dimitris2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Σαράντα εννέα φορές κατέκτησε το βραβείο Virus Bulletin η ESET. Την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης κατέχει η εταιρία επί δέκα συναπτά έτη. Το ESET NOD32 Antivirus Version 3.0 κατέκτησε για 49η φορά το βραβείο VB100 από το Virus Bulletin, διατηρώντας την θέση του στην κορυφή της βιομηχανίας. Το Virus Bulletin πραγματοποιεί ανεξάρτητες συγκριτικές δοκιμές προϊόντων antivirus και τα αποτελέσματά του είναι σεβαστά από όλο το φάσμα της κοινότητας των εταιρειών antivirus. Για να είναι σε θέση ένα antivirus να αποκτήσει τον τίτλο και να εμφανίζει το λογότυπο του VB100 πρέπει να έχει υποβληθεί σε συγκριτική δοκιμή και θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω δύο κριτήρια: Να ανιχνεύσει όλους τους ιούς της λίστας «Ιn the Wild» με κατ' απαίτηση ανίχνευση (on demand) αλλά και κατά την πρόσβαση (on access) στο αρχείο και να μην έχει λανθασμένους συναγερμούς (false positives) όταν σαρώνει καθαρά αρχεία. «Η εγκατάσταση του ESET NOD32 Antivirus Version 3.0 ήταν μια από τις απλούστερες, χρησιμοποιώντας μόνο ένα κουμπί «συνέχειας» και χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης, άφθονα χαρακτηριστικά παραμετροποίησης και τις πλέον γνωστές γρήγορες ταχύτητες ανίχνευσης. Η δοκιμή διήρκεσε ελάχιστα», έγραψε ο John Hawes του Virus Bulletin. «Η ανίχνευση ήταν άψογη όπως πάντα, χωρίς να χάσει ούτε έναν ιό σε όλα τα σετ. Η ESET συνεχίζει την μεγάλη πορεία επιτυχίας της κατακτώντας ένα ακόμη βραβείο VB100», συνέχισε. Από την έναρξη των βραβείων VB100 το 1998, το ESET NOD32 Antivirus έχει στο ιστορικό του ένα ποσοστό επιτυχίας 96% -το υψηλότερο της βιομηχανίας- όταν οι περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν ποσοστά επιτυχίας της τάξης του 50 με 75%. «Είμαστε ευτυχείς μαθαίνοντας πως ανιχνεύσαμε το 100% των ιών», είπε ο Anton Zajac, CEO of ESET, LLC. «49 βραβεία VB100 είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο, όπως επίσης και η παρακαταθήκη των προηγμένων μας heuristics, όπως επίσης των ομάδων έρευνας και ανάπτυξης. Όσο οι απειλές πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται τόσο σε αριθμό όσο και σε πολυπλοκότητα, τόσο η ESET θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, προστατεύοντας τους χρήστες από όλες τις μελλοντικές απειλές πριν την δημιουργία τους». Ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ADAOX δήλωσε: «Η κατάκτηση του 49ου VB100 (Virus Bulletin), υποδηλώνει ξεκάθαρα την υπεροχή της τεχνολογίας ThreatSense της ESET, και καθιερώνει πλέον το ESET NOD32 Antivirus σαν τον ηγέτη στην προληπτική προστασία. Τέλος, πιστοποιεί την δέσμευση της ESET προς την αγορά προσφέροντας την πιο γρήγορη και πιο δραστική antivirus λύση στους πελάτες της». Πηγή: securitylabs.gr
1000 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Τα tests του http://www.virus.gr άλλα μας έχουν δείξει. Πολύ πιθανόν και το καινούριο που αναμένεται σύντομα μια και έχει ήδη ξεκινήσει. (για την ιστορία ο virusp χρησιμοποιεί πάρα πολύ περισσότερα δείγματα στα tests) http://www.virus.gr/portal/content/23-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-10-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-2007
konnak Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Τα tests του http://www.virus.gr'>http://www.virus.gr άλλα μας έχουν δείξει. Πολύ πιθανόν και το καινούριο που αναμένεται σύντομα μια και έχει ήδη ξεκινήσει. (για την ιστορία ο virusp χρησιμοποιεί πάρα πολύ περισσότερα δείγματα στα tests) http://www.virus.gr/portal/content/23-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-10-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-2007 Έχει ξαναειπωθεί σ' αυτό το φόρουμ ότι καλό θα ήταν να μην επικαλείστε το http://www.virus.gr ως αυθεντία, καθώς τα τεστ του site πέρα από αναξιόπιστα υπάρχουν πολλές φωνές που λένε ότι είναι και "κατασκευασμένα". Καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε πιο έγκυρα και γνωστά site με AV comparatives. Α, και προφανώς τα βραβεία του Virus Bulletin δίνουν ένα πολύ πιο έγκυρο μήνυμα σε σχέση με όλα τα τεστ του virus.gr μαζί.
1000 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Έχει ξαναειπωθεί σ' αυτό το φόρουμ ότι καλό θα ήταν να μην επικαλείστε το http://www.virus.gr ως αυθεντία, καθώς τα τεστ του site πέρα από αναξιόπιστα υπάρχουν πολλές φωνές που λένε ότι είναι και "κατασκευασμένα". Καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε πιο έγκυρα και γνωστά site με AV comparatives. Α, και προφανώς τα βραβεία του Virus Bulletin δίνουν ένα πολύ πιο έγκυρο μήνυμα σε σχέση με όλα τα τεστ του virus.gr μαζί. Αναξιόπιστα για πιο λόγο και ποιών οι φωνές είναι αυτές που λένε πως είναι κατασκευασμένα;
hehe Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Έχει ξαναειπωθεί σ' αυτό το φόρουμ ότι καλό θα ήταν να μην επικαλείστε το http://www.virus.gr ως αυθεντία, καθώς τα τεστ του site πέρα από αναξιόπιστα υπάρχουν πολλές φωνές που λένε ότι είναι και "κατασκευασμένα". Καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε πιο έγκυρα και γνωστά site με AV comparatives. Α, και προφανώς τα βραβεία του Virus Bulletin δίνουν ένα πολύ πιο έγκυρο μήνυμα σε σχέση με όλα τα τεστ του virus.gr μαζί. Θα έλεγα ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ αναγνώστες του insomnia, αντί να ακούτε διάφορα τέτοια σχόλια άνευ εξηγήσεων και αποδείξεων, να κάνετε ένα post στο forum του virus.gr για να σας δωθεί μια υπεύθυνη απάντηση. Όσο για το "κατασκευασμένα", επιστρέφω τη λασπολογία σε όσους φροντίζουν να τη συντηρούν στο βωμό των πωλήσεων ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΤΟ VIRUS.GR ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ κύριοι.. (Όπως και τα 11,186 μέλη του) Υ.Γ. Λυπάμαι για το insomnia που επιτρέπει τέτοια σχόλια από τα μέλη του. Αντώνης Πετράκης Webmaster Virus.gr
hehe Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Προφανώς κάποιοι δεν μπορούν να ρωτήσουν κάτι ευθεώς.. Διαβάστε εδώ και μετά ξαναδιαβάστε το σχόλιο του "φίλου" konnak παραπάνω.. Το παρακάτω είναι στην 1η σελίδα του Virus.gr. "Κατηγορίες και σχόλια για τα τεστ του Virus.gr Υποβλήθηκε από virusp στις Παρ, 02/22/2008 - 10:09. Τα τεστ αντιβιοτικών του Virus.gr έχουν κατηγορηθεί και σχολιαστεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και, αφού διάβασα κάποιο άρθρο του Andreas Clementi πρόσφατα (http://www.av-comparatives.org/forum/index.php?page=Thread&threadID=753 - ο Andreas λέει ότι τα όσα αναφέρει δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα δικές του απόψεις) αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω ως εξής:: a) Τα προγράμματα δεν τεστάρονται όλα το ίδιο: - κάποια προγράμματα είναι σε δοκιμαστική έκδοση και δεν έχουν πλήρεις δυνατότητες Αυτό δεν ισχύει, όλα τα προγράμματα έχουν ΠΛΗΡΕΙΣ δυνατότητες ανίχνευσης (εκτός κι αναφέρεται κάτι άλλο από το virus.gr) κατά τη διάρκεια του τεστ - κάποια προγράμματα έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις από άλλα Αυτό δεν ισχύει, όλα τα προγράμματα έχουν ΠΛΗΡΕΙΣ δυνατότητες ανίχνευσης (εκτός κι αναφέρεται κάτι άλλο από το virus.gr) κατά τη διάρκεια του τεστ - τα προγράμματα δεν έχουν ανανεωθεί την ίδια εβδομάδα/μέρα/ώρα Αυτό δεν ισχύει, όλα τα προγράμματα ανανεώνονται την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ με λίγες ώρες διαφορά, αυτό άλλωστε αναφέρεται και στα σχόλια του τελευταίου τεστ Δείγματα: - τα δείγματα επιλέγονταιβάσει των αντιβιοτικών προγραμμάτων Kaspersky, F-Prot, Nod32, Dr.Web, BitDefender και McAfee βάσει μοναδικού ονόματος ιού. Αυτό οδηγεί σε αποτελέσματα που ευνοούν το αντιβιοτικό Kaspersky και προγράμματα που έχουν στη βάση τους πολλές παραλλαγές ιών με διαφορετικό όνομα Αυτό δεν ισχύει, τα δείγματα που χρησιμοποιούνται στα τεστ επιλέγονται βάσει περισσότερων από ένα αντιβιοτικών προγραμμάτων και δεν γίνεται να ευνοείται ένα συγκεκριμένο αντιβιοτικό - οι πηγές των δειγμάτων είναι κυρίως άλλοι συλλέκτες ιών οι οποίοι χρησιμοποιούν κυρίως το Kaspersky για να συλλέγουν τα δείγματά τους, οπότε είναι επόμενο να ευνοείται το Kaspersky Αυτό δεν ισχύει, τα δείγματα που χρησιμοποιούνται στα τεστ επιλέγονται βάσει περισσότερων από ένα αντιβιοτικών προγραμμάτων και δεν γίνεται να ευνοείται ένα συγκεκριμένο αντιβιοτικό -Υπάρχουν πάρα πολλά δείγματα (παρότι λέγεται ότι έχουν αφαιρεθεί από τα τεστ) μέσα στα τεστ τα οποία είναι ανενεργά (δεν δουλεύουν ας πούμε) και αλλοιώνουν τα αποτελέσματα του τεσ. Τα περισσότερα δείγματα συλλέγονται μέσα από το ιντερνετ και εξετάζονται ένα-προς-ένα, οπότε ουσιαστικά είναι σαν τα δείγματα που κατεβάζει κάποιος από τα email του ή σαν αυτά που κατεβάζει από σελίδες με παράνομο περιεχόμενο όπως warez-τα δείγματα ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ από κάπου, αλλά συλλέγονται - τουλάχιστον μια εταιρεία αντιβιοτικού έχει λάβει όλη τη συλλογή του virus.gr και έχει πστοποιήσει ότι πολλά δείγματα είναι ανενεργά (δεν δουλεύουν) Αυτό δεν ισχύει. Καμιά εταιρεία δεν έχει όλη τη συλλογή του virus.gr (τουλάχιστον όχι απʼ όσο γνωρίζω). Επομένως, δεν βλέπω πώς μπορεί να ισχύει αυτό - υπάρχουν πολλά δείγματα που δουλεύουν σε λειτουργικό DOS Αυτά τα δείγματα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα επόμενα τεστ, αυτό άλλωστε ήταν στα σχέδιά μου ήδη από το προηγούμενο τεστ c) Διάφορα: -Το Virus.gr δεν αποτελείται από ομάδα αλλά από ένα μόνο άτομο, ο οποίος είναι ένας συλλέκτης ιών και οι γνώσεις του δεν επαρκούν για να αναλύει δείγματα ιών Αυτό είναι αλήθεια, με τη διαφορά ότι για την ανάλυση των δειγμάτων το virus.gr έχει τη βοήθεια άλλων ατόμων Ο Α. Πετράκης φαίνεται να θέλει πραγματικά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στα τεστ που πραγματοποιεί αλλά τα τεστ θέλουν ακόμα βελτίωση στη μεθοδολογία τους. Όπως και να έχει, τα αποτελέσματα των τεστ είναι ενδιαφέροντα καθώς περιλαμβάνουν και αντιβιοτικά προγράμματα που συνήθως δεν περιλαμβάνονται σε άλλα τεστ Αυτό επίσης αλυθεύει, δεν είμαι επαγγελματίας αναλυτής ιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποτελέσματα του τεστ δεν αντιπροσωπεύουν τον ακριβή βαθμό ανίχνευσης κάθε αντιβιοτικού που τεστάρεται Όπως και να έχει, πιστεύω ότι το κάθε τεστ έχει τη δική του μεθοδολογία και δεν έχει νόημα να λέμε ότι ένα τεστ είναι σωστό και ένα άλλο είναι λάθος. Επομένως, θα πρότεινα αν κάποιος διαφωνεί με τη μεθοδολογία του Virus.gr απλά να εεπισκέπτονται και άλλες ιστοσελίδες που πραγματοποιούν τεστ αντιβιοτικών. Εμείς δεν πουλάμε ούτε κάνουμε διαφήμιση σε κάποια συγκεκριμένα αντιβιοτικά. Αλλά αν κάποιος θέλει να κάνεις κάποια σχόλια σχετικά με τα τεστ μας και διαφωνεί με τα αποτελέσματά τους, να φέρεται σαν ΚΥΡΙΟΣ και να δημοσιεύει μια ερώτηση στην ενότητα ΦΟΡΟΥΜ της σελίδας αντί να καταφέρεται σε άλλες ιστοσελίδες εναντίον της ΧΩΡΙΣ να έχει αποδείξεις και ΧΩΡΙΣ να μας δίνει την ευκαιρία να παραθέσουμε την δική μας άποψη. Αυτό δεν είναι ΗΘΙΚΟ." -ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ FORUM ΤΟΥ VIRUS.GR.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
danaos Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να πείτε, και κάτω να χτυπηθείτε, το ESET NOD32 αλλά και η σουίτα, είναι σούπερ. Τα προτιμούν όλο και περισσότεροι. Εγώ τα χρησιμοποιώ και τα δύο σε διαφορετικά pc και είμαι υπερευχαριστημένος. Και βεβαίως, δε θα ξεχάσω ότι για να ξεφορτωθώ το norton, μόνο λαμπάδα στον Άγιο Φανούριο δεν άναψα. Συνειδητοποίησα ότι το σύστημά μου ήταν κυριολεκτικά δεμένο με τα σκοινιά της symantec. Τώρα, με το eset, το σύστημά μου φυσάει και δε φοβάται τίποτα...
1000 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Τώρα, με το eset, το σύστημά μου φυσάει και δε φοβάται τίποτα...Ανατρίχιασα..
xania4ever Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Ανατρίχιασα.. Φίλε μην τον δουλεύεις έτσι είναι.ΤΙ να κάνω το 98% απο το 94% σιγά την διαφορά, με το kaspersky πάει το pc σαν χελώνα.
1000 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 ΤΙ να κάνω το 98% απο το 94% σιγά την διαφορά, με το kaspersky πάει το pc σαν χελώνα. Αν χρησιμοποιείς το ίδιο pc τα τελευταία 5 χρόνια ναι. Πράγματι σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει ένα θέμα. Προσωπικά πάντως 5+% θεωρώ πως είναι μεγάλη διαφορά και αξίζει να το ψάξει κανείς.
pappous_soulis Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Έχω δοκιμάσει ένα κάρο antivirus τα τελευταία 5 χρόνια. Το μοναδικό απο όλα αυτά που πέρασαν απ'τα PC μου που συνδιάζει ασφάλεια,χαμηλές απαιτήσεις σε πόρους και ευχρηστία είναι μακράν το Nod32. Ούτε με μετρήσεις ούτε με πωλήσεις δε κρίνω ένα αντιβιοτικό,και γενικά ένα πρόγραμμα. Με δοκιμή στον υπολογιστή μου και μόνο,αποφασίζω. Το χειρότερο απ'όλα είναι ο φίλτατος Norton...
schumifer Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι κι εγώ ένας από τους κολλημένους από τότε που το δοκίμασα. Η πλάκα είναι ότι σε γενικές γραμμές και ιδιαίτερα με την έλευση της 3.0 έκδοσης του NOD που δεν σε άφηνε εύκολα ήσυχο από άποψη ενημερώσεων (αντίθετα με τη 2.7 έκδοση) ξαναπήγα στο παλιό γνώριμο Norton Corporate. Είναι απλό , είναι ελαφρύ και θέλω να πιστεύω αξιόπιστο. 'Έλα όμως που όταν πήγα να το βγάλω μου έβγαλε το λάδι. Μιλάμε για 3 4 επανεκκινήσεις γιατί όλο έλεγε ότι δεν μπορούσε να γίνει uninstall ούτε από safe mode. Από τη στιγμή που έφυγε ηρέμησα, έβαλα τη σουίτα του NOD και περιμένω πότε θα μου ξανασκάσει το μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζεται ο κωδικός μου....ΛΟΛ
danaos Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Ανατρίχιασα.. Ανατρίχιασες; Να σου μπέψω μια πατανία σύντεκνε... (Εξακολουθώ να επιμένω σχετικά με το nod32, παρά τις ανατριχίλες και τις κρυάδες...)
Vaghelas Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Για αρκετό καιρό δεν είχα antivirus στον υπολογιστή μου. Κάποτε κώλησα το virtumonde. Έβαλα το "καταπληκτικό" nod32 και δεν έκανε τίποτα. Έβαλα kaspersky και το καθάρισε, συν κάποιους άλλους ιούς που το "καταπλητικό" nod32 δε μπορούσε να βρει. Άρα από εμένα διαγράφηκε το Nod32 από τη λίστα. Όταν πάψει να με ικανοποιεί το kaspersky πάμε για αλλά. Αυτή είναι λοιπόν η πιο έμπιστη και ασφαλής κατά την άποψή μου μέθοδος εύρεσης ενός antivirus που να σε καλύπτει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα