Προς το περιεχόμενο

Q6600 ή Q9450 ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O 9450 έχει 1333mhz fsb και μεγαλύτερη cache, από την άλλη όμως έχει 8x multiplier (αν δεν κάνω λάθος), ενώ ο q6600 έχει x10 και ως γνωστόν τα 65nm αντέχουν καλύτερα σε ανεβασμένο voltage.

Δεδομένου ότι σκοπεύω OC γύρω στα 3.4GHz, ποιον και γιατί θα μου προτείνατε;

ps: Η διαφορά τιμής είναι 100ευρώ και δεν παίζει ρόλο.

• Super Moderators
Δημοσ.

για γύρω στα 3.4-3.8ghz προφανώς τον Q9450...αλλά για πιο πάνω τον Q6700 (όχι τον Q6600)

Δημοσ.

Μηπως ομως δεν πρεπει να ξεχναμε και το SSE4 σετ εντολων αναλογα με τις εφαρμογες που θελουμε να χρησιμοποιησουμε ?

Προτεινω ανεπιφυλακτα μεταξυ των δυο q9450

Δημοσ.

Οτι ο 9450 ειναι καλυτερος απο τον 6600, δεν το συζηταμε, απλα σε αλλο post, εγω προσωπικα γραφω οτι δεν αξιζει τοση αναμονη για τον 9450, γιατι δεν ειναι τοσο πολυ καλυτερος συνολικα απο τον 6600. Ακομα και αν φτασεις τον 6600 στα 4 giga μαλλον θα ειναι σε ολες τις εφαρμογες ελαφρος ποιο αργος απο τον 9450 στα 3.4 .

Το τεραστιο + του 9450 ειναι το sse 4, το οποιο σε καποιες εφαρμογες ξεσκιζει. Και το μεγαλο - του ειναι το overcloking. Οχι οτι δεν εχει περιθωρια, μιας και φυσιολογικα θα πηγαινε στ 4 giga για πλακα, αλλα επειδη εχει κατα καποιο τροπο κλειδωμενο το fsb, ετσι ωστε να μην πηγαινει πανω απο 3,6.

Δημοσ.
Οτι ο 9450 ειναι καλυτερος απο τον 6600, δεν το συζηταμε, απλα σε αλλο post, εγω προσωπικα γραφω οτι δεν αξιζει τοση αναμονη για τον 9450, γιατι δεν ειναι τοσο πολυ καλυτερος συνολικα απο τον 6600. Ακομα και αν φτασεις τον 6600 στα 4 giga μαλλον θα ειναι σε ολες τις εφαρμογες ελαφρος ποιο αργος απο τον 9450 στα 3.4 .

Το τεραστιο + του 9450 ειναι το sse 4, το οποιο σε καποιες εφαρμογες ξεσκιζει. Και το μεγαλο - του ειναι το overcloking. Οχι οτι δεν εχει περιθωρια, μιας και φυσιολογικα θα πηγαινε στ 4 giga για πλακα, αλλα επειδη εχει κατα καποιο τροπο κλειδωμενο το fsb, ετσι ωστε να μην πηγαινει πανω απο 3,6.

Αυτό για το fsb δεν το έχω διαβάσει πουθενά αλλού... είσαι 100% σίγουρος για αυτό που λες;

Σχετικά με το OC, παρέλειψα ότι το σύστημα θα τρέχει σε υδρόψυκτο (custom). Η μητρική θα είναι Asus Striker II Extreme.

Δημοσ.

Αφου εχεις και watercooling το δηλιμα σου ειναι μεγαλυτερο, μιας και με τον 9450 σου ειναι αχρηστο, δεν εχεις προβλημα θερμοκρασιας, θα σε κοψει το fsb πολυ πριν ανεβασει τετοιες θερμοκρασιες που να χρειαζεσαι watercooling. οποτε δεν το χρησιμοποιεις καθολου, αχρηστο ειναι με αυτον. Αντιθετα watercoling + 6600 , ή ακομα καλυτερα water+6700 μπορει να πας κοντα ή ακριβως στα 4giga ,αναλογως και σε τι κοματι θα πεσεις.

Αληθεια γιατι γραφεις 6600 ή 9450, και δεν γραφεις 6700 ή 9450, μιας και απο αποψη χρηματων εκει ειναι το δηλιμα. Ο 6600 ειναι πλεον πολυ φθηνοτερος του 9450 για να τον συγκρινεις με αυτον.

Παντως εγω προσωπικα αναμεσα στον 6700 και τον 9450 θα επαιρνα τον 9450 κυριως για το sse4.1 . Το ξερεις οτι συγκριναν συμπιεση divx 2πυρινο που ενσωματωνει sse4.1 και 4πυρινο χωρις sse 4.1 και βγηκε ελαφρως ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ο 2πυρινος? (Επειδη ειχε το sse4.1 αλλιως θα ηταν πολυ αργοτερος του 4πυρινου).

Μηλαμε παντα με ιδια mhz και σε εκδοση beta divx που αξιοποιει το sse 4.1 ,αν ψαξεις test στο νετ, θα βρεις συγκριτικα που δεν επιβεβαιωνουν αυτο που γραφω, ακριβως γιατι γινονται με εκδοσεις divx που δεν αξιοποιουν το sse 4.1 Οτι γραφω ειναι βεβαιο και εχω βρει εδω και πολυ καιρο τετοιο συγκριτικο.

Δημοσ.
Αληθεια γιατι γραφεις 6600 ή 9450, και δεν γραφεις 6700 ή 9450, μιας και απο αποψη χρηματων εκει ειναι το δηλιμα. Ο 6600 ειναι πλεον πολυ φθηνοτερος του 9450 για να τον συγκρινεις με αυτον.

Γιατί αν πάω σε q6600/6700 (που το σκέφτομαι ακόμα, εξ'ου και το thread), εκεί θα παίξει και ρόλο η τιμή. Ο ένας έχει ~100e και ο αλλος ~60 ευρώ διαφορά, τα 40 ευρώ όμως δεν δικαιολογούνται γιατί με το overclocking και οι δύο πάνε στα 3.8 άνετα. Είναι πανομοιότυπη περίπτωση με τους e6600/6700, απλώς οι 6700 ήταν και στις δύο περιπτώσεις τα top μοντέλα γραμμής για αυτό και κοστολογούταν +100 ευρώ πάνω.

Πάντως, το sse του 9450, από όσο ξέρω χρησιμεύει σε video en/deconding, κάτι το οποίο εμένα δεν με πολυαφορά. Το pc το έχω κυρίως για προγράμματα που αφορούν εργασίες πολυτεχνείου (pspice, psim, matlab κτλ) και για gaming, οπότε το set αυτό μπορεί να μην το χρειαστώ ποτέ. Εκτός αυτού, τα 100 ευρώ που θα γλυτώσω (~160 $) μπορώ να τα επενδύσω στο wc (που θα έχει double loop) ή στην κάρτα γραφικών.

Κυρίως με ενδιαφέρει ο 9450 λόγω του fsb του που σε συνδυασμό με την striker II (2000mhz) θα αξιοποιείται πλήρως. Από την άλλη, αν εξαιρέσεις την μεγαλύτερη chache, δεν ξέρω αν έχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα :rolleyes: . Παρεπιμπτόντως, από ενεργειακή κατανάλωση (oc'ed) ξέρετε συγκεκριμένα νούμερα; Πόσα watt θέλουν και οι δύο στα 3.4-3.8Ghz;

PS: Ότι ο 6600 πάει στα 4.2GHz με wc το έχω δει σε αρκετά forum, άλλα δεν ξέρω πόσα χρόνια ζει σε αυτήν την συχνότητα. Λένε (στο overclock.net) ότι αν έχεις το vcore κάτω από 1.5v τον κρατάς περίπου 10 χρόνια, άλλα χλωμό μου ακούγεται...

Δημοσ.

. Παρεπιμπτόντως, από ενεργειακή κατανάλωση (oc'ed) ξέρετε συγκεκριμένα νούμερα; Πόσα watt θέλουν και οι δύο στα 3.4-3.8Ghz;

PS: Ότι ο 6600 πάει στα 4.2GHz με wc το έχω δει σε αρκετά forum, άλλα δεν ξέρω πόσα χρόνια ζει σε αυτήν την συχνότητα. Λένε (στο overclock.net) ότι αν έχεις το vcore κάτω από 1.5v τον κρατάς περίπου 10 χρόνια, άλλα χλωμό μου ακούγεται...

Δε θυμαμαι τωρα τα watt αν το ψαξεις θα το βρεις στο νετ, αλλα σε γενικες γραμμες μπορεις να καταλαβεις. Ο ενας ειναι στα 0.65 και ο αλλος στα 0.45. Γυρω στο 33% λιγοτερο ο ενας απο τον αλλο στα ιδια ghz.

Για το 2ο που γραφεις, και ειναι και ο λογος που απανταω, και εγω εχω δει σε φορουμ τον 6600 με νερο να παει στα 4- 4.2 . Αυτο δεν σημαινει οτι πανε ολοι τοσο. Ειναι και θεμα σε τι κοματι θα πεσεις, μου εχει τυχει για διαφορους λογους να αγοραζω 2 ιδιους επεξεργαστες π.χ 2 amd στα 2 giga και ο ενας να πηγαινει 2.6 και ο αλος 2.2 .Με λιγα λογια μη θεωρεις δεδομενο οτι με τον 6600 θα πας 4 giga. Διαβαζω και αλους που δεν πανε πανω απο 3.6 με τιποτα, ουτε με νερο. Αν και αν θα επρεπε να μαντεψω, με καλο νερο 3.8 θα ελεγα υπο κανονικες συνθηκες (να μην εισαι ουτε ατυχος ουτε τυχερος) Κατα τα υπολοιπα overclockαρε τον ανετα,10 χρονια δεν προκειτε να τον κρατησεις ετσι και αλιως.. Προβλημα εχει η επομενη γενια των 0.45 , οχι ο 6600 που ειναι 0.65

Δημοσ.

λολ ποιός απο εδω μέσα θα κρατήσει 10 χρόνια επεξεργαστή????τέλος πάντων,απλα επισημαίνω ότι του χρόνου να μαστε καλά θα συζητάμε για τους νέους επεξεργαστές και τις συχνότητες αυτών... :) :X

Δημοσ.
Ειναι και θεμα σε τι κοματι θα πεσεις

Βασικά όλοι όσοι μιλάνε για 3.8 - 4.2, βάζουν και ένα "G0" από πίσω. Δληαδή "Q6600 G0" . Τώρα τί είναι αυτό το G0, αν και το έβαλα στο google, δεν βρήκα κάτι... :rolleyes:

Δημοσ.

Οσοι έχουν stepping G0 έχουν καλύτερη θερμική συμπεριφορά (χαληλότερη κατανάλωση ενέργειας) σε σχέση με τους Q6600 με B3 stepping δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά. Χωρίς να είμαι σίγουρος δεν πιστεύω ότι κυκλοφορούν πια ως καινούριοι Q6600 με Β3.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...