Προς το περιεχόμενο

Home lan και dhcp ? ? ? (όχι μόνο ένας)

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλτατοι, τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και έχω ξεκινήσει και νιώθω λίγο βλάκας γιατί δεν βρίσκω την πηγή.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Παρατήρησα ότι στο δίκτυο μου υπάρχει και δεύτερο dhcp εκτός του ενεργοποιημένου που έχω στο δίκτυο μου...

πως το κατάλαβα αυτό;

γιατί έχω διαφορετικό subnet (192.168.0.0) και τα Pc Μερικές φορές πέρνουν από άλλο subnet (192.168.1.0).

Για να πάρει ip από το δικό μου subnet κάνω ip release και renew...

χμ...προβληματίζομαι...ρίχνω μία ματιά στο Level 1 wireless modem-router Που έχω και βλέπω ότι είναι στο subnet που του έχω δηλώσει.Ωραία...

πάνω στο level 1, έχω συνδέσει και το router που είναι για το AWMN το οποίο είναι σε άλλο subnet (10.0.0.0) και το οποίο δεν έχει dhcp ενεργοποιημένο.

Έριξα μία ματιά μήπως κάποιος μου χάκεψε το ασύρματο ή κάτι τέτοιο ...και δεν βρήκα κάποιον attached εκτός των δικών μου μηχανημάτων.

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες...στο δίκτυο συνδέονται 4 PC και 3 laptops (home network ε?)...όπου το 1 PC είναι σε Vista Ultimate...τα 2 PC σε XP Pro (το ένα XP2 Και το άλλο XP3)...το τελευταίο PC σε Ubuntu...το ένα laptop με XP Pro SP3 (και Ubuntu σαν 2ο λειτουργικό) και τα άλλα δύο σε Xandros (είναι eeePC).

DHCP server (απενεργοποιημένο) έχει ΜΟΝΟ το Ubuntu ...αλλά όταν έψαχνα την άκρη για καλό και για κακό ήταν κλειστό.

Η σκέψη είναι πλέον η πιθανότητα να πέρνει DHCP μέσω κάποιου linux που είναι είναι στο AWMN...

αλλά και πάλι δεν είναι λογικό...γιατί η IP ζητάει από τον 1ο διαθέσιμο DCHP server που σε εμένα είναι το router μου.

Επόμενη κίνηση είναι να βγάλω για λίγο εκτός το AWMN router και να κάνω δοκιμές...

Όπως επίσης να δοκιμάσω να συνδεθώ στο gateway που πέρνει το PC από τον dchp του 192.168.1.0 δικτύου.

Μου έχει ψιλοσπάσει τα νεύρα η όλη κατάσταση, οπότε αν κάποιος έχει κάποια ιδέα από που μπορεί να υπάρχει αυτός ο dchp...ή τι να κοιτάξω...ας το αναφέρει.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

οπως ειπες απομονωντας ενα ενα τα πραγματα 8α δεις τι φτεει.τελικα το καλυτερο ειναι παντα καρφωτες ip.

Δημοσ.

Φίλε μου...δεν έχω server 2003...έγραψα XP με Service Pack 3...

τελικά το πρόβλημα είναι από το AMWN, καθώς βρήκα ότι κάποιος έξυπνος στο subnet που είμαι έχει ενεργοποιήσει DHCP (προσπάθησα να μπω στο router του αλλά δεν τα κατάφερα...μόνο αν δοκιμάσω με Hacking tools που θέλω να αποφύγω)...

από εκεί και πέρα ενημέρωσα τον "Κόμβο" μου για το συγκεκριμένο περιστατικό και περιμένω να δω τι θα κάνει από μέρους του.

πλέον αναγκάστηκα και έβαλα στα PC καρφωτές IP, αλλά το θέμα είναι ότι τα Xandros δεν μου δουλεύουν με static καθότι κάποιο θέμα υπάρχει με τους DNS και οπότε παρόλο που είναι στο δίκτυο, δεν βγαίνει στο internet (το είχα αντιμετωπίσει και στο Ubuntu αυτό το πρόβλημα).

Οπότε αναγκαστικά τα xandros για να παίξουν χρειάζετε να είναι με dhcp (τουλάχιστον μέχρι να βρω άκρη με την static)...

οπότε το πρόβλημα συνεχίζει να υφιστατε

Δημοσ.

λολ...

ο τύπος με τον dhcp πάντως μου έχει σπάσει τα νεύρα...

θα με αναγκάσει να προχωρήσω σε τακτικές επιλύψημες

Δημοσ.

επιλογή του να έχει μία ρύθμιση που ορίζει πράγματα στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ δίκτυο;

αμα σηκώσουν dchp στα routers όσοι είναι στο AWMN ξέρεις τι θα γίνει;

αυτός γιατί να το κάνει;

πρέπει να το κλείσει.Πολύ απλά.Δεν παίρνώ μόνο εγώ dhcp από αυτόν...αλλά και όσοι είναι πάνω στον κόμβο που βρίσκομαι εγώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...