Προς το περιεχόμενο

iPhone bashing ή Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρόσφατα επισκέφτηκα τη νεόκοπη ενότητα για την τεχνολογία στο δημοφιλές ειδησιογραφικό portal in.gr και είπα να εισέλθω. Ομολογώ ότι με τράβηξε ο πιασάρικος τίτλος του άρθρου που φιγουράριζε στην πρώτη σελίδα του portal: "Παλεύοντας με το iPhone". Είπα κι εγώ να δω με τι παλεύει ο συντάκτης, σκέφτηκα ότι θα βρήκε κάποια περίεργη "χακιά" και έσπευσα να το δω κι εγώ. Η ανάγνωση του "άρθρου" (γιατί μόνο άρθρο δεν μπορεί να θεωρηθεί η ακατάσχετη μπουρδολογία του κειμένου) μου προξένησε ανάμικτα αισθήματα: στην αρχή απορία, μετά θυμό και αγανάκτηση και στο τέλος ευθυμία αλλά και λύπη γιατί ένα μεγάλης εμβέλειας portal, όπως το in.gr, δίνει βήμα σε άσχετους και ημιμαθείς συντάκτες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι γνωρίζουν από τεχνολογία...

Ιδού λοιπόν το εμβριθές άρθρο για το iPhone:

Tίτλος του: Παλεύοντας με το iρhone (ναι, έτσι όπως το γράφω, με το i λατινικό και το ρ ελληνικό!)

Παλεύοντας με το iΡhone

Τρί, 29/04/2008 - 20:30

Να το φέρετε στην Ελλάδα είναι εύκολο. Το δολάριο έχει πέσει στα τάρταρα, όλο και κάποιος γνωστός πηγαίνει ταξίδι στις ΗΠΑ, στη χειρότερη περίπτωση μπορείτε να το αγοράσετεπιο «τσιμπημένο»- από τη Γαλλία, την Αγγλία ή τη Γερμανία όπου κυκλοφορεί και επίσημα.

Τα μεγάλα βάσανα ξεκινούν όμως από τη στιγμή που θα πάρετε στα χέρια σας το iΡhone, το αντικείμενο του πόθου εκατομμυρίων γκατζετάκηδων ανά τον κόσμο. Από το ξεκλείδωμα μέχρι τα ελληνικά, τα SΜS και τα ΜΜS αλλά και τα ringtones, το να φέρει κανείς το iΡhone στα μέτρα του είναι μια επίπονη διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας δεν είναι εγγυημένο. Τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, ώστε αν έχετε τη φήμη του «ειδικού» σε θέματα τεχνολογίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιος φίλος ή (συνήθως) φίλη θα σας προσεγγίσει, προκειμένου να δώσετε και εσείς ένα χεράκι για τη λύση του προβλήματος...

Το ξεκλείδωμα

Το πρώτο και βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χαρούμενος κάτοχος ενός νέου iΡhone είναι ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κλειδωμένη συσκευή. Δεν μπορεί να δεχθεί τη SΙΜ σας, δεν πραγματοποιεί ούτε δέχεται κλήσεις, ούτε όμως λειτουργεί σαν iΡod ή ΡDΑ, ώστε τουλάχιστον να αξιοποιήσετε τις υπόλοιπες δυνατότητές του. Μια λύση που επιλέγουν αρκετοί είναι να πληρώσουν κάτι παραπάνω σε διάφορες «σκοτεινές οντότητες» ώστε να πάρουν το iΡhone τους κατευθείαν ξεκλείδωτο και να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα. Έτσι όμως, στην πρώτη κακοτοπιά, όχι μόνο θα πρέπει να επαναφέρουν το τηλέφωνο στην προηγούμενη κατάστασή του, αλλά και δεν θα γνωρίζουν πώς γίνεται η διαδικασία αυτή.

Οι πιο τολμηροί (ή οι έχοντες την κατάλληλη υποστήριξη) δοκιμάζουν την τύχη τους στο Διαδίκτυο, επισκεπτόμενοι ιστοσελίδες όπως το http://iphone.unlock.no ή το http://www.ziphone.org. Πρόκειται για παράνομα προγράμματα τα οποία «ξεκλειδώνουν» το iΡhone στις διάφορες εκδοχές του (firmware από 1.1.1 έως 1.1.4) επιτρέποντας στον κάτοχό του να βάλει την κάρτα SΙΜ οποιασδήποτε εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών. Βέβαια, όσοι δοκιμάσουν τη μέθοδο αυτή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό λένε μια και καλή «αντίο» στην εγγύηση του τηλεφώνου ενώ παράλληλα το λογισμικό από το Ιnternet δεν συνοδεύεται από καμία εγγύηση καλής λειτουργίας.

Τα ελληνικά

Έστω λοιπόν ότι καταφέρατε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να ξεκλειδώσετε το iΡhone σας. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις ελληνικές γραμματοσειρές, ώστε να μπορείτε να στείλετε και να λάβετε SΜS, αλλά και να αρχειοθετήσετε τις επαφές σας. Και σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού το «σπασμένο» iΡhone μόνο παράνομα μπορεί να υποστηρίξει τη γλώσσα μας. Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση το Ιnternet έχει τη λύση, όχι όμως χωρίς ρίσκο. Στην ιστοσελίδα http://greekiphone.com/ οι κάτοχοι της συσκευής μπορούν να βρουν έναν πλήρη οδηγό για το «κατέβασμα» και την εγκατάσταση της εφαρμογής που εξελληνίζει πλήρως την εφαρμογή. Με τη διαφορά ότι το πρόγραμμα αυτό πωλείται έναντι 22,77 ευρώ από το Ιnternet και η αγορά του προϋποθέτει τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας στο Διαδίκτυο, σε έναν όχι ιδιαίτερα νόμιμο διαδικτυακό τόπο. Ακόμα όμως και το πρόγραμμα αυτό έχει την τάση να «κολλάει» και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να αναβαθμίσετε το iΡhone σας, μια διαδικασία που εκτός από αρκετό χρόνο απαιτεί και κάποιες γνώσεις, ώστε να μη χάσετε τα αρχεία σας.

Ringtones, themes και άλλα πολλά

Η Οδύσσεια των κατόχων του iΡhone - ή των συμβουλών τους - δεν τελειώνει όμως εδώ. Αν θέλουν να προσθέσουν κάποιο τραγούδι ως ringtone στη συσκευή τους δεν αρκεί να μεταφέρουν το αρχείο από τον υπολογιστή τους, όπως συμβαίνει στα περισσότερα συμβατικά τηλέφωνα. Θα πρέπει να αποκτήσουν ιδιότητητες «hacker», ώστε να μειώσουν τη διάρκεια του τραγουδιού στα 40 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να του αλλάξουν την κατάληξη, ώστε να μετατραπεί σε τύπο που το iΤunes αναγνωρίζει ως ringtone. Αντίστοιχα, για να αλλάξουν την εικόνα του iΡhone (από το firmware 1.1.2 και μετά) θα πρέπει, αφού «σπάσουν» τη συσκευή να κατεβάσουν την εφαρμογή Summerboard και να εγκαταστήσουν κάποια από τα themes που περιλαμβάνονται σε αυτή. Αν μάλιστα θελήσουν να δημιουργήσουν δικό τους theme ή να κατεβάσουν κάποιο από το Ιnternet, θα πρέπει να μπουν στα άδυτα του iΡhone είτε με κάποιο πρόγραμμα όπως το iΡhone Βrowser (για Windows) ή με έναν FΤΡ Client αν χρησιμοποιούν Μacintosh. Καλό κουράγιο λοιπόν, και αν κάνετε χάρη σε φίλο ή φίλη φροντίστε τουλάχιστον να ανταμειφθείτε για τον κόπο σας όπως σας αξίζει.

Ήθελα να σχολιάσω πολλά - αρχίζοντας από την επισήμανση ότι αντιλαμβάνομαι γιατί το παραπάνω κείμενο είναι ανυπόγραφο: κι εγώ θα ντρεπόμουν για την απαράδεκτη και επαίσχυντη κατακλείδα του δημοσιεύματος, η οποία αναφέρει "αν κάνετε χάρη σε φίλο ή φίλη φροντίστε τουλάχιστον να ανταμειφθείτε για τον κόπο σας όπως σας αξίζει", προτρέποντας ουσιαστικά τους απανταχού "γνώστες" να πληρώνονται για να βοηθήσουν τους φίλους τους (!!!).

Πρόλαβε ένας αξιόλογος blogger να απαντήσει εν συντομία. Το κείμενο της απάντησης δημοσιεύεται στα σχόλια που έπονται του ανυπόγραφου κειμένου και έχει ως εξής:

Δημοσίευση από φίλος/η,

Τετ, 30/04/2008 - 20:42.

Το κείμενο σας αυτό είναι αχαρακτήριστο - γεμάτο ανακρίβειες και λάθη που δε δικαιολογούνται σε έντυπα και site τέτοιας εμβελείας.

Προς αποκατάσταση της τάξεως και για να αναιρεθεί η παραπληροφόρηση του κοινού που προκάλεσε το άρθρο, παραθέτω μερικές πληροφορίες:

Το ξεκλείδωμα της συσκευής είναι απλούστατο και καθ' όλα νόμιμο, γίνεται από τον οποιονδήποτε, Windows ή Macintosh χρήστη μέσα σε 4 λεπτά και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Δε χρειάζεται καμία "τόλμη" και προφανώς δε χρειάζεται να πληρώσει κάποιος δραχμή σε κανέναν για να ξεκλειδώσει το iPhone του.

Η συσκευή δεν έχει παγκόσμια εγγύηση έτσι κι αλλιώς - όποιος το αγοράζει από Ελλάδα γνωρίζει ότι είναι εκτός εγγυήσεως με το καλημέρα σας. Η Apple παρέχει εγγύηση σε μη τροποποιημένα iPhones ΜΟΝΟ στη χώρα όπου αυτά πωλήθηκαν, και πουθενά αλλού. Αλλά και πάλι, δεν απαιτείται η ενεργοποίηση της συσκευής και η σύναψη διετούς συμβολαίου: η επαναφορά του iPhone στην "κλειδωμένη" κατάσταση είναι παιχνιδάκι, αν κάποιος σώνει και καλά θέλει να το πάει στο εξωτερικό, στη χώρα αγοράς, για σέρβις εντός εγγυήσεως.

Στο θέμα των Ελληνικών, υπάρχουν Ελληνικά πακέτα που προσθέτουν "σωστές" Ελληνικές γραμματοσειρές στη συσκευή (γιατί ήδη υποστηρίζει την εμφάνιση της γλώσσας μας, απλώς δε μας αρέσει η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά που έχει γι' αυτό το σκοπό), πακέτα που εξελληνίζουν το περιβάλλον του iPhone (αν και μετά απο λίγο καθίστανται άχρηστα, χάρη στον καινοτόμο του τρόπο χειρισμού), και πακέτα που προσθέτουν Ελληνικό πληκτρολόγιο, ώστε να μπορούμε και να γράφουμε στη γλώσσα μας. Όλα αυτά είναι δωρεάν, πολύ σταθερά και εγκαθίστανται στο σύνολό τους σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Για το θέμα wallpaper και themes ισχύουν τα ανάλογα. Με το SummerBoard ο χρήστης απλώς γυρνάει ένα διακόπτη στη θέση on και πλέον διαλέγει από τις φωτογραφίες του όποιο wallpaper θέλει - υπάρχουν δε πλήθη από εκπληκτικά themes, τόσο για το SummerBoard όσο και για το Customize, που μπορεί ο καθένας να κατεβάσει και να ενεργοποιήσει άμεσα στη συσκευή του, χωρίς να αγγίξει καν τον υπολογιστή, πολύ απλά και εύκολα. Αν ένας χρήστης θέλει να φτιάξει ένα δικό του theme πρέπει όντως να κάτσει και να ασχοληθεί, αλλά αυτό ισχύει για κάθε κινητό από κάθε εταιρεία. Απεναντίας, στο iPhone υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να διαλέξει όποιο κομμάτι επιθυμεί από κάθε theme και να κάνει το δικό του συνδυασμό, δυνατότητα που τα άλλα κινητά δεν προσφέρουν. Με τα ringtones τέλος υπάρχει επίσης πολύ απλή λύση, το πρόγραμμα Ringtone, που επιτρέπει να φτιάξεις τα δικά σου ringtones επί τόπου, στη συσκευή, από τα τραγούδια που είναι ήδη περασμένα μέσα.

Τέλος, για κάθε δουλειά που "δεν κάνει" το iPhone, υπάρχουν ήδη πάμπολλα προγράμματα δωρεάν διαθέσιμα στο Internet που υπερκαλύπτουν τα κενά. Όλα αυτά χωρίς να αγγίξει ο κάτοχος της συσκευής υπολογιστή: όλα γίνονται πολύ απλά και μέσα σε δευτερόλεπτα από το ίδιο το iPhone. Το SummerBoard και το Customize που αναφέρω παραπάνω είναι δύο τέτοια προγράμματα. Και σε έναν μήνα, όταν η Apple αρχίσει να διαθέτει και τις "επίσημες" εφαρμογές για το iPhone και το iPod Touch, το σκηνικό θα αλλάξει εντελώς.

Συμπέρασμα: γράφετε παντελείς ανακρίβειες, που αγγίζουν το όριο του παραλόγου. Ο συντάκτης σας ή ήταν προκατειλημμένος όταν έγραφε το άρθρο, ή δε γνωρίζει τίποτα από υπολογιστές και τεχνολογία και έχει τη νοοτροπία δεκάχρονου που παίζει με το κινητό του - ασχέτως αν ακόμη και τα 14χρονα έχουν ανεβάσει στο Internet εκατοντάδες tutorials για το iPhone. Το iPhone είναι μια καινοτόμος συσκευή, η οποία σχεδιάστηκε για να είναι απλή στη χρήση ακόμη και από άτομα άσχετα με το χώρο της τεχνολογίας, από την πρώτη φορά που θα την αγγίξουν, ένςα υπολογιστής τσέπης που έχει τεράστιες δυνατότητες και την πιο εξελιγμένη εμπειρία Internet που υπάρχει σε συσκευή χειρός.

Θλίβομαι που διαβάζω τέτοια κείμενα, θλίβομαι που άνθρωποι τόσο αδαείς από τεχνολογία εργάζονται σε μεγάλες εφημερίδες. Ο συντάκτης, από τη στιγμή που εκφέρει γνώμη, όφειλε να δώσει το email του, τη διεύθυνση του blog ή του site του, ή έστω να αναφέρει το όνομά του! Αλλά όταν γράφει, με εντελώς ωφελιμιστικό πνεύμα πως "αν κάνετε χάρη σε φίλο ή φίλη φροντίστε τουλάχιστον να ανταμειφθείτε για τον κόπο σας όπως σας αξίζει", δεν περιμένω κάτι διαφορετικό.

[Για λόγους αρτιότητας το παρόν σχόλιο θα αναδημοσιευθεί σε διάφορους ηλεκτρονικούς τόπους ανά το Internet.]

Σπύρος Flareman Σμπαρούνης

Νυστέρι / Νυστέρι Podcast

nysteri.wordpress.com

nysteripodcast.blogspot.com

[email protected]

Τι να πω; Τα σχόλια δικά σας...

• Moderators
Δημοσ.

:shock::shock::shock::mad:...τι να σχολιασω πρωτα?Και πως να σχολιασω απο την στιγμη που καραδοκεις και δεν θα μπορω να εκφραστω ελευθερα?:X:X:X:X

Προσυπογραφω τα λεγομενα του σχολια του blogger και χαιρομαι που τηρησες το

Για λόγους αρτιότητας το παρόν σχόλιο θα αναδημοσιευθεί σε διάφορους ηλεκτρονικούς τόπους ανά το Internet.

Αμαν πια με τον καθε ασχετο..

Edit:Η σελιδα εξαφανιστηκε..

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] χαιρομαι που τηρησες το

Για λόγους αρτιότητας το παρόν σχόλιο θα αναδημοσιευθεί σε διάφορους ηλεκτρονικούς τόπους ανά το Internet.

Να καταστήσω απλώς σαφές ότι αυτή η φράση είναι απόσπασμα από την απάντηση του blogger, όχι δική μου.

Edit:Η σελιδα εξαφανιστηκε..

Η σελίδα υπάρχει κανονικά στο αρχικό link. Αλλά για καλό και για κακό πήρα κι ένα screenshot:

picture_1791.png.xs.jpg

1η Σελίδα - click to enlarge

picture_2534.png.xs.jpg

2η Σελίδα - click to enlarge

picture_3578.png.xs.jpg

3η Σελίδα - click to enlarge

• Moderators
Δημοσ.
Να καταστήσω απλώς σαφές ότι αυτή η φράση είναι απόσπασμα από την απάντηση του blogger, όχι δική μου.

To καταλαβα,απλα εννοουσα πως καλα εκανες και βοηθας να διαδοθει το κειμενο του blogger.Λαθος χρηση του"τηρησες";)

Πατωντας το link που παρεθεσες στο 1ο post,μου βγαζει ενα nDigital-page not found.Κατι κανω λαθος να υποθεσω.

Δημοσ.

Καλα το παλικαρι που γραφει ειναι το λιγοτερο ασχετος η υπαρχει καποιος δολος πισω απο αυτα που λεει,ωστε να φοβηθει το ευρυ κοινο και να μην παρει iphone.

Δημοσ.

Ή θα είναι κάποια μετάφραση/μεταφορά απο άλλα πολλά sites απο κάποιον ο οποίος ΔΕΝ έχει πιάσει iPhone στα χέρια του.. κρίμα :(

Δημοσ.

Οπως επίσης είναι λυπηρό paredwse οτι χρησιμοποιείς την ηλεκτρονική σου εξουσία σε κάθε apple related topic.... κακό το bashing κακό και το αντίθετο...

Δημοσ.
Οπως επίσης είναι λυπηρό paredwse οτι χρησιμοποιείς την ηλεκτρονική σου εξουσία σε κάθε apple related topic.... κακό το bashing κακό και το αντίθετο...

Αυτό τώρα που το είδες; Και ποιό είναι το αντίθετο του bashing? :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι ακριβώς εννοείς. Και ποιά "ηλεκτρονική εξουσία" χρησιμοποιώ; :confused:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πολυ ενδιαφεροντα ολα τα παραπανω, εγω ομως ως εντελως ασχετος με οτι εχει να κανει με Apple, κανω την χαζη ερωτηση:

Να το φερω απο την Αμερικη? Αξιζει τον κοπο τελικα?

Γιατι διαβασα πιο πανω τα 2 ακρα: "Μαπα το καρπουζι" και "ολα καλα, ολα ανθηρα".

Επειδη πιστευω οτι η πραγματικοτητα ειναι καπου στην μεση, παρακαλω πολυ, ας μου απαντησει καποιος οσο πιο απλα γινεται (εξηγησα και πριν οτι ειμαι ασχετος απο Apple, οχι ομως και απο τεχνολογια) αν τελικα μπορει να λειτουργησει σωστα στην Ελλαδα, ή οχι. Αν θα μπορω να χρησιμοποιησω οποιαδηποτε SIM, αν θα εχω Ελληνικα κλπ.κλπ.

Επισης θα ηθελα να μου προτεινετε καποια sites, οχι απαραιτητα νομιμα, που να μπορεσω να βρω οτι χρειαστει. Και χωρις βεβαια να του "βγαλω τα ματια"....

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Το iphone είναι εργαλείο, όποιος θέλει ας το καταλάβει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν πειράζει. Nαι φίλε μου αξίζει να το πάρεις και το ξεκλείδωμα ως τώρα 1.1.4 είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία όπως και όλα τα άλλα για κάποιον με στοιχειώδεις γνώσεις. Με συζητήσεις με φίλους μου λένε και αυτοί ότι είναι το κορυφαίο κινητό .

Δημοσ.

αυτό το άρθρο πρέπει να το έγραψε κάποιος κολλημένος και άσχετος με το i-χασου,δεν θελω να σε βλέπω άλλο-phone, κάποιος σαν εμένα που μισεί οτιδήποτε φέρει το μήλο πάνω του, γιατί έχει βαρεθεί να βλέπει αυτό το i παντού, λες και δεν υπάρχουν άλλα τηλέφωνα, άλλα mp3 & video players, κάποιος (πάλι σαν εμένα) που θα το αγόραζε για να το σπάσει. Πριν με πλακώσετε δεν το έγραψα εγω το άρθρο, γιατι αν έπιανα iphone στα χέρια μου θα έπρεπε να πλυθώ με betadine:)

Το θέμα είναι οτι χρειάζεται να είμαστε και αντικειμενικοί όταν γράφουμε σε μεγάλης αναγνωσιμότητας πορταλς, τα οποία απευθύνονται σε αμαθείς, ημιμαθείς και γνώστες του αντικειμένου. Ήτοι αν το διαβαζα εγώ που δεν ξέρω και πολλά για το ακατανόμαστο θα έλεγα, μπράβο στο παλικάρι που τα είπε,ή κοίτα πράματα, καλά είναι σοβαρή εταιρεία αυτή, ζήτω η νόκια κ.α. Η αλήθεια όμως για το μπιιιιιιιιιπ δεν είναι αυτή, και όσο και να το μισώ δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για όσα έγραψαν και καταδίκασαν το εν λόγω άρθρο.

Υ.Γ η apple σύμφωνα με δικές μου πηγές βρίσκεται σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Ιερα Μητρόπολη Αθηνών για να δώσει τα δικαιώματα χρήσης του i και να χρησιμοποιηθεί στις εκκλησίες ως ένα βήμα για την προσέγγιση των νέων. π.χ

-που πάς άτομο παρασκευιάτικα;

-πάω στον i-γιώργη να παρακολουθήσω τους χαιρετισμούς με firmware 2,0

κ.ο.κ

Δημοσ.
Το iphone είναι εργαλείο, όποιος θέλει ας το καταλάβει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν πειράζει.

Lol. Και τα blackberry τι είναι; Fashion statement?

Δημοσ.
αυτό το άρθρο πρέπει να το έγραψε κάποιος κολλημένος και άσχετος με το i-χασου,δεν θελω να σε βλέπω άλλο-phone, κάποιος σαν εμένα που μισεί οτιδήποτε φέρει το μήλο πάνω του, γιατί έχει βαρεθεί να βλέπει αυτό το i παντού, λες και δεν υπάρχουν άλλα τηλέφωνα, άλλα mp3 & video players, κάποιος (πάλι σαν εμένα) που θα το αγόραζε για να το σπάσει. Πριν με πλακώσετε δεν το έγραψα εγω το άρθρο, γιατι αν έπιανα iphone στα χέρια μου θα έπρεπε να πλυθώ με betadine:)

Το θέμα είναι οτι χρειάζεται να είμαστε και αντικειμενικοί όταν γράφουμε σε μεγάλης αναγνωσιμότητας πορταλς, τα οποία απευθύνονται σε αμαθείς, ημιμαθείς και γνώστες του αντικειμένου. Ήτοι αν το διαβαζα εγώ που δεν ξέρω και πολλά για το ακατανόμαστο θα έλεγα, μπράβο στο παλικάρι που τα είπε,ή κοίτα πράματα, καλά είναι σοβαρή εταιρεία αυτή, ζήτω η νόκια κ.α. Η αλήθεια όμως για το μπιιιιιιιιιπ δεν είναι αυτή, και όσο και να το μισώ δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για όσα έγραψαν και καταδίκασαν το εν λόγω άρθρο.

Υ.Γ η apple σύμφωνα με δικές μου πηγές βρίσκεται σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Ιερα Μητρόπολη Αθηνών για να δώσει τα δικαιώματα χρήσης του i και να χρησιμοποιηθεί στις εκκλησίες ως ένα βήμα για την προσέγγιση των νέων. π.χ

-που πάς άτομο παρασκευιάτικα;

-πάω στον i-γιώργη να παρακολουθήσω τους χαιρετισμούς με firmware 2,0

κ.ο.κ

Μάλλον έπεσες στην περίπτωση φίλε μου. Είμαι και εγώ της άποψης όταν γράφεις σε κάποιο forum δεν μπορείς να υποτιμάς ένα μηχανάκι σαν το Iphone άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς που προτρέπουμε όποιον φυσικά έχει τα χρήματα να το πάρει, είμαστε γνώστες του θέματος και καταθέτουμε φιλικά την άποψη μας.

Δημοσ.

Δεν υποστηρίζω οτι ξέρω πολλά για το iphone, πέρα από τα πολύ βασικά, και αυτό στο οποίο κυρίως ήθελα να καταλήξω είναι οτι αν εγω πχ διάβαζα το άρθρο θα καταλάβαινα οτι το τηλέφωνο είναι χάλια, είναι δύστροπο κ.α. Ε, αυτό είναι παραπλήροφόρηση, γιατί ο γνώστης θα καταλάβει οτι διαβάζει πιπεριές, ο άλλος όμως που δεν κατέχει το άθλημα και θέλει ενα τηλέφωνο που να είναι fashion statement, και να κάνει τη δουλειά του απρόσκοπτα, διαβάζοντας το άρθρο το απορρίπτει με τη μια. Και όπως είπα, όσο και να το μισώ δίνω δίκιο σε όλους σας που στραβώσατε με το άρθρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...