Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο pc από που? .. πως θα ψαξω για mobo?

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά! Λοιπόν, ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο pc, από που? Βλέπω ότι πολλοί έχουν πρόβλημα με το e-shop, η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ συχνός πελάτης τους αλλά πραγματικά από θέμα service είναι για κλάματα.

Έχετε να προτίνετε κανένα άλλο τρόπο? Θέλω το pc να το φτιάξω εγώ κ δε θέλω να πάρω έτοιμες συνθέσεις που προτείνουν πολλά καταστήματα.

Αυτό που με παραξένεψε είναι γιατί δε μπορώ να κάνω αναζήτηση στα e-shop την mobo που θέλω. Γιατί πρέπει να είναι ανά μάρκα οι mobo κ να μη μπορείς να κάνεις αναζήτηση σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά. Αφού τα χαρακτηριστικά υπάρχουν αναρτημένα στο site, γιατί δε κάνουν μια βάση δεδομένων ώστε να μπορούμε να κάνουμε την αναζήτηση ποιο άνετα?

Γιατί το λέω αυτό...

Γιατί θέλω μια mobo που να έχει πάνω ασύρματο,

να δέχεται 2πυρηνο αλλά και 4πύρηνο επεξεργαστή,

να έχει 4 ή 6 SATA 2 υποδοχές

να έχει firewire,

να έχει 5 ή κ περισσότερες PCI κάρτες

να έχει 6 USB θύρες

κτλ κτλ.. δλδ κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δε μπόρεσα να βρω κάποια που να πληρεί τις προϋποθέσεις αυτές. Βρήκα κάποιες αλλά έχουν μόνο 2 PCI θύρες...

Από το γνωστό e-shop σε μια αναζήτηση που έκανα επέλεξα τα εξής...

ABIT IP35 PRO + WLP-01

Δεν είναι κ η καλύτερη μάρκα ξέρω, αλλά είναι η μοναδική που βρήκα που να πληρεί αυτά που θέλω, να την έχω το e-shop κ να με παίρνει οικονομικά.

INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

Οι 4πύρηνοι είναι αρκετά ακριβοί προς το παρών οπότε μάλλον θα αρκεστώ σε αυτόν.

BIOSTAR GF 8500GT 256MB PCI-E RETAIL

Μια απλή κάρτα γραφικών μου φτάνει. Δε παίζω παιχνίδια.

CORSAIR XMS2 DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 (800MHZ) CL5 DUAL CHANNEL KIT

Οι μνήμες αυτές είναι καλές? Έχω διαβάσει ότι τα XP, όπως κ τα VISTA, πάνω από 3,5GB μνήμη RAM δε τη "βλέπουν". Οπότε λέω να είμαι στα 4, όσο ποιο πολύ αναβαθμισμένο γίνεται και dual channel.

WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2

Δυο 500 σκληροί μου φτάνουν! Έχω ακόμα έναν 250άρι κ νομίζω είμαι καλυμένος (προς το παρών).

ASUS ARCTIC SQUARE

Δεν αντέχω το θόρυβο. Στο κουτί που θα μπεί το pc έχω ήδη αθόρυβα ανεμηστιράκια που πήρα από το checkmate.gr, οπότε μια εντελώς αθόρυβη ψύκτρα για CPU είναι ότι πρέπει.

Το pc θα δουλέψει για DAW, δλδ προσωπικό μουσικό studio. Παιχνίδια δε θα παίζω, δλδ γενικά δε παίζω, το θέλω μόνο για ταινίες, επεξεργασία μουσικής, ίσως κ video αλλά απλά πράγματα, κ media player.

Οτιδήποτε παρατηρήσεις, διευκρινήσεις, διευκολήνσεις είναι καλοδεχούμενες!!! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...