steliosfan Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μια γρήγορη ερώτηση παιδιά, επειδή είμαι άσχετος σε Overclocking αλλά χρειάζομαι όσο περισσότερη δύναμη για HD editing & rendering άλλαξα το CPU FSB στα 400MHz για να πιάσει 3600MHz και άφησα το PCI Express bus στα 100. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο? Επίσης.... μήπως ψηθεί ???? Έχω βάλει Thermalright 120 ψύχτρα
raven3x7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μια γρήγορη ερώτηση παιδιά, επειδή είμαι άσχετος σε Overclocking αλλά χρειάζομαι όσο περισσότερη δύναμη για HD editing & rendering άλλαξα το CPU FSB στα 400MHz για να πιάσει 3600MHz και άφησα το PCI Express bus στα 100. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο? Επίσης.... μήπως ψηθεί ???? Έχω βάλει Thermalright 120 ψύχτρα Για αυτη τη δουλειά καλύτερα θα την έβγαζες με 4πύρηνο. Όπως και να έχει με TRUE αν τη τοποθέτησες σωστά και έβαλες πάστα δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα, ειδικά σε μανίσια τάση.
steliosfan Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 οπότε το αφήνω όπως έχει και δεν αλλάζω κάτι.... πιο συγκεκριμένα η ψύχτρα (που σέταρε το eshop) είναι Thermalright BigTyp 120 άραγε υπάρχει ουσιαστική διαφορά ταχύτητας μεταξύ 3 & 3.6 και από FSB333 σε 400 ?
raven3x7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Xmm η Big Typhoon ειναι της Thermaltake όμως, αν όντως αυτή εννοείς. Όχι τόσο καλή όσο η Thermalright 120 Ultra Extreme άλλα έχω ακούσει οτι είναι καλή χωρίς να έχω ο ίδιος άποψη. Προσωπικά έχω πάρει τη Xigmatek HDT-S1283 και περιμένω να πάρω καινούργια CPU για να τη βάλω.
steliosfan Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 η ψύχτρα είναι αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650556 και βάσει αυτού του site http://www.legionhardware.com/document.php?id=717&p=1 ακόμα και με την "μαμά" ψύχτρα μπορείς να κάνεις 3.6GHZ Ας ελπίσω ότι δεν θα καεί.... τι να πω.... Δύο ερωτησούλες ακόμα, τα Enchanced Halt State, Intel Virtualization Tech, CPU thermal throttling, Boot Failure Guard & Spread Spectrum τα έχω disabled στο bios. Καλά έκανα????
stamatis_uoa Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 τσεκαρε τισ θερμοκρασιες σου με το coretemp ή το cpuid hwmonitor apo edo: http://www.cpuid.com/
steliosfan Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 σε ευχαριστώ πολύ !!! Οι τιμές φαίνονται οκ.... τι λες και εσύ? Βέβαια το pc είναι ανοιχτό μόνο μία ώρα και έχει κάνει basics όπως mozilla, paint και word. Κρίνοντας με αυτές τις τιμές πιστεύεις ότι είμαι γενικά προστατευμένος από ΜΠΑΜ ? Ευχαριστώ πολύ πολυ
steliosfan Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 αυτήν την στιγμή που γράφω κάνω render AVCHD HD 1920x1080 και έπαιξα ταυτόχρονα ένα HD clip + ανοιχτό Mozilla. Ακόμα κάνει render και τώρα έχει φτάσει max temp στο core1 52c. Καλά είναι... τι λέτε?
steliosfan Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 ενώ η θερμοκρασίες είναι οκ σε κάθε περίπτωση (μέγιστο που είδα είναι 52), σε πολλές ώρες rendering video το pc κλείνει. Σκεφτόμουνα μήπως έχει να κάνει με τις μνήμες και τα timings, επίσης σκεφτόμουνα να ανεβάσω το voltage του cpu στα 1.3v Ξαναγύρισα σε "μαμά" ρυθμίσεις στο bios και μετά από πολλές ώρες rendering όλα είναι οκ. Επισυνάπτω εικόνα από cpu-z "μαμά" για τις μνήμες για να μου προτείνετε timings και voltage καθώς δεν έχω ιδέα !!!!
steliosfan Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 αφού οι μνήμες γυρνάνε αυτόματα στα 400mhz με το Overclock του cpu και έχω ratio 1:1 θα πρέπει λογικά να πειράξω και τα timings/voltage τους, σωστά?
fsbmaniac Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 φιλε κοιτα αν σε ενδιαφερει κατα κορον το hd rendering και encoding τοτε πολυ κακως επελεξες 2 πυρηνο. Επειδη ασχολουμε στο λεω. Επισης και εμενα που τον εχω 4,1ghz πολλες φορες μετα το 5ωρο κολλαει. Δεν ξερω τι φταιει αλλα εχθες δουλεψα ενα συστημα με ;q9450 στα @3,26ghz και ειδα μεγαλη διαφορα.Δουλευα vegas hd και παραλληλα after effects και επισης εφτιαχνα dvd με το dvd direct.Ολοι οι πυρηνες στο full.... και τελειωσε ποιο γρηγορα απο τον δικο μου παροτι ειχα ολα αυτα ανοιχτα και δουλευαν. Εγω τουλαχιστον πειστηκα οτι αξιζει η αλλαγη αυτη.
steliosfan Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 οπότε έκανα βλακεία.... πάω για q9450. ελπίζω το 4Core1600P35 να το υποστηρίζει. πάω να τσεκάρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.