slaughter Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Hello Everybody, έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (usb) κ συγκεκριμένα έναν Seagate FreeAgent 320GB. πρόσφατα εγκατέστησα το Everest Ultimate v4.50.1330 το οποίο μου δείχνει κ θερμοκρασία για τον usb δίσκο καθώς κ άλλα details toy που παλαιότερες εκδόσεις δεν δείχνανε. Βλέπω λοιπόν οτι οι θερμοκρασίες ξεκινάνε από 32 κ φτάνουν μέχρι κ 54 οC. Ο δίσκος δουλεύει μια χαρά χωρίς κολλήματα κ γενικά προβλήματα. Κ όλα αυτά ενώ την περισσότερη ώρα είναι idle κ απλά δουλεύει επειδή είναι ανοιχτό κ το pc (δεν έχει power button κ ανοίγει κ κλείνει με το pc). Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο? ξέρει αν είναι φυσιολογικό ή τι μπορώ να κάνω για να έχει καλύτερη ψύξη ο δίσκος???
slaughter Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Καμιά ιδέα για να ψύξω τον δίσκο κανείς... ή κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα?
oneofthem Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 γιατί να τον ψύξεις, φυσιολογικές είναι οι θερμοκρασίες του εντάξει το καλοκαίρι μην τον πιέζεις και πολύ, δεν φτιάχτηκε για ελληνικό καύσωνα ο δίσκος αλλά υποθέτω αυτό το καταλαβαίνεις και μόνος σου και ισχύει για όλα τα κομμάτια του υπολογιστή, αυτά
slaughter Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 πάνω από 50 βαθμούς δεν είναι φυσιολογικό για την καλή υγεία του δίσκου. Κ το θέμα είναι οτι οι θερμοκρασίες αυτές είναι σε idle κατάσταση.
oneofthem Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 ποιος το λέει? αν δεν κάνω λάθος σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι φυσιολογική η θερμοκρασία, τώρα να μιλήσουμε για full load χωρίς να ξέρουμε θερμοκρασίες δεν έχει νόημα πέραν αυτού έχω άπειρους εξωτερικούς δίσκους και δε νομίζω ότι η θερμοκρασία τους είναι ποτέ κάτω από 50 οπότε δεν πιστεύω ότι έχεις πρόβλημα αλλά το ψάχνουμε αν είναι για επιπλέον ψύξη όμως που ζητάς είναι λίγο άτοπο να μιλάμε εφόσον μάλιστα μιλάμε για έτοιμο εξωτερικό στη δική του θήκη αν ήθελε επιπλέον ψύξη τότε γιατί να πάρεις έτοιμο εξωτερικό, έτσι δεν είναι?
slaughter Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 σωστά τα λες. Ο λόγος που πήρα έτοιμο εξωτερικό ήτανε για να μην χρειαστεί να ψάχνω για καλή θήκη που να μην ζεσταίνετε κ μέχρι τώρα που δεν έβλεπα θερμοκρασίες δεν το φανταζόμουν οτι θα φτάνουν τόσο ψηλά. Το θέμα μου είναι να μην υπερθερμανθεί καμια ώρα κ μας αφήσει χρόνους αφού ως γνωστόν το πιο βασικό είναι να μην χάσεις τα δεδομένα σου κ όχι το κόστος του δίσκου (οι οποίοι έχουν πέσει πολύ).τώρα για τις θερμοκρασίες που λέω ότι είναι υψηλές το βλέπω από τα διάφορα προγράμματα που χρησιμοποιώ κ για αυτο ανησυχώ. Μην ξεχνάς οτι ο εξωτερικός δίσκος είναι ένας εσωτερικός σε μια θήκη κ ισχύουν κ για αυτόν οι συνθήκες λειτουργίας που ισχύουν για τον αντίστοιχο εσωτερικό. κ 50 βαθμοί είναι πολλοί για έναν εσωτερικό. thnx πάντως για τον χρόνο σου !!!
oneofthem Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 κοίτα εγώ πιστεύω πως δεν έχεις πρόβλημα πέραν των ημερών με καύσωνα δεν έχω διαβάσει κάπου για 50 βαθμούς στο site της seagate, για εξωτερικό ή για εσωτερικό πέραν αυτού για να πάρουμε και την ακραία περίπτωση δλδ να κατεβάζεις αδιάκοπα με καύσωνα, από δική μου εμπειρία αυτό που θα πάθει ο δίσκος θα είναι κάτι σαν reset - υπόψιν σίγουρα δε μιλάμε για 50 ή 55 αλλά για ακόμη υψηλότερη θερμοκρασία θα στον δείχνει αφορμάριστο όπως ήταν μόλις τον αγόρασες το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα data recovery πρόγραμμα που δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να σου επαναφέρει όλα τα δεδομένα, οπότε πάλι καλυμμένος είσαι, δεν είναι τπτ ιδιαίτερο το data recovery - οι seagate που έχω αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι 7χ200άρηδες, 2χ320άρηδες εξωτερικοί, γύρω στους 5, 6 εσωτερικοί μέσα στα μηχανήματα και 4 καινούριοι που περιμένουν το νέο μηχάνημα, από θερμοκρασία μόνο ένας έπαθε αυτό που σου περιέγραψα πιο πάνω με full καύσωνα και p2p traffic γύρω στις 2, 3 χιλιάδες αρχεία αλλά και πάλι η επαναφορά έγινε χωρίς κόπο - μόνο χρόνο ήθελε πολύ γιατί ήταν γεμάτος πιστεύω θα είσαι ok, καλά κάνεις και ρωτάς βέβαια αφού έχεις σημαντικά αρχεία από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλες λύσεις, nas raid που θα κάνει mirror σε 2 σκληρούς και στην περίπτωση που χτυπήσει ο ένας σκληρός έχεις τον άλλο και δεν έχεις κανένα πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.