Προς το περιεχόμενο

Ιησούς : τα χαμένα χρόνια

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λες να ζούμε γιατί γουστάρουμε τη ζωή την ίδια με τα καλά και τα κακά της χωρίς να στηριζόμαστε σε παραμυθάκια για παραδείσους-κολάσεις κτλ;

Μπα, μάλλον πρέπει να πεθάνουμε όλοι γιατί ως γνωστόν άθεος = καμιά ελπίδα.

Ούτε αυτό είναι απάντηση. Άλλος??

Μάλλον άθρησκοι είστε.

Ps Το ερώτημά μου είναι διερευνητικό. Ψάχνω και εγώ μια καλή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Διότι που ξέρεις, μπορεί όντως να μην υπάρχει μεταθανάτια ζωή

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ps Το ερώτημά μου είναι διερευνητικό. Ψάχνω και εγώ μια καλή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Διότι που ξέρεις, μπορεί όντως να μην υπάρχει μεταθανάτια ζωή

Αστο jimarass , άστο , μην το ψάχνεις και πολύ το θέμα γιατί ετσι όπως το πας σε βλέπω να πηδάς απο κανα μπαλκόνι πάνω στα νιάτα σου. :lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό δεν είναι απάντηση!! Δε βιαζόμαστε διότι η μετάβαση μας αγχώνει. Εσείς τι προσδοκείτε και ζείτε? Εκτός και αν δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι "χωρίς μνήμη, όλα είναι ανούσια".

Τι προσδοκώ και ζω; Τη χαρά της ζωής: τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια που έλεγε ο λαϊκός βάρδος πριν από μερικά χρόνια. Περνάω καλά και χαίρομαι που ζω. Δεν έχω ανάγκη από παραμύθια για δράκους, νεράιδες, μεταθανάτιες ζωές και "σωτηρία της ψυχής".

Σου αρκεί αυτό για απάντηση; :-)

Δημοσ.
Αστο jimarass , άστο , μην το ψάχνεις και πολύ το θέμα γιατί ετσι όπως το πας σε βλέπω να πηδάς απο κανα μπαλκόνι πάνω στα νιάτα σου. :lol:

Έλα που είμαι ανήσυχο άτομο!! Πάντως αν κάποτε με δείτε πολύ καιρό εκτός forum, είτε ο lucifer τα βρήκε πάλι σκούρα και με μπάναρε, είτε βρήκα απόδειξη ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή!!!B):eek:

Δημοσ.

(...είναι σα να κληρώνεται σε τελικό πρωταθλήματος με πχ Παναθηναϊκό, να σφυρίξει διαιτητής με το επίθετο Bαρδινογιάννης... Ποιός θα πάρει τα σφυρίγματά του γι' αντικειμενικά ; :-D )

Ο Κοκκαλης...(αφου ξερει οτι με Βαρδινογιαννη στο γηπεδο ο Ολυμπιακος τιτλο δεν χανει)

Δημοσ.
Τι προσδοκώ και ζω; Τη χαρά της ζωής: τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια που έλεγε ο λαϊκός βάρδος πριν από μερικά χρόνια. Περνάω καλά και χαίρομαι που ζω. Δεν έχω ανάγκη από παραμύθια για δράκους, νεράιδες, μεταθανάτιες ζωές και "σωτηρία της ψυχής".

Σου αρκεί αυτό για απάντηση; :-)

Αυτό δεν είναι απάντηση στο γεγονός του ότι μόλις η μνήμη σου διαγραφεί , είναι σαν να μην έκανες τίποτα από όλα αυτά. Φαντάσου τον εαυτό σου 1 sec πριν την πιο παλιά σου μνήμη. Τι υπήρχε? Μαύρο κενό. Φαντάσου αυτό να γίνεται κάθε nanosecond . Και ειδικά φαντάσου το, μόλις πεθάνεις!!

Θα μου πεις τι τρέλες μας λες. Να πάμε όλοι για φούντο? Όχι φυσικά, αλλά και μόνο αυτή η σκέψη, δείχνει περίτρανα ότι μέσα μας υποβόσκει μια ελπίδα για το μετά, έστω και αν μη το ξέρουμε τι είναι αυτό. Γιατί μη φανταστείς, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σαν τα ρομπότ, δεν αναρωτιούνται ποτέ γιατί υπάρχουν, απλά ζουν όσο χτυπά η καρδιά τους. Υπάρχουν όμως και τα ανήσυχα πνεύματα με κύριους εκπροσώπους τους καλλιτέχνες κάθε μορφής.

Μέσα μας , υπάρχει η γνώση του ότι χωρίς μεταθανάτια ζωή , είμαστε τίποτα. ΚΑι αυτό οι περισσότεροι δεν το έχουν ψάξει. Το βγάζουν όμως στη ζωή, είτε με θρησκείες, είτε με μεταθανάτιες θεωρίες, είτε με "αδιαφορία να ασχοληθώ με το θέμα" του στυλ "ζω το σήμερα".

Δημοσ.
σπαρταν τετρακόσιαογδόντα σσ , γενικά εκτιμώ τις καθομολογησεις , ειδικότερα τώρα θαυμάζω το θάρρος/την προοπτική να περιεργάζεται καποιος έστω θεωρητικά τις παθητικές τάσεις του στο σεξ. Ενας σωστός ελληνιστής πρέπει να πειραματιστεί σε όλα για να έχει ασφαλές στατιστικό δείγμα. Γιατί όχι ΚΑΙ κτηνοβασία , σωστό σε βρίσκω Keep Walking ....

ναι τωρα που το λες για την κτηνοβασια σκεφτομαι να ξεκινησο με σενα ;) πρεπει να εισαι ορεο τροκτικο

και μη λες διαφορα για τους ελληνιστες γιατι ο κωνσταντινος αποκεφαλισε το γιο του και τη γυναικα του επειδη τους τσακωσε στο κρεβατι

Δημοσ.
Για άλλους το νόημα της ζωής είναι να περνάνε καλά, για άλλους να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, για άλλους ο θεός... και πάει λέγοντας.

Για εσένα η έλλειψη θεού μπορεί να θεωρείται ως αβάσταχτο κενό που να οδηγεί στην αυτοκτονία, για κάποιον άλλο μπορεί να μην σημαίνει τίποτα.

The Judas, well done, το έθεσες σωστά..

Kαι προσθέτω:

Tο γεγονός ότι οι μεν βλέπουν τη ζωή διαφορετικά απο τους δε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πέφτει ο ένας στον άλλο για τις απόψεις του.. Οι χριστιανοί ,εφόσον λειτουργούν έτσι, ας προσευχηθούν για τη σωτηρία των υπολοίπων και οι αθειστές-αγνωστικιστές κτλ ας αγνοήσουν τους απέναντι κάνοντας τη ζωούλα τους..end of story

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό δεν είναι απάντηση στο γεγονός του ότι μόλις η μνήμη σου διαγραφεί , είναι σαν να μην έκανες τίποτα από όλα αυτά. Φαντάσου τον εαυτό σου 1 sec πριν την πιο παλιά σου μνήμη. Τι υπήρχε? Μαύρο κενό. Φαντάσου αυτό να γίνεται κάθε nanosecond . Και ειδικά φαντάσου το, μόλις πεθάνεις!!

1. Τι εννοείς "μόλις η μνήμη σου διαγραφεί"; Να διαγραφεί από τι; Από το θάνατο; Αν διαγραφεί από το θάνατο, δεν θα με απασχολεί γιατί θα πάψω να υπάρχω και γενικά δεν θα με απασχολεί τί-πο-τα.

2. Τι εννοείς "φαντάσου το μόλις πεθάνεις". Όταν πεθάνω, δεν θα'χω να φανταστώ τίποτα. Θα'χω πεθάνει. Πεθαίνω σημαίνει παύω να υπάρχω, πόσο πιο απλά πρέπει να στο πω;

[...]

Μέσα μας , υπάρχει η γνώση του ότι χωρίς μεταθανάτια ζωή , είμαστε τίποτα. ΚΑι αυτό οι περισσότεροι δεν το έχουν ψάξει. Το βγάζουν όμως στη ζωή, είτε με θρησκείες, είτε με μεταθανάτιες θεωρίες, είτε με "αδιαφορία να ασχοληθώ με το θέμα" του στυλ "ζω το σήμερα".

Speak for yourself! Μην γενικεύεις και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι εκνευριστικό, είναι κουραστικό και είναι ανόητο να υποθέτεις ότι, επειδή κάτι ισχύει για σένα, αυτομάτως ισχύει και για όλους τους άλλους.

Είναι επίσης άκρως εκνευριστική η έπαρσή σου να θεωρείς ότι επειδή εσύ πιστεύεις στη μεταθανάτια ζωή, σε θεούς και σε τέτοια κόλπα είσαι "ψαγμένος" ενώ εμάς τους άθεους μας διακατέχει αδιαφορία να ασχοληθούμε με το θέμα. Δεν μας γνωρίζεις έναν-έναν και δεν ξέρεις τι έχουμε μελετήσει, σκεφτεί, διαβάσει κλπ.

Μάθε λοιπόν ότι, προσωπικά και μιλώντας ως παντελώς άθεος, είμαι πεπεισμένος ότι:

• α. δεν υπάρχει θεός
  • β. δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή
  • γ. δεν υπάρχει αυτό το μεταφυσικό μόρφωμα που οι θεϊστές ονομάζετε "ψυχή".

Απλά τα πράγματα. Αν μπορείς να το αντιληφθείς έχει καλώς, αν όχι είναι πρόβλημά σου. Μη με χαρακτηρίζεις και μην κάνεις υποθέσεις για αυτά που πιστεύω ή δεν πιστεύω αν δεν μπορείς να με κατανοήσεις.

Δημοσ.
και μη λες διαφορα για τους ελληνιστες γιατι ο κωνσταντινος αποκεφαλισε το γιο του και τη γυναικα του επειδη τους τσακωσε στο κρεβατι

ναι sorry μου διέφυγε , εσύ είσαι απο την κρήτη ! :lol:

Έλα που είμαι ανήσυχο άτομο!! Πάντως αν κάποτε με δείτε πολύ καιρό εκτός forum, είτε ο lucifer τα βρήκε πάλι σκούρα και με μπάναρε, είτε βρήκα απόδειξη ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή!!!B):eek:

Προς θεού jimarass , πλακα κανουμε. :P

Δεν μου λες ; Μπορεις να μου εξηγήσεις την έννοια του .."τιποτα";

Δημοσ.
Τα χιλιάδες εγκλήματα τα έκαναν σκατοκέφαλοι στο όνομα της θρησκείας, και αν δεν υπήρχε και αυτή θα τα έκαναν απλώς με άλλη αφορμή.

Σωστή απάντηση..Ο Στάλιν, οι Ερυθροί Χμερ, ο Μαο Τσε Τουνγκ, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και άλλοι παρομοίων α-θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν μου φάνηκαν πιο ήσυχοι σε σχέση με τους "χριστιανούς" ομολόγους τους.

Δημοσ.
Μπορεις να μου εξηγήσεις την έννοια του .."τιποτα";

Fidelio, καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις και το σέβομαι. Αλλά με το να φέρνεις ως παράδειγμα μία πρωτογενή (αν θυμάμαι καλά αυτός είναι ο term) έννοια και να ζητάς μια διευκρίνηση γι'αυτήν δεν νομίζω να φέρει αποτέλεσμα. Π.χ. και ο "χρόνος" είναι μία πρωτογενής έννοια αλλά η μή ικανότητα μου να σου εξηγήσω τί εννοώ (παρα μόνο με κάποια ,συνήθως όχι καλά, παραδείγματα) δεν σημαίνει ότι ο χρόνος δεν υπάρχει, σωστά?

Μετα, αν δοκιμάσεις να τραβήξεις το σκοινί με έννοιες όπως τίποτα, Θεός, ψυχή (που είπε και ο paredwse), αιωνιότητα και λοιπά, καταλαβαίνεις ότι με τον ίδιο τρόπο φτάνουμε σε αδιέξοδο.

Είσαι όντως σίγουρος ότι η αδυναμία σου να ορίσεις κάτι, σημαίνει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει?

Με σεβασμό

P.S. όποιος καταφέρει να μου μαθει το multi-quote κερδίζει...την εκτίμηση και την φιλία μου

Δημοσ.
Humphrey said:

Είσαι όντως σίγουρος ότι η αδυναμία σου να ορίσεις κάτι, σημαίνει ότι αυτό το κάτι δεν υπάρχει?

Αν και η ερώτηση πηγαινε αλλού , η απάντηση σου με καλύπτει. Βέβαια το λέω αυτο χωρις να εχω τώρα και πολύ διάθεση να προσέξω τις λέξεις που χρησιμοποιώ.

Πάντως αν έχω κάποια αδυναμία να εξηγήσω ένα φαινόμενο το πλέον σίγουρο είναι οτι δεν θα προσπαθήσω με παρρησία να καλύψω το κενό αυτό. Καθε τι που αναλύω το αφήνω μέχρι το σημείο , που η δική μου αντίληψη μπορεί να φτάσει και ΑΝ κάποιος θέσει ισχυρά επιχειρήματα λογικής τα οποία αντιπαρέρχονται σε αυτά που λέω , θα προβληματιστώ. Θα ημερέψω αυτο το τερατάκι που λέγεται εγωισμός...

Τέλος σε οτι αφορά εμένα η ταμπακέρα δεν ειναι στο ΑΝ υπάρχει θεός, όσον αφορά το νήμα σε αυτο το thread .

Δημοσ.

1) Τι εννοείς "μόλις η μνήμη σου διαγραφεί"; Να διαγραφεί από τι; Από το θάνατο; Αν διαγραφεί από το θάνατο, δεν θα με απασχολεί γιατί θα πάψω να υπάρχω και γενικά δεν θα με απασχολεί τί-πο-τα.

2) Τι εννοείς "φαντάσου το μόλις πεθάνεις". Όταν πεθάνω, δεν θα'χω να φανταστώ τίποτα. Θα'χω πεθάνει. Πεθαίνω σημαίνει παύω να υπάρχω, πόσο πιο απλά πρέπει να στο πω;

3)Speak for yourself! Μην γενικεύεις και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι εκνευριστικό, είναι κουραστικό και είναι ανόητο να υποθέτεις ότι, επειδή κάτι ισχύει για σένα, αυτομάτως ισχύει και για όλους τους άλλους.

4)Είναι επίσης άκρως εκνευριστική η έπαρσή σου να θεωρείς ότι επειδή εσύ πιστεύεις στη μεταθανάτια ζωή, σε θεούς και σε τέτοια κόλπα είσαι "ψαγμένος" ενώ εμάς τους άθεους μας διακατέχει αδιαφορία να ασχοληθούμε με το θέμα. Δεν μας γνωρίζεις έναν-έναν και δεν ξέρεις τι έχουμε μελετήσει, σκεφτεί, διαβάσει κλπ.

5)Μάθε λοιπόν ότι, προσωπικά και μιλώντας ως παντελώς άθεος, είμαι πεπεισμένος ότι:

• α. δεν υπάρχει θεός
  • β. δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή
  • γ. δεν υπάρχει αυτό το μεταφυσικό μόρφωμα που οι θεϊστές ονομάζετε "ψυχή".

6)Απλά τα πράγματα. Αν μπορείς να το αντιληφθείς έχει καλώς, αν όχι είναι πρόβλημά σου. Μη με χαρακτηρίζεις και μην κάνεις υποθέσεις για αυτά που πιστεύω ή δεν πιστεύω αν δεν μπορείς να με κατανοήσεις.

7)

Προς θεού jimarass , πλακα κανουμε. :P

Δεν μου λες ; Μπορεις να μου εξηγήσεις την έννοια του .."τιποτα";

1)Σωστά. Άρα τι υπήρξε τι δεν υπήρξες ένα και το αυτό!! ΤΙΠΟΤΑ

2)Μη πιάνεις μια λέξη πρότασης για να πεις άσχετο πράγμα. Φαντάσου ΤΩΡΑ πως θα ναι όταν πεθάνεις, δηλαδή όπως ήταν πριν γεννηθής. ΜΑΥΡΟ ΚΕΝΟ.Εύκολο είναι!

Φυσικά δε θα σε ενδιαφέρει τι θα γίνεται τότε αφού δεν θα υπάρχεις!!Δε σε ρώτησα όμως αυτό. Ούτε ασχολήθηκα με το ΜΕΤΑ. Είπα απλά ότι αφού κάποτε θα καταλλήξουμε στο τίποτα, μεταξύ δυο τίποτα είναι ΤΙΠΟΤΑ.

3)Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δεις ότι ψάχνομαι ,δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι ξέρω τη μεγάλη αλήθεια. Θέλω όμως απαντήσεις όχι γενικολογίες.

4)Ότι και να έχεις διαβάσει παραμένει το ερώτημα που έχουν θέσει άλλοι και όχι εγώ: Αν μεταξύ δύο τίποτα έχεις τίποτα, αξίζει να ζεις?? Επίσης αδιαφορώ τι έχουν διαβάσει οι άλλοι και τι σκέφτονται. Αλλήμονο αν έπρεπε να αδρανοποιούμε και να επαναπάυομαι στην ικανότητα των άλλων να αντιλαμβάνονται τα πράγματα.

Θέτω ερωτήματα και ψάχνω καλές απαντήσεις. Δεν κολλάω πουθενά. Θέλω την εμπειρία που ο άλλος έκανε χρόνια να αποκτήσει να την πάρω σε 1 post. Αλλά δεν αποδέχομαι απαντήσεις του ελληναρικού στυλ "ποιος είστε εσείς κύριε" και "μη μας θεωρείς κατώτερους". Δεν έθιξα κανέναν και έχω δικαίωμα στη γνώμη μου. Δεν έχω αποδείξεις για τίποτα και δε θεωρώ δεδομένο τίποτα. Μη τα ξαναλέμε.

5) Τώρα αυτά που είπες εδώ είναι ότι ακριβως ότι μάχεσαι και ιδρώνεις. Θα μπορούσα να σε αρχίσω στα "και που ξέρεις εσύ αυτό και εκείνο" και "με τι στοιχεία είσαι πεπισμένος". Εγώ απλά θα σου θέσω το ίδιο ερώτημα και αν μπορείς να συνεισφέρεις κάντο, αλλιώς μην επιτίθεσαι:

Αφού μετά θάνατο είσαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξεις στο τίποτα, προς τι ζεις?? Μη πεις πάλι για το σήμερα, διότι τότε δεν έχεις καταλάβει τη σημασία της μνήμης στη διαδικασία της ζωής.

6)Ισχύει το ίδιο και για εσένα. Προσωπικά δε σε χαρακτήρισα αλλά δε μπορείς να μου απαγορέψεις να σχολιάζω group ανθρώπων. Όπως άλλωστε και ε΄σείς σχολιάζετε τους θρήσκους.

7)Τίποτα προσωπικά εννοώ αυτό που προυπήρχε μέχρι και 1 sec πριν την πιο παλιά μνήμη. Η ανυπαρξία! Πολλές φορές μου λένε οι γονείς μου ότι σα μωρό μου δείναμε παιχνίδια κτλ. Aφού εγώ δε το θυμάμαι είναι σα να μην έγιναν ποτε!! Για τους γονείς μου έγιναν, για εμένα όχι. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στο paredose.

Δημοσ.
Αυτό δεν είναι απάντηση!! Δε βιαζόμαστε διότι η μετάβαση μας αγχώνει. Εσείς τι προσδοκείτε και ζείτε? Εκτός και αν δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι "χωρίς μνήμη, όλα είναι ανούσια".

Μην αγχώνεσε

Μια ζωή την έχουμε

κι άν δεν την γλεντήσουμε

τι θα καταλάβουμε

τι θα καζαντήσουμε

Δίς :lol::lol:

Μες στον ψεύτικο ντουνιά

παίξε μου διπλοπενιά

Δίς

και ο μήνας έχει εννιά

Δίς :confused::confused:

Ρεφραίν

Πόσο ζει ο άνθρωπος

κύττα παρατήρησε

μέχρι τα σαράντα του

κι ύστερα μπατήρησε

Δίς

- Ρεφραίν - :o :o :o

Τη ζωή σου γλέντησε

πριν να 'ρθουν γεράματα

και σου λένε άδικα

μάθε γέρο γράμματα

Δίς

- Ρεφραίν - :devil: :mad: :lol:

Στου διαβόλου τα 'γραψα

όλα το κατάστιχο

και γλεντώ τα νιάτα μου

πριν με πιάσει λάστιχο

Δίς

- Ρεφραίν -

11. Ου εγκαταστήσεις τα Vista ανευ 2 γιγαβάϊτ μνήμης κατ' ελ'άχιστον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...