Προς το περιεχόμενο

Μαθήματα ηλεκτρικού μπάσσου

feugatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες,

Είμαι φοιτητής στην Πάτρα και θέλω να ξεκινήσω μαθήματα ηλεκτρικού μπάσσου.

Πήγα ρώτησα σε διάφορα ωδεία (Νάκας, Paggani κλπ) αλλά οι τιμές τους είναι κάπως

ανεβασμένες για μένα.

Αυτό που θέλω είναι αν ξέρετε κανένα ωδείο που να κάνει μαθήματα ηλεκτρικού μπάσσου

με δίδακτρα γύρω στα 40?/μήνα ή διαφορετικά κάποιο καθηγητή που να κάνει ιδιαίτερα.

Ότι πληροφορίες έχετε (ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ...) στείλτε τες με PM ή e-mail

στο [email protected] (απλά για να μην εκθέσουμε προσωπικά δεδομένα).

Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για την περιοχή της Πάτρας.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Mπάσσο υπάρχει?

Αν όχι, δεν μπορώ να προτείνω κάτι. Αφενώς δε είμαι από Πάτρα, αφετέρου νομίζω ότι το μπάσσο δεν μπορεί να το μάθει κανείς "δι αλληλογραφίας".

Αν έχεις μπάσσο και ένα μικρό έστω ενισχυτή, μπορείς να πάρεις ένα από τα πολλά βιβλία που κυκλοφορούν και να ξεκινήσεις μόνος σου να μελετάς. Στην αρχή θα είναι δύσκολο και επίπονο, αλλά με τον καιρό θα ανοίξουν τα δάχτυλά σου και θα του πάρεις σιγά σιγά τον αέρα.

Πολύτιμος βοηθός σου θα είναι το Δίκτυο. Ταμπλατούρες από γνωστά σου τραγούδια θα είναι η καλύτερή σου εξάσκηση. Καλό είναι να αποφασίσεις να μπεις σε μια μπάντα(στην ιδανική περίπτωση με φίλους που είναι εξίσου αρχάριοι για να υπάρχει ισορροπία και αλληλεγγύη), γιατί το μπάσσο χωρίς συνοδεία οργάνων είναι τελείως ξεκάρφωτο, τουλάχιστον στα χέρια ενός αpprentice!

Aυτά για αρχή. Ξαναμιλάμε.

Δημοσ.

Ναι έχω πάρει μπάσσο.

Έχω ένα 5χορδο ESP LTP B-55, έναν 20αρι ενισχυτή Ibanez και έναν πολυεφέ

Bass Vamp της Behringer.

Οπότε εξοπλησμός υπάρχει.

Επιπλέον έχω πάρει ένα βιβλίο του Στιβακτή για αρχάριους αλλά όπως μου είπαν

και όπως βλέπω και ο ίδιος, αν κάποιος άλλος δεν σου δείξει στην αρχή 5 βασικά

πράγματα και 2-3 μεθόδους είναι όντως ζόρηκα τα πράγματα.

Τραγούδια έχω βγάλει αρκετά αλλά αυτό δεν είναι πάντα ότι το καλύτερο.

Αυτό που θέλω είναι να μάθω μεθόδους και τρόπους να καταλαβαίνω τι λένε

οι ταμπλατούρες από την άποψη του πως βγήκε αυτό που βγήκε και γιατί είναι

καλύτερο από κάτι άλλο.

Και αν μη τι άλλο, αν μπω σε μπάντα, να μπορώ να δημιουργώ δικές μου μελωδίες και

να συνοδεύω τραγούδια.

Στην ουσία μαθήματα από έμπειρο δάσκαλο που μπορεί να μου περάσει γνώσεις.

Δημοσ.

Οκ.

Να σου πω τι πιστεύω. Για έναν αρχάριο όπως εσύ, που από ότι κατάλαβα ξέρεις 2 πραγματάκια, ένας 'δάσκαλος' θα είναι περιττό συμπλήρωμα από άποψη γνώσεων και περιττό βάρος οικονομικά. Μελετώντας νότες, ταμπλατούρες, βιβλία και σχετικά site θα βρεις την άκρη σιγά σιγά. Δεν γίνεται να επιταχύνεις τη διαδικασία, με κανέναν δάσκαλο.

Η τριβή με άλλους μπασίστες και κιθαρίστες(φίλους) θα σου δώσει ιδέες και λύσεις σε διάφορες απορίες σου. Από δική μου εμπειρία, το σημαντικότερο για έναν μπασίστα στο ξεκίνημα είναι να έχει "ώρες πτήσης" σε προβάδικα αλλά και συναντήσεις σε σπίτια φίλων για τζαμάρισμα. Μπύρες, ταινίες κλπ κλπ.

Η βοήθεια από κάποιον ειδικό θα ήταν πιο ουσιαστική όταν αργότερα θελήσεις να εντρυφήσεις σε κάποιο ιδιαίτερο μουσικό είδος ή στυλ παιξίματος, πχ slapping.

Βέβαια εδώ λέμε απόψεις. Όσο για τη μουσική πιάτσα της Πάτρας( εξαιρούνται "τα παιδιά της...")

...I know nothing. I'm in Salonica.

Δημοσ.

χμμμ...καταρχας να αναφερω οτι ειναι ισως ο,τι καλυτερο να ασχολεισαι με ενα οργανο.σε κανει να νοιωθεις πολυ δημιουργικος.τωρα οσον αφορα τα μαθηματα,θα σου λεγα να πας σε ωδειο αν και εγω προτιμω και κανω με δασκαλο μαθηματα(για κι8αρα) αλα για 40 ε το μηνα δεν παιζει με την καμια...σορυ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...