Προς το περιεχόμενο

Κλείνει το PC

NBestgirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Eίναι το κλασσικότερο bug που έχουν οι Asus. Αν δεν κάνει update το bios, φως δεν βλέπει.

Και στα bios να κοιτάξει θεμοκρασία, άλλα ντ'άλλων θα λέει...

Κάτι τέτοιο είχα ακούσει αλλά δεν ήμουν 100% σίγουρος...

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν κοίταξα το BIOS και...

CPU 68º C ( να πώ με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να είναι χαμιλή)

Motherboard 45º C

ΑΛΛΑ....

CPU Fan Speed έλεγε 1896 RPM

και απο κάτω μου είχε ενα -> CPU Fan Speed Warning 600 RPM (με δυνατότητα τροποποποίησης του 600)

Θα ήθελα να πώ κάτι :rolleyes: Δεν είμαι πολύ ψαγμένη αλλα επιδή ασχολούμε απο πολύ μικρή με pc έχω πάρει μια ιδέα (έτσι νομίζω)Ετσι πρίν μερικούς μήνες έκανα αναβάθμιση του pc μόνη μου :rolleyes: Όλα καλά φαίνεται να πήγαν... πείρα μητρική, μνήμες, κάρτα γραφικών, ράμ κλπ και τα εγκατέστησα (πρίν είχα εναν pentium 3). Παίζει να έχω κάνει και καμία πατάτα στην εγκατάσταση ίσως... :/

Ωραία και τώρα τι κάνουμε;

Δημοσ.

To CPU fan speed Warning, από τι κατάλαβα πρέπει να ναι η επιλογή ειδοποιήσης, αμα πέσει δηλαδή για κάποιο λόγο στις 600 RPM o ανεμιστήρας θα αρχίσει να βαράει...

Θερμοαγώγιμη πάστα έβαλες έτσι;;

(ram και μνήμες είναι το ίδιο ;))

Δημοσ.

lol το ξέρω! Τυπογραφικό λάθος :rolleyes:

Όχι δεν έβαλα :o που τη βάζουν αυτή; :rolleyes::o

Α και φώτο...

cputemp.JPG

cputemp2.JPG

Αυτό το Tjmax πολύ με ανησυχεί :rolleyes:

Δημοσ.

μεγάλο σφάλμα:fear:... ανάμεσα στον ανεμιστήρα και τον επεξεργαστή...τώρα βέβαια δεν ξέρουμε εάν πράγματι είναι αληθινές οι θερμοκρασίες,γιατί όπως είπε και o liopyr έχουμε και τα bugs της Asus... Bios update, και θερμοαγώγιμη πάστα...

Δημοσ.

Ναι διάβασα διάφορα και τρόμαξα :fear:

Τι ακριβώς κάνει αυτή η πάστα; :rolleyes: φαντάζομαι σε μαγαζί με υπολογιστές θα τη βρώ έτσι;:o

Α! και bios update πώς κάνω; Δέν είναι λίγο ριξοκίνδυνο (το μόνο που φοβάμαι είναι το bios);

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει σε μαγαζί με υπολογιστές.... Το λέει και η λέξη: είναι μια ουσία που αυξάνει την θερμική αγωγιμότητα του επεξεργαστή...περισσότερα εδώ και ένας πολυ καλός οδηγός για το πως θα την τοποθετήσεις εδώ. Ναι πράγματι το bios είναι αρκετά ριψοκίνδυνο εάν δεν γνωρίζεις πως να το κάνεις...

ΕDIT: με πρόλαβές De@th L0rd :)

Δημοσ.

ΕDIT: με πρόλαβές De@th L0rd :)

Δεν πειράζει man έτσι κι αλλιώς βλέπεις όταν ρωτάει κάποια κοπέλα και μάλιστα ευγενικά μπορεί να φτάσει το νήμα 10 σελίδες σε μισή ώρα:lol: . off-topic τέλος.:X

Δημοσ.
Δεν πειράζει man έτσι κι αλλιώς βλέπεις όταν ρωτάει κάποια κοπέλα και μάλιστα ευγενικά μπορεί να φτάσει το νήμα 10 σελίδες σε μισή ώρα:lol: . off-topic τέλος.:X

:lol::lol::lol::lol::lol: ;)

Δημοσ.

Υπονοέις κάτι;;; :P

Δημοσ.

Στο τοπικ τώρα.Η θερμοαπαγωγική πάστα (όπως την λένε τα μαγαζιά ) είναι πολύ σημαντική για την ψύξη γιατί συμπληρώνει τα κενά που υπάρχουν στις μεταλλικές επιφάνειες επεξεργαστή-ψύκτρας.Αν δεν την βάλεις είναι σαν να έχεις ένα στραβό τηγάνι και να περιμένεις να μαγειρέψεις σωστά(ψiλοαποτυχία η παρομοίωση αλλά βαριέμαι να σκέφτομαι αυτή την στιγμή).Α κ κάτι άλλο επειδή οι ψύκτρες που έχουν τα κουτιά των επεξεργαστών έχουν ήδη ένα υλικό τέτοιο από το εργοστάσιο,φρόντισε να το καθαρίσεις πρώτου βάλεις δική σου πάστα.Με οινόπνευμα(ΚΑΘΑΡΟ και ΟΧΙ λοσιόν ή φωτιστικό) κατα προτίμηση εκτός αν σου αρέσουν τα περιττά έξοδα και πάρεις κάποιο "ειδικό" καθαριστικό το οποίο δεν έχω δοκιμάσει.Τεσπα, έχει κάποιος από εσάς δοκιμάσει το σετάκι με τα 2 μπουκαλάκια της Arctic silver?

Δημοσ.
Στο τοπικ τώρα.Η θερμοαπαγωγική πάστα (όπως την λένε τα μαγαζιά ) είναι πολύ σημαντική για την ψύξη γιατί συμπληρώνει τα κενά που υπάρχουν στις μεταλλικές επιφάνειες επεξεργαστή-ψύκτρας.Αν δεν την βάλεις είναι σαν να έχεις ένα στραβό τηγάνι και να περιμένεις να μαγειρέψεις σωστά(ψiλοαποτυχία η παρομοίωση αλλά βαριέμαι να σκέφτομαι αυτή την στιγμή).Α κ κάτι άλλο επειδή οι ψύκτρες που έχουν τα κουτιά των επεξεργαστών έχουν ήδη ένα υλικό τέτοιο από το εργοστάσιο,φρόντισε να το καθαρίσεις πρώτου βάλεις δική σου πάστα.Με οινόπνευμα(ΚΑΘΑΡΟ και ΟΧΙ λοσιόν ή φωτιστικό) κατα προτίμηση εκτός αν σου αρέσουν τα περιττά έξοδα και πάρεις κάποιο "ειδικό" καθαριστικό το οποίο δεν έχω δοκιμάσει.Τεσπα, έχει κάποιος από εσάς δοκιμάσει το σετάκι με τα 2 μπουκαλάκια της Arctic silver?

Αυτό θα έλεγα τώρα για τα μπουκαλάκια της Arctic.... λέω τα χρησιμοποιήσω στον καινούργιο επεξεργαστή (Q9450 όταν και άμα έρθει :mad: ) Και φυσικά με πανάκι για τους φακούς, που δεν βγάζει χνούδι έτσι;

Δημοσ.

Ok tnx ! Θα τη βάλω σε λίγο και θα σας πώ αποτελέσματα... θα αλλάξω και την θέση των ανεμιστήρων μιας και οι καλοί είναι σε οχι τόσο κατάλληλο σημείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...