homer a1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Για σας. Ενδιαφέρομαι για αγορά οθόνης υπολογιστή 30 ιντσών με IPS panel. Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες από όποιον έχει αγοράσει μια τέτοια οθόνη και πληροφορίες για το που θα μπορούσα να αγοράσω σε λογική τιμή και με καλούς όρους εγγύησης. Τέλος αν ξέρει κάποιος να μου συστήσει κάποιο κατάστημα να δω τέτοιες οθόνες σε λειτουργία. Υποψήφια μοντέλα είναι: 1. Dell 3007 και 3008. Η μεν πρώτη δεν υπάρχει πια στην επίσημη αντιπροσωπεία η δε δεύτερη μετά από σωρεία παραπόνων αποσύρθηκε από τα sites της Dell παγκοσμίως και αναμένεται το rev A01. Θα δοκίμαζα Dell δεδομένων των καλών σχολίων για την αντιπροσωπεία και το service αλλά η τιμή τους είναι κατά πολύ ακριβότερη του εξωτερικού. Ξέρει κανείς αν το φέρνει κάποιος άλλος; 2. HP LP3065. Σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι το αντικαθιστούν από 7 και πάνω καμένα pixels. Δεν είναι υπερβολικό ένα τέτοιο νούμερο με δεδομένο τον επαγγελματικό προσανατολισμό ενός τέτοιου μόνιτορ; Σε forums του εξωτερικού διαβάζω για αλλαγές ακόμα και στην περίπτωση ενός ή λίγων κολλημένων subpixels. 3. LG W3000H. Η εδώ αντιπροσωπεία δικαιολογεί 7 pixels ανά Mega pixel ανάλυσης δηλαδή γύρω στα 28 με 30 για το πάνελ αυτό (2560x1600). Είναι ποτέ δυνατόν .... Nec 3090WQXi. Ξέρετε αν έρχεται στην Ελλάδα; Δεν θα ήμουν πολύ θετικός στη ιδέα να το αγοράσω από το εξωτερικό διότι τέτοια πάνελ παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και οι αποστολές κοστίζουν... Όλες οι γνώμες δεκτές. Ευχαριστώ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 1) όχι δεν νομίζω να βρεις Dell στην Ελλάδα εκτός απο την αντιπροσωπία...(skroutz τπτ) 2) όχι δεν είναι υπερβολικό, παρόμοιες έχουν και σε λιγότερες ίντσες... 3) http://us.lge.com/products/model/detail/computer%20products_lcd%20monitors_full%20line%20of%20lcd%20monitors_W3000H.jhtml οι 170 μοίρες θέασης της LG δεν μου γεμίζουν το μάτι...οπότε μακρυά από αυτή... δεν φέρνουν Nec στην Ελλάδα νομίζω...στο skrtouz βγάζει μόνο το greekshops.de που την έχει σχεδόν 2500 euro ψάξε ebay πάντως
homer a1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 1) όχι δεν νομίζω να βρεις Dell στην Ελλάδα εκτός απο την αντιπροσωπία...(skroutz τπτ) 2) όχι δεν είναι υπερβολικό, παρόμοιες έχουν και σε λιγότερες ίντσες... 3) http://us.lge.com/products/model/detail/computer%20products_lcd%20monitors_full%20line%20of%20lcd%20monitors_W3000H.jhtml οι 170 μοίρες θέασης της LG δεν μου γεμίζουν το μάτι...οπότε μακρυά από αυτή... δεν φέρνουν Nec στην Ελλάδα νομίζω...στο skrtouz βγάζει μόνο το greekshops.de που την έχει σχεδόν 2500 euro ψάξε ebay πάντως Ευχαριστώ για την απάντηση. Για την LG αν δεις στο Γερμανικό site είναι ξεκάθαρα IPS panel http://de.lge.com/products/model/detail/businessundoffice_w3000h.jhtml Άλλωστε δεν έχω δει πουθενά TN panel σε συτή την διάσταση. Το ebay το σκέπτομαι αλλά αν το μόνιτορ βγει προβληματικό (κάτι πάρα πολύ συχνό σε συτή την κατηγορία) θα το πληρώσω ακριβά σε μεταφορικά. Αλήθεια γραφίστες - φωτογράφοι - περιοδικά κλπ στην Ελλάδα τι κάνουν;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 ίσως να την βγάζουν με S-PVA Panel Samsung & Eizo
homer a1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 ίσως να την βγάζουν με S-PVA Panel Samsung & Eizo Μάλλον αν και γίνεται πολύς λόγος για την ακαταλληλότητα των S-PVA για επεξεργασία φωτογραφίας.
homer a1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Ένας γραφίστας που γνωρίζω έχει 30" οθόνη apple. Υποθέτω πως αρκετοί χρησιμοποιούν την οθόνη αυτή. Απλά δεν την συμπεριέλαβα στην λίστα μου δεδομένης της παλαιότητας του μοντέλου και της αδικαιολόγητα υψηλής τιμής. Κανένας γραφίστας ή φωτογράφος εδώ; Υπάρχει κάποιο ελληνικό φόρουμ με σχετικά αντικείμενα που θα μπορούσα να ψάξω για άτομα με εμπειρία σε τέτοια μόνιτορς;
elvisjedi Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Υποθέτω πως αρκετοί χρησιμοποιούν την οθόνη αυτή. Απλά δεν την συμπεριέλαβα στην λίστα μου δεδομένης της παλαιότητας του μοντέλου και της αδικαιολόγητα υψηλής τιμής. Κανένας γραφίστας ή φωτογράφος εδώ; Υπάρχει κάποιο ελληνικό φόρουμ με σχετικά αντικείμενα που θα μπορούσα να ψάξω για άτομα με εμπειρία σε τέτοια μόνιτορς; σχετικα forums ειναι το www.vcdc.gr και το www.dpgr.gr κανε μια βολτα και σιγουρα θα βρεις χρησιμες πληροφοριες
homer a1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Ευχαριστώ elvisjedi. 'Εριξα μια ματια στα forums αυτά αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικά με 30" μόνιτορς. Θα εγγραφώ και θα κάνω σχετικές ερωτήσεις. Όποιος ξέρει που θα μπορούσα να δω κάποιο 30άρι σε λειτουργία ας ποστάρει εδώ. Από τις αντιπροσωπείες δεν έβγαλα άκρη...
ANEMOS-V Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 http://search.ebay.co.uk/_W0QQfgtpZ1QQfrppZ25QQsassZericbunnyQQssPageNameZSTRKQ3aMEFSQ3aMESOI
tzoykas Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Ως ερασιτέχνης φωτογράφος είμαι πολύ ευχαριστημένος με την LG 24" που αγόρασα και ρύθμισα με το Spyder2 (M-PVA panel και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάξεις απαραίτητα για τέτοιο, καθώς οι καλύτερες οθόνες της αγοράς χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια panels και όχι S-IPS). @Thresh: δε νομίζω ότι οι 170 μοίρες είναι λίγες. Άλλωστε ποτέ δε θα κοιτάξεις την οθόνη σου σε γωνία μεγαλύτερη των -/+20. Για τι χρήση την θέλεις; ασχολείσαι με τη φωτογραφία; θα τη χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά; δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Ίσως βοηθήσουμε περισσότερο. Όσο για κατάστημα που να μπορείς να δεις την οθόνη, νομίζω ότι δε μπορείς ποτέ να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, καθώς στα καταστήματα δεν είναι ποτέ ρυθμισμένες. Και βεβαιώσου ότι θα χρησιμοποιήσεις μόνο ψηφιακό σήμα γιατί σε τέτοιες αναλύσεις θα έχεις ghosting (όχι από κίνηση αλλά σε στατικές εικόνες και ειδικά σε γράμματα).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 τις μοίρες τις ανέφερα ως τρόπο για να καταλάβουμε τι panel είναι...ότι είναι κάτω από 178 μοίρες είναι TN Panel...
homer a1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 http://search.ebay.co.uk/_W0QQfgtpZ1QQfrppZ25QQsassZericbunnyQQssPageNameZSTRKQ3aMEFSQ3aMESOI ANEMOS-V ευχαριστώ για την υπόδειξη αλλά όπως γράφω και παραπάνω είμαι επιφυλακτικός για αγορά από ebay ή άλλη χώρα γενικότερα. Χθες διάβαζα σε αγγλικό forum για κάποιον που είχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο (Dell 3008 rev A.01) σε τρία διαφορετικά κομμάτια. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η εδώ αντιπροσωπεία θα μου αλλάξει ελαττωματικό μόνιτορ αγορασμένο από το εξωτερικό. Φαντάσου το κόστος ενός ή δύο αλλαγών. Παρόλα αυτά να σε ρωτήσω: Έχεις αγοράσει από τον συγκεκριμένο ebay seller; Μου τον συστήνεις;
homer a1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2008 Ως ερασιτέχνης φωτογράφος είμαι πολύ ευχαριστημένος με την LG 26" που αγόρασα και ρύθμισα με το Spyder2 (M-PVA panel και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάξεις απαραίτητα για τέτοιο, καθώς οι καλύτερες οθόνες της αγοράς χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια panels και όχι S-IPS). @Thresh: δε νομίζω ότι οι 170 μοίρες είναι λίγες. Άλλωστε ποτέ δε θα κοιτάξεις την οθόνη σου σε γωνία μεγαλύτερη των -/+20. Για τι χρήση την θέλεις; ασχολείσαι με τη φωτογραφία; θα τη χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά; δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Ίσως βοηθήσουμε περισσότερο. Όσο για κατάστημα που να μπορείς να δεις την οθόνη, νομίζω ότι δε μπορείς ποτέ να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, καθώς στα καταστήματα δεν είναι ποτέ ρυθμισμένες. Και βεβαιώσου ότι θα χρησιμοποιήσεις μόνο ψηφιακό σήμα γιατί σε τέτοιες αναλύσεις θα έχεις ghosting (όχι από κίνηση αλλά σε στατικές εικόνες και ειδικά σε γράμματα). Το μόνιτορ θα χρησιμοποιηθεί για Web design, επεξεργασία φωτογραφίας, CAD και άλλες εργασίες όπου χρειάζομαι κατά το δυνατόν μεγάλη επιφάνεια. Όχι παιχνίδια. Ποιό μονιτορ έχεις ακριβώς; Το 26" LG που ξέρω (LG W2600HP-PF) έχει IPS πάνελ αλλά δεν μπόρεσα μέχρι στιγμής να το βρω σε κάποιο κατάστημα. Ένα και μοναδικό review που εντόπισα στο internet είναι στα Ρώσικα και δεν μοιάζει και τόσο θετικό. Σε μεγάλα forums του εξωτερικού (κυρίως σχετιζόμενα με την φωτογραφία) υπάρχει μια σαφής τάση προς τα IPS πάνελς έναντι των PVA. Αυτό κυρίως 2 προβλημάτων που χρεώνονται στα τελευταία (black crush – gamma shift). Γνωρίζω ότι η Eizo χρησιμοποιεί PVA στο SX3031W-BK αλλά αν ρίξεις μια ματιά στο πρόσφατο τεστ του prad.de θα δεις ότι η αξιολόγηση απέχει πολύ από το να είναι ιδανική. Και τα 30” IPS έχουν τα προβλήματά τους. Πολλά παράπονα ακούγονται για την υπερβολική φωτεινότητά τους, την μη ανακλαστική επίστρωσή, και το backlight bleed. Την πιστότητα του χρώματος δεν θα μπορούσα να την ελέγξω αλλά για τα υπόλοιπα που αναφέρω θα μπορούσα να σχηματίσω μια άποψη σε ένα κατάστημα.
kavouras Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Φίλε μου έχω την 2707 της dell.Απλά άπαιχτη η οθόνη.Βέβαια δεν ασχολούμαι πάρα πολύ με φωτογραφία κτλ,απλώς σου λέω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω δεί σε monitor.Δουλεύεται σε ανάλυση 1920χ1200. Πολύ καλή ήταν και η 30άρα της apple την είχα δεί στο γραφείο ενος καθηγητή,αλλα όντως πολύ ακριβή.Άσε που στις 30άρες θές πολύ καλές κάρτες(δεν ξέρω τι pc έχεις) με dual dvi και αναλύσεις 2560x1600.Φαντάζομαι τα ξέρεις όλα αυτά,απλώς τα αναφέρω. Προσωπικά αυτή η οθόνη είναι ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει στο χώρο των ηλεκτρονικών...Καλή αναζήτηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.