Προς το περιεχόμενο

KVM Switch ή Remote Administrator ?

smilefreeware

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 PC και θέλω να τα βάλω σε μια οθόνη 1 πληκτρολόγιο 1 ποντίκι.

Εμαθα ότι αγοράζω ένα KVM Switch και γίνεται.

Μπορώ όμως να χρησιμοποιήσω πχ Remote Administrator ?

Δηλ. software που ελέγχω τον ένα υπολογιστή από τον άλλο.

Δοκίμασα μάλιστα αυτόν που ελέγχω να είναι χωρίς οθόνη, μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι για να μην βαράει το pc και δουλεύει μια χαρά.

Το ερώτημα είνα pc χωρίς οθόνη υπάρχει hardware πρόβλημα ???

Θα υπάρξουν άλλα προβλήματα στην πορεία ?

Δημοσ.

Βγάλε και το ποντίκι και το keyboard. Κλείσε τους συναγερμούς από το bios. Απλά με remote δεν έχεις απόκριση στην οθόνη (games,videos και συναφείς εφαρμογές) .

Δημοσ.
Δοκίμασα μάλιστα αυτόν που ελέγχω να είναι χωρίς οθόνη, μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι για να μην βαράει το pc

υποθετω το 2ο ειναι κατεβαστηρι...

στο bios αν εχει μια επιλογή "Halt On" βάλε τη στο "No Errors" για να μην ελέγχει τη σύνδεση floppy & keyboard

επίσης στο power management, αν εχει επιλογή "After AC power lost" (τι να κανει αν κοπεί το ρεύμα), το βάζω στο "Last State" (αν ήταν ανοιχτό να bootάρει, αν ηταν κλειστό να μείνει off)

Σε ενα σενάριο που έχουμε 1 main pc (το δουλεύω μονο βράδυ), και 1 downloader (24ωρο), το μόνο μειονέκτημα που εχω δει με το remote αντί kvm, ειναι οτι

αν πχ. εχεις βάλει απο το βράδυ καποια αρχεία να κατεβαίνουν,

και θελω το πρωί στα γρήγορα να τσεκάρω πως πάνε (πχ αν εχουν τελειωσει μπορει να κλεισω το pc2, ή αν εχει πεσει η συνδεση να κανω reconnect, κλπ),

αν δεν εχεις kvm πρεπει να ανοιξεις το pc1 και το rdp , ενω με το kvm ειναι υπόθεση λίγων δευτερολέπτων ο έλεγχος. Κατα τα άλλα, με το rdp ειναι πιό οικονομικό το σύνολο, και έχεις λιγότερα καλώδια πίσω απ τα κουτιά.

Δημοσ.
το μόνο μειονέκτημα που εχω δει με το remote αντί kvm, ειναι οτι

αν πχ. εχεις βάλει απο το βράδυ καποια αρχεία να κατεβαίνουν,

και θελω το πρωί στα γρήγορα να τσεκάρω πως πάνε (πχ αν εχουν τελειωσει μπορει να κλεισω το pc2, ή αν εχει πεσει η συνδεση να κανω reconnect, κλπ),

αν δεν εχεις kvm πρεπει να ανοιξεις το pc1 και το rdp , ενω με το kvm ειναι υπόθεση λίγων δευτερολέπτων ο έλεγχος. Κατα τα άλλα, με το rdp ειναι πιό οικονομικό το σύνολο, και έχεις λιγότερα καλώδια πίσω απ τα κουτιά.

Ψάξε λίγο τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Το emule και όλα τα διαδεδομένα torrent clients έχουν web interface. Μπορείς να τα ελέγχεις μέσα από το browser στο κανονικό σου PC.

Δημοσ.
Ψάξε λίγο τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Το emule και όλα τα διαδεδομένα torrent clients έχουν web interface. Μπορείς να τα ελέγχεις μέσα από το browser στο κανονικό σου PC.

Και πάλι όμως θα πρέπει να ανοίξει το main PC, οπότε η καθυστέρηση θα είναι η ίδια.

Δημοσ.

Πας run.. και γράφεις:

mstsc /v:192.168.χ.χ /console

όπου 192.168.χ.χ έστω ότι η IP του υπολογιστή που θες να συνδεθείς.

Αν χρησιμοποιείς και 10άρες ακόμα καλύτερα..

Αυτό έχει το πλεονέκτημα έναντι του ενσωματωμένου Remote Desktop των Win πως είναι σα να βρίσκεσαι πάνω στο PC, οπότε δεν είσαι ένας ακόμα User/Admin, αλλά είσαι ο μοναδικός Administrator/User.

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Radmin, μια άλλη Remote Desktop εφαρμογή, για να ξεφύγεις από την MS.. :-D:-D

Μειονενκτήματα του Remote Desktop γενικά?

Ό,τι βλέπεις το τραβάει δικτυακά, οπότε όταν ανοίγεις εικόνες, πόσο μάλλον Video, κτλ κτλ ή ακόμα και όταν surfάρεις remotely, έχεις αισθητές καθυστερήσεις. Που ώρες ώρες μου σπάνε τα νεύρα... ειδικά όταν έχεις καλομάθει να πατάς κλίκ και πριν το πατήσεις να έχει γίνει αυτό που θες..

Επίσης υπάρχει και ένα θεματάκι με το DirectX, OpenGL κτλ κτλ, δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν να τρέξουν remotely.. όπως πχ σίγουρα δεν τρέχουν στα VMwares, Virtual Machines.

KVM?

Άμεσο, αλλά.. αν έχεις ασύρματο πληκτρολόγιο & ποντίκι, ξέχνα το!

Αυτά με τα USB υποστηρίζουν πρακτικά μόνο ενσύρματα Desktops, και πάλι με πιθανότητα ασυμβατότητας καθώς αυτά τα USB KVM Switches λειτουργούν ως USB Hubs.

Ένα βύσμα USB μόνο πάει πάνω στη μητρική, παρόλο που εσύ έχεις βάλει 2 (mouse & keyboard) πάνω στο KVM.

Αν τώρα έχεις παλιά μητρική (παλιό κατεβαστήρι) έχεις και καλές πιθανότητες να μην δει καν το ποντίκι - πληκτρολόγιο (πρώιμες εποχές Pentium III)

Αν έχεις PS2 είσαι μια χαρά.

Επίσης να έχεις υπόψην πως μέσα από το KVM, έχεις και μία απώλεια στα χρώματα, (αυτό το ξέρω σίγουρα για τα D-Sub, δεν ξέρω για τα DVI)

οπότε αν πάνω εκεί έχεις ρίξει και το Gamer/Power/Workstation σου, το χαραμίζεις...

Τι προτείνω???

Οθόνη με 2 εισόδους, (οπότε αλλάζοντας στο source βλέπεις άλλο PC)

και ασύρματο Desktop και 2 προεκτασούλες USB πάνω στο γραφείο σου,

κάθε μία καταλήγει σε ένα PC, και εσύ απλά μεταφέρεις το USB δέκτη/dongle για να δουλέψεις στο εκάστοτε PC.

Δημοσ.

Thanks παίδες.

Πολύ πληροφορία και ενδιαφέρον. Χαίρομαι

Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν φοβερές διαφορές.

"υποθετω το 2ο ειναι κατεβαστηρι..."

Συνήθως ναι. Στην περίπτωσή μου το θέλω πιό πολύ για δοκιμές, εγκαταστάσεις κλπ. παρά για κατέβασμα.

Μάλλον θα χρησιμοποιήσω το Remote Administrator και στη πορεία αν με ενοχλεί αλλάζω. (θα δείξει)

Το 1ο είναι 8400/2G/2WD500SATA2 και το άλλο celeron 1.8/512MB/2WD250ATA

Με το Remote Administrator μου άρεσε ότι βλέπω όλους τους δίσκους/directories χωρίς να κάνω share δικαιώματα και λοιπά που μου σπάνε τα νεύρα.

Πάντα είχα την απορία πως μπορώ να κάνω share ένα φάκελλο και να μπορώ να τον δω μόνο από το τάδε pc χωρίς να μπορούν να τον δουν τα υπόλοιπα. Τώρα λύνεται και αυτό. (Εχω 3 pc + laptop)

Δημοσ.

Πάντα είχα την απορία πως μπορώ να κάνω share ένα φάκελλο και να μπορώ να τον δω μόνο από το τάδε pc χωρίς να μπορούν να τον δουν τα υπόλοιπα. Τώρα λύνεται και αυτό. (Εχω 3 pc + laptop)

Μίας και λύθηκε το πρόβλημα σου, εντελώς εγκυκλοπαιδικά: μπορείς να κάνεις τους shared φακέλους προστατευμένους με κωδικό και ναι μεν θα τους βλέπουν, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση.

Δημοσ.
Μίας και λύθηκε το πρόβλημα σου, εντελώς εγκυκλοπαιδικά: μπορείς να κάνεις τους shared φακέλους προστατευμένους με κωδικό και ναι μεν θα τους βλέπουν, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση.

Thanks

Θα το χρειαστώ σίγουρα.

Δημοσ.

Στην περιπτωση που εχω στησει κατεβαστηρι pc2 linux και main pc1 vista εχουμε καμια λυση για remote?Μεχρι στιγμης εχω 2 οθονες(μια lcd και μια crt)/mouse/keyboard και δεν εχω πλεον χωρο στο γραφειο (πρεπει να ξεφορτοθω την crt :mad: ) Το kvm το εψαξα αλλα απο dvi οθονης σε vga kvm θα βγαινω χαμενος απο το gaming pc μου-kvm με dvi ειναι ασυμφορο :cry:

Δημοσ.
Στην περιπτωση που εχω στησει κατεβαστηρι pc2 linux και main pc1 vista εχουμε καμια λυση για remote?Μεχρι στιγμης εχω 2 οθονες(μια lcd και μια crt)/mouse/keyboard και δεν εχω πλεον χωρο στο γραφειο (πρεπει να ξεφορτοθω την crt :mad: ) Το kvm το εψαξα αλλα απο dvi οθονης σε vga kvm θα βγαινω χαμενος απο το gaming pc μου-kvm με dvi ειναι ασυμφορο :cry:

vnc server στο linux και κάποιο χ vnc client application στα vista. Αν θες μόνο γραμμή εντολών, ssh και putty στα vista.

Δημοσ.
vnc server στο linux και κάποιο χ vnc client application στα vista. Αν θες μόνο γραμμή εντολών, ssh και putty στα vista.

Ε ρε κινέζικα.

Και νόμιζα ότι ήξερα καλά από υπολογιστές.

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι που δε φτιάχνεται σε μια ώρα με μηδέν γνώσεις. Το vnc server στο linux είναι ένα service. Το ενεργοποιείς ανάλογα με τη διανομή, του θέτεις ένα password και ρυθμίζεις μερικές παραμέτρους. Στα windows κατεβάζεις το RealVNC ή κάποιο άλλο και το τρέχεις με τις ρυθμίσεις του δικτύου σου. Και ελέγχεις απομακρυσμένα το κατεβαστήρι σου. Δεν είναι τίποτα.

Το ssh είναι πιο ασφαλές και λιγότερο "δικτυοκτόνο" (καταναλώνει λιγότερο bandwith) και έχει και πολλές άλλες εφαρμογές/χρήσεις που δεν έχω ψάξει κι εγώ. Έχει ένα καλό sticky στο linux section του ινσόμνια από τον apoikos (νομίζω).

Και τέλος έχει κι ένα τόπικ για VNC over SSH που με βοήθησαν τα παιδιά να το κάνω.

Και φυσικά χιλιάδες how to για κάθε διανομή στο ιντερνετ.

Search search search

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...