emi_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Γεια σας παιδια και Χρονια Πολλα σε όλους. Δουλεύω με το Dreamweaver και πρέπει να φτιάξω το user registration system και να απαγορεύσω την πρόσβαση σε συγκεκρημένες σελίδες του site. Ξέρω πως το Dremweaver έχει αρκετά extension που αυτοματοποιούν αυτή τη διαδικασία και έχω βρει 2-3 αλλά είναι όλα εμπορικά Μήπως γνωρίζει κάποιος κανένα καλό extension να μου προτεινει να κανω τη δουλεια μου? Θα είμουν ευγνώμων αφού δεν ξέρω και πολύ καλό προγραμματισμό σε PHP και αν προσπαθήσω να τα κάνω όλα manual θα είναι πολύ δύσκολο.
bobosss Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Αν θέλεις απλά να απαγορευεις την πρόσβαση σε μη πιστοποιημένους χρήστες πάρε ένα login ><?php session_start(); if(!(isset($_POST['username'])) || !(isset($_POST['password']))){ echo 'Please fill all fields'; } else{ require_once('conectdb.php'); if(!$_POST['username'] || !$_POST['password']){ echo 'please fill all fields'; } else{ $username=$_POST['username']; $password=$_POST['password']; $query = "SELECT * FROM `users` WHERE `username` = '$username' AND `password` = '$password'"; $result = mysql_query($query); if(!$result){ die(mysql_error()); } if(mysql_num_rows($result) == 1) { $_SESSION['valid_user']= $username; echo 'Logged in'; } else { echo '"Username or Password incorrect."; } } } ?> To conectdb που καλείτε έχει απλά τις πληροφορίες για την Mysql σύνδεση ><?php $host = ''; $user= ''; $pass= ''; $name = ''; mysql_connect($host,$user,$pass,$name)or die('could not connect because'.mysql_error()); mysql_select_db("$name") or die ("unable to select DB".mysql_error()); ?> Τωρα το μόνο που χρειάζετε να κάνεις για να δείς αν κάποιος είναι logedin είναι να checkareis αν έιναι seted η μεταβλητη $_SESSION['valid_user']. αν ναι να προχωράς αλλιως να τον παραπέμπεις στο login. Ελπίζω να σου αρκούν αυτά
emi_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Καταρχας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι φαινεται πως αυτό υλοποιεί όλο το Login. Δεν χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για το security αυτά αρκούν για να έχω ένα ασφαλές login system? Επίσης δεν ξέρω πως θα υλοποιήσω το registration. Ayt;o to script που μου δίνεις μπορώ να το βρώ και σε κάποια βιβλιοθήκη?
bobosss Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Κοιτα το registration απλά θα πέρνεις τα uname και pass και ότι άλλο θές απο μια φόρμα και θα τα ρίχνεις στην βάση. Θες να σου δώσω και αυτό?? Μια χαρά είναι απο security. Ενας μη πιστοποιημένος χρήστης δεν μπορεί να δεί τα περιεχόμενα.Τι παραπάνω θες? Αυτό το script το έχω γράψει εγώ δεν το έχω πάρει απο κάποια βιβλιοθήκη.Οποτε δεν ξέρω αν μπορείς να το βρέις και σε ποια.Αν τώρα εννωείς βιβλιοθήκη κάποιο framework στα περισσότερα λογικά υπάρχει(είναι στανταρ πράγματα) Δοκίμασε αν θές το cakephp Αλλα απ ότι βλέπω θές ένα ολοκληρωμένο user management γιατί δεν περνάς ένα drupal να ξεμπερδευεις απο αυτά και να ρίξεις πάνω στο drupal ότι αλλα script έχεις?? Θα ξενιάσεις απο user management permission και όλα τα τετριμένα
thanocaster Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Αν θες ένα κλικ πάνω σε ασφάλεια αποθηκεύεις στη βάση τα password με MD5, και το > $password = $_POST['password']; το αλλάζεις σε > $password = $_POST[MD5('password')]; Έτσι, κάποιος που θα αποκτήσει πρόσβαση στη βάση σου δεν θα μπορεί να υποκλέψει και τους κωδικούς των χρηστών.
bikey77 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Συμπληρώνοντας αυτό που αναφέρει ο bobosss, θα πρότεινα να κάνεις στην αρχή κάθε σελίδας που ανήκει στο restricted area έναν έλεγχο για το αν η session μεταβλητή έχει την τιμή που έχεις ορίσει μετά από ένα επιτυχές login. Αν όχι, ανακατεθύνεις τον χρήστη αλλού ή κάνεις όποια άλλη ενέργεια θέλεις.
emi_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι νέα στη php και έτσι οι απαντησεις σας ειναι πολύτιμες!!! Είμαι βέβαι σίγουρηπως δεν μπορει, καποιο extention θα εχει ο Dreamweaver κάπου το οποίο θα βοηθά να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η διαδικασία, σαν wizard .... bobosss πρώτη φορά ακούω τη λέξη drupal.. Θα το ψάξω τώρα...
emi_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Το έψαξα λίγο και βλέπω πως πρόκειτε για framework. Αυτό σημαίνει πως για να το χρησιμοποιήσω θα πρέπει να κανω migrate αυτά που έχω ήδη φτιάξει? Επειδή κάτι λένε πως για να γίνει το migrating χρειάζεται να γραφτει κώδικας σε php.... Ειναι εύκολο να μάθω πως θα το χρησιμοποιώ το framework?
emi_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Το έψαξα λίγο και βλέπω πως πρόκειτε για framework. Αυτό σημαίνει πως για να το χρησιμοποιήσω θα πρέπει να κανω migrate αυτά που έχω ήδη φτιάξει? Επειδή κάτι λένε πως για να γίνει το migrating χρειάζεται να γραφτει κώδικας σε php.... Ειναι εύκολο να μάθω πως θα το χρησιμοποιώ το framework?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.