφερε οτι η καρτα ειναι ενεργοβορα ακομη και σε idle κατασταση. Προφανως δεν διαβασε αυτο απο το preview του guru:

Power consumption

It's time to do some actual testing with these card. We'll start off by showing you some tests we have done on overall power consumption of the PC. Looking at it from a performance versus wattage point of view, the power consumption is really good with the new 55nm products.

Our test system contains a Core 2 Duo E8400 Processor @ 3.0 GHz (FSB 1333), the ASUS P5E3 Deluxe mainboard, stock cooling on the CPU, DVD-rom and a WD Raptor drive. The results:

Videocard

System Under FULL load

Radeon HD 4850 269 Watt

Radeon HD 4870 334 Watt

Radeon HD 4850 Crossfire (2) 421 Watt

Radeon HD 4870 X2 (R700) ** 448 Watt

Radeon HD 4870 Crossfire (2) 480 Watt

** this is an early beta engineering test-sample, the power saving features are disabled on these boards meaning that IDLE wattage and even peak wattage sill be off by a good number.

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-preview/4

Δημοσ.

Οπως το καταλαβαινω: μιλωντας για "unlocked bios", εννοουν bios το οποιο δεν εχει "φραγη" στον αριθμο ΜΗz, που μπορει να ανεβει/φτασει η vga :devil:

Ασχετως ρευματων, εαν σου εχουν βαλει "κοφτη" π.χ. στα 840MHz, αναγκαστικα μενεις εκει ο,τι και να δωσεις, ενω θα μπορουσες να πας π.χ. 950MHz :cry:

Δημοσ.
Kαποος ανεφερε οτι η καρτα ειναι ενεργοβορα ακομη και σε idle κατασταση. Προφανως δεν διαβασε αυτο απο το preview του guru:

Power consumption

It's time to do some actual testing with these card. We'll start off by showing you some tests we have done on overall power consumption of the PC. Looking at it from a performance versus wattage point of view, the power consumption is really good with the new 55nm products.

Our test system contains a Core 2 Duo E8400 Processor @ 3.0 GHz (FSB 1333), the ASUS P5E3 Deluxe mainboard, stock cooling on the CPU, DVD-rom and a WD Raptor drive. The results:

Videocard

System Under FULL load

Radeon HD 4850 269 Watt

Radeon HD 4870 334 Watt

Radeon HD 4850 Crossfire (2) 421 Watt

Radeon HD 4870 X2 (R700) ** 448 Watt

Radeon HD 4870 Crossfire (2) 480 Watt

** this is an early beta engineering test-sample, the power saving features are disabled on these boards meaning that IDLE wattage and even peak wattage sill be off by a good number.

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-preview/4

Ο.Κ., Θα το δουμε στο τελος, αν θα γλυτωσουμε :-)

Αληθεια, ειναι τοσο δυσκολο, οταν εχουμε 2 GPUs, εκτος καταστασεων 3D, gaming, κ.λπ., να επενεργοποιειται προσωρινα [ακομη και εντελως!] η μια απο τις 2 -που αλλωστε δεν χρειαζομαστε?

Τεχνικα δεν γνωριζω, αλλα δεν μου φαινεται πως ειναι, το δυσκολοτερο επιτευγμα του κοσμου....

Δημοσ.
Ο.Κ., Θα το δουμε στο τελος, αν θα γλυτωσουμε :-)

Αληθεια, ειναι τοσο δυσκολο, οταν εχουμε 2 GPUs, εκτος καταστασεων 3D, gaming, κ.λπ., να επενεργοποιειται προσωρινα [ακομη και εντελως!] η μια απο τις 2 -που αλλωστε δεν χρειαζομαστε?

Τεχνικα δεν γνωριζω, αλλα δεν μου φαινεται πως ειναι, το δυσκολοτερο επιτευγμα του κοσμου....

Εννοείς να απενεργοποιείται μήπως; Αν ναι γίνεται σαφώς με 2 κάρτες γραφικών να απενεργοποείται πλήρως η μια. Εδώ με το hybrid SLi/Crossfire μπορείς να έχεις κάρτα γραφικών και ενσωματωμένη μονάδα γραφικών στην μητρική και να απενεργοποιείται η κάρτα γραφικών στο δισδιάστατο και να εξοικονομείς έτσι ενέργεια.

Δημοσ.
Οπως το καταλαβαινω: μιλωντας για "unlocked bios", εννοουν bios το οποιο δεν εχει "φραγη" στον αριθμο ΜΗz, που μπορει να ανεβει/φτασει η vga :devil:

Ασχετως ρευματων, εαν σου εχουν βαλει "κοφτη" π.χ. στα 840MHz, αναγκαστικα μενεις εκει ο,τι και να δωσεις, ενω θα μπορουσες να πας π.χ. 950MHz :cry:

δλδ να πας πανω απο 700 στην 4850 και πανω απο 790 στην 4870. ετσι και αλλιως με stock ρευμα μεχρι 660 παιζει και με 1.8v με αλλαγμενο bios μεχρι 720 που μπορεις μεσω bios να βαλεις αλλες ταχυτητες αλλα ετσι και αλλιως το catalyst αν αλλαξεις bios το overdrive δεν δουλευει.

Δημοσ.

Χμμμμ… για όσους αρέσκονται σε post του τύπου

38χχ > 36χχ >

98χχ< 96χχ

Κ.ο.κ

ATI 24xCFAA

NV 4xAA < ATI 4xAA < ATI 8xMSAA = NV 8xQ MSAA

NV 8xCSAA < NV 8xQ MSAA < ATI 8xMSAA

NV 16xCSAA < ATI 12xCFAA

NV 16xQ CSAA = ATI 24xCFAA.

Κάντε copy paste κα το παραπάνω…

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/07/22/graphics-acronyms-becoming

Δημοσ.

ʽoποιος έχει τη μύγα… εσένα σκεπτόμουν με τα <>

Αλλά δυστυχώς, στο Ινσομνια έχουμε μόνο ένα counter. Εάν είχε και counter για <> είμαι σίγουρος ότι θα ήσουν πρώτος ΛΟΛ ειδικά με τις φορές που χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις…

Έλα τώρα με το INQ… κάποτε είχε πολύ περισσότερη πλάκα.

Τεσπα αναμένω τη δική σου τοποθέτηση για τα παραπάνω <> ΛΟΛ

Δημοσ.

Τεσπα αναμένω τη δική σου τοποθέτηση για τα παραπάνω <> ΛΟΛ

Παίρνω την άδεια απ'τη σημαία να εκφράσω την δική μου γνώμη. Για να το πάρουμε απ'την αρχή δεν υπάρχει ιδανική εξομάλυνση ούτε ακόμα στα animation studios που δημιουργούν τρισδιάστατες ταινίες. Υπάρχουν ωστόσο διαβαθμίσεις ποιότητας που δυστυχώς όπως όλα όσα αφορούν την ποιότητα απεικόνισης βασίζονται περισσότερο σε υποκειμενικές προτιμήσεις παρά έναν αντικειμενικό γνώμονα.

Προσωπικά αν και πιστεύω ότι τα custom filters στην εξομάλυνση είναι σαφώς στοιχείο του μέλλοντος λόγω ανεπάρκειας των box filters, προτιμώ σαφώς τα edge detect custom filter modes της AMD γιατί το φίλτρο που προστίθεται αφορά αποκλειστικά της γωνίες των πολυγώνων και όχι όλη την εικόνα. Και για να μην παρεξηγηθούμε ένα φίλτρο είναι μόνο μέσο ενίσχυσης το να ξεγελαστεί το μάτι ότι γίνεται καλύτερη εξομάλυνση. Τα φίλτρα από μόνα τους δεν αποτελούν εξομάλυνση.

Αν εξαιρέσεις τα edge detect modi στις Radeon, όλα τα υπόλοιπα είναι εξίσου άχρηστα (imho) όπως και το πάλαι ποτέ Quincunx (yikes). To να μου θολώνεις όλη την εικόνα δεν μου λέει τίποτα. Το αρνητικό εδώ είναι ότι η λύση της AMD για το edge detect στοιχίζει απελπιστικά πολύ σε πόρους, γιατί κάποιοι απλά δεν μπήκαν στον κόπο να ενισχύσουν τον αλγόρυθμο με το ανάλογο hardware.

Στο αντίπαλο δέος τώρα το coverage sampling AA είναι ιδιοφυής ιδέα αν υπολογίσει κανείς των αριθμό των δειγμάτων που επιτυγχάνει (16χ CSAA) με κόστος στις επιδόσεις κάτι παραπάνω μόλις από το 4x Multisampling. Ποιοτικά βρίσκεται πάνω από το 4χΜSAA και κάτω από το 8xMSAA, αλλά ειδικά σε πολύ υψηλές αναλύσεις κάνει τρομερή δουλειά.

Στο μέλλον θα ήθελα να δω έναν έξυπνο συνδυασμό custom filter (αλλά με edge detect να χαρείτε...) και coverage sampling. ΄Ετσι θα αποκτούσαμε θεωρητικά τα καλύτερα των δύο πλευρών.

Τώρα για το ποιός έχει καλύτερη εξομάλυνση; Η AMD έχει σαν προτέρημα ταχύτατο 8xMSAA και τα edge detect CFAA modes. Η NVIDIA από την άλλη CSAA, 16xQ & ανεπίσημα τα hybrid SSAA/MSAA και pure SSAA modes. Για πάρα πολύ καλή εξομάλυνση χρειάζονται παλιότερα παιχνίδια. ΄Οσο παλιότερα είναι αυτά τόσο πιο "βαριά" εξομάλυνση μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 'Οσοι παίζουν για παράδειγμα flight sims (που συνήθως είναι απελπιστικά CPU bound) έχουν ένα σοβαρό προτέρημα με τις GeForce όταν βάλουν κάτι σε 16xS + 16x high quality AF. Και ναι παίζονται και σε τρελλά υψηλές αναλύσεις.

Πέραν τούτου μια μικρή επανάσταση όσων αφορά την εξομάλυνση δεν θα περίμενα ούτε με το D3D11.

More OT:

http://news.cnet.com/8301-17938_105-9993595-1.html

Περισσότερες πωλήσεις για την Imagination Technologies, ΑRM και λοιποί. Η NVIDIA δεν παίζει κανένα σημαντικό ρόλο στην αγορά αυτή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...