Προς το περιεχόμενο

Ιησούς : τα χαμένα χρόνια

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πάντως παίζει να έχεις και δίκιο, όντως για Ν πιστούς υπάρχουν και Ν διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους πιστεύουν. Ίσως τελικά να μη μεταφράζονται τα πάντα σε φόβους και ελπίδες.

Για Ν πιστούς υπάρχουν Ν διαφορετικές αφορμές για να γίνουν πιστοί.

Οι λόγοι που παραμένουν, είναι όλοι ελπίδες και φόβοι.

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χαίρομαι που κάποιος συμφωνεί μαζί μου :-)

Για να συνεισφέρω και εγώ λίγο πιο ontopic, να προσθέσω (αν και έχει ήδη αναφερθεί) οτι σχετικό ντοκυμαντέρ σχετικά με το πως η χριστιανική εκκλησία εξελίχθηκε σε μια καλά οργανωμένη δίπλα στις φραγκάτες οικογένειες, υπηρεσία, είναι το Zeitgeist.

Δημοσ.

Υπάρχουν και αυτοι που όταν πιάνονται απο ένα συστημα πεποιθήσεων - είτε επιστημονικό , είτε θρησκευτικό , είτε κάτι πιο αφηρημένο και μέσα απο παραλλαγές πίστης - που δεν έχουν κάποια σκοπιμότητα αναφορικά με φόβους ή ελπίδες. Απλα βιώνουν με ευγνωμοσύνη μια τυχαία στιγμή , κάτι σαν αυτό που περιέγραψε ο Lomar όταν κοίταξε το ηλιοβασίλεμα για παράδειγμα. (χωρις να ξέρω αν προσδοκούσε κάτι πιο συγκεκριμένο ο lomar , σχετικά με το Θείο ας πουμε, θα μπορούσε να ήταν μετά απο την απεικόνιση μιας σουπερνοβα μέσα απο το ατομικό του τηλεσκόπιο , έχει σημασία; ) . Δεν τίθεται θέμα αξιολογησης και τα συναφή της στιγμής αυτής , ελπίζω-φοβάμαι και λοιπά ,απλά συμβαίνει , έστω και ως μια απλή χημική διαδικασία-αν πρέπει να το ονομάσουμε κάπως, δεν νομίζω όμως οτι πρέπει και να μας απασχολεί και πολύ τι έιναι και γιατί. Αρκεί να ξέρεις να βιώνεις την στιγμή αυτή.

Δημοσ.
Για Ν πιστούς υπάρχουν Ν διαφορετικές αφορμές για να γίνουν πιστοί.

Οι λόγοι που παραμένουν, είναι όλοι ελπίδες και φόβοι.

Luci, (ύπαγε οπίσω μου...:lol:) ισχύει αυτό που λες, αλλά παίζουν και άλλα. Αρκετοί αισθάνονται καλύτερα μέσα σε μια πίστη. Έχουν έναν "τυφλοσούρτη" που τους καθοδηγεί στο τί να κάνουν. Και γι'αυτό μένουν. Άλλοι αισθάνονται ότι "τα βρίσκουν με τον εαυτό τους" και ότι οι ανησυχίες τους απαντώνται, και γι'αυτό μένουν. Άλλοι χαίρονται με το αίσθημα ότι "ανήκουν" κάπου, σε μια ομάδα που θα τους φροντίσει. Άλλοι ευχαριστιούνται το γεγονός ότι η πίστη τους, τους οδηγεί στο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι (εντός ή εκτός εισαγωγικών), όχι ότι γίνονται πάντα, αλλά η προσπάθεια τους δίνει μια ευχαρίστηση ότι κάνουν κάτι σημαντικό. Είναι ένα ζήτημα που έχει καλώς ή κακώς πολλές προεκτάσεις.

Δημοσ.

Και όλα όσα είπες, ανάγονται σε ελπίδες και φόβους. Η έννοια της ανασφάλειας είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης των 2.

Δημοσ.

1)"Ζωή μετα το θάνατο" -> οξύμωρο. Γιατι πρέπει να απαντηθεί κάτι το οποίο σίγουρα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τη τωρινή μας συνείδηση (γτ σίγουρα αν γινόταν θα το είχαμε δει, επομένως αν υφίσταται κάτι παρόμοιο θα έχει πολυ διαφορετική έννοια και μορφή απο αυτή που εννοούν συνήθως οι άνθρωποι ==> Διατήρηση της συνείδησης + της μνήμης);

2)Ο Σιμόπουλος (διευθυντής στο Αστεροσκοπείο αν δε κάνω λάθος) σε μια συνέντευξή του στη τηλεόραση (δν θυμάμαι εκπομπή, κανάλι μάλλον νετ - παίζει να ήταν και στη Δρούζα) είχε πει οτι κατα κάποιον τρόπο ζωή μετα το θάνατο, είναι η μεταφορά των στοιχείων σου σε άλλους οργανισμούς (δλδ όταν σε τρώνε τα σκουλήκια) και απο εκει σίγουρα κάποια στοιχεία (απλές χημικές ενώσεις εννοώ - αμινοξέα, πρωτεϊνες κτλπ δν είμαι κ ειδικός για να καταλάβω ακριβώς τι εννούσε) μπορεί να μεταβούν και σε άλλους ανθρώπους στο μέλλον.

3)Αλλά αυτό είναι ο κύκλος της ανακύκλωσης των στοιχείων που απαρτίζουν τη ζωή, όχι η διατήρηση αυτή καθεαυτή του ανθρωπίνου πνεύματος. Ίσως στο μέλλον να ανακαλύψουμε οτι το σύμπαν είναι απλά μια μελωδία απο χορδές ενέργειας (βλ. θεωρία χορδών κτλ.) ή κάτι ακόμη πιο άκυρο ή αφηρημένο, κ κάπου διατηρούνται με κάποιο μη απτό ή κατανοητό τρόπο οι ανθρώπινες συνειδήσεις. Πραγμα το οποίο δε πιστεύω οτι ισχύει. Είπαμε: We're the all-singing, all-dancing crap of the world.

4)Ίσως τελικα να υπάρχει Θεός, αλλά σίγουρα δε θα είναι οντότητα κ σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε οργανωμένη με δογματισμούς προσωποκεντρική θρησκεία του πλανήτη. Πιθανόν να μη μας αντιλαμβάνεται όπως εμείς. πχ η Γη είναι οργανισμός - ευφυές, λειτουργικό σύστημα, εμείς που είμαστε μέρος της, την αντιλαμβανόμαστε σαν οντότητα. Κατα κάποιο τρόπο και αυτή μας αντιλαμβάνεται, αλλά δεν εχει προσωπικότητα, συνείδηση κτλπ. το ίδιο συμβαίνει κ με το σύμπαν - δική μου γνώμη και εύολα τροποποιήσιμη απο την εξέλιξη της επιστήμης.

5)ps: Αν είχαμε όλοι καλύτερη παιδεία κ αντί για εκπαίδευση -> μορφωση, ο κόσμος θα ήταν (σίγουρα καλύτερος), λιγότερο παράλογος, με λιγότερους υπερ-απατεώνες κ σίγουρα με λιγότερη συγκέντρωση "ανώτερης" εξουσίας σε λίγους, με κοινή κοσμοθεωρία (αντί για θρησκεία) για όλα τα έθνη κ τις κοινωνικές τάξεις να είναι η επιστήμη, πρυτανεύοντας η λογική, η νηφαλιότητα κ η αρετή κ όχι το παράλογο, η ματαιοδοξία κ ο καταναλωτισμός.

1)To ότι δεν μπορεί να απαντηθεί κάτι δε σημαίνει ότι δεν το ψάχνεις. Δεν μπορεί να απαντηθεί ΤΩΡΑ. Αλλά το πρώτο βήμα προς μια πιθανή λύση ενός προβλήματος είναι η αναζήτηση. Το γιατί πρέπει να απαντηθεί ίσως απλά είναι υποσυνείδητο αντανακλαστικό του εγκεφάλου ο οποίος έχει ήδη κατανοήσει την έννοια: no memory, no life ever existed at all, και αναζητά υποσυνείδητα τρόπο διαφυγής από το αναπόφεκτο, το θάνατο!Ίσως....

2)Αυτό σμαίνει ότι κάθε μόριο και quark στο σώμα μας είναι σημαδεμένο και λέει "for Δημήτρη". Υπάρχει όμως και μια άλλη ενδιαφέρουσα άποψη που λέει ότι είμαστε κύμα. Δηλαδή η κίνηση ενός πράγματος ύλης στο χώρο είναι καθαρά όπωε η κίνηση του κύματος! Διαταραχή. Κάθε φορά που κινούμαστε , τα μόρια στο σώμα μας είναι διαφορετικά!! Τρελό Ε!!

3)Κοίτα ,το πρόβλημα που θέτεις το αντιλαμβάνομαι σα το matrix. Δεν ξέρεις πόσα επίπεδα υπάρχουν και πόσα matrix, το ένα μέσα στο άλλο. Πιθανώς ψεύτικοι κόσμοι, αντιλήψεις δέσμιες των αισθήσεών μας κ.τ.λ. Το μόνο που ξέρεις όμως, μέσω της συνειδησης, είναι πως σίγουρα κάπου αυτό τελειώνει , δηλαδή στον εγκέφαλό σου στα πεδία εκτροφής!!!! Έτσι και με εμάς ή τουλάχιστον για κάθε ζωή σε αυτόν τον κόσμο. Προσωπικά πιστεύω αυτό που κάποιοι αρχαίοι φιλόσοφοι έχουν πει, πχ Πλάτωνας, ότι για "κάθε τι" που υπάρχει ή θα υπάρξει στον κόσμο, "κάπου αλλού" υπάρχει το πρότυπο με βάση το οποίο το "κάθε τι" γεννιέται, υπάρχει και σχηματίζεται. Αυτή η φωλιά προτύπων υπάρχει, απλά εμείς βλέπουμε τις προβολές της στο αισθητό σύμπαν. Το σύμπαν αυτό μπορεί να είναι μέρος ενός άλλου υπερσύμπαντος και ότι άλλο θες. Η φωλιά όμως των προτύπων πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη κάπου και λογικά, επικρατούσα των όλων.

Στο παράδειγμα με το matrix, η φωλιά είναι ο εγκέφαλος του ΝΙΟ.

4)Το τι είναι θεός απέχει πολύ από το να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε. Πρέπει πρώτα να μάθουμε και να κατανοήσουμε τι είναι το μολύβι!!

5)Παίρνοντας παράδειγμα το Χριστιανισμό, ο Χριστός έκραζε για ενάρετη ζωή, φιλειρηνική και με αγάπη προς το θεό, αλλά απαγόρευε τα είδωλα και γενικά κάθε πράξη βίας. Ζήτησε να ζούμε το τώρα χωρίς έγνοια για το αύριο. Να ζούμε ελεύθερα. Η πίστη μας στις δυνατότητές μας και στο θεό να μας σώζει και όχι ο φόβος στο θεό.

Ωστόσο ο άνθρωπος δεν θέλει αυτό .Ξενερώνει. Γουστάρει εξουσία , βία και γκλαμουριά. Και αυτό ακριβώς είδαμε από την πρώτη ημέρα. Εκκλησίες με κανόνες αδιαπραγμάτευτους, πολέμους στους ιερούς τόπους, τάματα στην Τήνο.

Ο άνθρωπος θέλει το θεό όπως του αρέσει και όχι όπως ΕΙΝΑΙ. Πιστεύω ότι η παράκληση που κάνεις για δικαιοσύνη και καθαρή σκέψη να είναι προς τον κάφρο άνθρωπο και όχι προς τον οποιοδήποτε θεό που δήθεν εγκλωβίζει τον άνθρωπο με νόμους και κανόνες!

Δημοσ.

φίλε τα 2+3 αν και ξεφεύγουν κατα πολύ απο αυτό που εννούσα, παρόλα αυτά δείχνουν οτι είσαι και εσύ λάτρης της εκλαϊκευμένης φυσικής και έχεις αρκετά ανοικτό μυαλό, αλλα ρε γαμώτο μου το χαλάς με το να προσπαθείς να ερμηνεύσεις άλλες ερμηνείες, ή πράγματα μόνο με βάση αυτά που αντιλαμβάνεσαι εσύ, χωρίς δλδ να αποδέχεσαι - εύκολα - το σκεπτικό του άλλου (χωρίς το δικό σου "φιλτράρισμα" δλδ).

anyway, στο 5 αυτό που λες με βρίσκει κάθετα αντίθετο, διότι έτσι μας έχουν μάθει. ο μισός πληθυσμός εκμεταλεύεται τον άλλο μισό.

Και γενικά τα έχει πει όλα αυτά και ο Ξυλούρης: Άιντε φίρμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα'ρθει τούμπα ο ντουνιάς... Πραγματικά φανταστικό! (για να μη πω θεϊκό μια και αντιλαμβάνομαι πλέον τον εαυτό μου σαν αθεϊστή - βέβαια ποτέ δε ξέρεις πρέπει να κρατάς και μια πισινή :P ) :-)

Δημοσ.
φίλε τα 2+3 αν και ξεφεύγουν κατα πολύ απο αυτό που εννούσα, παρόλα αυτά δείχνουν οτι είσαι και εσύ λάτρης της εκλαϊκευμένης φυσικής και έχεις αρκετά ανοικτό μυαλό, αλλα ρε γαμώτο μου το χαλάς με το να προσπαθείς να ερμηνεύσεις άλλες ερμηνείες, ή πράγματα μόνο με βάση αυτά που αντιλαμβάνεσαι εσύ, χωρίς δλδ να αποδέχεσαι - εύκολα - το σκεπτικό του άλλου (χωρίς το δικό σου "φιλτράρισμα" δλδ).

anyway, στο 5 αυτό που λες με βρίσκει κάθετα αντίθετο, διότι έτσι μας έχουν μάθει. ο μισός πληθυσμός εκμεταλεύεται τον άλλο μισό.

Και γενικά τα έχει πει όλα αυτά και ο Ξυλούρης: Άιντε φίρμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα'ρθει τούμπα ο ντουνιάς... Πραγματικά φανταστικό! (για να μη πω θεϊκό μια και αντιλαμβάνομαι πλέον τον εαυτό μου σαν αθεϊστή - βέβαια ποτέ δε ξέρεις πρέπει να κρατάς και μια πισινή :P ) :-)

Αυτό που εννούσα είναι πως ο άνθρωπος έφτιαξε τη θρησκεία. Ακόμα και πριν τον Αβραάμ υπήρχε λατρεία προς το θείο. Ο άνθρωπος είναι η κορυφή της τροφικης αλυσίδας και η αυτοσυντήριση που ζει στο υποσεινήδητο του εγκεφάλου μας, πάντα θα μας οδηγεί εκεί. Θέλουμε ένα ανώτερο ον να μας ορίζει τη ζωή και επίσης θέλουμε ΕΜΕΙΣ να ορίσουμε τι θα πρεσβεύει. Πες μου μια θρησκεία που πραγματικάσήμερα λατρεύεται όπως θα έπρεπε. Μουσουλμάνοι? Χριστιανοί?Εβραίοι?Ινδουιστές? Καμία.

Είμαστε δέσμιοι του μυαλού μας και όχι κάποιας θρησκείας.

Πιστεύω ότι είμαι ανοιχτός σε νέες αντιλήψεις όσο δεν πάει. Αλλά σίγουρα δεν απορρίπτω εύκολα το παρελθόν. και αυτό διότι η ανθρωπότητα δεν ακολούθησε γραμμική πορεία προς την κοινωνική και πολιτική απελευθέρωση αλλά έκανε κύκλους. Δεν είναι και το πιο σοφό να απορρίπτεις μονομιάς την εμπειρία του παρελθόντος.

Κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Έχει μεγάλη διαφορά το "έχω φτιάξει ένα μοντέλο στο μυαλό μου και είμαι ανοιχτός σε νέες απόψεις" και άλλο " αναγνωρίζω μόνο ότι μου λένε οι αισθήσεις και η λογική μου".

Το θέμα τι από τα δύο είσαι?? και ο καθένας....Αλίμονο όμως αν αποδεχόμουν άκριτα ότι έλεγε ο καθένας σε ένα φορουμ.

Δημοσ.

jimarass, ENNOEIΣ να μην αντιλαμβάνεσαι πως (κατ' ελαχίστων εξαιρέσεων), στο thread έχουν γράψει όχι τόσο "άθεοι" αλλά "άθρησκοι" (και του δε paredwse είχε μαλλιάσει το πληκτρολόγιό του :-) να "φωνάζει" σταμάτα να μπερδεύεις το ένα με το άλλο"...Λόγος που προφανώς ήταν μία από τις αιτίες που του την...para-edwse :-D στην "μεταξύ σας αντιπαράθεση" ...).

Kαι 'γω έχω τονίσει πως η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως "αποδείξεις" δεν έχουμε περί θεών. "Ενδείξεις" μάλλον έχουμε, και για το ότι "υπάρχει", ΚΑΙ για το ότι μιλάμε για μια "ύποπτη" ύπαρξη (με δισεκατομμύρια ανθρώπινους εγκεφάλους και χιλιετηρήδες πίσω από αυτήν...).

Από 'κει και πέρα, διαχωρίζει κανείς το δρόμο του, και είτε πιστεύει σε κάτι που "νιώθει", είτε κάθεται στ' αυγά του και λέει "ας το δούμε λίγο πιο ψύχραιμα".

Το πιάνεις ; Είναι το τί σύμβαση αποδέχεται ο καθ' ένας.

Και δε σου λέει κανείς να μην το ψάχνεις. Αλλά όταν κάνεις σαν την Σταχτοπούτα που της βγάζουν νταβά τον πρίγκηπα και δεν θέλει ν' ακούει τέτοια και τ' αποδίδει "στον κουτσομπόλη τον κόσμο"...

Στο ξαναλέω : ΚΟΙΝΗ αποδοχή θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ - τελεία και παύλα.

Τη ίδια αξία έχει η γνώμη σου που λες " ε δεν μπορώ να δεχτώ ένα Υπέροχο Τίποτα", όπως κι αυτουνού που τον απέλυσαν τη στιγμή που τον πήρε η γυναίκα του να πει πως τον χωρίζει - μόλις δηλαδή τον μούσκευε με απόνερα διερχόμενο αυτοκίνητο και λέει "ε , ΟΧΙ, ΔΕΝ υπάρχει Θεός ! ".

Δεν είμαστε "απαθείς". Δεν είμαστε ρομπότ (τουλάχιστον όχι όλοι, αλλά αυτό δεν είναι μέτρο για να μετρήσεις ΟΛΟΥΣ τους "άθρησκους"...). Το ίδιο ρομπότ μπορεί να είναι ένας άθρησκος με έναν θρησκευόμενο. Η διαφορά είναι ότι κάποιοι όμως έχουνε ΔΕΙ ότι δεν κινούνται στη σωστή μεριά, "πιστεύοντας"...

ΠΩΣ θ' απαντήσεις, "στο αναπάντητο ρώτημα" "τί γίνεται μετά" ; ΔΕΝ το βλέπεις οτι ΒΙΑΖΕΣΑΙ να αποδώσεις χαρακτηριστικά ;

Εκτός κι αν αυτό που σε ΝΟΙΑΖΕΙ είναι να έχεις δώσει "στραβή-κουτσή" ΜΙΑ απάντηση....γιατί "έχεις και δουλειές"...Το να νιώθεις έναν έρωτα πχ, ΔΕΝ σημαίνει ότι "κατέχεις" ΤΙ γίνεται "στη φάση" (...άσε που ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ φαντάζομαι, έρως=συνήθως κουτρουβάλιασμα αργά ή γρήγορα...). Το να νιώσεις κάτι έξω από μία εκκλησία, έτσι όπως προαναφέρθηκε, ΔΕΝ σημαίνει κι ότι βρήκες τον θεό...Ένιωσες "κάτι", που γέμισε το κενό σου....σταμάτησε την "τυράννια σου"....Πόσο όμως ΑΛΗΘΙΝΟ είναι αυτό, σε ρωτάω...Πόσο "συμμετέχει" ο ΕΑΥΤΟΣ σου στη διαδικασία αυτή...Και ΕΧΕΙΣ κάθε δικαίωμα, παρ' ολ' αυτά, να συνεχίσεις να το νιώθεις έτσι...

Αν πάντως βγεις ανέπαφος από ένα ατύχημα και όλοι πούνε "θαύμα!" ; Το θέμα είναι, όταν δεν μπορεί να καταννοήσει ο άλλος το άγνωστο, θαύμα το βαφτίζει (..μακαρίζει και την "τύχη" του, και λέει κι από μέσα του "μα για μαλάκες ψάχνεις; Είχα τέτοιο close call εγώ και θα το ΣΥΖΗΤΗΣΩ τώρα ; Ας πάω ν' ανάψω κανένα κερί καλύτερα..."...Κι ΕΤΣΙ έχουμε την πεμπτουσία των φόβων και των ελπίδων που προαναφέρθηκαν, οι οποίες ευοδώνονται κάτω από την σκέπη του "θείου"...ΔΕΝ έχει διαφορά από τον άγριο που βλέπει "το μεγάλο σιδερένιο πουλί από θεό". Ή μήπως μπορείς να "φτιάξεις" θεό, μέσα από διηγήσεις ανθρώπων, "που κάτι έζησαν" ; Μα το είπαμε, ο κόσμος, ο εσωτερικός μας ακόμα, είναι ΤΟΣΟ άγνωστος σε μας τους ίδιους (..ΝΙΩΘΕΙΣ τα μιτοχόνδριά σου να σε βγάζουν βόλτα; Κι όμως συμβαίνει...Και πριν κάποια χρόνια δεν το ήξερε κανείς αυτό...Οπότε ΤΙ να λέμε, για το "τί υπάρχει" ; Είναι απλά "κοντά στο θεό" ο άνθρωπος που πάει κοντά στο θάνατο - ή απλά μιλάμε για τελείως ανεξερεύνητς περιοχές; Κι όμως ξέρω άτομο που έχοντας ζήσει κάτι "υπερβατικό", βιάστηκε να το ονομάσει "θεό" επειδή "είδε κάτι"....Κάτι σου λέει υπάρχει.

Φχαριστώ πολύ, αν όμως αρχίσουμε να δίνουμε ονόματα σ' αυτό το κάτι, χάνουμε την μπάλα, μια και το θρησκευτικό "συναίσθημα" είναι ΓΕΝΙΚΩΣ έντονα υποβόσκον στους ανθρώπους, και μετά πάμε σε καταστάσεις που ΕΣΥ μπορεί ν' "αντιδράς" γιατί λόγω του ποιός είσαι, έχεις την "πολυτέλεια" να "πιστεύεις σε κάτι, να την ψάχνεις και να μην ενοχλείς κανένα", αλλά οι θρησκείες ΓΕΝΙΚΑ χειραγωγούσαν και χειραγωγούν και ΘΑ χειραγωγούν για καιρό ακόμα την ΕΛΕΥΘΕΡΗ βούληση του ατόμου. Είτε αρπάζοντάς του χρήμα, είτε χρησιμοποιόντας τον ως "λαικό μέτρο πίεσης", είτε ως τόσα άλλα ( ΑΥΤΑ βεβαίως είναι τα ΚΑΚΑ....κι έχουν ΚΑΙ καλά..δεν λέει κανείς όχι...Το ξανά 'πα: Για ΄μένα μοιάζουν να είναι το "απαραίτητο μονοπάτι" απ΄το οποίο "πρέπει" να περάσει ένας πολιτισμός, από μια "εφηβεία",

στην ενηλικίωση ( ; ) ...)

Εν τέλει : Ο "θεός", όπως τον "ξέρουμε", ΜΟΙΑΖΕΙ να είναι πιο πολύ "ανθρώπινο δημιούργημα", παρά δημιουργός του ανθρώπου...Ακόμη κι ο "Χριστιανικός"...

Και δεν τα "βάζουμε με τον θεό", κοιτώντας τους ανθρώπους...

Με τους ανθρώπους τα βάζουμε, που φτιάχνουν, μάλλον, θεούς...

Δεν αρνιόμαστε την ύπαρξη κάτινος που δεν ξέρουμε...

Αλλά πόσοι είναι αυτοί που μπερδεύουν αυτό που δεν ξέρουν με αυτό που θέλουν να ΕΧΟΥΝ...

Δημοσ.

@jimarass πάλι κατάλαβες τα δικά σου...

anyway και αυτό που είπες με τα quark δεν ισχύει, ο Σιμόπουλος δεν εννοούσε καθόλου αυτό το πράγμα, ο θεός σου χέστηκε για το ποια quark θα αποτελούν τα νουκλέονια των ατόμων του dna σου, αυτό εννοούσε ο Σιμόπουλος με λίγα λόγια, οτι δλδ δεν είμαστε και τόσο "θεϊκοί" όσο κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας οτι είμαστε, κάτι σαν ενα είδος πνευματικού αυνανισμού :-D

+1000000000 @washcloud πάλι καλά ρε παλικάρι που δεν βαριέσαι να γράφεις γιατί με γλύτωσες απο πολύ κόπο :-)

Δημοσ.

Α κοίτα να δεις Lomar, το ότι γράφω ακόμα έχει απλά να κάνει με έναν αγώνα που κάνει ο jimarass με την υπομονή μου και τον ΧΑΝΕΙ ο ... !$#!@

...γελάστε ρε, αστείο είπα :P smiley_TEETH.gif

! !

...πάντως τώρα που το λες, επειδή έχω την εντύπωση ότι όντως έχω ξελασπώσει ΠΟΛΥ κόσμο με την πληκτροδιάρροια μου, μου φαίνεται ότι θα ρίξω κα'να πέη-παλ :-D (lol για τη γραφή :ρ ), γιατί σα πολλοί τζαμπατζήδες, αργόμισθοι, αργόσχολοι, άεργοι, αόμματοι έχετε μαζευτεί εδώ μέσα, βγάζω εγώ τη βρώμικη δουλειά, και 'σεις χαριεντίζεστε στο "Κινηματογράφος και Τηλεόραση" με τα μωράκια...

Δημοσ.
Α κοίτα να δεις Lomar, το ότι γράφω ακόμα έχει απλά να κάνει με έναν αγώνα που κάνει ο jimarass με την υπομονή μου και τον ΧΑΝΕΙ ο ... !$#!@

...γελάστε ρε, αστείο είπα :P smiley_TEETH.gif

! !

...πάντως τώρα που το λες, επειδή έχω την εντύπωση ότι όντως έχω ξελασπώσει ΠΟΛΥ κόσμο με την πληκτροδιάρροια μου, μου φαίνεται ότι θα ρίξω κα'να πέη-παλ :-D (lol για τη γραφή :ρ ), γιατί σα πολλοί τζαμπατζήδες, αργόμισθοι, αργόσχολοι, άεργοι, αόμματοι έχετε μαζευτεί εδώ μέσα, βγάζω εγώ τη βρώμικη δουλειά, και 'σεις χαριεντίζεστε στο "Κινηματογράφος και Τηλεόραση" με τα μωράκια...

Οι περισσότεροι μάλλον άθεοι δηλώνουν παρά άθρησκοι. ΚΑι αν λάβω υπόψιν τα όσα έγραψες πριν , δεν έχεις καταλάβει τίποτα από όσα είπα. Ισχυρίζεσαι πράγματα πουκαμία σχέση έχουν με εμένα!!!Οπότε δεν θα απαντήσω ΠΑΛΙ σε αυτά. Έχω απαντήσει ήδη.

Και όσο χάνεις εσύ την υπομονή σου, άλλο τόσο μπορώ να την χάσω και εγώ. Δε θα με βάλεις και σε άμυνα με μηδενικής αξίας επιχειρήματα. Εδώ μιλάμε μια ώρα για την λανθασμένη αντίληψη των ανθρώπων σε θέματα θρησκευτικά και εσύ μου λες για θαύματα και πεμπτουσίες φόβων. Και επιμένεις να λες ότι οι θρησκείες εγκλωβίζουν και παγιδεύουν τον άνθρωπο. ΚΑι εγώ σε ρώτησα "πες μου μια θρησκεία που λατρεύεται με σωστό τρόπο". Φυσικά το προσπέρασες για να πεις άλλη μια φορά ότι ακριβώς θα έλεγα και εγώ σε ένα θρήσκο!!

Δημοσ.
@jimarass πάλι κατάλαβες τα δικά σου...

anyway και αυτό που είπες με τα quark δεν ισχύει, ο Σιμόπουλος δεν εννοούσε καθόλου αυτό το πράγμα, ο θεός σου χέστηκε για το ποια quark θα αποτελούν τα νουκλέονια των ατόμων του dna σου, αυτό εννοούσε ο Σιμόπουλος με λίγα λόγια, οτι δλδ δεν είμαστε και τόσο "θεϊκοί" όσο κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας οτι είμαστε, κάτι σαν ενα είδος πνευματικού αυνανισμού :-D

+1000000000 @washcloud πάλι καλά ρε παλικάρι που δεν βαριέσαι να γράφεις γιατί με γλύτωσες απο πολύ κόπο :-)

Πιθανώς, αυτό όμως που εσύ δεν κατάλαβες είναι πως ότι είπε ο Σιμόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το αν υπάρχει συνείδηση , ζωή, θεός. Απλά περιέγραψε μια διαδικασία. ΚΑι ως φυσικός επέτρεψέ μου να σου πω πως ο Σιμόπουλος και κάθε Σιμόπουλος δεν ξέρει καν τι είναι το ποτήρι, οπότε δεν παίζει να ασχοληθεί σύντομα με την προέλευση του σύμπαντος και γενικότερα με πιο πολύπλοκες διαδικασίες.

Η επιστήμη δεν ασχολέιται με το "σκοπό" και το "γιατί" του σύμπαντος, ασχολείται με το "πως". Έχουμε ΠΑΡΑ πολύ δρόμο να διανίσουμε ως επιστήμονες μέχρι να αρχίσουμε να ισχυριζόμαστε ότι ίσως στο μέλλον μπορεί μια μέρα να υπάρξει πιθανότητα να διανοηθούμε πως ίσως υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός.

Αυτό που φαίνεται σαν αποτυχία για τη θρησκεία, με την εξέλιξη της επιστήμης, είναι απλά οι προσπάθειες του ανθρώπου να εξηγήσουν το μέχρι του παρόντος αδιανόητο. Ειδικά το τελευταίο επιχείρημα το γνωρίζουν ακόμα και οι άθεοι.Και εσείς μου λέτε ότι η εκκλησία απέτυχε διότι δεν υπάρχει αδαμ, αλλά δαρβίνος και επιστήμη.!!Έλεος δηλαδή!!

Δημοσ.

Φίλε πάλι αυτά που μου απαντάς και μου προσάπτεις σαν "ατοπήματα" δεν έχουν καμία σχέση με πράγματα που έχω πει.

Και ο Σιμόπουλος (και όχι ο κάθε Σιμόπουλος), πολύ σωστά τα είπε και δεν είπε τίποτα του στυλ: "ο καθένας στα quark του έχει και την υπογραφή του" που υποστηρίζεις εσυ.

Και ρε φίλε σε παρακαλώ, αν δε κατανοείς κάτι όπως σου το λέει ο άλλος, δεν είναι ανάγκη να του μαμας τη μανα και να το μεταφράζεις όπως εσύ νομίζεις οτι θα έπρεπε να το πει. Δεν είναι ανάγκη να έχεις για όλα υποχρεωτικά μια ερμηνεία και μια γνώμη. δικαίωμα σου βέβαια και καλά κάνεις και το ασκείς, αλλά σκέψου για λίγο οτι δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος, και οτι καμια φορά μπορεί να τυχαίνει να λες και άσχετα πράγματα σε σχέση με αυτά που έχεις τη μανία να κάνεις quote.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...