Προς το περιεχόμενο

Ιησούς : τα χαμένα χρόνια

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
P.S. όποιος καταφέρει να μου μαθει το multi-quote κερδίζει...την εκτίμηση και την φιλία μου

Untitled-1-13.jpg

Πατάς αυτό το κουμπάκι , σε όσα Posts θέλεις να κάνεις quote.

Μετά πατάς απάντηση και βουαλα, εχεις ένα box με multi-quote !

7)Τίποτα προσωπικά εννοώ αυτό που προυπήρχε μέχρι και 1 sec πριν την πιο παλιά μνήμη. Η ανυπαρξία! Πολλές φορές μου λένε οι γονείς μου ότι σα μωρό μου δείναμε παιχνίδια κτλ. Aφού εγώ δε το θυμάμαι είναι σα να μην έγιναν ποτε!! Για τους γονείς μου έγιναν, για εμένα όχι. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στο paredose.

Οι λέξεις στην φιλοσοφία είναι καριόλες ! Οσο πιο απλός είσαι στην σκέψη σου και όσο απομακρύνεσαι απο λόγια τόσο πιο κοντά στην αλήθεια πλησιάζεις (οκ αυτή η πρόταση ήταν φοβερά αντιφατική για αυτο που προσπαθώ να σου πω) . "Ανυπαρξία" , "Τίποτα","προϋπήρχε" και άλλα τέτοια ΔΕΝ έχουν καμία αξία έτσι όπως πας να εκβιάσεις την παρατήρησή σου για τον κόσμο. Been there ;), δεν λεώ τώρα οτι ειναι καλύτερα , αλλα δεν ήταν και τόσο άσχημο όταν κάποια στιγμή είπα : " γάματο , ΔΕΝ ξέρω ! "

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το 'συνδρομο' Wilson εχει και την θετικη του πλευρα.

Ειδικα αν σωζει τη ζωη καποιου, δινοντας της νοημα και σκοπο, οταν δεν εχει,

οταν της δινει προοπτικη ανθισμενων κηπων, παρθενων και πιλαφιων.

Ο Mr. Wilson ειναι ο σωτηρ στις περιπτωσεις αυτες

και αλοιμονο σ'αυτους που θα τον ξεφουσκωσουν. :shock:

wilson2ja7.jpg

Δημοσ.
Το 'συνδρομο' Wilson εχει και την θετικη του πλευρα.

Ειδικα αν σωζει τη ζωη καποιου, δινοντας της νοημα και σκοπο, οταν δεν εχει,

οταν της δινει προοπτικη ανθισμενων κηπων, παρθενων και πιλαφιων.

Ο Mr. Wilson ειναι ο σωτηρ στις περιπτωσεις αυτες

και αλοιμονο σ'αυτους που θα τον ξεφουσκωσουν. :shock:

wilson2ja7.jpg

Πάντως επειδή κόλλησα άσχημα τώρα με αυτή τη σκέψη, θα ήθελα ένα καλό επιχείρημα για το αν αξίζει κάποιος να ζει , δεδομένου βέβαια ότι όταν πεθάνει, πάπαλα όλα!!

Δε μπορεί, κάποιος θα έχει δώσει λύση σε αυτό το φιλοσοφικό αδιέξοδο.

Δημοσ.

Οι λέξεις στην φιλοσοφία είναι καριόλες ! Οσο πιο απλός είσαι στην σκέψη σου και όσο απομακρύνεσαι απο λόγια τόσο πιο κοντά στην αλήθεια πλησιάζεις (οκ αυτή η πρόταση ήταν φοβερά αντιφατική για αυτο που προσπαθώ να σου πω) . "Ανυπαρξία" , "Τίποτα","προϋπήρχε" και άλλα τέτοια ΔΕΝ έχουν καμία αξία έτσι όπως πας να εκβιάσεις την παρατήρησή σου για τον κόσμο. Been there ;), δεν λεώ τώρα οτι ειναι καλύτερα , αλλα δεν ήταν και τόσο άσχημο όταν κάποια στιγμή είπα : " γάματο , ΔΕΝ ξέρω ! "

Ωραία είναι να στρουθοκαμηλίζουμε. Αλλά το φιλοσοφικό πρόβλημα είναι εκεί. Μερικές φορές η ζωή είναι σαν το ματριξ λοιπόν, δηλαδή μερικές φορές είναι καλό να πίνουμε όλοι το κόκκινο χάπι του Μορφέα!!

• Super Moderators
Δημοσ.

1)Σωστά. Άρα τι υπήρξε τι δεν υπήρξες ένα και το αυτό!! ΤΙΠΟΤΑ

Ο καθένας αφήνει το σημάδι του στην ανθρωπότητα - είτε θετικό είτε αρνητικό, είτε αυτό αφορά ελάχιστους ανθρώπους είτε πολλούς. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

2)Μη πιάνεις μια λέξη πρότασης για να πεις άσχετο πράγμα. Φαντάσου ΤΩΡΑ πως θα ναι όταν πεθάνεις, δηλαδή όπως ήταν πριν γεννηθής. ΜΑΥΡΟ ΚΕΝΟ.Εύκολο είναι!

Φυσικά δε θα σε ενδιαφέρει τι θα γίνεται τότε αφού δεν θα υπάρχεις!!Δε σε ρώτησα όμως αυτό. Ούτε ασχολήθηκα με το ΜΕΤΑ. Είπα απλά ότι αφού κάποτε θα καταλλήξουμε στο τίποτα, μεταξύ δυο τίποτα είναι ΤΙΠΟΤΑ.

Aν εσύ το βλέπεις έτσι, είναι δικαίωμά σου. Διαφωνώ, στο εξήγησα, δεν μπορώ να το απλουστεύσω πιο πολύ.

Λυπάμαι, αν κατάλαβες έχει καλώς. Αν όχι, έχει κακώς.

3)Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι ψάχνομαι ,δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι ξέρω τη μεγάλη αλήθεια. Θέλω όμως απαντήσεις όχι γενικολογίες.

Εγώ βρήκα τις απαντήσεις που έψαχνα και με καλύπτουν.

Ψάξε κι εσύ και βρες τις απαντήσεις που σε καλύπτουν ή σε βολεύουν.

4)Ότι και να έχεις διαβάσει παραμένει το ερώτημα που έχουν θέσει άλλοι και όχι εγώ: Αν μεταξύ δύο τίποτα έχεις τίποτα, αξίζει να ζεις??

Για να συνεχίσω να ζω και να μην έχω αυτοκτονήσει, η απάντηση που προσωπικά δίνω στο ερώτημά σου είναι αυτονόητη.

Επίσης αδιαφορώ τι έχουν διαβάσει οι άλλοι και τι σκέφτονται.

Ωραία βάση για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Αφού αδιαφορείς για το τι έχουν διαβάσει οι άλλοι (οποία έπαρση!) και τι σκέφτονται, τι κάνεις σε ένα δημόσιο forum; Τράβα σπίτι σου, κλείσου στο δωμάτιό σου και συζήτα με τον εαυτό σου, με τον οποίο τα βρίσκεις.

[...] Δεν έθιξα κανέναν και έχω δικαίωμα στη γνώμη μου.

Όταν "υποθέτεις" διάφορα για τους άθεους (μέσα στους οποίους ανήκω κι εγώ) τότε με θίγεις. Να προσέχεις τι γράφεις για να μη θίγεις ομάδες και ανθρώπους που δεν ξέρεις και δεν κατανοείς!

Μα τι λέω, εδώ δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ άθεου και άθρησκου... :lol:

[...]

Αφού μετά θάνατο είσαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξεις στο τίποτα, προς τι ζεις?? Μη πεις πάλι για το σήμερα, διότι τότε δεν έχεις καταλάβει τη σημασία της μνήμης στη διαδικασία της ζωής.

Για το σήμερα και για το αύριο. Όχι για το "μετά από αυτή τη ζωή".

Καλά, όσο για το τι έχω καταλάβει και τι όχι, μη βάζεις στοίχημα. Είπαμε, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δημοσ.
...θα ήθελα ένα καλό επιχείρημα για το αν αξίζει κάποιος να ζει , δεδομένου βέβαια ότι όταν πεθάνει, πάπαλα όλα!!

Δε μπορεί, κάποιος θα έχει δώσει λύση σε αυτό το φιλοσοφικό αδιέξοδο.

Στο προσωπικο σου φιλοσοφικο/υπαρξιακο αδιεξοδο, δε μπορουν να δωσουν λυση, αλλοι.

Εσυ θα δωσεις, ΕΑΝ ποτε μπορεσεις.

Αν εσυ ζεις, μονο και μονο, για να πας στην αλλη ζωη, γιατι δεν το εχεις κανει ηδη?

ΕΣΥ περιμενεις να βρεις κατι εκει. Οχι εγω.

Ποιο λογο εχω εγω, να επισπευσω τη μεταβαση στο... τιποτα?

Εσυ αντιθετως, που εχεις ολους τους λογους, δεν το κανεις.

Τοσο πιστευεις στη μεταθανατια τελικα ή απλα εχεις μπλεξει εντελως τα μπουτια σου?

Δημοσ.
Ωραία είναι να στρουθοκαμηλίζουμε. Αλλά το φιλοσοφικό πρόβλημα είναι εκεί. Μερικές φορές η ζωή είναι σαν το ματριξ λοιπόν, δηλαδή μερικές φορές είναι καλό να πίνουμε όλοι το κόκκινο χάπι του Μορφέα!!

Καταλαβαίνεις το σφάλμα απο το οποίο παρασύρεσαι; Καταλαβαίνεις οτι γίνεσαι επιθετικός και οτι δεν φαίνεται να έχεις διάθεση να "παίξεις" με την αφαιρετικότητα- η οποία βλάπτει ομολογουμένως. Το οτι αποδέχομαι οτι δεν γνωρίζω ή δεν κατανοώ κάποια πράγματα , δεν σημαίνει οτι στρουθοκαμηλίζω. Σημαίνει οτι ...ΔΕΝ γνωρίζω και ΔΕΝ κατανοώ κάποια πράγματα. :-D

Καταλαβαίνεις με ποιον τρόπο γίνεσαι επιθετικός;

Δημοσ.

1)Ο καθένας αφήνει το σημάδι του στην ανθρωπότητα - είτε θετικό είτε αρνητικό, είτε αυτό αφορά ελάχιστους ανθρώπους είτε πολλούς. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

2)Aν εσύ το βλέπεις έτσι, είναι δικαίωμά σου. Διαφωνώ, στο εξήγησα, δεν μπορώ να το απλουστεύσω πιο πολύ.

Λυπάμαι, αν κατάλαβες έχει καλώς. Αν όχι, έχει κακώς.

3)Εγώ βρήκα τις απαντήσεις που έψαχνα και με καλύπτουν.

Ψάξε κι εσύ και βρες τις απαντήσεις που σε καλύπτουν ή σε βολεύουν.

4)Για να συνεχίσω να ζω και να μην έχω αυτοκτονήσει, η απάντηση που προσωπικά δίνω στο ερώτημά σου είναι αυτονόητη.

5)Ωραία βάση για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Αφού αδιαφορείς για το τι έχουν διαβάσει οι άλλοι (οποία έπαρση!) και τι σκέφτονται, τι κάνεις σε ένα δημόσιο forum; Τράβα σπίτι σου, κλείσου στο δωμάτιό σου και συζήτα με τον εαυτό σου, με τον οποίο τα βρίσκεις.

6)Όταν "υποθέτεις" διάφορα για τους άθεους (μέσα στους οποίους ανήκω κι εγώ) τότε με θίγεις. Να προσέχεις τι γράφεις για να μη θίγεις ομάδες και ανθρώπους που δεν ξέρεις και δεν κατανοείς!

7)Για το σήμερα και για το αύριο. Όχι για το "μετά από αυτή τη ζωή".

1)Είναι δύσκολο να αποδεχτώ ότι όλα γίνονται για το τίποτα. Διότι και η ανθρωπότητα έχει ημερομηνία λήξεως.

2)Δηλαδή δεν αποδέχεσαι το γεγονός ότι διαφωνούμε? Άποψή σου και άποψή μου!!

3)Δε ψάχνω απαντήσεις που με βολεύουν. Ίσως το κάνουν αυτό οι άθεοι. Δεν ξέρω. Εγώ ψάχνω απαντήσεις σε ερωτήματα. Δεν μπορεί εγώ να θέτω υποθετικές ερωτήσεις και να έρχεται κάποιος άθεος και να προσπαθεί να με πείσει με μηδενικά επιχειρήματα. Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση στο ερώτημα αν αξίζει κάποιος να ζει, παρά μόνο του στυλ "ζήσε την ημέρα". Αυτό είναι πολύ άκυρο....Περιμένω κάτι πιο ουσιώδες!

4)Το ότι έδωσες απάντηση δε σημαίνει ότι είσαι ο φορέας της αλήθειας. Κάλιστα μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δικαιωματικά αδιαφορούν ή χειρότερα, στρουθοκαμηλίζουν.

5)Απλά ο τόνος σου είναι επιβλητικός. Δεν είναι ο δικός μου. Εσύ μιλάς με σιγουριά , εγώ ψάχνομαι!!

...και απλά απορρίπτω αστεία επιχειρήματα. Δεν έδωσα λύση όμως.

6)Από πότε σε μια δημοκρατία απαγορεύεται να σχολιάζουμε κοινωνικές ομάδες και φαινόμενα? Δε προσβάλω κανέναν! Αλλά ο απολυταρχισμός και η διάθεση για ξέσπασμα είναι κλασικό αντανακλαστικό ΚΑΙ των άθεων από ότι φαίνεται!! (εκτός από των θρήσκων )

7)Μπορείς να εθελοτυφλείς, δικαίωμά σου. Εγώ θα συνεχίσω να ψάχνω!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλώς, ψάξε ό,τι θέλεις. Προφανώς σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι εσύ δεν έχεις βρει λύσεις που σε ικανοποιούν ενώ εγώ έχω βρει απαντήσεις που με καλύπτουν.

Μία συμβουλή: μάθε πρώτα τη διαφορά μεταξύ άθεων και άθρησκων και μετά άρχισε να υποθέτεις τι πιστεύουν οι μεν και οι δεν και τι όχι. ;)

Δημοσ.

αγαπητε τζιμαρα ειδα τον διαλογο σου με τον αρχων του συστηματος.ενταξει εισται απο δυο διαφορετικα ακρα στης αποψεις σας.το καλο ειναι ο διαλογος.θελω να σου πω ενα λογω για να ζεις.απλα δεν εχεις περιεργεια για το τι εχει το αυριο για να το δεις να το ζησεις?βεβαια η περιεργεια σκοτωσε την γατα.αλλα μεχρι να την σκοτωσει ξερεις σε τη μονοπατια την οδηγησε?

Δημοσ.
Καλώς, ψάξε ό,τι θέλεις. Προφανώς σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι εσύ δεν έχεις βρει λύσεις που σε ικανοποιούν ενώ εγώ έχω βρει απαντήσεις που με καλύπτουν.

Μία συμβουλή: μάθε πρώτα τη διαφορά μεταξύ άθεων και άθρησκων και μετά άρχισε να υποθέτεις τι πιστεύουν οι μεν και οι δεν και τι όχι. ;)

Αυτό που κάνεις τώρα είναι ακριβώς αυτό που μισείς!!! Απόλυτος και κριτής!!!

αγαπητε τζιμαρα ειδα τον διαλογο σου με τον αρχων του συστηματος.ενταξει εισται απο δυο διαφορετικα ακρα στης αποψεις σας.το καλο ειναι ο διαλογος.θελω να σου πω ενα λογω για να ζεις.απλα δεν εχεις περιεργεια για το τι εχει το αυριο για να το δεις να το ζησεις?βεβαια η περιεργεια σκοτωσε την γατα.αλλα μεχρι να την σκοτωσει ξερεις σε τη μονοπατια την οδηγησε?

Ρε συ εγώ έχω περιέργεια, αλλά επειδή δεν είμαι απόλυτος σε κάτι, ψάχνομαι σε περίπτωση που δεν υπάρχει θεός και μεταθανάτια ζωή , αν αξίζει να ζεις. Δε λέω ότι επειδή δεν αξίζει να ζεις , τότε πίστευε σε θεό για να ησυχάσεις! Ψάχνομαι ειλικρινά!! Δεν έπρεπε να πιω το μπλε χάπι!!!!

Απλά το κακό του paredose είναι πως πολλές φορές διαβάζει πολύ επιφανειακά τα posts. Δικαιολογημένο βέβαια με τέτοιο φόρτο εργασίας!

Δημοσ.
Ρε συ εγώ έχω περιέργεια, αλλά επειδή δεν είμαι απόλυτος σε κάτι, ψάχνομαι σε περίπτωση που δεν υπάρχει θεός και μεταθανάτια ζωή , αν αξίζει να ζεις.

Υπέθεσε οτι ο θεός ΔΕΝ σου υποσχεται τίποτα αναφορικά με τις πράξεις σου στην ζωή σου , ΔΕΝ σου επιβάλει το οποιοδήποτε δόγμα ή απλά υπέθεσε οτι σου δηλώνει ξεκάθαρα πως μεταθάνατον δεν υπάρχει τίποτα. Παρόλα αυτά σου δίνει ελεύθερη βούληση και όλα τα σχετικά περι φυσικών νόμων κτλ κτλ . Και πες πως έχουμε απτές αποδείξεις οτι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα. ΕΣΥ , τι θα έκανες με την ζωή σου τελικά;

Δημοσ.
Δεν έπρεπε να πιω το μπλε χάπι!!!!

Βγαινει ο τζιζους και σε μπλε χαπι τωρα? :whistle:

Λάβετε φάγετε τούτο το χάπι εστί το σώμα μου κλπ... (?)

Προσοχη στα overdose! :fear:

ή μηπως ηταν....

1upmo4.jpg

:-)

Δημοσ.

οκ τζιμαρα καταλαβα εισαι σε δρομο αναζητησης.και καλα κανεις.ευχομε να βρεις της απαντησεις.ολοι ψαχνομαστε φιλε!!

Δημοσ.
Υπέθεσε οτι ο θεός ΔΕΝ σου υποσχεται τίποτα αναφορικά με τις πράξεις σου στην ζωή σου , ΔΕΝ σου επιβάλει το οποιοδήποτε δόγμα ή απλά υπέθεσε οτι σου δηλώνει ξεκάθαρα πως μεταθάνατον δεν υπάρχει τίποτα. Παρόλα αυτά σου δίνει ελεύθερη βούληση και όλα τα σχετικά περι φυσικών νόμων κτλ κτλ . Και πες πως έχουμε απτές αποδείξεις οτι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα. ΕΣΥ , τι θα έκανες με την ζωή σου τελικά;

Θα έψαχνα ένα λόγο να συνεχίσω να ζω αφού χωρίς τη μεταφορά της μνήμης μου είναι σα να μην υπήρξα ποτέ! Και δε μιλάμε μόνο για την ιστορικήύπαρξη, μιλάμε ακόμα και για το ωραίο τοστ που κάποτε έφαγα. Ακόμα και αυτή η πρόσκερη αίσθηση είναι σα να μην υπήρξε ποτέ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...