Προς το περιεχόμενο

Κλείνει το PC

NBestgirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!!!

Εχω ενα προβληματάκι.... κλείνει το pc ανα κάποια διαστηματα :( Αυτό το συνηθίζει να γίνεται κάθε καλοκαίρι μέχρι που συνήθως αλλαζω τροφοδοτικό. Δέ νομίζω όμως πάλι να έχω το ίδιο προβλημα (δηλ η αιτία να είναι το τροφοδοτικό) μιας και είχα πάρει ενα Tagan 480W νομίζω καλούτσικο για να με εγκαταλήψει. Ωστόσο αν κλείσει, κλείνει 1-3 φορές τη μέρα (συνήθως βράδια απο οτι έχω παρατηρίσει, ίσως επιδή το δουλεύω περισσότερο τότε) αν ήταν τροφοδοτικό νομίζω οτι θα με είχε εγκαταλήψει ήδη. Iό επίσης δεν νομίζω να έχω... μίας και έχω το Kaspersky συνέχεια ανανεωμένο και κάνω συνέχεια ελέγχους (και με αλλα προγράματα οχι μόνο με αυτό ), επίσης RAM έχω 1400MB Free. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι να είναι πρόβλημα θερμοκρασίας γι αυτό ήθελα να ρωτίσω αν ξέρετε κάποιο καλό πρόγραμα να μου προτίνετε που να ελέγχει την κατάσταση του hardware (θερμοκρασία δίσκων, cpu κλπ....) και να μου πείτε πιθανές αιτίες.

Thanks Προκαταβολικά

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

everest, pc wizard 08, CPUZ-GPUZ.... κυρίως το πρώτο... είσαι σίγουρη για το τροφοδοτικό; δοκίμασες κανα άλλο μήπως και...

Δημοσ.

(σίγουρη παρακαλώ :o ) Νop δε δοκίμασα. Θέλω πρώτα να τσεκάρω μήπως και τρέχει κάτι με την θερμοκρασία και μετά να πάρω τροφοδοτικό. Η αλήθεια είναι οτι το pc παρα είναι φορτωμένο (5 σκληρούς) και το χειρότερο δεν κλείνει καθόλου είναι 24/24 on :rolleyes: Γιατί όμως την πατάω πάντα καλοκαίρια.... Νομίζω πρώτα θα πρέπει να λύσω το πρόβλημα της θερμοκρασίας αλλα χρειάζομαι και το ανάλογο πρόγραμμα για να τις τσεκάρω...

Δημοσ.

ψάξτα με τα προγράμματα και πες μας.... (sorry για το σίγουρος πάνω στην βιασύνη :o)

Δημοσ.

hmmm εχω μπερδευτεί όμως....

CPU 71º C (160F) (Δεν είναι too much αυτο;;; :rolleyes:)

CPU # 1/Core # 1 -38º C

CPU # 1/Core # 1 -37º C

Και εδώ μπερδεύτικα, αφού οι δύο πύρινες είναι -38º C και -37º C πώς μου βγάζει γενικά CPU 71º C :rolleyes: Κα παρόλα αυτά Το 71 δεν είναι λίγο υψηλή θερμοκρασία; :rolleyes: και πώς μπορώ να τη ρίξω σε αυτό, με άλλη ψύκτρα επεξεργαστή;

Αχ είδα τώρα και ενα Tjmax 85 βαθμούς κελσίου αλλα δε ξέρω τι είναι αυτο (είναι στο CPUID properties αν αυτό βοηθάει)

Δημοσ.

Ναι πράγματι είναι αρκετά υψηλή θερμοκρασία...από την άλλη όμως μπορεί να κάνει λάθος και το πρόγραμμα γιατί όπως είπες και εσύ είναι απίθανο να είναι και οι 2 πύρηνες -... προτείνω να δεις την θερμοκρασία από το BIOS setup ( ίσως εκεί να δεις την πραγματική θερμοκρασία). Εάν πάλι ισχύει κάτι τέτοιο, καθάρισε πρώτα από όλα τον ανεμιστήρα, βάλε μια τάξη μέσα στο case. Αν είναι όλα οκ και τα ίδια πάλι αλλάζεις ανεμιστήρα στον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Ναι Asus, καλό είναι αυτό; :rolleyes:

Κοίτα τάξη υπάρχει αλλα και λίγη σκονη επίσης :rolleyes: Απλά τον έχω φορτωμένο και δεν κλείνει ποτέ. Οπότε θα μπορούσε να κλείνει λόγο υψηλής θερμοκρασίας;

Υ.Γ oups διπλό μην.

Δημοσ.

Κοίτα εάν πράγματι είναι πάνω από 70 τότε ναι δεν είναι κάλα τα πράγματα... για την Asus προσωπικά δε ξέρω, δεν έχει τύχει ποτέ να χρησιμοποιήσω ανάλογη μητρική, αν και έχω ακούσει κάτι περίεργα με θερμοκρασίες (παρ'όλα αυτά δεν ξέρω αν αληθεύουν)

Πάρε την σκόνη, και δες την θερμοκρασία από BIOS για να την επαληθεύσεις και εδώ είμαστε

Δημοσ.

Eίναι το κλασσικότερο bug που έχουν οι Asus. Αν δεν κάνει update το bios, φως δεν βλέπει.

Και στα bios να κοιτάξει θεμοκρασία, άλλα ντ'άλλων θα λέει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...