Προς το περιεχόμενο

VCR to DVD

ldounias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν έχω καθόλου ασχοληθεί με προγράμματα επεξεργασίας video αν και μ'ενδιαφέρει αρκετά λόγω έλλειψης χρόνου.

Θα ήθελα αν μπορεί κανείς να μου δώσει τα φώτα του ως αναφορά στη μετατροπή ταινιών από τα παλία βίντεο σε dvd.

Διαθέτω και tvtuner που απ'ότι διαβάζω στο manual υποστηρίζει τέτοιες συνδέσεις...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων...

Δημοσ.

εγώ τις δικές μου βιντεοκασσέτες τις ψηφιοποίησα ως εξής: Για το capturing χρησιμοποίησα το virtualdub. Πολύ καλό, απλό και free. Αν κάνεις ένα search στο φόρουμ για "capturing" θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα. Επίσης δες εδώ κι εδώ. Στην συνέχεια, όσα από τα βίντεο ήθελα να τα κάνω dvd, τα έκανα με το convertXtoDVD. Μενού (όπου το convertXtoDVD δεν μου αρκούσε) έκανα με το nero vision. Όσα βίντεο τα ήθελα συμπιεσμένα, τα συμπίεσα με το autoGordianKnot, free επίσης, με xvid. Αυτά...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ leftermann. Πολύ χρήσιμη απάντηση ;)

Πώς μπορώ να συνδέσω το VCR μου με το PC?

Υπάρχει π.χ Scart to S-Video καλώδιο?

Πάνω στη σύνδεση καμιά συμβουλή?

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ leftermann. Πολύ χρήσιμη απάντηση ;)

Πώς μπορώ να συνδέσω το VCR μου με το PC?

Υπάρχει π.χ Scart to S-Video καλώδιο?

Πάνω στη σύνδεση καμιά συμβουλή?

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά θα πρέπει εκτός από το software να διαθέτεις και το ανάλογο hardware.

Δηλαδή θα πρέπει το PC σου να διαθέτει και είσοδο video (video in).

Συνήθως video in διαθέτουν κάποιες κάρτες γραφικών (οι οποίες στοιχίζουν) και στην καλύτερη και οικονομικότερη περίπτωση να διαθέτεις μία κάρτα τηλεόρασης (TV Card) σε οποιαδήποτε μορφή (PCI ή USB).

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μπορείς να μεταφέρεις σήμα από το VCR στο PC.

Δημοσ.

στο πρώτο σου μήνυμα λες ότι έχεις tv tuner. Αυτή λογικά θα έχει είσοδο composite (τριπλό θηλυκό κόκκινο - κίτρινο - άσπρο) και s-video. Θα πρέπει να βάλεις πάνω στην υποδοχή scart του vcr σου έναν τέτοιον αντάπτορα, στον οποίο θα συνδέσεις το αντίστοιχο καλώδιο μέχρι την κάρτα του pc σου.

Δημοσ.

Επειδή μ' ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα μπορείς να εξηγήσεις λίγο ακόμα;

βέβαια εγώ δουλέυω με pinnacle studio 9

Στον υπολογιστή μου εκτός από κάρτα tv έχω και κάρτα γραφικών με είσοδο video in.

Στον αντάπτορα (scart) που είπες, τον οποίο βάζουμε στο βίντεο, συνδέουμε καλώδιο στο κόκκινο & άσπρο (ήχος) και την άλλη άκρη του, στον υπολογιστή που όμως;

Μετά άλλο καλώδιο απ' το κίτρινο του αντάπτορα (scart) στην είσοδο video in της κάρτας γραφικών;

το s-video το αφήνουμε κενό;

δώσε τα φώτα σου ρε φίλος γιατί εγώ την έκανα έτσι http://windowshelp.microsoft.com/Windows/el-GR/Help/3ae62d5e-29e2-41eb-b326-9e42ac46b7021032.mspx#Svideo (σχεδόν) τη δουλειά αλλά τζίφος, η λύση σου είναι πιο απλή, ευχαριστώ

Δημοσ.

μπορείς να κάνεις το εξής:

να πάρεις ένα τέτοιο καλώδιο, ή εναλλακτικά έναν αντάπτορα scart σαν αυτόν που είπα πριν + ένα τριπλό rca καλώδιο με κόκκινο - άσπρο - κίτρινο και στις δύο πλευρές. Το scart το συνδέεις κανονικά στην tv ή το vcr. Στην άλλη άκρη, το κίτριον μπαίνει στο video in της κάρτας σου. Αν έχεις tv tuner, λογικά θα έχει υποδοχές και για το κόκκινο και το άσπρο (ήχος). Αν όχι, θα πρέπει τον ήχο να τον δώσεις στην κάρτα ήχου σου, οπότε θα χρειαστείς έναν τέτοιον αντάπτορα, ο οποίος θα μετατρέψει το 2πλο rca σε καρφί για να το συνδέσεις στο line in της κάρτας ήχου.

Δημοσ.

μόλις το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά, σε συνδιασμό με το pinnacle studio 9, το έβαλα να την περάσει σε μορφή dvd και έχει άριστη εικόνα και ήχο.

ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις άμεσες απαντήσεις, με βοηθήσατε πολύ

Δημοσ.

εγώ που έχω πολλές βιντεοκασσέτε περίπου 200 .. Θα με βοηθούσε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορείς να κανονίζεις πόσο χρόνο θα κάνει rip γιατί θα ξημεροβραδιαστώ μου φαίνεται.

Δημοσ.

μάλλον θα ξημεροβραδιαστείς, δεν την γλιτώνεις... Μπορείς να το αφήνεις να γράφει όλη την ταινία, και μετά να κόβεις και να πετάς τις σκηνές που δεν θέλεις. Είναι πιό εύκολο από το να κάθεσαι πάνω από το βίντεο και να περνάς αυτά που δεν θέλεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...