Προς το περιεχόμενο

NIC Teaming???

Xviper13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα από κάποιον που να γνωρίζει καλά από NIC Teaming αν μπορεί να μου δώσει ένα καλό guide για το πώς θα το στήσω σε Windows 2003 Server. Θέλω να χρησιμοποιήσω NIC Teaming για να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα ανάγνωσης του RAID 0 σε ένα LAN 40PC περίπου… για προτείνετε κάτι καλό και να γίνετε εύκολα χωρίς πολλές γνώσεις δικτύων.

Δημοσ.

Αυτο δε γινετε ευκολα χωρις καποιο software απο την ιδια εταιρεια που εχεις τον server. π.χ. η hp εχει ενα NCU στο control panel που τσεκαρεις ολες τις καρτες και πατας team. Αλλιως πας απο cmd και το κανεις με εντολες. Google it. Το nic teaming ειναι μια εξεζητημενη και πολυ χρησιμη διαδικασια για τους εχοντας την γνωση με 2 βασικα πλεονεκτηματα α) Fault tolerance και β) Load balancing. Εγω παντως αν εχω προβληματα ταχυτητος στο δικτυο, teamarw το MTU & RWIN σε ολες τις καρτες και βολευομε ;)

Δημοσ.

Πρόβλημα ταχύτητας δεν υπάρχει στην περίπτωση μου (1gbit κάρτες δικτύου και switch 1gbit) απλά θέλω κάτι παραπάνω από τα 30mb/s που δίνει το 1000 LAN. Από τον file server θα μετακινούνται αρχεία μεγαλύτερα των 5-6 GB και θα τα κάνουν download κοντά στα 40PC. Εγώ από ότι είδα θα επιλέξω την λύση που ξέχασες Link aggregation. Από ότι κατάλαβα αυτή η επιλογή διπλασιάζει την ταχύτητα (λέμε τώρα).

Δημοσ.

Αυτα τακανα και εγω, καποτε αλλα οπως σου ειπα κατεληξα στο MTU & RWIN και στο 1Gb εχω μεταφορες απο 40μβιτ εως 80μβιτ. Για να ενεργοποιησεις Link aggregation πρεπει να το βαλεις enable σε ολες τις καρτες και σε passive mode γιατι η ενεργεια ειναι σε μορφη "speak when spoken to" ενω σε active mode τα send frames, "δουλευουν" συνεχεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...