Προς το περιεχόμενο

Μυνημα ( disc boot failure)

kleio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχην καλη σας ημερα

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με τον υπολογιστη μου

ενω λειτουργουσε κανονικα, κολλησε και κανοντας επανεκκινηση μου εβγαλε το μηνυμα

disc boot failure please insert cd and press enter

φανταστηκα οτι θα ηθελε format η καμια επιδιορθωση των windows, εχω professional xp και εβαλα το cd των windows

Ομως και αυτο δεν το εκανε δεκτο και δεν μπορεσε να προχωρησει διοτι δεν υπηρχε σκληρος δισκος ...

μπηκα στο συστημα με το delete και ειχε σαν μοναδα εκκινησης το dvdrw απο κει δηλαδη προσπαθουσε να bootarei,

στη συνεχεια τον ανοιξα τον καθαρισα, γιατι ειχε αρκετη σκονη, εβγαλα το καλωδιο του σκληρου απο τη μητρικη και το ξαναεβαλα και δουλεψε κανονικα για περιπου 15 ημερες οπου το ξαναεπαθε

και παλι εκανα την ιδια διαδικασια, και δουλεψε αλλα δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει

να σημειωσω οτι δεν υπηρχε δισκετα Α καμια φορα που επαθε το προβλημα

αν μπορει καποιος να με βοηθησει

επειδη δεν ειμαι και γνωστρια του αντικειμενου προσπαθησα να το περιγραψω οσο πιο κατανοητα γινεται

σας ευχαριστω

Δημοσ.

για αρχή άλλαξε καλώδια στο σκληρό γιατί μάλλον κάποιο είναι χαλασμένο. Αν στο ξανακάνει βλέπουμε.

Δημοσ.

το επαθα κι εγω προχτες και εφυγε για Γερμανια ο δισκος για αλλαγη

αν εχεις εγγυηση στειλτον πισω

Δημοσ.

Κανε μια προσπαθεια να μπουταρεις απο το floppy με δισκετα εκινησησς εαν εχεις.

ισως ταυτοχρονα να τα παιξε και ο σκληρος αλα ισως και το drive.

Δημοσ.

Bασικά μάλλον δεν φταίει ούτε ο σκληρός ούτε το καλώδιο...

Στο μαγαζί το παθαίνουν αυτό κατά μέσο όρο 5-6 μηχανάκια το μήνα.

Ενώ στην αρχή την είχα πατήσει και καθόμουν και έκανα Ghost, (ο μλκς), τελικά ανακάλυψα πως αν απλά βάλω και βγάλω τις μνήμες τα Pc ξαναδουλεύουν χωρίς πρόβλημα πάλι! (για κάνα μήνα, όσου να το ξαναπάθουν) :shifty:

Μετά από ώριμη σκέψη, εξισώσεις-λογάριθμους και άλλα προχωρημένα μαθηματικά έχω καταλήξει πως ή είναι bug που εμφανίζουν οι μητρικές, ή φταίνε τα τροφοδοτικά.

Περαιτέρω ηλεκτρολογικούς λόγους που συμβαίνει αυτό θα μας πει ο Vato-Loco όταν ξυπνήσει. :P

Δημοσ.

Συνθεση pc

CPU AMD ATHLON tm 64 3.200 2.GH

motherboard ASUS A8V-ESE

RAM 1 GB

HDD WDC 1600JS-SSNCB1 SCSI

αν μπορουν να βοηθησουν

σας ευχαριστω

Δημοσ.
Bασικά μάλλον δεν φταίει ούτε ο σκληρός ούτε το καλώδιο...

Ενώ στην αρχή την είχα πατήσει και καθόμουν και έκανα Ghost, (ο μλκς), τελικά ανακάλυψα πως αν απλά βάλω και βγάλω τις μνήμες τα Pc ξαναδουλεύουν χωρίς πρόβλημα πάλι! (για κάνα μήνα, όσου να το ξαναπάθουν) :shifty:

Μετά από ώριμη σκέψη, εξισώσεις-λογάριθμους και άλλα προχωρημένα μαθηματικά έχω καταλήξει πως ή είναι bug που εμφανίζουν οι μητρικές, ή φταίνε τα τροφοδοτικά.

Περαιτέρω ηλεκτρολογικούς λόγους που συμβαίνει αυτό θα μας πει ο Vato-Loco όταν ξυπνήσει. :P

εγώ φίλε μου μετά την μελέτη σου λέω πως θέλουμε τροφοδοτικά γιατί όταν βγάζεις τις μνήμες αποφορτίζεις και την μητρική και το τροφοδοτικό γιατί 2 μνήμες είναι ~ 40Watt

τώρα για τον φίλο μας το ίδιο πιστεύω οτι είναι τροφοδοτικό απλά κάνε μια δοκιμή όταν στο κάνει πάλι αντί για να βγάλεις το ρεύμα του δίσκου βγάλε κάποιο dvd σου και δες αν θα ξεκινήσει άστο λίγες μέρες έτσι και αν δεις οτι δεν στο κάνει πάλι τότε αυτό θα είναι...

τι τροφοδοτικό έχεις ?

Δημοσ.

το προβλημα μου ειναι το εξης

ενω δουλευει το pc ξαφνικα κολλαει οταν το κανω restart, μου γραφει το μυνημα disc boot failure

μπαινω στο bios και εκει δεν αναγνωριζει σκληρο , και ουτε με autoditected. Εν συνεχεια ανοιγω το pc βαζω βγαζω το καλωδιο συνδεσης σκληρου με την μητρικη και μετα ανοιγω τον υπολογιστη ο οποιος δουλευει κανονικα , μπαινω στο bios και εκει τον σκληρο τον βλεπει. Αυτο κραταει για μερικες μερες και ξανα τα ιδια

Δημοσ.

Nαι το καταλάβαμε και από το αρχικό σου post το πρόβλημα.

Μάλλον ευθύνεται το τροφοδοτικό σου.

Δοκίμασε και κάνα bios update μπας και...

Δημοσ.

Αν επιτρεπεται,λογικα για ιντερνετ καφε θα μιλας...στην πετρουπολη εχεις ή σε αλλή περιοχή?

Δημοσ.
Αν επιτρεπεται,λογικα για ιντερνετ καφε θα μιλας...στην πετρουπολη εχεις ή σε αλλή περιοχή?

Δεν έχω, (καλά θα ήταν), δουλεύω.

Όχι δεν είναι στην Πετρούπολη, κάτω Πατήσια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...