NeoRanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Λοιπόν, είχα αγοράσει εδώ και καιρό μια P5K (μάζευα τα κομμάτια με τον καιρό) και σήμερα επιτέλους έστησα το συστηματάκι. Πάω λοιπόν να εγκαταστήσω το Windows και τρώω στη μάπα ένα τρελλό loop: κάνει το πρώτο μέρος της εγκατάστασης κανονικά, αλλά μετά το reboot ξεκινά τη διαδικασία απ' την αρχή. Βγάζοντας κάτι logo screen και κάτι βλάκειες τέτοιες, παρατηρώ πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους σκληρούς μου (δύο SATA Seagate). Περίπου, μάλλον. Στο Bios Setup τους βλέπει, στην εγκατάσταση του Windows βλέπει τον ένα, αλλά όταν bootάρει βγάζει στη λίστα μόνο το DVD-Rom που είναι IDE. Μετά από έρευνα στο net, διαπίστωσα πως είναι γενικό πρόβλημα της σειράς και πως ειναι μπαχαλο το Bios. Προσπάθησα να κανω update, μέσω flash-drive, αλλά λέει πως η version της μητρικής ειναι πιο νέα από το update που προσπαθώ να κάνω. Ειχε αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη σειρά; Κι αν ναι, πως το διόρθωσε; Έχω απελπιστεί- έτοιμος είμαι να πάω να σκάσω μια 50άρα για IDE δίσκο. Κι αυτό ΑΝ είναι μόνο οι δίσκοι και το θέμα με το install του Windows δεν ειναι τελειως διαφορετικό. Help please?
totti Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μήπως χρειάζεσαι τους SATA drivers μόνο ? το έχεις δοκιμάσει να πατήσεις F6 την ώρα που ξεκινά η εγκατάσταση των WinXP? Mετά θα πρέπει να έχεις τους drivers σε μία δισκέτα. Αν είναι Vista που θα εγκαταστήσεις έχει επιλογή αν θυμάμαι καλά "load driver".
NeoRanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δοκίμασα αυτό με το F6, αλλά δεν έχω floppy (και το install του XP δεν διαβάζει φλασάκια).
totti Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 "The SATA drivers are on the CD that came with the motherboard. I assume you're putting XP in as you can put SATA drivers on CDs and DVDs and install them into Vista. When you get to the F6 part of the XP install you need the SATA drivers on a floppy disc. To make the floppy you put a formatted floppy in the drive and on the motherboard CD click on the "make disc" icon to put the drivers on the floppy. You're not going to do it without a floppy drive with XP. If you have to and have a floppy in the rig you're online with now take the motherboard CD and out it in this rig and make the floppy them temporarily hook this floppy up to the new rig to do the F6 install with. There is a way to make a custom Window XP installation CD with the SATA drivers on it but that would be way over your head. Bottom line is --make a floppy SATA driver disc and hook up a floppy to your new computer for the F6 install. Theres a lot more to building a computer than just slapping a bunch of hardware together. Anyone can do that. After hitting the power button for the first time is when the "fun" begins. You do not build an XP rig without a floppy drive." Χρειάζεσαι δηλαδή μία φορμαρισμένη δισκέτα και το CD της μητρικής. Πατάς "make disc" από κάπου στο CD βάζεις την δισκέτα στο floppy και έχεις μία δισκέτα με τους drivers. Μετά ξεκινάς την εγκατάσταση των XΡ.
NeoRanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δεν το γλιτώνω το floppy δηλαδή; Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι και θέμα χώρου. Υπάρχει περίπτωση, τουλάχιστον, να δει το setup εξωτερικό floppy, ή θα το περάσει για usb device και θα το αγνοήσει;
nick_csd Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 δες με μια live distro του linux αν τους βρισκει τους δισκους
stamatis_uoa Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 μηπως τους σκληρους τους εχεις σε raid γιατι οταν εστησα το δικο μου και εριξα μια ματια στο μανιουαλ της μητρικης ελεγε κατι περιεργα για την εγκατασταση με raid. και εμενα ο δικος μου σατα ειναι και εγκατασταθηκε μια χαρα με την πρωτη και εχουμε παρομοιες μητρικες. για ριξε λιγο διαβασμα στο manual
NeoRanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 δες με μια live distro του linux αν τους βρισκει τους δισκους Περίπου. Δοκίμασα Ubuntu (EDIT: Greeklish fixed) και βρίσκει τον έναν (δύο partitions που είχα κάνει) και τον άλλον... στο περίπου. Δεν τον βρίσκει πια, αλλά βρίσξει ένα δίσκο που είναι 100GB με το όνομα "Linux" (ο δίσκος είναι 750άρης με label "Downloads", κανονικά), που ουσιαστικά έχει την εγκατάσταση του Ubuntu που είχα στο παλιό PC. Σημειωτέον ότι φορμάρισα το δίσκο που μου έβγαζε στο μισοτελειωμένο install του WinXP, νομίζωντας πως ήταν αυτός που ήθελα. μηπως τους σκληρους τους εχεις σε raid γιατι οταν εστησα το δικο μου και εριξα μια ματια στο μανιουαλ της μητρικης ελεγε κατι περιεργα για την εγκατασταση με raid. και εμενα ο δικος μου σατα ειναι και εγκατασταθηκε μια χαρα με την πρωτη και εχουμε παρομοιες μητρικες. για ριξε λιγο διαβασμα στο manual Το κοίταξα, αλλά δε διευκρίνιζε κάτι. Στην έρευνα που έκανα, πολλοί παραπονέθηκαν και για RAID και για SATA προβλήματα, ενώ ανέφεραν πως πολλά RAID προβλήματα, ήταν απλώς SATA. Πάντως εγώ δεν τους είχα σε RAID.
NeoRanger Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Λοιπόν, για την περίπτωση που κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα: Πράγματι χρειάζονταν οι RAID drivers για να διαβάσει τους SATA δίσκους. Floppy δεν είχα και ήθελα να αποφύγω να πάρω κιόλας, για οικονομικούς λόγους. Προσπάθησα να βάλω Vista, αλλά ούτε αυτό αναγνώριζε τους δίσκους (και μάλιστα crashαρε όταν περνούσα τους drivers μέσα από το flashάκι). Επομένως πήγα στην τελευταία μου λύση: Slipstream. Κοινώς, ripάρα το CD του XP στο δίσκο μου (στον παλιό υπολογιστή, φυσικά) και ακολουθώντας ένα online guide, πέρασα τους drivers μέσα στο CD κι έτσι έκανε το setup την εγκατάσταση αντί να χρειαστεί floppy. Το Windows διάβασε τους δίσκους μια χαρά (αν και έχασα 300GB downloads, από την άλλη προσπάθεια που είχα κάνει) εγκαταστάθηκε κανονικότατα και τώρα όλα μια χαρά. Just a heads up.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.