Προς το περιεχόμενο

Τελικά τι φάση παίζει με τα Rails στα PSU ?

mariosCS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Oχι μονο απο μενα, αλλα γενικα αυτο το psu εχει αποσπασει τις καλυτερες κριτικες ;)

Nice choice!

Δημοσ.

Βασικά υπάρχουν πολλά και μεγάλα, και επώνυμα τροφοδοτικά που δίνουν όλα τα Α σε 1 rail.

Λοιπόν, απ' εδώ το φέραμε απ' εκεί το φέραμε, τελικά με βλέπω να πηγαίνω για το zalman που έχει και αποσπώμενα καλώδια, και δε θα γίνεται ζούγκλα στο κουτί !

και αφού είναι και δοκιμασμένο ...

Tο συγκεκριμένο μπορεί να σου προσφέρει ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργεία, μαζί με την αξιοπιστία και την σταθερότητά του. To έχω και εγώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μπορείς να διαβάσεις εδώ και ένα πολύ καλό review.

Από εκεί και πέρα, αν δεν είσαι noise freak, μπορείς να πάρεις ακόμα και αυτό

που είναι υπέρ αρκετό για το σύστημά σου, και δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από τα ακριβότερα.

Δημοσ.

ΧΑ ! έφαγα πακέτο ! :P το συγκεκριμένο (Zalman) έχει "εξαφανιστεί" από το Πλαίσιο ...

Άρα πάω για το corsair 550w ...

Δημοσ.
Βασικά υπάρχουν πολλά και μεγάλα, και επώνυμα τροφοδοτικά που δίνουν όλα τα Α σε 1 rail.

Σωστότατος.

Απόσπασμα από το σάιτ της Pc Power

http://www.pcpower.com/technology/myths/#m8

8. ARE MULTIPLE 12-VOLT RAILS BETTER THAN A SINGLE 12-VOLT RAIL?

With all the hype about multiple 12-volt rails (ads claim that two rails is better than one, five is better than four, etc.), you'd think it was a better design. Unfortunately, it's not!

Here are the facts: A large, single 12-volt rail (without a 240VA limit) can transfer 100% of the 12-volt output from the PSU to the computer, while a multi-rail 12-volt design has distribution losses of up to 30% of the power supply's rating. Those losses occur because power literally gets "trapped" on under-utilized rails. For example, if the 12-volt rail that powers the CPU is rated for 17 amps and the CPU only uses 7A, the remaining 10A is unusable, since it is isolated from the rest of the system.

Since the maximum current from any one 12-volt rail of a multiple-rail PSU is limited to 20 amps (240VA / 12 volts = 20 amps), PCs with high-performance components that draw over 20 amps from the same rail are subject to over-current shutdowns. With power requirements for multiple processors and graphics cards continuing to grow, the multiple-rail design, with its 240VA limit per rail, is basically obsolete.

PC Power and Cooling is once again leading the industry. All of our power supplies now feature a large, single 12-volt rail. The design is favored by major processor and graphics companies, complies with EPS12V specs (the 240VA limit is not a requirement) and is approved by all major safety agencies such as UL and TUV.3

• Super Moderators
Δημοσ.

το αναφέρω και πιο πάνω ότι η PC P&C έχει τροφοδοτικά με 1 rail :P

Δημοσ.

Το είδα ρε γκρινιάρη :P Είναι κι άλλες εταιρίες που έχουν 1 rail, όπως σωστά είπε κι ο Liopyr.

Και το corsair 550 που αναφέρουν πιο πάνω 1 rail έχει :)

http://www.corsairmemory.com/products/vx.aspx

( Dedicated single +12V rail offers maximum compatibility with latest components.)

Αλλά το απόσπασμα από το άρθρο λύνει όλες τις απορίες του θέματος που συζητάμε :)

• Super Moderators
Δημοσ.

είπα ότι μόνο αυτό θυμάμαι όχι ότι είναι μόνο αυτό :P

και του Hipro5 το τροφοδοτικό 1 rail έχει επίσης :-)

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα PC P&C τροφοδοτικο στο Πλαισιο εχει ολα κι ολα ΔΥΟ που ξεκινανε απο 150? και στο e-shop κανενα...

Επισης μου κανει μεγαλη εντυπωση που και το Corsair εχει ενα rail των 41Α?!

Καλα για τα psu του Hipro ας μη μιλησουμε :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι αλλά τα PC P&C είναι βαρέων βαρών τροφοδοτικά, server grade...Zippy style σχεδόν

Δημοσ.
Παραγγέλθηκε corsair 550 από Πλαίσιο ;)

ίδωμεν !

καλη η επιλογη corsair αν και δεν σε προλαβα θα σου προτεινα στην ιδια μαρκα αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=935638

που εχω, θα εβαζες αλλα 29 γιουρο αλλά εχει: αποσπόμενα καλωδια,ειναι φοβερα αθορυβο που μονο οτν ζοριζεται ξεκινάει να δουλεύει ο 12 ανεμιστηρας και ακομη ειναι πολυ σταθερο.ακομα ειμαι λάτρης και τoy HEROICHI WINDMILL PRO 500W sta 79 eyro

αλλα και η επιλογη σου ηταν καλη το πρωτο το προτεινα σαν mobular και περισοτερα watt ή amber ;)

Δημοσ.
καλη η επιλογη corsair αν και δεν σε προλαβα θα σου προτεινα στην ιδια μαρκα αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=935638

που εχω, θα εβαζες αλλα 29 γιουρο αλλά εχει: αποσπόμενα καλωδια,ειναι φοβερα αθορυβο που μονο οτν ζοριζεται ξεκινάει να δουλεύει ο 12 ανεμιστηρας και ακομη ειναι πολυ σταθερο.ακομα ειμαι λάτρης και τoy HEROICHI WINDMILL PRO 500W sta 79 eyro

αλλα και η επιλογη σου ηταν καλη το πρωτο το προτεινα σαν mobular και περισοτερα watt ή amber ;)

I see... Τελικά δεν υπήρχε Στουρνάρη που ήθελα να περάσω να το πάρω, και θα είναι αύριο έτοιμο να το παραλάβω.

Σίγουρα καλύτερο αυτό με τα 99 ευρώ, αλλά μετά ξεφεύγω .. εκεί που σκεφτόμουν για 50 εβαλά τα 25 για κάτι καλύτερο. Αν πήγαινα για 100 θα διπλασίαζα το budget ! Φυσικά δεν έχω και τη τρελή κατανάλωση, άρα νομίζω θα είμαι οκ :-)

Εντυπώσεις από αύριο ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...