Erwdios Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Επανήλθα, γιατί πλέον έχω και τα λεφτά στο χέρι. Το λοιπόν, φανατικός gamer δεν είμαι, αλλά κανένα assasins και crysis σε ικανοποιητική ανάλυση θα ήθελα να παίζω. Κυρίως χρησιμοποιώ το PC για browsing και επεξεργασία video (εξού και ο τετραπύρηνος) και έχω μία Samsung 2232BW. Συνεπώς, επειδή τα χρήματα είναι μετρημένα, έχω επιλέξει τα κομμάτια με γνώμονα τις παρούσες ανάγκες μου και έχω καταλήξει στις 2 παρακάτω πιθανές συνθέσεις. Εν προκειμένω: A ΣΥΝΘΕΣΗ Να σημειώσω ότι επειδή στο e-shop δεν υπάρχει η 8800 GT που θέλω και θα την πάρω από Πλαίσιο, έχω βάλει μία αντίστοιχης αξίας για να συμπληρώσω το σύνολο των χρημάτων. Τέλος προσθέτω και αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=994308 Β ΣΥΝΘΕΣΗ Τι λείπει? Τι θα αλλάζατε? Τι θα προτείνατε εναλλακτικα? Ακούω γνώμες και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια!
Xpriens Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 θα σου ελεγα να δοσεις λιγα παραπανω χρηματα για το case ιδικα με μια 8800 gt χριαζεσε καλο air flow
Erwdios Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 θα σου ελεγα να δοσεις λιγα παραπανω χρηματα για το case ιδικα με μια 8800 gt χριαζεσε καλο air flow Επειδή όμως είμαι πιο κοντά στη δεύτερη σύνθεση, (καλύτερη GPU, χειρότερη Mobo), μήπως η GTS δεν πρόκειται να έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με θερμοκρασίες? Το κουτάκι το έχω ερωτευτεί...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 γιατί σώνει και καλά μητρική με Nvidia Chipset? για κουτί προτιμώ το Coolermaster Stacker με 99 euro το καλύτερο κουτί της αγοράς κάτω απο 100 euro...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 δεν έχει διαφορά...μόνο το αυτοκόλλητο... άρα βάζει την φτηνότερη ή την EVGA για το Step-up program
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Gpu να βαλεις asus και οχι gigabyte !! Επειδή έχει πιο ωραίο αυτοκόλλητο ή επειδή είναι 7ε φθηνότερη?> edit με πρόλαβε...
Erwdios Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 ... ή την EVGA για το Step-up program Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με overclocking και με tuning GPU, αλλά αν είναι κάτι σχετικά εύκολο, δεν θα έλεγα όχι. Αλλιώς θα πάω σε ASUS που είναι και φθηνότερη. γιατί σώνει και καλά μητρική με Nvidia Chipset? Ακούω καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά. Τώρα, όσον αφορά το θέμα του Case, πιστεύετε αλήθεια, ότι ένα PC που δεν θα υποστεί καμία τροποποίηση, έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από Full Tower και καλύτερο air flow? Γιατί αισθητικά, είναι το μόνο που μου αρέσει, συν το γεγονός ότι δεν έχω τον χώρο να φιλοξενήσω full tower (το γραφείο μου έχει ειδική θέση για την κεντρική μονάδα). Αν όμως πρόκειται να αντιμετωπίσω προβλήματα με θερμοκρασίες, να πάει να μυηθεί η αισθητική.
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με overclocking και με tuning GPU, αλλά αν είναι κάτι σχετικά εύκολο, δεν θα έλεγα όχι.Αλλιώς θα πάω σε ASUS που είναι και φθηνότερη. Το step-up της EVGA δεν έχει να κάνει με overclock και tuning. Είναι ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο δηλώνεις την EVGA κάρτα σου όταν την αγοράζεις στην EVGA, και μπορείς να την αναβαθμίσεις με το επόμενο μοντέλο πληρώνοντας μόνο την διαφορά... Υπάρχουν βέβαια χρονικά περιθώρια που δεν θυμάμαι, αν σε ενδιαφέρει ψάχτο... Ακούω καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526737 Και σε πολύ λιγότερα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526675 Τώρα, όσον αφορά το θέμα του Case, πιστεύετε αλήθεια, ότι ένα PC που δεν θα υποστεί καμία τροποποίηση, έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από Full Tower και καλύτερο air flow? Γιατί αισθητικά, είναι το μόνο που μου αρέσει, συν το γεγονός ότι δεν έχω τον χώρο να φιλοξενήσω full tower (το γραφείο μου έχει ειδική θέση για την κεντρική μονάδα). Αν όμως πρόκειται να αντιμετωπίσω προβλήματα με θερμοκρασίες, να πάει να μυηθεί η αισθητική. Δεν έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες το κουτί. Απλά με τόσα λεφτά μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο. Αφού όμως υπάρχει συγκεκριμένος χώρος για αυτό, και δεν χωράει full tower, πάρτο. Από αισθητικής άποψης πάντως, χάλια είναι... Είναι και κόκκινο...
Erwdios Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Από αισθητικής άποψης πάντως, χάλια είναι... Είναι και κόκκινο... Αλήτη αεκτζή, μην μου το γυρνάς στο οπαδικό. Φωτιά στα κίτρινα ρε Ο μόνος προβληματισμός μου στο κουτί που λέω, είναι αν θα σβήνει ο φωτισμός, γιατί αλλιώς δεν το παίρνω. Κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο που έχω το PC και δεν γουστάρω να το σκεπάζω σαν το καναρίνι.
Erwdios Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Και σε πολύ λιγότερα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526675 θεός είσαι!!! Να μην ήσουν και αεκτζής... lol
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Αλήτη αεκτζή, μην μου το γυρνάς στο οπαδικό. Φωτιά στα κίτρινα ρε Ο μόνος προβληματισμός μου στο κουτί που λέω, είναι αν θα σβήνει ο φωτισμός, γιατί αλλιώς δεν το παίρνω. Κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο που έχω το PC και δεν γουστάρω να το σκεπάζω σαν το καναρίνι. Ο φωτισμός κατά πάσα πιθανότητα δεν σβήνει. Συνήθως τα Led είναι μαζί με κάποιο fan του κουτιού, οπότε για να σβήσουν πρέπει να αποσυδέσεις τα ανεμιστήρια... Βέβαια αν αποσυνδέσεις τα ανεμιστήρια θα χαλάσει το air flow. Το ίδιο θα συμβεί και αν σκεπάσεις το κουτί με καμμιά κουβέρτα.. Από εκεί και πέρα, αν σου αρέσει τόσο πολύ αισθητικά, (μπλιαχ), μπορείς να αντικαταστήσεις τα Led fans με κάποια άλλα απλά.
Erwdios Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Ο φωτισμός κατά πάσα πιθανότητα δεν σβήνει. Συνήθως τα Led είναι μαζί με κάποιο fan του κουτιού, οπότε για να σβήσουν πρέπει να αποσυδέσεις τα ανεμιστήρια... Βέβαια αν αποσυνδέσεις τα ανεμιστήρια θα χαλάσει το air flow. Το ίδιο θα συμβεί και αν σκεπάσεις το κουτί με καμμιά κουβέρτα.. Από εκεί και πέρα, αν σου αρέσει τόσο πολύ αισθητικά, (μπλιαχ), μπορείς να αντικαταστήσεις τα Led fans με κάποια άλλα απλά. Ορίστε που είχες πρόβλημα με το κόκκινο, σε έφτιαξα: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1085484 Ουδέτερο χρωματάκι, ενόψει euro Θα το ρωτήσω και θα ζητήσω να το δω κιόλας ιδίοις όμμασι, για να μην κλαίω μετά. Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ότι άλλο, ευπρόσδεκτο
liopyr Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Aρκετά όμορφο, λειτουργικό και φθηνότερο middle tower είναι το soprano της Thermaltake. Aπό εκεί και πέρα, αν δεν σε ενδιαφέρει να τα ψωνίσεις όλα από ένα μαγαζί, ρίξε μια ματιά στο skroutz.gr στην κατηγορία των κουτιών από 50-100ευρώ.
N.I.C Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Πάρε το soprano της thermaltake να πουλάς και μούρη... ειδικά άμα βρεις κανένα DX με την σχισμή μπροστά... EDIT: οπ sorry man δεν το είδα, το πρότεινες.... +1 λοιπόν στο Soprano!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.