Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου onboard απο Maximus Formula ή Audigy 2 Platinum ???

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος θέματος ως ερώτηση. Είναι καινούργιο το σύστημα που φτιάχνω και ήθελα και την δική σας άποψη σχετικά..

Ευχαριστώ ! ;)

Δημοσ.

Νομίζω ότι η ενσωματωμένη SupremeFX II Audio Card, και το 8-channel High Definition Audio που προσφέρει θα σου φανούν υπεραρκετά για καθημερινή χρήση ;)

Δημοσ.

Δεν ξέρω, για να πώ την αλήθεια δεν την έχω ακούσει να παίζει.. γιατι περιμένω ακόμα τον Q9450 και να τελειώσω το σύστημα.. αυτή την ώρα κάθεται..

Το μόνο που ξέρω είναι πως η Audigy 2 είχε κρυστάλλινο ήχο..

Το θέμα είναι, επείδή είναι λίγο παλαιότερης γενιάς.. λέτε να μου κόβει καθόλου σε Gaming ???

Δημοσ.

αν δεν σκοπευεις να την χρησιμοποιεισεις σε απαιτιτηκες εφαρμογες ήχου (ηχογράφηση,συνθεση μουσικης κτλ) τότε η audigy είναι περιτή.Η διαφορά που θα έχεις στις υπόλοιπες εφαρμογες είναι τελείως αμελητέα και αν δεν έχεις πολύ καλό ενισχυτή και ηχεία δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά.

Δημοσ.

Τι ηχεια-ενισχυτη εχεις??

Αν παρεις τον ηχο μεσω spdif-ψηφιακα και την επεξεργασια αναλαβει ο ενισχυτης δεν θα δεις καμμια απολυτως διαφορα(γιατι πολυ απλα δεν γινεται να υπαρξει λογω spdif)..

Αλλα και κανονικα-αναλογικα να παρεις τον ηχο και τον στειλεις στα ηχεια σου δεν θα δεις διαφορα..

Δημοσ.

Έχω συνδέσει τον υπολογιστή μου σε ένα ηχοσύστημα Technins που ο ενισχυτής του πρέπει να είναι γύρω στα 60W ... αναλογικά συνδεμένο.

Δημοσ.

Γιατι δεν κανεις το πιο απλο....

Περιμενεις να ακουσεις την On board και αν δεν σου κανει τσιμπας μια audigy.

Δημοσ.

σωστος o topos!!!!

επισης ως κατοχος της Audigy Platinum 1 θα σου πω τα εξής (για την εποχή της τουλαχιστον - συγκριτικά με τοτε on board:

1. πολύ καλος ήχος σε παιχνιδια! καμια σχεση με on board (τοτε τουλαχιστον), 2. ικανοποιητικότατος ήχος σε ταινίες, 3. 5.1 και στη μουσική ! (δεν ξέρω γιατι αλλα η on board που έχω απενεργοποιεί τα πίσω στη μουσική, 4. αρκετά μετρια αν τη θες για μουσική παραγωγή - ηχογράφησεις και γενικα στουντιακή χρήση ... την κανει τη δουλεια της .. αλλα καλυτερα να προτιμησεις καποια ακριβότερη και πιο σοβαρη λύση.

Ελπίζω να σε βοήθησα .. η επιλογη δική σου!

Α! μην ξεχάσουμε οτι η Creative ειναι τσακωμενη με τους drivers και γενικα με το μετεπειτα support! εχει drivers πλεον και για vista νομιζω αλλα εχω διαβάσει για προβληματακια .. τσεκαρε το .. μπορει και να εχουν διορθωθεί . δεν ξέρω .

Δημοσ.

Έχω ήδη μία Audigy 2 Platinum και σίγουρα θα μπορώ να συγκρίνω ήχο μόλις ακούσω την onboard να κελαηδάει...

απλά το μόνο μου κόλλημα είναι αν πχ η Audigy2 που είναι extra PCI Card αν υπάρχει περίπτωση να "καθυστερεί" τον υπολογιστή μου στα παιχνίδια πχ. περισσότερο, σε σύγκριση με την Onboard ...

Απο ήχο πάντως η Audigy 2 Platinum σε σύγκριση με την onboard απο το ASUS P4C800E-Deluxe που έχω (Το καινούριγιο μου είναι το Maximus Formula απλά περιμένω ακόμα τον Q9450 να γίνει διαθέσιμος) είναι κλάσεις ανώτερος.. κρυστάλλινος και δυνατός .. !!!

Αλήθεια να ρωτήσω κάτι ? Γιατί όταν γράφουμε CD Audio σε κάποιες κάρτες ήχου ο ήχος βγαίνει πιό δυνατός και σε άλλες ακούγεται πιό σιγά ???

π.χ. η κάρτα του παλιού μου board (Αsus P4C800E-Deluxe) με την onboard του mobo στην δουλειά (Asus P5k Deluxe) δεν έχουν καμμία σχέση!! Πολύ πιό δυνατός ο ήχος που βγαίνει σε compilations που φτιάχνω απο ότι η πιό παλιά onboard...

Τί κάνει την διαφορά ? Ποιό τεχνικό στοιχείο των 2 καρτών ?

Εdit : Πάντως 24bit είναι και η onboard του Maximus Formula ... γιαυτό είμαι σίγουρος ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...