Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την παγκόσμια προσοχή έστρεψαν πάνω τους, πριν από λίγους μήνες οι Radiohead διαθέτοντας το νέο τους άλμπουμ μέσω ίντερνετ χωρίς συγκεκριμένο κόστος.

Οι Radiohead, τον Οκτώβριο του 2007, άφησαν στο κοινό την επιλογή της πληρωμής και του ποσού που θα δώσουν οι φαν τους για την απόκτηση του νέου τους άλμπουμ, In Rainbows.

Τότε όλοι πίστεψαν ότι αυτός είναι ο νέος τρόπος διάθεσης της μουσικής και ότι οι Radiohead κάνουν το πρώτο βήμα για την απεξάρτηση της μουσικής από τις περιοριστικές δισκογραφικές εταιρείες.

Ωστόσο ο τραγουδιστής των Radiohead, Thom Yorke, δήλωσε στο Hollywood Reporter ότι αυτή η διαδικασία δεν θα επαναληφθεί.

«Δεν θα έχει την ίδια σημασία αν το επαναλάβουμε, δεν θα δώσουμε πάλι κάτι έτσι. Ήταν μια στιγμή στο χρόνο».

Οι Radiohead προκάλεσαν προβληματισμό στη μουσική βιομηχανία και όλοι περιμένουν την αντίδραση της μουσικής βιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της ψηφιακής μουσικής.

Source.png Πηγή: e-go.gr

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο εκδοχές που μπορώ να σκεφτώ για αυτή την κίνηση

1) Ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο σε συνεργασία με δισκογραφικές εταιρίες για να προκαλέσουν και να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Με αυτό τον τρόπο θα τους αποδεχόταν η κοινωνία του ελέυθερου downloading και ίσως να πλήρωνε κάποιο ποσό για το Album σαν συμβολική κίνηση για την πρωτοβουλία τους.

2)Δεν τους βγήκε όπως ήθελαν και επιστρέφουν στις αγαπημένες τους δισκογραφικές μετανιωμένοι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το καλυτερο θα ηταν να μην ξαναβγαλουν καν δισκο! Ετσι κι αλλιως εχουν να βγαλουν καλο δισκο απο το 1998.

Δημοσ.

Σάμπως κι αν ξαναβγάλουν δίσκο θα τον πληρώσει κανένας? Όλοι p2p! Τουλάχιστον με το κόλπο που έκαναν πήραν και δυο τάλαρα.

Δημοσ.

Μάλλον δεν τους βγαίνουν τα έξοδα...Εκει που εχει παει η βενζινη κιολας....

Παρεπιπτόντως πώς και δεν έχουν αυτοκτονήσει ομαδικά μαζί με τον Πλούταρχο;Μέσα στην αισιοδοξία είναι τα παιδιά

Δημοσ.

Καλά μιλάμε για το πιο διάσημο alternative συγκρότημα παγκοσμιώς και λέτε πως δεν τους βγαίνουν τα εξόδα? Εκτός από άσχετοι είστε και για γέλια (no offence!).

Δημοσ.
Καλά μιλάμε για το πιο διάσημο alternative συγκρότημα παγκοσμιώς και λέτε πως δεν τους βγαίνουν τα εξόδα? Εκτός από άσχετοι είστε και για γέλια (no offence!).

Άσχετοι δεν είμαστε οπότε ας μην προτρέχουμε. Το ''no offence'' δεν παίζει όταν λες κάτι τέτοιο αλλά μάλλον δεν κατάλαβες ότι έκανα πλάκα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχουν αρκετά λεφτά για να ζήσουν και τα τρισέγγονά τους...

Δημοσ.

Αν υπάρχουν μαλάκες Αμερικανοάγγλοι που αγοράζουν κάτι που μπορούν να βρουν δωρεάν και θεοποιούν κάποιους που γρατζουνάνε χορδές και πίνουν ναρκωτικά λογικό μου φαίνεται. Ειναι σαν τους αντίστοιχους δικούς μας τρεντομπούζουκους.

Δημοσ.

Επειδη εχω δυστυχως επαφη με την μουσικη βιομηχανια τα λεφτα ειναι στις συναυλιες και οχι στα album οπου και η madona να εισαι παλι δεν βγαζεις τα τρελα λεφτα που εβγαζες,οποτε δεν καταλαβαινω για ποιο λογο δεν θα το ξανακανουν,αφου εχουν μεγαλο ονομα και μπορουν να κανουν παραγωγη χωρις εταιρια...

Δημοσ.

Ενας τρόπος για να πείσεις πως κάτι δε δουλεύει είναι να το υποστηρίξεις με αδύναμο τρόπο και να αποτύχεις. Τότε μπορείς να υποστηρίξεις -και να αποτελείς παράδειγμα- πως προσπάθησες αλλά "το κοινό" δεν είναι έτοιμο ακόμα.

Δημοσ.
Ενας τρόπος για να πείσεις πως κάτι δε δουλεύει είναι να το υποστηρίξεις με αδύναμο τρόπο και να αποτύχεις. Τότε μπορείς να υποστηρίξεις -και να αποτελείς παράδειγμα- πως προσπάθησες αλλά "το κοινό" δεν είναι έτοιμο ακόμα.

σωστά αλλά γιατί να υποστηρίξω κάτι το οποίο δεν μου αρέσει; Δεν μου αρέσουν οι Radiohead ούτε δωρεάν πόσο μάλλον επι πληρωμή.

δεν θέλουν να ξαναβγάλουν μεγειά τους με χαρά τους.

πάω στοίχημα όμως εάν το έκαναν οι U2, οι Green Day, oι Gorillaz ή κάποιοι ρε παιδί μου που έχουν απήχηση θα γινόνταν πανικός.

Δημοσ.
σωστά αλλά γιατί να υποστηρίξω κάτι το οποίο δεν μου αρέσει; Δεν μου αρέσουν οι Radiohead ούτε δωρεάν πόσο μάλλον επι πληρωμή.

Για τους Radiohead το έγραψα που μπορεί με αυτό τον τρόπο απλά να θέλουν να "δείξουν" πως οι μουσικοί έχουν ανάγκη τις δισκογραφικές.

Δημοσ.

Λοιπόν, πολύ φιλοσοφία για το τίποτε -- δοκίμασαν μια νέα μέθοδο διανομής (κάποιος θα το δοκίμαζε), διαπίστωσαν πως δεν είχε, κατά την κρίση τους, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και συνεπώς γυρίζουν στο παλιό παραδοσιακό μοντέλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...