Προς το περιεχόμενο

Qt σε windows

kikonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα.

Ξεκιναω να δουλευω τα qt σε windows και προσπαθω να ξεκαθαρισω λιγο τα πραγματα.

Γινεται να γραφουμε κωδικα(C ή C++)στο περιβαλλον π.χ. της Dev-C++ και απο εκει με καποιο τροπο να κανουμε να εμφανιζονται παραθυρα που εχουμε δημιουργησει με τα qt?

Επισης με αφορμη το προγραμμα "Hello World",θα πρεπει και η δικη μου main να ειναι αντιστοιχη,δηλ. δεν μπορω να καλω το GUI μεσω καποιας αλλης συναρτησης(και η δικη μου main να κανει αλλα πραγματα που θελω)?

Ο κωδικας μας πρεπει να ειναι ολος μεσα στον φακελο των qt ή απλως να βλεπει τα qt στο compile(αυτο πως γινεται?) ?

Λιγο μπερδεμενα τα λεω απλως εχω την αισθηση οτι ολα πρεπει να γινονται μεσω των qt και με συγκεκριμενο τροπο.

Ευχαριστω.

p.s.Επισης ισως θα βοηθουσε αν καποιος μπορουσε πολυ χοντρικα λιγο να περιγραψει την διαδικασια πως απο το.ui αρχειο που δημιουργουμε με τον designer φτανουμε στην δημιουργια των παραθυρων(νομιζω φτιαχνονται τα αντιστοιχα .cpp τα οποια ομως νομιζω δεν ειναι επεξεργασιμα...) και αν ο κωδικας που αναφερεται στα qt γινεται ξεχωριστα compile και ξεχωριστα γινεται compile ο ασχετος (προς τα qt) κωδικας.

Δημοσ.
Kαλημερα.

Ξεκιναω να δουλευω τα qt σε windows και προσπαθω να ξεκαθαρισω λιγο τα πραγματα.

Γινεται να γραφουμε κωδικα(C ή C++)στο περιβαλλον π.χ. της Dev-C++ και απο εκει με καποιο τροπο να κανουμε να εμφανιζονται παραθυρα που εχουμε δημιουργησει με τα qt?

Επισης με αφορμη το προγραμμα "Hello World",θα πρεπει και η δικη μου main να ειναι αντιστοιχη,δηλ. δεν μπορω να καλω το GUI μεσω καποιας αλλης συναρτησης(και η δικη μου main να κανει αλλα πραγματα που θελω)?

Ο κωδικας μας πρεπει να ειναι ολος μεσα στον φακελο των qt ή απλως να βλεπει τα qt στο compile(αυτο πως γινεται?) ?

Λιγο μπερδεμενα τα λεω απλως εχω την αισθηση οτι ολα πρεπει να γινονται μεσω των qt και με συγκεκριμενο τροπο.

Ευχαριστω.

p.s.Επισης ισως θα βοηθουσε αν καποιος μπορουσε πολυ χοντρικα λιγο να περιγραψει την διαδικασια πως απο το.ui αρχειο που δημιουργουμε με τον designer φτανουμε στην δημιουργια των παραθυρων(νομιζω φτιαχνονται τα αντιστοιχα .cpp τα οποια ομως νομιζω δεν ειναι επεξεργασιμα...) και αν ο κωδικας που αναφερεται στα qt γινεται ξεχωριστα compile και ξεχωριστα γινεται compile ο ασχετος (προς τα qt) κωδικας.

Έχεις ξαναδουλέψεις με παράθυρα; Έχεις δουλέψεις με Win32; Θα πρέπει να διαβάσεις κάποιο βιβλίο για Qt προγραμματισμό.

Δημοσ.

Ναι(σε red-hat).To θεμα ειναι οτι τα παντα ηταν σεταρισμενα ηδη οποτε διαφορα "διαδικαστικα" που ισως φαινονται απλοικα δεν ειχα μπει στην διαδικασια να δω πως γινονται.Δηλαδη εμπαινα στον designer,εκανα εκει οτι ηταν να κανω,εσωζα και μετα εκανα make(σεταρισμενο ωστε ο compiler να βλεπει τα qt),τον κωδικα τον καναμε editing σε vi(και τα ui.h αρχεια),compiler gcc.Τωρα προσπαθω να δω τι χρειαζεται και πως για να συνδεσω τα κομματια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν θα σου πρότεινα τα εξής:

1) Κατέβασε το Qt4.4.0 opensource edition

2) Κατέβασε το QDevelop for Windows

Μέσα από το QDevelop μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο project, να προσθέσεις κλάσεις,

να δημιουργήσεις widgets, να κάνεις compile...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...