Προς το περιεχόμενο

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ATi RV770

John-lamia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ελεγα μηπως δεν περιμενει την 5 εαν σκασει πρωτα η nvidia λογω ανταγωνισμου και δεν ειναι ετοιμα τα αποθεματα μνημης εως τοτε. ενδεχομενως και για χαμηλοτερο κοστος.

Η NV εδώ και χρόνια (από την καταστροφή του NV30) διαλέγει πάντα την περπατημένη/σίγουρη οδό και αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι οποιοδήποτε ρίσκο. Για αυτό και αναγκαστήκανε να πάνε σε 512-μπιτο δίαυλο για να χτυπήσουν με άνεση τα 140+ εύρος μνήμης που χρειάζονται. Αν διαλέγανε πιο στενό δίαυλο και GDDR5 θα περιμένανε βδομάδες αν όχι μνήμες για την διαθεσιμότητα των μνημών.

Η GDDR5 μνήμη που θα χρειαζόταν η NV για να χτυπήσει τα 140GB/s θα είχε και κακή διαθεσιμότητα και αρκετά υψηλότερη τιμή στις αρχές για οτιδήποτε πάνω από 2.0GHz GDDR5.

Η RV770 πιθανότατα να αρκεστεί άνετα με 1.8GHz GDDR5 και δεν είναι και απαραίτητο να την χρονίσει η ΑMD και τόσο αν θέλει να γλυτώσει λίγο κατανάλωση ενέργειας επιπλέον. Μιας και υπολογίζω το Texel fillrate γύρω στα 25GTexels/s & γύρω στα 50 GSamples/s @4xAA δεν νομίζω να μην της αρκούν ακόμα και 100GB/s εύρος μνήμης.

• Απαντ. 984
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είμαι 110% σιγουρος !!! Στοιχηματίζω ακόμα και τη ζωή...

σου !!! :lol::lol::lol: (humour)

Δεν ξέρω ρε συ ailuros αυτό έγραφε ο τίτλος και είπα να μην το αλλάξω... Γνώμη μου πάντως (χωρίς να τη στηρίζω κάπου) είναι ότι ακόμα και αν δεν είναι αληθινά , είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αντε να διαφέρουν λίγο τα ρολόγια. Αν πάντως έχεις καμιά inside πληροφορία και δεν φοβάσαι το nda, please ενημερωσέ μας, και αν σου την πέσει η amd , έχω κολλητό δικηγόρο...

Δημοσ.

Eddie,

Κατ' αρχήν δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το υψηλότερο shader domain. Eπίσης υπάρχουν αρκετά σημεία που με προβληματίζουν.

Για να το πάρουμε από την αρχή: σε R6x0/RV6x0 έχουμε 4 clusters, 16 ALUs/cluster και μια σύνδεση SIMD μεταξύ ALUs & TMUs. Που σημαίνει υπεραπλουστευμένα ότι για κάθε ALU σε κάθε cluster αντιστοιχεί και 1 TMU (16:16).

Πολλοί έχουν δυστυχώς την λανθασμένη εντύπωση ότι όπως και στις G8x/9x θα πρέπει να υπάρχουν ανά cluster 4 ή 8 ΤΜUs αντίστοιχα. Στις Radeon δεν ισχύει αυτό.

Ο παπαρο-marketing-αριθμός των 480SPs μπορεί να σημαίνει 96 ALUs (έναντι 64 σε R6x0/RV6x0). Για να έχω και 32 TMUs ή θα πρόκειται πλέον για 3 clusters με 32 ΑLUs το καθένα, πράγμα πολύπλοκο και ασύμφορο ή μιλάμε απλά για 5 clusters/16 ALUs each με τελικό αριθμό TMUs 16. Mια άλλη θεωρία θα μπορούσε να σου δώσει 6 clusters/16 ALUs each με 32 ΤΜUs που θα εξυπηρετούν 2 clusters την φορά, αλλά δεν θα μιλάγαμε πλέον για σύνδεση SIMD (single instruction multiple data).

Kάτι δεν μου πάει καλά με όλα αυτά τα δεδομένα. Το τι θα είναι θα το δούμε σύντομα και όχι δεν έχω σκοπό να πω τίποτα παραπάνω προς το παρών.

Δημοσ.

We said we wouldn't reveal the final core clocks, sources told us not to, and we haven't, but since the core clock of Radeon HD 4850 core clock leaked elsewhere we though we might share the rest too.

Radeon HD 4850 will sport a core clock of 625MHz and GDDR3 memory operating at 2GHz. Radeon HD 4870 has a core clock of 725MHz and GDDR5 memory running at 3.92GHz. Both cards have 256-bit bus memory, but thanks to the high frequency of GDDR5, the bandwidth is identical to that of 2GHz GDDR3 over a 512-bit bus.:shifty:

Last we heard, RV770 has 480 shader processors, not 800, but there are also some stories going around that there might be some substance to the rumors of RV770 having 800 shader processors. Only 480 of them would be for the graphics though, while the remaining 320 is for physics. We can't confirm this so take it with a pinch of salt.

http://www.nordichardware.com/news,7755.html

"Qimonda has worked closely with AMD to ensure that GDDR5 is available in volume to best support AMDʼs next-generation graphics products," said Thomas Seifert, Chief Operating Officer of Qimonda AG. "Qimondaʼs ability to quickly ramp production is a further milestone in our successful GDDR5 roadmap and underlines our predominant position as innovator and leader in the graphics DRAM market."

Although, there so much more to GDDR5 than just the higher frequencies, and even though the fastest chips of today operate at 4.5GHz, 5GHz is very much feasible. One of the new features is improved error detection mechanisms for less system margin and more stable systems. It also brings a new adaptive interface timing, which means there is no need for trace length matching, thus cheaper PCBs.Last but not least is the data eye optimization, which includes such key features as data/address bit inversion and adjustable driver strengths, voltages and terminations

http://www.nordichardware.com/news,7767.html

On May 10, 2008, Qimonda announced volume production of 512 MB GDDR5 modules at 3.6 GHz, 4.0 GHz, and 4.5 GHz clock speeds

http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR5

Δημοσ.
Radeon HD 4850 will sport a core clock of 625MHz and GDDR3 memory operating at 2GHz. Radeon HD 4870 has a core clock of 725MHz and GDDR5 memory running at 3.92GHz. Both cards have 256-bit bus memory, but thanks to the high frequency of GDDR5, the bandwidth is identical to that of 2GHz GDDR3 over a 512-bit bus.

Προς τον αδαή αρθρογράφο: No you dickhead it isn't.

3920 is not a freaking frequency but the double data rate and thus reads in reality and technically accurate:

1960GHz / 3920 effective DDR

In the case of a 256bit bus the resulting bandwidth is 125.44GB/sec and you'd need on a 512bit bus merely 980MHz GDDR3 to reach it.

Απίστευτη βλακεία....τα 2GHz GDDR3@512bit ισοδυναμούν με 256GB/s bandwidth. ΄Εχεις σημειώσει πηγή να του πετάξω κάτι κλούβια αυγά που μου περισσεύουν;

Only 480 of them would be for the graphics though, while the remaining 320 is for physics. We can't confirm this so take it with a pinch of salt.

*βαθύς αναστεναγμός* αν είχε μόνο 160 SPs για gaming βρε πανάσχετε κρετίνε θα είχε μόνο 2 clusters και θα πάσχιζε να ισοδυναμήσει ακόμα και με μια RV630....

Για το υπόλοιπο για άλλη μια φορά να το τονίσουμε:

΄Οταν λέμε συχνότητα μνήμης είναι ΠΑΝΤΑ η πραγματική συχνότητα και όχι και σε καμία περίπτωση η διπλή διαμεταγωγή δεδομένων της DDR μνήμης. Οι πρώτες GDDR5 μνήμες θα ξεκινήσουν από 1.8GHz (3.2 effective DDR) και αν θέλετε έναν απλό τρόπο να βρίσκετε πόσο εύρος μνήμης έχει η κάθε GPU υπάρχει η εξής υπεραπλουστευμένη εξίσωση by Ailuros:

64bit bus = memory frequency * 16

128bit bus = memory frequency * 32

256bit bus = memory frequency * 64

512bit bus = memory frequency * 128

Αν έχουμε λοιπόν 1GHz GDDR3 αντίστοιχα με το πλάτος διαύλου παραπάνω έχουμε εύρος μνήμης:

64bit = 16GB/s

128bit = 32GB/s

256bit = 64GB/s

512bit = 128GB/s

Δημοσ.
[...]Last we heard, RV770 has 480 shader processors, not 800, but there are also some stories going around that there might be some substance to the rumors of RV770 having 800 shader processors. Only 480 of them would be for the graphics though, while the remaining 320 is for physics.[...]

[...]*βαθύς αναστεναγμός* αν είχε μόνο 160 SPs για gaming βρε πανάσχετε κρετίνε θα είχε μόνο 2 clusters και θα πάσχιζε να ισοδυναμήσει ακόμα και με μια RV630[...]

Καταλαβαίνω ότι συγχίστηκες (:P) αλλά φαντάζομαι πως εννοεί 480+320 = 800 κι όχι 480-320 = 160 :)

Επίσης 1.8 x 2 = 3.6 != 3.2 (για την DDR λέω)

Δημοσ.
Καταλαβαίνω ότι συγχίστηκες (:P) αλλά φαντάζομαι πως εννοεί 480+320 = 800 κι όχι 480-320 = 160 :)

ναι 800 αλλα φημολογειται.

και επισης 3.92/2=1.96 (αρα επιβεβαιωνεται το post του προηγουμενου στα γερμανικα)

αρα εχουμε 2 πηγες που επιβεβαιωνουν τους χρονισμους :-) (εκτος αν ο ενας εκλεψε τον αλλο :P)

Απίστευτη βλακεία....τα 2GHz GDDR3@512bit ισοδυναμούν με 256GB/s bandwidth. ΄Εχεις σημειώσει πηγή να του πετάξω κάτι κλούβια αυγά που μου περισσεύουν;

εχω σημειωσει την πηγη. την παραθετω ξανα. αλλα τα 2GHz GDDR3@512bit ειναι ο διπλασιασμος. δεν εχει κανει ουσιαστικα λαθος αφου και στις 2 περιπτωσεις αναφερει το effective DDR (4GHz GDDR5@256bit). απο θεμα συγκρισης του bandwidth. σωστα ομως οπως λες επρεπε να αναφερει τους πραγματικους χρονισμους.

http://www.nordichardware.com/news,7755.html

Δημοσ.

96 ALUs έχει η RV770. Ούτε 800 ούτε 480 ούτε της θειάς τους το μπουγαδοκόφινο LOL.

Ναι στο δεύτερο. My bad.

Δημοσ.

και επισης 3.92/2=1.96 (αρα επιβεβαιωνεται το post του προηγουμενου στα γερμανικα)

αρα εχουμε 2 πηγες που επιβεβαιωνουν τους χρονισμους :-) (εκτος αν ο ενας εκλεψε τον αλλο :P)

Το 1.96 εξακολουθεί να είναι ο χρονισμός (GHz) και η διπλάσια διαμεταγωγή δεδομένων στα 3.92 (effective Double Data Rate). To τελευταίο δεν είναι χρονισμός σε αυτό αντιτίθεμαι.

εχω σημειωσει την πηγη. την παραθετω ξανα. αλλα τα 2GHz GDDR3@512bit ειναι ο διπλασιασμος. δεν εχει κανει ουσιαστικα λαθος αφου και στις 2 περιπτωσεις αναφερει το effective DDR (4GHz GDDR5@256bit). απο θεμα συγκρισης του bandwidth. σωστα ομως οπως λες επρεπε να αναφερει τους πραγματικους χρονισμους.

Δεν τα'χω μαζί σου αλλά με τον ανισόρροπο που τα γράφει. Φυσικά φταίνε οι ίδιες οι κατασκευαστικές εταιρίες μνημών που οι ίδιες αναφέρουν το DDR ως συχνότητα και όλη το μπουρδο-marketing που συνδέεται με την όλη ιστορία.

To μόνο που λείπει να δω είναι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων να αρχίσουν να αναφέρουν υψηλότερα κυβικά επειδή κάποια τελευταία μοντέλα βγάζουν περισσότερους ίππους ανά ccm.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...