d-l-sama Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Λοιπόν σήμερα πήρα επιτέλους το Macbook μου!Και εννοείται ότι πρέπει να το κάνω calibration για να μην έχω προβλήματα!Θα ήθελα λοιπόν λίγο τις συμβουλές σας!Διάβασα αυτό το site που είναι της apple http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86284 αλλά έχω κάποιες απορίες!Όταν το βγάλω από το κουτί(είμαι στην δουλειά δεν το έχω μαζί μου) θα πρέπει να μην το ανοίξω καθόλου και να το βάλω να φορτίσει ή μπορώ να το ανοίξω και παράλληλα που θα το ψαχουλεύω να φορτίζει!Και επίσης πόσες φορές θα πρέπει να το κάνω αυτό?1 φορά?2?Αρκετές?Πόσες?
charoui Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Plug in the power adapter and fully charge your PowerBook's battery until the light ring or LED on the power adapter plug changes to green and the onscreen meter in the menu bar indicates that the battery is fully charged. Allow the battery to rest in the fully charged state for at least two hours. You may use your computer during this time as long as the adapter is plugged in. οποτε μπορείς να το έχεις ανοιχτό! Και η διαδικασία πρέπει να γίνει μια φορα.
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Οι 2-3 πρωτοι κυκλοι(φορτιση-εκφορτιση) της μπαταριας καλο θα ηταν να ειναι πληρεις κυκλοι...
kebinB Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 γι'αυτουσ που εχουνε το φορητο στο φορτιστη τη πρεπει να κανουμε?
charoui Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 γι'αυτουσ που εχουνε το φορητο στο φορτιστη τη πρεπει να κανουμε? δεν σε κατάλαβα?
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 γι'αυτουσ που εχουνε το φορητο στο φορτιστη τη πρεπει να κανουμε? Αν τον χρησιμοποιειται συχνα και για ωρα με ρευμα,καλο θα ηταν να βγαζετε την μπαταρια αν θελετε να φροντισετε για την μακροζωια της... Επειδη ομως χωρις ιδιαιτερο λογο τα macbook ριχνουν την συχνοτητα τους οταν λειτουργουν χωρις μπαταρια και μονο με ρευμα, τοτε πρεπει να κανεις αυτο: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=207086&highlight=performance http://charoui.blogspot.com/2007/08/macbook-mbp-reduce-performance.html
d-l-sama Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μια απορία επειδή για πρώτη φορά έχω laptop!Γενικότερα πως είναι καλό να χρησιμοποιούμε το Macbook!Με μπαταρία πάντα και όταν ξεφορτίζει να το φορτίζουμε ή όταν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ρεύμα να βγάζουμε την μπαταρία και να το έχουμε με ρεύμα ή ακόμα και με την μπαταρία πάνω?
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μια απορία επειδή για πρώτη φορά έχω laptop!Γενικότερα πως είναι καλό να χρησιμοποιούμε το Macbook!Με μπαταρία πάντα και όταν ξεφορτίζει να το φορτίζουμε ή όταν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ρεύμα να βγάζουμε την μπαταρία και να το έχουμε με ρεύμα ή ακόμα και με την μπαταρία πάνω? Για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης της μπαταριας, ειναι καλυτερο οταν το χρησιμοποιεις συχνα με ρευμα να βγαζεις την μπαταρια.
Purple_Haze Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Η μπαταρία όμως παίζει και το ρόλο του ups. Προσωπικά δε βγάζω ποτέ τη μπαταρία. Τώρα για τη μακροζωία... σιγά τις διαφορές.Να ναι στο 5% η διαφορά? προτιμώ να χω το κεφάλι μου ήσυχο και την ψυχική μου ηρεμία.
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Η μπαταρία όμως παίζει και το ρόλο του ups. Προσωπικά δε βγάζω ποτέ τη μπαταρία. Τώρα για τη μακροζωία... σιγά τις διαφορές.Να ναι στο 5% η διαφορά? προτιμώ να χω το κεφάλι μου ήσυχο και την ψυχική μου ηρεμία. Δεν εχεις αδικο για το ρολο της μπαταριας ως ups.(βεβαια τοσοι σταθεροι ειναι χωρις ups-μπαταρια) Ασε που μπορει να εχεις ups και να συνδεεις εκει το macbook! Τωρα για την διαφορα 5%,δεν ειναι τοση.. Ειναι αναλογως τη χρηση της μπαταριας(και φυσικα τι μπαταρια θα σου κατσει). Πχ αν καποιος χρησημοποιει στην δουλεια του τον φορητο (αρα εκει εχει ρευμα μονιμα) ή σπιτι του πολυ συχνα σαν σταθερο (με ρευμα δηλαδη συχνα), τοτε αν η μπαταρια δεχεται πχ για 8 ωρες καθημερινα συνεχεια(ενω θα μπορουσε να μην δεχεται καθολου) ρευμα ,τοτε σε 1-2 χρονια η αποδοση της μπορει να εχει πεσει στο μισο και κατω.. Βεβαια οπως λες, αν δεν εχεις ups ειναι ενα πολυ μικρο ρισκο. Ειναι αποφαση του καθενος τι θα κανει(και εξαρταται και απο τη χρηση που κανει).
xalia Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 μια και το συζητάμε νομίζω ότι στο macbook τα έχει παίξει η μπαταρία μου! με wifi και bluetooth ανοιχτό ακουμπάει το 2ορο, λίγο δεν είναι για mac?
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 μια και το συζητάμε νομίζω ότι στο macbook τα έχει παίξει η μπαταρία μου! με wifi και bluetooth ανοιχτό ακουμπάει το 2ορο, λίγο δεν είναι για mac? Για 13αρι λαπτοπ με τετοια μπαταρια,πραγματι δεν ειναι πολυ..Εχει πεσει η μπαταρια του... Ενα macbook (αγορασμενο τον Αυγουστο)που ειχα προσφατα στα χερια μου ,ειχε 3-3.30 περιπου ωρες αυτονομια .
xalia Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 θα κοιτάξω τις τιμές της μπαταρίας όταν πάω σπίτι... και θα κλάψω με μαύρο δάκρυ!
kfoynt Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Δημοσ. 16 Απριλίου 2010 Φτυάρι! Έχω ένα macbook 35 μηνών με 532 cycles, και το istat και το CoconutBattery μου δείχνουν 100% health. Μόλις χθές έκανα calibration, πλήρης αποφόρτιση και πλήρης φόρτιση (χωρίς να ειναι ανοιχτο). Πράγματι, η μπαταρία με προσεκτική χρήση μου κρατάει 2 ώρες τουλάχιστον, αλλα και πάλι 100% δεν ειναι και πολυ φυσιολογικό νομίζω...
BlackScorpionX Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Δημοσ. 19 Απριλίου 2010 Το θέμα έχει ξαναπαίξει με τίτλο, νομίζω, "Σχετικα με την battery και τη ζωή της..." Αν το ξεθάψει κανένας, ας το κάνει link ή merge.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.