Finalizator Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Καλησπέρα. Έχω δημιουργήσει έναν πολύ απλό πίνακα στην Access με 3 αριθμητικά πεδία, τα timi1,timi2 και sinolo.Στη συνέχεια δημιούργησα μια φόρμα για να δίνω τιμές στα πεδία του πίνακα.Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Πως γίνετε το πεδίο sinolo να περιέχει το άθροισμα των πεδίων timi1 και timi2 και αυτόματα να εμημερώνεται και η αντίστοιχη εγγραφή στον πίνακα? Σας ευχαριστώ.
elis88 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Αυτό που ακριβώς λες δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά αντί να φτιάξεις πεδίο στον πίνακα θα μπορούσε να φτιάξεις ένα ερώτημα που θα κάνει αυτη την δουλειά χρησιμοποιώντας τον παρκάτω κώδικα: > SELECT TIMI1 + TIMI2 AS SYNOLO FROM PINAKA1;
elis88 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Καλησπέρα.Έχω δημιουργήσει έναν πολύ απλό πίνακα στην Access με 3 αριθμητικά πεδία, τα timi1,timi2 και sinolo.Στη συνέχεια δημιούργησα μια φόρμα για να δίνω τιμές στα πεδία του πίνακα.Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Πως γίνετε το πεδίο sinolo να περιέχει το άθροισμα των πεδίων timi1 και timi2 και αυτόματα να εμημερώνεται και η αντίστοιχη εγγραφή στον πίνακα? Σας ευχαριστώ. Επίσης ξέρω και τον τρόπο από την φόρμα, στο πεδίο του sinolo δεξί κλικ, επιλέγεις data, στο Control Source γράψε : = timi1 + timi2 Αλλά να ξέρεις πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα ενημερωθεί ο πίνακας στο πεδίο σύνολο απλά θα φένεται το άθροισμα τους στη φόρμα.
Finalizator Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Επίσης ξέρω και τον τρόπο από την φόρμα, στο πεδίο του sinolo δεξί κλικ, επιλέγεις data, στο Control Source γράψε := timi1 + timi2 Αλλά να ξέρεις πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα ενημερωθεί ο πίνακας στο πεδίο σύνολο απλά θα φένεται το άθροισμα τους στη φόρμα. Έτσι ακριβώς, με φόρμα το είχα κάνει αρχικά αλλά δεν ήτανε αυτό που ήθελα. Θα χρησιμοποιήσω τον τρόπο με το query που ανέφερες παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ
johnpap Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μπορείς απλά να δημιουργήσεις ένα ερώτημα με βάση τον πίνακα που έχεις τα πεδία timi1, timi2, χωρίς το πεδίο synolo. Δημιουργείς το ερώτημα σε προβολή σχεδίασης, προσθέτεις τον πίνακα που λέμε παραπάνω βάζεις τα πεδία timi1 και timi2 και για τρίτο πεδίο βάζεις το εξής: synolo:[timi1]+[timi2] με αποτέλεσμα στην εκτέλεση του ερωτήματος να έχεις έναν νέο πίνακα με τρεις στήλες, timi1, timi2, synolo όπου synolo το άθροισμα των άλλων δύο. Στην φόρμα που φτιάχνεις πρόσθεσε το timi1 και timi2 από τον πίνακα εισαγωγής δεδομένων και το πεδίο synolo από το ερώτημα, κάνε το και ανενεργό, ούτως ώστε να μην μπορούν να αλλαχτούν τα δεδομένα του και είσαι έτοιμος. Έχεις μία φόρμα στην οποία εισάγεις δεδομένα και βλέπεις και άμεσα το αποτέλεσμα. Αν εσύ θέλεις να βλέπεις τα δεδομένα σου συνολικά μέσα από πίνακα απλά ανοίγεις το ερώτημα που έφτιαξες αντί τον πίνακα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.