georgep800 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Είναι απόλυτα βέβαιο η παραβίαση προσωπικών δεδομένων απο τράπεζα, η οποία αφορά πλήρη ενημέρωση λογαριασμού(κινήσεις, καταθέσεις, ημερομηνίες, κτλ) απο τρίτο άτομο, το οποίο και δεν είναι δικαιούχος του λογαριασμού. Τι νομικές κινήσεις μπορούν να γίνουν για κάτι τέτοιο; Τι ενημερώσεις/καταγγελίες σε αρμόδιους φορείς; Ποια θα μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα απο μια τέτοια κίνηση; Θα μου ήταν χρήσιμο να έχω μια εικόνα της κατάστασης, πριν την επικοινωνία με κάποιο δικηγόρο...
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Γι' αυτό παρακολουθούμε Ευαγγελάτο που και που. Τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από τις κρυμμένες κάμερες, έτσι μπορεί να ξεστραβωνόμαστε και λίγο. Αυτό με τις τράπεζες ήταν και το θέμα της προηγούμενης εκπομπής.
georgep800 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Τι σχέση έχει ο Ευαγγελάτος, οι κρυμμένες κάμερες και οι ιστορίες για αγρίους; Εγώ μιλάω για ενημέρωση λογαριασμού, απο υπάλληλο της τράπεζας, σε τρίτο άτομο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 1. Σε τι τρίτο πρόσωπο; Κρατική αρχή, ιδιωτική εταιρεία ή σε τρίτο φυσικό πρόσωπο; 2. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η "ενημέρωση λογαριασμού" στην οποία αναφέρεσαι; Ότι α) ο τάδε έχει τόσα χρήματα στην τράπεζα, έκανε αυτές τις αναλήψεις και καταθέσεις κλπ ή ότι β) ο τάδε χρωστάει τόσα στο δάνειό του ή στην πιστωτική του; Χωρίς να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες (εφόσον δεν το επιθυμείς) γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
georgep800 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 1. Σε τι τρίτο πρόσωπο; Κρατική αρχή, ιδιωτική εταιρεία ή σε τρίτο φυσικό πρόσωπο; 2. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η "ενημέρωση λογαριασμού" στην οποία αναφέρεσαι; Ότι α) ο τάδε έχει τόσα χρήματα στην τράπεζα, έκανε αυτές τις αναλήψεις και καταθέσεις κλπ ή ότι β) ο τάδε χρωστάει τόσα στο δάνειό του ή στην πιστωτική του; Χωρίς να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες (εφόσον δεν το επιθυμείς) γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. 1. Σε τρίτο φυσικό πρόσωπο, σε ένα απλό ιδιώτη δηλαδή. 2. Η ενημέρωση αναφέρετε, σε τελικό ποσό, σε καταθέσεις οι οποίες έγιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε αναλήψεις, κτλ. Αν θέλεις να αναφέρω κάποια άλλη πληροφορία, πες μου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 1. Σε τρίτο φυσικό πρόσωπο, σε ένα απλό ιδιώτη δηλαδή. 2. Η ενημέρωση αναφέρετε, σε τελικό ποσό, σε καταθέσεις οι οποίες έγιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε αναλήψεις, κτλ. Αν θέλεις να αναφέρω κάποια άλλη πληροφορία, πες μου. Πριν απαντήσω, να ξεκαθαρίσω το θέμα: Έρχεται σε εμένα ένας υπάλληλος μιας τράπεζας και μου λέει ότι ο georgep800 έχει 10.000 ευρώ στον λογαριασμό του στην τάδε τράπεζα, έγινε κατάθεση 1000 ευρώ προχθές, 1000 ευρώ χθες και ανάληψη 5000 ευρώ σήμερα. Αν πρόκειται περί παρόμοιας περίπτωσης, είναι ποινικό αδίκημα, πλημμέλημα συγκεκριμένα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 5 έτη. Η σχετική διάταξη του άρθρου 2 του ν.δ. 1059/1971 (περί απορρήτου τραπεζικών καταθέσεων) προβλέπει τα εξής: Διοικηταί, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων ή άλλων συλλογικών οργάνων ή υπάλληλοι Τραπεζών, οίτινες ως εκ των καθηκόντων των λαμβάνουν γνώσιν των τραπεζικών καταθέσεων, παρέχοντες καθ` οιονδήποτε τρόπον, οιανδήποτε περί αυτών πληροφορίαν, τιμωρούνται δια φυλακίσεως τουλάχιστον εξ μηνών. Η συναίνεσις ή έγκρισις του υπέρ ου το απόρρητον καταθέτου, ουδαμώς αναιρεί τον αξιόποινον χαρακτήρα της πράξεως.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Τι σχέση έχει ο Ευαγγελάτος, οι κρυμμένες κάμερες και οι ιστορίες για αγρίους;Εγώ μιλάω για ενημέρωση λογαριασμού, απο υπάλληλο της τράπεζας, σε τρίτο άτομο. Ε, αυτό ήταν το θέμα λέμε. Ότι άσχετοι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μάθουν τα πάντα σχετικά με τις κινήσεις των λογαριασμών.
firewalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Paredwse, οι νόμοι γιατί δεν γράφονται με τα "κλασικά" Ελληνικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά;
georgep800 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Πριν απαντήσω, να ξεκαθαρίσω το θέμα: Έρχεται σε εμένα ένας υπάλληλος μιας τράπεζας και μου λέει ότι ο georgep800 έχει 10.000 ευρώ στον λογαριασμό του στην τάδε τράπεζα, έγινε κατάθεση 1000 ευρώ προχθές, 1000 ευρώ χθες και ανάληψη 5000 ευρώ σήμερα. Περίπου... έρχομαι εγώ σε σ'ένα όπου είμαστε ξαδέρφια(έχει σημασία που έχουμε συγγένεια;; ) και σου λέω πως έχεις 10.000 ευρώ στον λογαριασμό σου στην τάδε τράπεζα, έγινε κατάθεση 1000 ευρώ προχθές, 1000 ευρώ χθες και ανάληψη 5000 ευρώ σήμερα. Δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς έδωσε αυτές τις πληροφορίες, αλλά όταν στο τοπικό κατάστημα ζητήθηκαν εξηγήσεις, απο τον διευθυντή προς του υπαλλήλους που έχουν την δυνατότητα να δώσουν τέτοιες πληροφορίες, όλοι με βεβαιότητα έλεγαν πως δεν έκαναν κάτι τέτοιο, εκτός απο έναν ο οποίος το αρνιόταν, παρόλα αυτά όμως "δεν θυμόταν", "δεν μπορεί να είναι σίγουρος", και "δεν βάζει το χέρι του στο ευαγγέλιο". Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του. Οπότε υποθέτω τι περίπου έγινε. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, τι κινήσεις θα μπορούσα να κάνω;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Paredwse, οι νόμοι γιατί δεν γράφονται με τα "κλασικά" Ελληνικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά; Το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι του 1971 - εποχή χούντας. Αμιγώς δημοτική χρησιμοποιήθηκε στη νομοθεσία μετά το 1980 (επί κυβερνήσεως Ράλλη, οπότε και καθιερώθηκε η δημοτική ως "επίσημη γλώσσα" του Κράτους) ή μετά το 1981 (επί κυβερνήσεως Παπανδρέου). Δεν θυμάμαι ακριβώς. Δημοτική στις δικαστικές αποφάσεις καθιερώθηκε με τον 1406/1983 που άρχισε να ισχύει από 1.6.1985. Περίπου... έρχομαι εγώ σε σ'ένα όπου είμαστε ξαδέρφια(έχει σημασία που έχουμε συγγένεια;; ) και σου λέω πως έχεις 10.000 ευρώ στον λογαριασμό σου στην τάδε τράπεζα, έγινε κατάθεση 1000 ευρώ προχθές, 1000 ευρώ χθες και ανάληψη 5000 ευρώ σήμερα. Δεν έχει καμία σημασία η συγγένεια. Κι η μάνα μου να είναι, απαγορεύεται να μου δώσει αυτές τις πληροφορίες. Δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς έδωσε αυτές τις πληροφορίες, αλλά όταν στο τοπικό κατάστημα ζητήθηκαν εξηγήσεις, απο τον διευθυντή προς του υπαλλήλους που έχουν την δυνατότητα να δώσουν τέτοιες πληροφορίες, όλοι με βεβαιότητα έλεγαν πως δεν έκαναν κάτι τέτοιο, εκτός απο έναν ο οποίος το αρνιόταν, παρόλα αυτά όμως "δεν θυμόταν", "δεν μπορεί να είναι σίγουρος", και "δεν βάζει το χέρι του στο ευαγγέλιο". Αυτά ήταν τα ακριβή λόγια του. Οπότε υποθέτω τι περίπου έγινε. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, τι κινήσεις θα μπορούσα να κάνω; Δεν έχει σημασία ποιός ακριβώς έκανε τη "λαδιά". Το θέμα είναι ότι έγινε. Έχεις δύο οδούς να κινηθείς: α. να καταθέσεις μήνυση στον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου για παράβαση του τραπεζικού απορρήτου β. να ακολουθήσεις τη διαδικασία του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή. http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Carriers/00Bank.htm Η κάθε οδός είναι ανεξάρτητη και παράλληλη με την άλλη. Απλή συμβουλή: πριν κάνεις οτιδήποτε, πήγαινε σε δικηγόρο.
BLISS Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Συγγενικο μου ατομο, με εκανε συνδικαιουχο σε λογαρισμο του, χωρις καν να το γνωριζω. Το ιδιο ατομο εμαθε το υπολοιπο λογαριασμου μου, χωρις να ειναι συνδικαιουχος. Με ολιγον social engineering... και μια αγαθιαρα στο ταμειο, ολα γινονται...
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Γι' αυτό οι άνθρωποι των γκισέ, όπως και οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι μπάτσοι, οι στρατιωτικοί και καμιά 50αριά ακόμη επαγγέλματα, πρέπει να είναι άνθρωποι που αμείβονται καλά, για το καλό όλων μας. Με 700 ευρώ το μήνα δεν σκέφτεσαι και πολύ καθαρά. Αλλιώς ζητάμε -αυτονόητες- απαντήσεις σε αυτονόητες ερωτήσεις.
georgep800 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δεν έχει καμία σημασία η συγγένεια. Κι η μάνα μου να είναι, απαγορεύεται να μου δώσει αυτές τις πληροφορίες. Δεν έχει σημασία ποιός ακριβώς έκανε τη "λαδιά". Το θέμα είναι ότι έγινε. Έχεις δύο οδούς να κινηθείς: α. να καταθέσεις μήνυση στον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου για παράβαση του τραπεζικού απορρήτου β. να ακολουθήσεις τη διαδικασία του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή. http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Carriers/00Bank.htm Η κάθε οδός είναι ανεξάρτητη και παράλληλη με την άλλη. Απλή συμβουλή: πριν κάνεις οτιδήποτε, πήγαινε σε δικηγόρο. Ωραία, ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές πληροφορίες! Θα συμβουλευτώ και κάποιο δικηγόρο και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.
TonyMontana Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Γι' αυτό οι άνθρωποι των γκισέ, όπως και οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι μπάτσοι, οι στρατιωτικοί και καμιά 50αριά ακόμη επαγγέλματα, πρέπει να είναι άνθρωποι που αμείβονται καλά, για το καλό όλων μας. Με 700 ευρώ το μήνα δεν σκέφτεσαι και πολύ καθαρά. Αλλιώς ζητάμε -αυτονόητες- απαντήσεις σε αυτονόητες ερωτήσεις. ας μην επεκταθούμε πολύ αλλά τα λεφτά δεν κάνουν το IQ.. όσα και να παίρνεις δεν παραβαίνεις έτσι το νόμο εκτός αν είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες ή είσαι βλάκας. απλά στην ελλάδα δεν υπάρχουν συνέπειες. σχετικά με το θέμα του φίλου.. τι αποδείξεις έχεις; ηχογράφηση; τι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.