jimaros Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Παιδια εχω εναν εξωτερικο σκληρο 500gb ο οποιος πριν λιγο καιρο επεσε κατω και τωρα δν λειτουργει. Πιο αναλυτικα: Με το που τον βαζω στο ρευμα παει να αρχισει αλλα ξανακλεινει, και μετα ξαναανοιγει και δωστου παλι. Ο βραχιονας με το λειζερ δεν ακουγεται να "χτυπαει" οποτε δν ξερω και τι παιζει με αυτο. Ο σκληρος ειναι ενας Sata Seagate (ακριβες μοντελο δε θυμαμαι).Το σκληρο τον εβγαλα απο το κουτι και τον τοποθετησα μεσα στον υπολογιστη κανονικα με τροφοδοσια απο το τροφοδοτικο αλλα εκανε το ιδιο.Τα μεν Windows δεν τον βλεπουν καθολου Ουτε στο υλικο σαν αγνωστη συσκευη ουτε πουθενα.Αν το προβλημα ηταν στα ηλεκτρικα και στο οτι δεν γρατζουνιστηκε ο δισκος θα μπορουσα να τον ανοιξω () να αφαιρεσω τον δισκο και να τον βαλω σε εναν αλλο σκληρο (πραγμα που σε μη αποστειρωμενους χωρους και χωρις καταλληλα εργαλεια λιγες φορες πετυχαινει).Αυτο που με ενδιαφερει ειναι τα δεδομενα που ειχα μεσα. Και λεω τωρα...Υπαρχει "κανεις" εντος ελλαδας που να κανει ανακτηση δεδομενων απο σκληρο? Αλλα οχι με τρελα λεφτα π.χ. 300 ευρα που μου ζητησε ενας για εξωτερικο. Αυτα.Τα φωτα σας και ευχαριστω εκ των προτερων.
slaughter Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 300 ευρο δεν είναι πολλά για ανάκτηση δεδομένων... αν δεν τον βλέπει το pc σου δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά. αυτά που λες (θα μπορουσα να τον ανοιξω να αφαιρεσω τον δισκο και να τον βαλω σε εναν αλλο σκληρο (πραγμα που σε μη αποστειρωμενους χωρους και χωρις καταλληλα εργαλεια λιγες φορες πετυχαινει) δεν παίζουν ....
antonl Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Όπως τα είπε ο slaughter. Το μόνο ανέξοδο που προτείνεται σε τέτοιες περιπτώσεις σαν τελευταία λύση είναι το κόλπο της κατάψηξης, το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα δουλέψει αλλά κι ακόμα αν δουλέψει θα χεις πολύ λίγο χρόνο μέχρι ο σκληρός να σταμτήσει να λειτουργεί για πάντα. Επίσης οι HDD δεν έχουν λέιζερ @prigipa_m: Δεν είναι θέμα software.
prigipa_m Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δεν έχει τίποτα να χάσει... Και η κατάψυξη πιστέψτε με βοηήθησε εμένα πάρα πολύ!!!Κέρδισα 200 και κάτι ψιλά απο τα 400 GB του δίσκου...
SOWHAT Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Να ρωτήσω και εγώ τώρα κάτι? Η κατάψυξη σε τι βοηθάει στην ανάκτηση των δεδομένων μας? Αν ο δίσκος έχει πάθει τι είδους βλάβη? Και γιατί βοηθάει?
antonl Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 SOWHAT είπε: Να ρωτήσω και εγώ τώρα κάτι? Η κατάψυξη σε τι βοηθάει στην ανάκτηση των δεδομένων μας? Αν ο δίσκος έχει πάθει τι είδους βλάβη? Και γιατί βοηθάει? Αν κάποιο μηχανικό μέρος του δίσκου έχει μετακινηθεί ελαφρώς (πχ η κεφαλή ακουμπάει τους δίσκους), με την ψύξη συστέλεται με αποτέλεσμα (αν είσαι τυχερός) να πηγαίνει για λίγο στην αρχική της θέση και να μπορεί να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα πάλι ο δίσκος.
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 300? Kαι τί του είπες..."this is madness!" ? Έπρεπε να του πεις "this is it...Πάρταααααααα! " Νομίζω ότι τα 300 είναι λίγα για Ελλάδα. Ρώτα κι όλας www.tictac.gr και www.anaktisis.gr Για το λέιζερ μην ανησυχείς, γιατί όπως είπε κι ο antonl , δεν υπάρχει Τώρα ΤΙ ζόρι τραβάει... Μπορεί να χάλασε κανένα τσιπ (έξω-μέσα). Μπορεί οι κεφαλές να χάσαν' τον προσανατολισμό τους. Μπορεί και να 'χασαν και το κεφάλι τους (να μην έπαθε ο μηχανισμός δλδ, αλλά να θρυμματίστηκαν οι ίδιες). Αν τον βλέπει το bios, έχεις κάτι ελπίδες (βάλε κανένα recovery από dos να τρέχει). Δοκίμασε και με άλλη πλακέτα (ολόιδιου δίσκου) (αλλά μπα).
jimaros Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Ρε παιδια σας λεω δν χτυπαει καν ο βραχιονας.Και slaughter αυτο π ειπα να βγαλω το δισκο το χω κανει 2 φορες.Τη μια ομως δουλεψε.
washcloud Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Έχεις δηλαδή ανοίξει δίσκο, έχεις βγάλει τα platters του (διαδικασία κομμάτι πιο δυσκολη απ΄το να βγάλεις μια σοκοφρέτα απ΄το περυτίλιγμά της), και τα έχεις περάσει σε άλλο δίσκο (διαδικασία που επίσης απαιτεί πιο λεπτούς χεριρισμούς απ΄το να ξαναβάλεις την εν λόγω σοκοφρέτα μέσα στο "χαρτί" της), και ο δίσκος δούλεψε, έστω και για λίγο ;
jason_rethymno Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 washcloud είπε: Έχεις δηλαδή ανοίξει δίσκο, έχεις βγάλει τα platters του (διαδικασία κομμάτι πιο δυσκολη απ΄το να βγάλεις μια σοκοφρέτα απ΄το περυτίλιγμά της), και τα έχεις περάσει σε άλλο δίσκο (διαδικασία που επίσης απαιτεί πιο λεπτούς χεριρισμούς απ΄το να ξαναβάλεις την εν λόγω σοκοφρέτα μέσα στο "χαρτί" της), και ο δίσκος δούλεψε, έστω και για λίγο ; χεριρισμούς , τι λέξη είναι αυτη;
jimaros Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 ΝΑΙ το κανα.Αμα θες το πιστευεις.Το thread το ανοιξα για να ρωτησω αν κανεις ξερει καποιον απο ελλαδα να κανει τετοια δουλεια με οχι τρελα λεφτα για τα δεδομενα που εχω μεσα.
washcloud Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 jimaros, θες δε θες, το πρόβλημα δεν είναι στο "γρατζούνισμα"... Οπότε, αφού την έχεις ξανακάνει την μεταμόσχευση, κι αφού εταιρίες ή προγράμματα ανάκτησης δεν σε αφορούν,γιατί δεν την ξανακάνεις ; jason_rethymno , είναι η διάλεκτος των 03:52 αυτή...
jimaros Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Ειπα οτι δε με αφορουν?.Τωρα ψαχνομαι με τα link που μου εστειλες και ευχαριστω πολυ για αυτο.Αν ο σκληρος ηταν δικος μου και οχι ενος κοντινου προσωπου θα το κανα επειδη δε θα με ενοιαζε αλλα δν γουσταρω να τον παρω στο λαιμο μου.Thnx για τα links again.
washcloud Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Νόμισα πως τα λινκ δεν σε αφορούν, εφ' όσον δήλωσες πως είχες κάνει παλιότερα τέτοιου είδους αλλαγή. Πάντως, όπως είπα προτύτερα, στην Eλλάδα μάλλον πιο ακριβά θα σου πουν. Παρ' ολ΄αυτά, δεν χάνεις να πάρεις 2 τηλέφωνα να ενημερώσεις για το πρόβλημα, και να ενημερωθείς για τιμές. Και κάτι είπαμε για BIOS και recovery προγράμματα. Το δε ζήτημα, ακούς - δεν ακούς τον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ των κεφαλών, δεν σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα ΑΥΤΟΣ... Τεσπα, πρώτα δοκιμη με recovery (καλύτερα από δισκέτα) αν τον βλέπει το BIOS , μετά "εταιρία", και τέλος "εγχείριση"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.