liopyr Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Kαι παίρνει πίπα στο αφεντικό του Οι περισσότεροι από δω δν έχουν τπτ να κάνουν απλά στάζουν χολή και γελάκια ενάντια σε κάποιον που δεν τους πείραξε. Στο αφεντικό όμως , στην πουτάνα (ή γκόμενα ή σύζυγος διαλεξε και πάρε) και στο μπάτσο στέκονται προσοχή συνεχίζοντας τη μίζερη ζωούλα τους Tελικά έχεις απωθημένα ε? Εξού και το nickname σου ... Eίσαι τόσο σεξιστής, που σαν omni δεν καταδέχεται ούτε η ιερόδουλη να σε ευχαριστήσει, οπότε, (έτσι όπως τα έχεις φτιάξει εσύ στο κεφάλι σου) βάζοντας αυτό το nick πιστεύεις πως θα κάνεις την τύχη σου... Αντε με το καλό το επόμενο να είναι ΜasterCop μπας και γυρίσει ο τροχός και σε πάρει κάποιος στα σοβαρά. Δεν...
KaizerSoze Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Τελικα παρολο το χαβαλε που προσπαθουμε να περασουμε μπας και ξελαμπικαρει λιγο το μυαλο υπαρχει πολυς κοσμος που προτιμαει να "πλακωνεται" για την Θεια ή την Ανθρωπινη ή και τις 2 υποστασεις του Χριστου, για την Ιστορικοτητα του και γενικα για ενα καρο θεματα γυρω απο τον ιδιο τον Χριστο τα οποια εχουν αξια ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ολα ειναι οπως τα λενε τα Ευαγγελια και πως θα πας στον Παραδεισο αν κανεις νηστεια αλλα στην Κολαση αν εισαι Βουδιστης φιλανθρωπος και αρνουνται να αξιλογησουν πιο ψηλα απο τον ιδιο το Χριστο το κυρηγμα του, το οποιο αν με καποιο τροπο το εφαρμοζαν ολοι οι ανθρωποι αυτος ο γαμημενος πλανητης θα ηταν πολυ καλυτερα και θα περνουσαμε τα 50,60,80 χρονια που μας αναλογουν πολυ πιο ομορφα. Αλλα οχι, εμεις προτιμαμε να κολλαμε σε θεματα δογματος με την ελπιδα πως αν πηδηξουμε 500 Ισλαμιστες αλλα πουμε το Πατερημων 40 φορες και πιστεψουμε πραγματικα οτι ο Ιησους ηταν Θεος, (πραγματικα ομως ετσι?Μην ξεχαστει κανεις και δεν πιστεψει πραγματικα) θα μας περιμενει ο Αγιος Πετρος ο Αγιος Νικολαος και 1 χερουβημ για να παιξουμε πρεφα στα συννεφα... Το μεγαλυτερο κακο σε ολες τις θρησκειες το κανει η ιδια τους η Εκκλησια(της καθεμιας)
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 δεν εχω στοιχεια (εκτος απο τις πηγες του dan brown) αλλα δεν ειναι απιθανο να ειχε παει και κανενα προσκυνηματικο - business ταξιδι μεχρι τη σκωτια, εκει κατα εδιμβουργο μερια, να βαλει καλα στη θεση της τη ross - line ...
Fidelio Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Κοιταξε να δεις τι γίνεται KaizerSoze, η επίθεση στον θεό , είναι επίθεση στο "εγώ" . Είναι μια σφαλιάρα που τρίζει ρε παιδί μου ένεκα της γλοιώδους υπεροπτικής πόζας που έχει κάποιος απέναντι σου και είναι η μόνη αντιμετώπιση γιατί δεν υπάρχει καμία ευσέβεια απο φανατικούς για τα πράγματα, είναι ο ιδεοψυχαναγκασμός το χειρότερο που μπορεί να συμβεί με τις θρησκείες.Ένας άνθρωπος που διακατέχεται απο χριστιανική φιλοσοφία - σαν να λέμε δηλαδή ελληνιστική επιρροή, δεν θα σε διεγείρει ΠΟΤΕ να του δώσεις σφαλιάρες , θα ντραπείς.... Για να βρει ένας τέτοιος (φανατικός) άλλοθι τώρα ή να ξεφύγει από την ατραπό των επιχειρημάτων , πιάνεται απο αυτοσχέδιες εκδοχές (αιρέσεις) αλλα δεν τον νοιάζει τόσο η γόνιμη συζήτηση όσο το εγώ του. Αν το σκεφτεί κανείς , είναι πολύ τραγικό....
afentiko7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 δεν εχω στοιχεια (εκτος απο τις πηγες του dan brown) αλλα δεν ειναι απιθανο να ειχε παει και κανενα προσκυνηματικο - business ταξιδι μεχρι τη σκωτια, εκει κατα εδιμβουργο μερια, να βαλει καλα στη θεση της τη ross - line ... Tις ποιες :lol: @Ρε συ kaizer η πίστη είναι προσωπικο θέμα. Εμένα ρε παιδί μου άσε με να πιστεύω ότι ήταν Θεός. Ξέρεις τι θα γούσταρα. Να μου λεγες α κάνεις μαλακία που πιστεύεις άλλα είναι τα προβλήματα σήμερα και να προσπαθούσες να μου "ανοίξεις το μυαλό". Αλλά εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα) δε λες αυτό. Δεν είσαι ενάντια όλων των θρησκειών. Σέβεσαι το Βούδα και τον Κ... του Θιβέτ (αυτοεξόριστοι και οι 2), θες οι μουσουλμάνοι να ανίξουν τζαμί και γενικά έχεις κόμπλεξ ενάντια σε καθετι που σχετίζεται με την ορθοδοξία και την παράδοση. Η μίζερη ζωή σου δυστυχώς δεν έχει εχθρούς παρά μόνο τους ανίσχυρους δημόσιους υπαλλήλους παπαδες γιατί κακά τα ψέματα πάνε οι εποχές που οι παπάδες είχαν εξουσία. Εξουσία σήμερα έχουν οι τράπεζες , τα supermarket και τα κανάλια. Δε χρωστάς στον παπά, η τράπεζα σε κλέβει, ο Βερόπουλος και Μπόμπολας - Λαμπράκης με τις διαφημισεις για τις λαμαρίνες. Και επειδή βλέπεις πόσο μικρός είσαι και δν μπορείς να τα βάλεις μαζί τους αλλά τους υπηρετείς καταφέρεσαι ενάντια σε κάποιους γενειοφόρους χωρίς ιδιαίτερο λόγο αλλά όμως συμμετέχεις στα μυστηρια και στις μεγάλες εκδηλώσεις (αν παντρευτεί ο φίλος σου δε θα πας στο γάμο, η στα βαφτίσια κανενός ανιψιού σου) δείχνοντας πάλι τη μικρότητα και τη μικροψυχία σου. ΥΓ Το σου πάει προς όλους τους αμφισβητίες της υπαρξης του Ιησού Ειδικά η μπούρδα με τη Μαγδαληνά δε στέκει γιατί απλούστατα ο Ιησούς είχε την αγάπη του Πατέρα του και δεν είχε αναγκη την "αγαπη(?)" μιας γυναίκας. Αλλιώς θα ταν άνθρωπος
KaizerSoze Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Ρε αφεντικο, αυτο που ειπα εγω ειναι αλλο. Οτι εκτος αν πιστευεις οτι οντως ο Θεος αν δεν αναψεις κερια και δεν πεις το Πιστευω 15 φορες την μερα θα σε στειλει στην κολαση και ας εχεις βρει την θεραπεια για τον καρκινο-που σορρυ κιολας ενας τετοιος ναρκισσος Θεος εμενα δεν μου λεει και πολλα και εχουμε σοβαρο προβλημα ιδεολογιας με τον τυπο-τοτε θα επρεπε να σε ενδιαφερι 56778 φορες περισσοτερο το κηρυγμα του Ιησου και το νοημα που μπορει να σου δωσει η Βιβλος παρα το αν υπηρχε Χριστος ως ιστορικο προσωπο Και για να σε υπερασπιστω, το ιδιο παει και για το αλλο "στρατοπεδο".Αυριο κατεβαινει ο Θεος και λεει "Δεν ξερω τι λετε, δεν θα μου φορτωσετε 33 χρονων μαντραχαλο λες και ειμαι ο Πασχαλης Αρβανιτιδης". Αυτο θα μειωσει σε κατι το λογοτου Χριστου?Να στο θεσω με αθλητικα μετρα?Τι πρεπει να φωναζεις στο γηπεδο "Παναθηναικος" ή "Ιβ-Ιβ-Ιβανσιτζ" ?
afentiko7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 @κaizer κατάλαβα τι λες. Με ενοχλει που έρχεται κάποιος και μου λέει να μην κάνω κάτι. Δλδ πες πως έχεις κάποιον φανατικό ολυμπιακό φίλο και σου λέει άλλαξε ομάδα. Δικαιωμα σου είναι να υποστηρίζεις ότι θέλεις.Θα μπορεί να στην πει μόνο όταν εσύ πας εκδρομές με την ομάδα σου και παραμελείς την οικογένεια σου πχ. Οι πιστοί εδώ μέσα δεν βγαλαν κανά τοπικ με τίτλο "πιστέψτε μη σας πάρει και σας σηκώσει" άλλοι μπαίνουν και προσπαθούν όχι με ιστορικά στοιχεία αλλά με μυθοπλασίες να προκαλέσουν σύγχυση ενάντια σε κάποιον που δεν τους έχει πειράξει. Και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό γιατί συμβαίνει πραγματικά.
Fidelio Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 ..μήπως έχει να κάνει ο τροπος με τον οποίο θεμελιώνεις τα πιστευω σου χωρις να προκαλείς; λέω εγώ τωρα...
Mithrantir Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 1)H σύνοδος συμμάζεψε ένα χάος όπου ο κάθε πιστός είχε φτιάξει το δικό του δόγμα. Αυτό ήταν και το κατόρθωμα και η συμβολή του κωνσταντίνου στο χριστιανισμό. Επίσης αφαιρέθηκε ότι μπορεί να οδηγούσε σε αιρέσεις. Γενικά δεν ήταν εύκολη η δουλειά των πρωτοχριστιανών και ίσως κάνανε και λάθη. Πχ για το σημαντικό θέμα της περιτομής δεν ήξεραν τι να αποφασίσουν και τελικά είπαν οκ, no περιτομή. Αυτό που λες δεν ισχύει αν κάτσεις λίγο και σκεφτείς. Το επίπεδο της μέσης γνώσης που είχε ο απλός λαός εκείνα τα χρόνια, δεν ήταν το ίδιο με τώρα ή ακόμα το ίδιο με 100 χρόνια πριν. Οι πληβείοι (για να κάνουμε χρήση του όρου εκείνης της εποχής) ήταν αγράμματοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους. Το τι αφαιρέθηκε και το τι παρέμεινε, όπως και το υπήρχε πριν (που δεν ήταν ένα χάος βέβαια) δεν είναι και εύκολο να το ξέρουμε, μιας και η προπαγάνδα ήταν ένα εργαλείο που έχει εφευρεθεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Η Συμβολή του Κωνσταντίνου στον Χριστιανισμό ήταν οτι την έκανε επίσημη θρησκεία της Ανατολικής αυτοκρατορικής Αυτοκρατορίας. Τη συνθήκη του δικαιώματος της ανεξιθρησκείας δεν το υπέγραψε μόνος του, αλλά και οι 4 αυτοκράτορες (2 του δυτικού κομματιού, και 2 του ανατολικού). Ο Κωνσταντίνος ο ίδιος βαφτίστηκε χριστιανός λίγο προτού πεθάνει, αν τυχόν δε το ξέρεις. Επίσης εν τέλει δε τα κατάφεραν και τόσο καλά, αν κάτσεις και δεις τις αιρέσεις που έγιναν μετά την πρώτη αυτή σύνοδο. Με κυριότερη αίρεση αυτή των Καθολικών. 2)Ο Άρειος ήταν ένας από του πιστούς που έκαναν ότι η σύνοδος φοβόταν, αίρεση. Ακολούθησε και άλλος που υποστήριξε τα αντίθετα από τον άρειο, πάλι αιρετικός. Αν θυμάμαι καλά ο ένας υποστήριζε ότι ο Χριστός ήταν πιο πολύ άνθρωπος και ο άλλος πιο πολύ Θεός. Τελικά αυτά που διαγράφηκαν από τη σύνοδο ήταν τόσο ασαφή? Ε καλά κάνανε και τα διαγράψανε.!! Δε μας ενδιαφέρουν οι βιογραφίες ασχέτων χριστιανών!! Ο Άρειος δεν ήταν ένας απλός πιστός αλλά θεολόγος και ιεράρχης στην Αλεξάνδρεια. Οι διαφορές που υπήρχαν όσον αφορά τις διδασκαλίες του Χριστού και του Δόγματος και όχι μόνο της Εκκλησίας (των Εκκλησιών), υπάρχουν και τώρα. Δε βρίσκεις πολύ περίεργο το γεγονός οτι ενώ ο Χριστός είχε σε μεγάλη εκτίμηση τις γυναίκες και επιθυμούσε αναβάθμιση του ρόλου τους στη κοινωνία, εν τέλει η ίδια η Εκκλησία τις δαιμονοποίησε? Δε σου προξενεί εντύπωση το γεγονός οτι η γνωστή περίοδος της Ζωής του Χριστού, είναι λεπτομερής και με πλήρη καταγραφή των ονομάτων που εμπλεκόντουσαν στα διάφορα θαύματα του Ιησού, δεν υπάρχει πουθενά στα επίσημα έγγραφα τα ονόματα του ζεύγους που παντρεύτηκε στην Κάνα? Δε σου φαίνεται περίεργο οτι η Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία ήταν από βασιλική οικογένεια, παρουσιαζόταν σαν μια πόρνη/μοιχαλίδα κτλ κτλ? Και ποιός είναι εν τέλει ο ρόλος της Μαρίας της Μαγδαληνής στην όλη ιστορία από τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές οτι ακολουθούσε τον Ιησού παντού και είχε και λόγο και άποψη για το τι συνέβαινε στην ομάδα των Αποστόλων? Τα κομμάτια που άφησαν απέξω, δεν βγήκαν γιατί ήταν ασαφή αλλά γιατί δεν ταίριαζαν με το δόγμα που ήθελαν να βγάλουν, όπως και δεν ταίριαζαν με την εικόνα του Ιησού που ήθελαν να κυριαρχήσει (δεν γίνεται ένας θεός να έχει ανθρώπινες φοβίες και ανάγκες). 3)Σωστά αλλά κανένας δεν μπορεί να έχει επιστημονική απόδειξη για κάτι που γράφτηκε 2000 πριν ,αλλά και να έχει δεν ξέρουμε ΠΟΙΟΣ το έγραψε και γιατί. 4)Και τι το κρατάνε κρυφό?? Περιμένουν να σιτέψει?? Δεν υπάρχει κάτι να κρύψεις διότι απλά η εκκλησία δεν έχει στα χέρια της κάτι παραπάνω από εμένα και εσένα. Τώρα σε αυτόν τον κόσμο όλα είναι πιθανά. Υπάρχουν τρόποι να επιβεβαιώσεις πότε έχει γραφτεί κάτι. Ιδίως τώρα με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν. Όσον αφορά το αν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν οτι αυτό που μαθαίνουμε δεν είναι η πλήρης αλήθεια, σίγουρα η Εκκλησία δεν θα ήθελε να βγουν στη φόρα. Αλλά και η κοινωνία η ίδια δεν είμαι σίγουρος οτι θα άντεχε τέτοιου είδους αποκαλύψεις. Άρα αυτοί που ίσως τα έχουν (και δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε η εκκλησία, αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το Βατικανό και την περίφημη αποθήκη του μουσείου του) πολύ πιθανόν να περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά την κοινωνία. Επειδή δεν βλέπουμε κάτι δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει κιόλας. Ούτε σημαίνει οτι σώνει και καλά υπάρχει, αλλά δε μπορείς να αποκλείσεις κανένα ενδεχόμενο.
jimarass Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 1)Ο Κωνσταντίνος ο ίδιος βαφτίστηκε χριστιανός λίγο προτού πεθάνει, αν τυχόν δε το ξέρεις. Επίσης εν τέλει δε τα κατάφεραν και τόσο καλά, αν κάτσεις και δεις τις αιρέσεις που έγιναν μετά την πρώτη αυτή σύνοδο. Με κυριότερη αίρεση αυτή των Καθολικών. 2)Ο Άρειος δεν ήταν ένας απλός πιστός αλλά θεολόγος και ιεράρχης στην Αλεξάνδρεια. Οι διαφορές που υπήρχαν όσον αφορά τις διδασκαλίες του Χριστού και του Δόγματος και όχι μόνο της Εκκλησίας (των Εκκλησιών), υπάρχουν και τώρα. Δε βρίσκεις πολύ περίεργο το γεγονός οτι ενώ ο Χριστός είχε σε μεγάλη εκτίμηση τις γυναίκες και επιθυμούσε αναβάθμιση του ρόλου τους στη κοινωνία, εν τέλει η ίδια η Εκκλησία τις δαιμονοποίησε? 3)Δε σου προξενεί εντύπωση το γεγονός οτι η γνωστή περίοδος της Ζωής του Χριστού, είναι λεπτομερής και με πλήρη καταγραφή των ονομάτων που εμπλεκόντουσαν στα διάφορα θαύματα του Ιησού, δεν υπάρχει πουθενά στα επίσημα έγγραφα τα ονόματα του ζεύγους που παντρεύτηκε στην Κάνα? 4)Δε σου φαίνεται περίεργο οτι η Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία ήταν από βασιλική οικογένεια, παρουσιαζόταν σαν μια πόρνη/μοιχαλίδα κτλ κτλ? Και ποιός είναι εν τέλει ο ρόλος της Μαρίας της Μαγδαληνής στην όλη ιστορία από τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές οτι ακολουθούσε τον Ιησού παντού και είχε και λόγο και άποψη για το τι συνέβαινε στην ομάδα των Αποστόλων? 5)Τα κομμάτια που άφησαν απέξω, δεν βγήκαν γιατί ήταν ασαφή αλλά γιατί δεν ταίριαζαν με το δόγμα που ήθελαν να βγάλουν, όπως και δεν ταίριαζαν με την εικόνα του Ιησού που ήθελαν να κυριαρχήσει (δεν γίνεται ένας θεός να έχει ανθρώπινες φοβίες και ανάγκες). 6)Υπάρχουν τρόποι να επιβεβαιώσεις πότε έχει γραφτεί κάτι. Ιδίως τώρα με τα τεχνολογικά μέσα που υπάρχουν. 7)Όσον αφορά το αν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν οτι αυτό που μαθαίνουμε δεν είναι η πλήρης αλήθεια, σίγουρα η Εκκλησία δεν θα ήθελε να βγουν στη φόρα. Αλλά και η κοινωνία η ίδια δεν είμαι σίγουρος οτι θα άντεχε τέτοιου είδους αποκαλύψεις. Άρα αυτοί που ίσως τα έχουν (και δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε η εκκλησία, αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το Βατικανό και την περίφημη αποθήκη του μουσείου του) πολύ πιθανόν να περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά την κοινωνία. 8)Επειδή δεν βλέπουμε κάτι δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει κιόλας. Ούτε σημαίνει οτι σώνει και καλά υπάρχει, αλλά δε μπορείς να αποκλείσεις κανένα ενδεχόμενο. 1)Ναι για αυτό πολλοί θεολόγοι ακόμη και σήμερα αναρωτιούνται γιατί ανακυρήχθηκε άγιος. Ωστόσο η συμβολή του στη σταθεροποίηση του δόγματος για 700 χρόνια είναι σημαντική. Και όσο υπάρχει η άποψη da vinci για τη Νίκαια και το μυστικιστικό της συμβούλιο, τόσο υπάρχει και η άποψη ότι εκείνη τη μέρα οι ιερείς τα βρήκαν, ακόμα και με υποχωρήσεις, σε κάτι κοινό. Δε σημαίνει ότι ότι αποφασίζει η εκκλησία είναι και το σωστό. Απλά ως κοινωνική ομάδα, η εκκλησία πρέπει να παίρνει αποφάσεια αλλιώς οι αντιμαχόμενες απόψεις μπορεί να συνεδριάζουν για αιώνες!! 2)Αν θυμάμαι καλά στο βυζάντιο υπήρχαν για κάποια περίοδο και γυναίκες ιερείς. Ο αρχιεπίσκοπος Χρισόδουλος ήταν αρχιεπίσκοπος. Ξέρεις πόσοι τον καταριούνται??? Ο άρειος απλά δε συμγωνούσε με τις υποχωρήσεις. Ήταν σαν τον άλλο τον ακατανόμαστο που δεν υποχωρούσε στις συζητήσεις με τους δυτικούς και οδήγησε στο σχίσμα. Μεγάλοι ιερείς, μεγάλα λάθη. Οι πιο πολλοί όμως τους απομόνωσαν. Δεν είναι κατά ανάγκη κακό. 3)Εσένα αυτό σου προξενεί εντύπωση από όλη τη βίβλο? Εμένα ακόμα 1 εκατομύριο πράγματα!! Αλλά η λογική λέει ότι ο Χριστός δε μπορεί να παντρεύτηκε διότι στον κόσμο ήρθε για άλλο λόγο και όχι για να πηδάει. Άλλωστε μπορούσαν απλά να το κόψουν!!! Θα μπορούσε απλά να είχε περάσει και να μην τον είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Άλλωστε το έργο του ήταν να πεθάνει για τη σωτηρία του ανθρώπου. Δεν ήταν απαραίτητο να γίνει κοινή τη θέα. Πιστεύω ότι κάποιος που αμφισβητεί τόσο πολύ τη βίβλο, καλύτερα να περάσει σε άλλο επίπεδο και να αναρωτηθεί αν υπάρχει ο θεός του ισραήλ. Διότι αν υπάρχει, τότε ότι λέει η βίβλος είναι 99% οκ.Είτε το δέχεσαι όλο είτε όχι. Βασικά το θέμα είναι πιο απλό. Αν κάποιος δεχτεί ότι υπάρχει θεός, και επίσης δεχτεί ότι ο θεός έχει ήδη επικοινωνήσει, τότε ο χριστός ΕΙΝΑΙ αυτός. Οι άλλες θρησκείες είναι απλά για τα γέλια!! 4)Που το ξέρεις ότι ήταν απο βασιλική οικογένεια??? 5)Δηλαδή τώρα μου λες ότι όποιος έγραφε ήταν 100% σωστός??? 6)ασχολίαστο!!! 7)Πολλές ταινίες βλέπετε παιδια!!!! 8)Σωστά Βασικά το ρεύμα της εποχής είναι η απελευθέρωση από όλους τους κοινωνικούς κανόνες που μας πνίγουν και μας κάνουν να ασφηκτιούμε. Ωστόσο μήπως πρέπει να σκεφτούμε το μακρινότερο μέλλον. Μήπως πρέπει να προφυλακτούμε από τους σκληρότερους κανόνες που ίσως λάβει κάποτε στο μέλλον η ανθρωπότητα για να σωθεί από τη σαπίλα της πλήρους απελευθέρωσης, εφόσον η τελευταία αποτύχει ΠΑΛΙ?
Fan Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Απορρώ ρε παιδιά, δεν έχετε γκόμενες και ασχολείστε με τόσο πάθος!! Τέτοιο φανατισμό από μερικούς μόνο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες βλέπεις. Εδώ σε λίγο θα πούμε ότι ο Χριστός ήταν μια φανταστική ιστορία που ξεκίνησε από κάποιους εβραίους και κάποιοι άλλοι που την πίστεψαν δημιούργησαν ιστορίες και ψεύτικα στοιχεία για επιβεβαιώσουν την πίστη τους! Μήπως διαβάζουν και το Μπαουντολίνο του Ουμπέρτο Έκο και την ιστορία του για τον Ιωάννη τον Πρεσβύτερο;
DIMITRISG Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 κι ομως με ολα αυτα που διαβαζω φοβαμαι οτι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό περίπτωση να είναι φανταστική ιστορία και αδίκως το πανηγύρι. Ειναι δυνατό να έχουμε μαρτυρίες μονο απο 4 ανθρωπους για ενα τοσο σημαντικο ιστορικα προσωπο ; Για άλλα γεγονοτα της ίδιας εποχης δεν εχουμε αμφιβολίες , εχουν γραφτει απο ιστορικους γεγονοτα, διασταυρωμένα, και διδασκονται στο μάθημα της ιστορίας. Αλλα για τον Ιησού βασισόμαστε στις μαρτυριες των 4 ευαγγελιστών, και αν δεν κάνω λάθος στον Λουκά ο οποιός εγγραψε νωρίτερα απο τους άλλους συνεπώς πιο κοντα στην «πραγματικότητα».
washcloud Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Εμ άμα παίζανε "ατράνταχτες αποδείξεις", δεν θα είχανε κυκλοφορήσει, χρησιμοποιηθεί, μοσχοπουληθεί even βρε DIMITRISG ; Η "αλήθεια" είναι, ότι ούτε για την ύπαρξη υπάρχουν τέτοιου είδους αποδείξεις, αλλά ούτε για την ανυπαρξία βεβαίως. Και εκεί ξαναπάμε στη λέξη "πίστη", μόνο που κάποιοι αρχίζουν με τη λέξη "πίστη", και στην πορεία τη μπερδεύουν με τη λέξη "ύπαρξη"... Γούστο τους και καπέλλο τους βεβαίως, είτε να πιστεύουν, είτε και ακόμα να ανακατεύουν τις 2 προηγούμενες έννοιες, αλλά κάπου εκεί βγαίνει κι ένα γαμώτο - ΕΙΔΙΚΑ όταν παίζει "η κακή πλευρά των θρησκειών" (ή των "κακών χρηστών" των...)
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Για άλλα γεγονοτα της ίδιας εποχης δεν εχουμε αμφιβολίες , εχουν γραφτει απο ιστορικους γεγονοτα, διασταυρωμένα, και διδασκονται στο μάθημα της ιστορίας. Εδώ έχουμε αμφιβολίες για γεγονότα που "συνέβησαν" τους πρόσφατους αιώνες και πρέπει να διασταυρώσεις ένα σωρό πηγές (και κυρίως εξοσχολικές γιατι αν περιμένεις από την ιστορία του σχολείου βράστα) για να έχεις μια πιο σαφή εικονα του τι συνέβη. Αλλα για τον Ιησού βασισόμαστε στις μαρτυριες των 4 ευαγγελιστών, και αν δεν κάνω λάθος στον Λουκά ο οποιός εγγραψε νωρίτερα απο τους άλλους συνεπώς πιο κοντα στην «πραγματικότητα». Μαρτυρίες υπάρχουν και άλλες. (πχ βλέπε απόκρυφα ευαγγέλια). Άλλο η Αγία Γραφή και αλλο η ιστορία ωστόσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.