PaNtErAz Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558258 # Τεχνολογία Κατασκευής: 45 nm. # Front Side Bus: 1066MHz. # Χρονισμός: 2.53 GHz. # Τοποθέτηση: Socket LGA775. # L2 Cache: 3MB L2 cache. # SIMD Instructions: Enhanced Intel Speedstep Technology, Intel EM64T, Enhanced Halt State (C1E), Execute Disable Bit, Intel Thermal Monitor 2. Τι σας λέει ο συγκεκριμένος;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Eνας ''κομμενος'' Penryn, ο οποιος μπορει παρα πολυ ανετα να δουλεψει στα 333FSB (3,16GHz με πολλαπλασιαστη 9,5). Σα να κοψανε FSB (ευτυχως FSB και οχι πολλαπλασιαστη) απο εναν Ε8500 οπως επισης και 3ΜΒ απο τα 6ΜΒ L2 cache και να τον βγαλανε πολυ πιο φτηνα μου φαινεται. Ισως ηρθε η ωρα να αντικατασταθουν οι Ε4xxx
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 όντως θυμίζει εποχή E4 σειράς οπότε αν ανεβαίνουν και καλά θα είναι καλή value αγορά για κάποιον που θα θέλει ένα καλό και φθηνό cpu ~ 110 έκανε και ο 4300 όταν βγήκε οπότε τα ίδια βλέπω και εγώ
PaNtErAz Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 όντως θυμίζει εποχή E4 σειράς οπότε αν ανεβαίνουν και καλά θα είναι καλή value αγορά για κάποιον που θα θέλει ένα καλό και φθηνό cpu ~ 110 έκανε και ο 4300 όταν βγήκε οπότε τα ίδια βλέπω και εγώ Οπότε μάλλον προς τα εκεί θα πάω Vatos αν δεν βρω μεταχείρισμένο.
PaNtErAz Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Αν έβρισκα τον Ε6550 ΒΟΧ σφραγισμένο με 100ευρώ τι λέει σε σύγκριση με τον Ε7200 ΒΟΧ που κάνει 109ευρώ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Πραγματικα δυσκολη επιλογη: Απο τη μια Penryn 45nm λιγοτερο FSB-μεγαλυτερος πολλαπλασιαστης= παρα πολυ καλες δυνατοτητες Overclocking Απο την αλλη 4MB L2, εφοσον σηκωνει το συστημα πολυ FSB παρομοιες δυνατοτητες oc..., ενω ο αλλος ειναι κομμενος Penryn...
PaNtErAz Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Πραγματικα δυσκολη επιλογη:Απο τη μια Penryn 45nm λιγοτερο FSB-μεγαλυτερος πολλαπλασιαστης= παρα πολυ καλες δυνατοτητες Overclocking Απο την αλλη 4MB L2, εφοσον σηκωνει το συστημα πολυ FSB παρομοιες δυνατοτητες oc..., ενω ο αλλος ειναι κομμενος Penryn... Έχω σπάσει το κεφάλι μου και άκρη δεν βγάζω! Αλλού ο ένας καλύτερος αλλού ο άλλος και μικροδιαφορές στην ουσία! Αν βοηθάει η μητρική είναι αυτή: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=I-N73HD&fMTYPE=LGA775&DEFTITLE=Y με nforce 630i Μήπως υπάρχει καλύτερη επιλογή εκεί γύρω στα 100 ευρώ (+-10) για ΒΟΧ εκδοση πάντα; Γρίφος...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δες εδω http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/nv_nforce630i_i-n73hd.htm ο Ε7200 δεν περιλαμβανεται στη λιστα. Αρα ειτε παιρνεις Ε6550 ειτε περιμενεις BIOS update απο την Abit.
PaNtErAz Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Xm... Ναι αλλά λέει ανανέωση Last Update: Jan, 2008 αλλά και πάλι δεν έχει βγάλει νέο ΒΙΟS από τότε! Παίζει να με γλύτωσες από μπελάδες! Θα το ψάξω και άλλο. edit: http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1032448914 Εδώ το παλικάρι λέει ότι e7200@4Ghz on I-N73HD... Και μια άλλη απορία. Η μητρική πάνω έχει για ρεύμα το κλασσικό 24-pin αλλά αντί για 4-pin το δεύτερο είναι 8-pin!!! Το τροφοδοτικό μου δεν έχει 6-pin έξοδο, θα έχω πρόβλημα;;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Οχι δεν ειναι 6pin, ειναι 8pin. Εαν δε βαλεις Quad Core και τα 4πινς απο τα 8 να συνδεσεις δουλευει μια χαρα Edit: Οσο αφορα οτι δουλευει στο review, αυτο δεν ειναι καθολου απιθανο, αφου προκειται για ιδια αρχιτεκτονικη επεξεργαστη, απλα μπορει (υπαρχει μια πιθανοτητα) να μην αναγνωριζεται σωστα.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 το δεύτερο είναι 8 πιν και αν του βάλεις μόνο 4 δεν έχει πρόβλημα θα δουλεύει κανονικά για cpu πάρε τον 7200 αφού έχει support στον 9650 έχει και στον 7200 απλά είναι καινούριο το cpu και δεν το έχουν βάλει ακόμα συν οτι θα είναι πιο κρύο θα δίνεις λιγότερο ρεύμα θα clockάρει καλύτερα από τον 6550 και είναι και 45nm στην θεωρεία είναι πιο γρήγορος από τον 6550 και αν στο μέλλον αξιοποιηθεί και το νέο σετ εντολών θα είναι ακόμα καλύτερα πρακτικά είναι βλακεία να πάρεις παλιό cpu
PaNtErAz Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Thanks και τους δύο!!! Μάλλον για τον Ε7200 θα πάω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Πρακτικα και εμεις και στο λινκ το ιδιο σου λεμε It's your choice
PaNtErAz Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Παιδιά έχω μια απορία για το overclocking. Πήρα τον επεξεργαστή, τον έβαλα στην μητρική, τον αναγνώρισε όλα καλά. Κανονικά δούλευε στα 9.5χ266 = 2.53Ghz. Εγώ πείραξα το FSB και το πήγα στα 9.5χ316 = 3Ghz. Δεν χρειάζεται να πειράξω τίποτα άλλο; Τώρα είναι overclocked και θα δουλεύει κανονικά; Ρεύματα δεν πείραξα, και έχω την μαμά ψύκτρα. Επίσης η μητρική με άφηνε να διαλέξω μεταξύ Linked και Unlinked με τις μνήμες. Έβαλα Unlinked. Κάτι που πρέπει να προσέξω; Μέχρι πόσο μπορώ να τον πάω ώστε να δουλεύει κανονικά περίπου. Πως θα ελένξω την σταθερότητα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
stamatis_uoa Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 dude your cpu has great potentials..! first download HWmonitor from the cpuz site to check your temperatures. then try to increase your fsb with a simultaneous increase in vcore until a max of 1.3v. for ckecking your stability download orthos and stress your cpu. then post your new results and impress us..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.