warewolf Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 εδω και 1 χρονο εχω εναν εξωτερικο σκληρο (western digital premium 250 gb) και λειτουργουσε αψογα και με τους 2 τροπους συνδεσης που εχει (firewire,usb). ξαφνικα, τα windows αρχισαν να μου πετανε μυνηματα του τυπου η καθυστερημενη εγγραφη απετυχε, ο δισκος κολλαει και πρεπει να τον αφησω να παγωσει λιγο και να του ξαναβαλω τροφοδοσια και καλωδιο usb ή firewire για να ξεκολλησει. το κανει και με τις 2 συνδεσεις. τον πηγα στο πλαισιο και μου ειπαν οτι ηταν μια χαρα. επειτα ομως απο ωρες λειτουργιας ξανα αρχισε τα ιδια. δεδομενου οτι εψαξα πριν γραψω τα παραπανω, τιποτε δεν βοηθησε. απενεργοποιησα την cache (για γρηγορη καταργηση) οπου στο site της microsoft λενε οτι λυνει το προβλημα. επισης, ΟΣΟΙ ειχαν το ιδιο προβλημα τους παρουσιαστηκε μετα απο αλλαγη hardware ή απο εξαρχης συνθεσης του πι σι. στην δικη μου περιπτωση ομως, εχω κανει απειρα restore image και καθαρο setup και windows update καθως επισης και οτι κανει ενας μεσος χρηστης. ποτέ δεν ειχε προβλημα. και δεν εχω αλλαξει κατι στο hardware για να σκεφτω οτι αυτο φταιει. ολα αρχισαν ξαφνικα και το smart info δεν δειχνει καποιο προβλημα, εως την στιγμη που θα κολλησει και τοτε ειτε δεν τον βλεπει ή τον βλεπει με bad sectors αφου δεν μπορει να τον διαβασει. εχω δοκιμασει τα παντα. οταν επανεκινω τα win και τον βγαλω απο το ρευμα και κρυωσει λιγακι επανερχεται στα καλα του μεχρι να το ξανακανει. στο πλαισιο δεν εντοπισαν την βλαβη προφανως γιατι γιατι πότε το κανει και πότε οχι. δοκιμασα firmware update, ξανα εγκατασταση firewire drivers, αλλαξα καλωδια, καθαρο setup win, αλλα τιποτα. ακομα και διαμορφωση δισκου. αν καποιος πιστευει οτι απλα τα επαιξε (ασχετως αν στο πλαισιο δεν το παραδεχονται) ποιον πιστευετε οτι πρεπει να παρω σαν νεα αγορα ? μεχρι 120 ευρω, 500 gb. υπαρχει καποιος ποιο αξιοπιστος σε βλαβες ?
disqualified Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 προσωπικα μου εχουν αλλαξει στο πλαισιο χωρις περαιτερω διαδικασιες δισκο ο οποιος το εκανε σχεδον απο την αρχη (προσωπικα τον πηγα για αλλαγη αρκετα αργοτερα) και αφου ειχα δοκιμασει ολες τις λυσεις που εψαξα και βρηκα στο Internet. Επεμεινε για αντικατασταση ή πιστωτικο
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Από καιρού εις καιρόν,αυτό το error πετάγεται όταν υπάρχει εξωτερικός δίσκος,άλλοτε σπάνια και άλλοτε συχνά,ειδικά σε μεταφορές αρχείων. Σε προηγούμενο σύστημα που είχα,το έβλεπα πολύ συνχά,ως που έβαλα ένα πρόγραμμα(το Cacheman)και το φαινόμενο σχεδόν εξαλείφθηκε.
warewolf Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Από καιρού εις καιρόν,αυτό το error πετάγεται όταν υπάρχει εξωτερικός δίσκος,άλλοτε σπάνια και άλλοτε συχνά,ειδικά σε μεταφορές αρχείων. Σε προηγούμενο σύστημα που είχα,το έβλεπα πολύ συνχά,ως που έβαλα ένα πρόγραμμα(το Cacheman)και το φαινόμενο σχεδόν εξαλείφθηκε. απο οτι διαβασα ομως, σε οσους συνεβη αυτο, ειτε εγινε απο την αρχη, ειτε κατα την αλλαγη καποιου hardware ή ισως και software. εμενα, εδω και 1 χρονο δεν ειχε συμβει τιποτε και συνεβη τωρα, ενω το συστημα μου ειναι απειραχτο τους τελευταιους 3 μηνες σε οτιδηποτε. το φαινομενο ειναι καθημερινο και μεταξυ αλλων δοκιμασα και το cacheman και αλλα σχετικα προγραμματα. κανενας δεν ξερει απο τι ακριβως προκαλειται αυτο. οι ενδειξεις βεβαια ενοχοποιουν τα win μιας και αυτα δειχνουν να εμφανιζουν το σφαλμα εγγραφης με την μνημη, αλλα το pc μου οπως ηταν, ειναι. μερικοι αναφερουν οτι δοκιμασαν τον δισκο και σε αλλα pc και εκανε το ιδιο. φοβαμαι μηπως αγορασω νεο σκληρο και κανει το ιδιο. μηπως καποιος με αυτο το προβλημα αλλαξε σκληρο και σταματησε ? επισης, δεν ξερω τι να κανω. αν (ξανα)παω στο πλαισιο και τους πω για την καθυστερημενη εγγραφη, ισως μου ξαναπουν οτι φταινε τα win ή κατι αλλο στο συστημα και οχι ο σκληρος. το θεμα ειναι οτι οταν δουλευει δεν εμφανιζει κανενα σφαλμα. οταν το παθει ειναι απροσπελαστος και αχρηστος. οποτε, οταν ειναι εκτος ρευματος και κρυος, θα τον δουν στο πλαισιο και θα δουλεψει μια χαρα οπως και σε εμενα. (μου ειχαν πει οτι τον κρατησαν 4 ωρες ανοιχτο και εγραψαν 4 GB αρχεια και ηταν ok. σε περιπτωση που δεν μου τον αλλαξουν, σκεφτομαι για τον lacie 500GB ή για τον turbox 500 gb. ποια ειναι η γνωμη σας ? υπαρχει πιο αξιοπιστος ?
disqualified Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 παντως και σε Live cd Linux υπηρχε το ιδιο προβλημα στη δικη μου περιπτωση οποτε μη βιαζομαστε να κατηγορησουμε τα windows
johnm83 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Μου παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα σε καινούριο σκληρό WD MYBOOK HOME EDITION 500G (USB και firewire).Μικρούς σε μέγεθος φακέλους τους μεταφέρει μια χαρά. Παρόμοιο πρόβλημα μου παρουσιάζεται και όταν μεταφέρω πολλά αρχεία από την φωτογραφική μηχανή με USB.
warewolf Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 ειναι σημαντικο να ξερω αν σε οσους παρουσιαστηκε αυτο το προβλημα, ηταν εξ'αρχης συνδεοντας τον εξωτερικο δισκο οταν τον προτοσυνδεσατε, ή δουλευε στην αρχη ενταξει και υστερα αρχισαν τα προβληματα. βλεπετε, πιστευω οτι ισως αν παρουσιαζεται απο την αρχη ισως υπαρχει προβλημα που οφειλεται στα win με την μνημη, αλλα αν ειναι εκ των υστερων, κατι παθαινει ο δισκος, και φυσικα τα win βγαζουν το ιδιο προβλημα. ελπιζω να καταλαβαινετε τον συλλογισμο μου. αν ο δισκος μου δεν μπορουσε να μεταφερει αρχεια επειδη κατι ετρεχε με τα win και την μνημη, τοτε γιατι εδω και ενα χρονο δουλευε μια χαρα ? ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ????
disqualified Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 εμενα απο την αρχη δε θυμαμαι τωρα για ποσες ωρες δουλεψε οκ, μπορει να δουλεψε και μια μερα χωρις προβλημα. Πρωτη φορα το παρουσιασε ή κατα τη διαρκεια επιλογης αρκετα μεγαλου ογκου αρχειων καθως του φορτωνα δεδομενα σιγα σιγα. Μετα παλι το εμφανιζε κατα τη διαρκεια μεταφορας αρχειων και μετα το εμφανιζε ακομα και χωρις να κανει τπτ. Αφου τα δοκιμασα ολα μετα απο 2 μηνες τουλαχιστον τον πηγα πλαισιο και αυτοι την επομενη μου παν να περασω να παρω πιστωτικο
SOWHAT Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 σε περιπτωση που δεν μου τον αλλαξουν, σκεφτομαι για τον lacie 500GB ή για τον turbox 500 gb. ποια ειναι η γνωμη σας ? υπαρχει πιο αξιοπιστος ? Σιγά μην πήγαινα να πάρω ποτέ μάρκα Turbo-X ή ο,τιδήποτε άλλο μάρκας μαγαζιού, έχοντας κατά νου την αξιοπιστία... Λες και η μάνα τους τα ξέρει... Τόσες και τόσες μάρκες με πολυετή πείρα στον χώρο της πληροφορικής υπάρχουν... Και θα προτιμήσεις κάτι που φτιάχτηκε με μόνο γνώμονα να "τραβάει" τους πελάτες μόνο και μόνο για τις λίγο χαμηλότερες τιμές του? Πχ. γιατί δεν προτιμάς να κοιτάξεις κανένα Seagate, που έχουν και 5 έτη εγγύηση?
warewolf Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 μαλλον για seagate θα παω, αλλα θα προσπαθησω για μια ακομα φορα να τους ζητησω πιστωτικο ή αλλαγη. αν δεν δεχτουν (οπως την πρωτη φορα που ειπαν οτι σε αυτους δουλεψε μια χαρα) τοτε θα παρω εναν seagate αλλα δεν ξερω ποιο μοντελο να διαλεξω. αν εχετε να προτεινετε καποιον συγκεκριμενο ευχαριστως να ακουσω γνωμες.
stefanos_79 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Να καταθεσω και εγω την εμπειρια μου.Εγω εχω ενα 500αρι MyBook Essential Edition 2 Usb.Τον εχω τοποθετημενο στο λαπτοπ μου και εδω και 3 μηνες κανενα προβλημα.Τον βγαζω και τον τοποθετω στο παλιο υπολογιστη ο οποιος εχει usb 2 αλλα με pci καρτα(απο τη μαμα usb1.1onboard).Ολα μια χαρα τον αναγνωριζει .Παω να κανω copy καποια αρχεια και να σου το κιτρινο μηνυματακι.Δεν ειναι δυνατον λεω τα επαιξε ο σκληρος?Restart o υπολογιστης βγαλσιμο ο σκληρος ,ξανα στο usbhubpci μονο που αυτη την φορα δεν το αναγνωριζε καθολου ,τιποτα ουτε ηχος ειδοποιησης οτι μια usb συσκευη συνδεθηκε.Το εκανα 2-3 φορες τον εβλεπε αλλα μεσα δεν εμφανιζε αρχεια,μηδεν kb τιποτα λες και ειναι αδειος.Αλλα η χωρητικοτητα δεσμευμενη.Τον παω ξανα στο λαπτοπ ολα οκ.Δεν ξερω τι κολλημα τραβαει ο παλιος υπολογιστης ,ειναι θεμα hardware?To pci usb hub ειναι Sunixμε chip της VIA που αν θυμαμαι καλα πολλα αρνητικα εχουν ακουστει στο παρελθον
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Δημοσ. 6 Μαΐου 2008 Στο προηγούμενο pc μου,που δεν είχε usb2.0 και του έβαλα pci to usb,όταν πήγαινα να κάνω μεταφορές/αντιγραφές αρχείων πάθαινα κάτι παρόμοιο. Έβγαζε το μισητό μήνυμα,σταμάταγε να τον βλέπει το pc, και μετά ήθελε κλείσιμο και άνοιγμα για να τον αναγνωρίσει ξανά. Διαπίστωσα όμως,πως κάνοντας αντιγραφή με το Total Commander και βάζοντας ένα όριο στην ταχύτητα της αντιγραφής,σχεδόν εξαλείφθηκε το πρόβλημα.
warewolf Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 επειδη τον εξωτερικο, δεν τον θελω για να τον πηγαινοφερνω, σκεφτομουν να βαλω εσωτερικο. τον θελω για να αποθηκευω διαφορα που κατεβαζω. το μονο που με χαλαει ειναι οτι αφηνω το pc ανοιχτο τα βραδυα, οποτε θα δουλευει κι αυτος συνεχως. ισως αν παρω seagate με 5 χρονια εγγυηση ακομα κι αν χτυπησει απο τη συνεχη λειτουργια να με καλυψει η εγγυηση. η mainboard εχει sata και οχι sata II. τι λετε, ? να παω για εξωτερικο, ή για εσωτερικο ? ετσι κι αλλιως και ο my book που τον εκλεινα χαλασε. τουλαχιστον να εξασφαλισω οτι θα σταματησουν τα: η καθυστερημενη εγγραφη απετυχε, με τον εσωτερικο ελπιζω. η αληθεια ειναι οτι επειδη δεν ξερω τι προκαλεσε το προβλημα, φοβαμαι μηπως αγορασω νεο εξωτερικο σκληρο και συνεχισει να πεταει ... καθυστερημενες εγγραφες. εχω (εσωτερικους, ) 2 120αρηδες WD επανω στον raid controler της asus k8n-e deluxe. δουλευουν σε raid 0 και ειμαι ικανοποιημενος απο την ταχυτητα. αν παρω νεο εσωτερικο, σκεφτομουν τον seagate Barracude 500 GB sata II με 32 cache μνημη. ξερετε αν υπαχει πιο αξιοπιστος απο αυτον, οσον αφορα προβληματα σε χτυπηματα και βλαβες ? αυτο με νοιαζει πιο πολυ απο ολα. εχασα 250 gb με τον my book, δεν θελω να ξαναπαθω τα ιδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.