lasop Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Καλημέρα παιδιά. Χθες έριξα τα θεμέλια του καινούριου μου pc, το οποιο θα το αγοράσω σε 2-3 δόσεις μέχρι τέλος καλοκαιριού (αν δεν με πιασει καμια καταναλωτική μανία) και το οποίο θέλω να εξοπλίσω με τα όσο το δυνατόν καλύτερα, αξιόπιστα και με προοπτική 2-3 χρόνων πράγματάκια.. Η κύρια εργασία που θέλω να κάνει είναι να λειτουργεί άψογα τη σουίτα της Adobe, δηλαδή να παίζω άνετα με after effects και premierre κυριως (γιατι το photoshop και flash μου τα παιζει σχετικα ανετα και ο P4 που εχω τωρα) και θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας για τις μνήμες και τη μητρική που θα ρίξω. Να σας πω εξ'αρχης πως αυτη τη στιγμή δεν με απασχολεί το OC οπότε δεν είναι αυτός ο μπούσουλας μου στην αγορά(όχι βέβαια πως είμαι και εντελώς αδιάφορος επι του θεματος). Λοιπόν τα θεμέλια που εχω ρίξει είναι κουτί το COOLERMASTER RC-1000 COSMOS και τροφοδοσία είναι CORSAIR CMPSU-650TX 650W και τον επόμενο μήνα θα παρω μητρική και 4gb μνήμης. έχω ξεχωρίσει μερικές και θα σας τις παραθέσω αλλά κυρίως θέλω να μου πείτε τις δικές σας γνώμες και εμπειρίες που τόσο πολύ εκτιμώ οι αρχικές επιλογές μου για m/b είναι: ASUS P5K PREMIUM WIFI/AP ASUS P5E GIGABYTE GA-EX38-DS4 R1.1 ASUS MAXIMUS FORMULA GIGABYTE GA-EX38-DQ6 Θα ήθελα να λάβετε υπόψην σας και το χ38 chipset που φορούν μερικές και να μου πειτε αν και πόσο θα μας ωφελήσει στο τέλος καθώς εκτος απο pcie.2.0 δεν εχω δει αλλη φοβερή διαφορά (αν και ομολογουμένως απο μόνο του αυτό ίσως σε 1-2 χρόνια να είναι τεράστια διαφορά). Για μνήμες μπορείτε να παραθέσετε ότι θέλετε αλλά να μου πείτε σας παρακαλώ αν γνωρίζετε για τις εξής: OCZ OCZ2RPR10664GK 4GB (2X2GB) και γενικά αν γίνεται σε dimακια των 2GB εκαστως, αν και δεν ειναι απαραίτητο αυτό. ευχαριστώ πολύ. let the game begin
vagchrist Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 η γνωμη μου ειναι να κρατας τα χρηματα καθε μηνα και να τα αγορασεις ολα μαζι οταν τα χρειαζεσαι σιγουρα με αυτα που θα χαλασεις σημερα σε 1-2 μηνες θα παιρνεις τουλαχιστον καλυτερα και ποιο καινουρια μοντελα απεφυγε τις extreme μητρικες π.χ. formula και προτιμησε σταθερες μητρικες με καινουρια chipset ολες λιγο πολυ κανουν ασφαλες oc κανε πλανο για το ολο συστημα για να μην μετανιωνεις για τις προηγουμενες αγορες αν αγορασεις τμηματικα....
lasop Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 έχεις δίκιο φίλε Vagchrist, πάντως έχω κάνει πλάνο και ερευνα αγοράς εδω και 9 μήνες και μετά απο μελέτη ξεκίνησα την αγορά τμηματικά με πρώτα τα πράγματα τα οποία δεν παλαιώνουν ευκολα οπως το κουτί και το τροφοδοτικό και επίσης δεν μεταβάλλονται οι τιμές τους τόσο πολύ. (το συγκεκριμενο κουτι που πηρα δεν αλλαξε τη τιμη του εδω και 5-6 μηνες, τη στιγμη που ολα τα αλλα μεταβάλλονται καθημερινά σχεδόν). Εξάλλου το συστημα θα το εχω στησει φούλ μέσα στο καλοκαίρι, απλά δεν θελω να φεσωθώ τόσο πολύ με μια αγορά 1.500 ευρώ μαζεμμένα καθώς ξεχρεώνω και το αυτοκίνητο at the same time . Το σκεπτικό μου είναι να παρω όπως και πηρα κουτι και τροφοδοτικό αρχικά, μετά ups (αν και επειδη θα συγκατοικησω με φιλαράκι θα το παρουμε μαζι), ετσι θα παρω μητρική και μνημες, τον ιουλιο επεξεργαστη και τον αυγουστο με τις παχυές τις μύγες θα παρω καρτα γραφικών και σκληρούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.