Προς το περιεχόμενο

αποκατάσταση διαλυμένου partition


santonop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ύστερα απο μία χαζομάρα που έκανα πείραξα το mbr (αν ειναι απαραίτητη η χαζομάρα μου ζητείστε μου να την αναφέρω παρακάτω) .

Κατάφερα τελικά μέσα από ένα live cd να φτιάξω το grub και να ξαναμπώ στο linux.

Ωστόσο ενώ το partition τou home δεν επηρεάστηκε καθόλου, στο κοινό partition που χρησιμοποιώ ανάμεσα στα παράθυρα και το λινουξ (fat32) έγινε της @@@@

Όλοι οι φάκελοι έχουν μετατραπεί σε unknown applications και όλα μου τα αρχεία εχουν μπει σε έαν φάκελο που λέγεται found000και εχουν καταληξη .chk. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να επαναφέρω το partition στην αρχικη του μορφή;;;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή το πρόβλημα προέκυψε όταν πάτησα fixmbr στο repair του cd των "παραθύρων" νομίζω ότι κάτι έχει γίνει με το partition και όχι με τον grub.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το MBR είναι ένας χώρος στην αρχή του δίσκου όπου γράφονται πληροφορίες για το τι partitions έχει ο δίσκος καθώς και ένα προγραμματάκι που αναλαμβάνει να εκκινήσει τον πυρήνα του λειτουργικού (ή να παραπέμψει σε κάποιο άλλο που θα το κάνει). Ένα τέτοιο προγραμματάκι (Boot Loader / Boot Manager) που συνήθως βρίσκεται εγκατεστημένο στο MBR είναι ο Grub. Ένα τέτοιο προγραμματάκι είναι και ο Windows Boot Loader, ο οποίος γράφεται στο MBR (σβήνοντας ό,τι άλλο βρίσκεται εκεί), όταν γράψεις "fixmbr".

 

Τα filesystems τώρα (π.χ. fat32) είναι ανεξάρτητες δομές που απλά συνήθως φιλοξενούνται σε κάποιο partition. Δίνοντας "fixmbr" δε δικαιολογείται να χαλάσει ένα filesystem.

 

Το fat32 δεν είναι αξιόπιστο filesystem και δε νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες για ανάκτηση των filenames, αλλά προσανατολίσου αρχικά σε εργαλεία επισκευής του filesystem (scandisk των windows, fsck.vfat του Linux κ.α.) και κατόπιν, αν είναι εντάξει το filesystem, σε προγράμματα ανάκτησης αρχείων (υπάρχουν πολλά, εταιριών όπως η acronis και η paragorn -HINT: Ψάξε για "Hiren's Boot CD"-).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα αρχεία δεν τα έχασα. Αύτο που συνέβει είναι ότι οι φάκελοι μετατράπηκαν σε καποιά άγνωστα προγράμματα που δεν μπορει να τα τρέξει και όλο το περιεχόμενο τους(όλων των φακέλων μαζί) μπήκαν με αλλαγμένα ονόματα και κατάληξη chk σε ένα φάκελο με το όνομα found

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το όνομα του κάθε αρχείου - καταλόγου και η ιεραρχία είναι πληροφορίες που περιέχονται στο filesystem και δεν έχουν σχέση με το MBR ή το partition. Είτε δημιουργήθηκε σφάλμα στο filesystem και αυτό που βλέπεις είναι το αποτέλεσμα της επιδιόρθωσης κάποιου εργαλείου, είτε δημιουργήθηκε σφάλμα στο filesystem και δεν έχει επιδιορθωθεί ακόμα (μάλλον το πρώτο). Δοκίμασε μήπως γίνει κάτι με τα εργαλεία που ανέφερα, αλλιώς δε νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...