thanocaster Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Επειδή κανένας που αρχίζει να μαθαίνει κιθάρα, δεν ξέρει τί του αρέσει και τί θέλει να παίζει *,προτιμούμε για πρώτη κιθάρα ένα σχετικά all-around οργανο με καλό playability. Ιδανική κιθάρα ας πούμε είναι μια Fender Fat Srat. Παίζει τα πάντα(!) και είναι όργανο που σου μένει. *Γιατί παίζοντας κιθάρα καλλιεργείται και το γούστο μαθητή. Είναι κρίμα να πάρει κάποιος μια Ibanez RG-series πχ, και στο μέλλον να θελήσει να παίξει και λίγο blues ή να θέλει να έχει καλό clean ήχο. Νίκο, η Fat Strat ήταν η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό, όμως έτσι και πρότεινα ΠΑΛΙ Fender, θα με παίρνανε με τις ντομάτες! Οπότε αποφάσισα να κρίνω μεταξύ των δυο προαναφερθέντων. τον ενισχυτή που μου έστειλες μου είναι λίγο ακριβώς...π.χ. αν αγοράσω αυτον http://www.thomann.de/gr/marshall_mg30dfx.htm ή αυτόιν http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iii_30.htm τον ενισχυτή, χωρίς pedal θα έχω καλό distortion όμως? Από τους δυο ενισχυτές που προτείνεις θεωρώ καλύτερο τον Line6, αλλά και απ' τους 2 θεωρώ έτη φωτός μπροστά τον Little Giant. Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα: Εφόσον ΓΙΝΕΤΑΙ να πάρεις λάμπα, ΠΑΡΕ λάμπα. Είναι κρίμα να έχεις στο μπάτζετ σου έναν λαμπάτο (και μάλιστα αρκετά καλό) και να πας να πάρεις ss. Και θα με θυμηθείς όταν ακούσεις δίπλα δίπλα, λάμπα με τρανζίστορ. Όσον αφορά το πετάλι, σου ξαναλέω ότι με 50€ δεν παίρνεις κάτι αξιόλογο, και θα είναι καλό να κάνεις λίγη υπομονή και να χτυπήσεις ένα Rat ή ένα DS-1 (το οποίο DS-1 θα βγάλει καλό ήχο μόνο με καλούς μαγνήτες και καλό ενισχυτή, αλλιώς τζιτζικιάδα). Επαναλαμβάνω ότι από το να πάρεις 3 μετριότητες, είναι προτιμώτερο να ρίξεις το βάρος σε κάτι ώστε να αξίζει, και τα άλλα τα αλλάζεις στο μέλλον.
paranoid_gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Kαι εγω πιστευω οτι με το μπατζετ που εχεις θα επρεπε να παρεις ενα πραγμα που δεν θα αναγκαστεις να αλλαξεις(γτ οχι μονο θα θελεις,αλλα θα αναγκαστεις γτ θα δεις οτι δεν θα σε καλυπτει πλεον..) στο μελλον,οπως ειναι πχ ο ενισχυτης,ο λαμπατος ειναι το τοπ που μπορεις και αυτος ειναι πολυ καλος.γτ οταν εχεις ενα λαμπατο,στηριζεσαι και τα φταιχνεις ολα μια χαρα μετα!!πχ θες Distortion? παιρνεις ενα πεταλακι η αλλιως μια πεταλιερα..και ο ηχος του θα ειναι 100000000000000000 φορες καλυτερος απο τον ss. Κιθαρα ετσι και αλλιως θα θες να αλλαξεις πολυ συντομα... και οπως ειπε και ο nikoskon και εγω μια Squier θα επαιρνα με h-s-s γτ πραγματικα μπορεις να παιξεις τα παντα!!! Και αμα θες σε 2 χρονια να παρεις μεταλλιδικη κιθαρα,θα εχεις μαζεψει λεφτα κια θα μπορεις να παρεις μια ESP ή καμια Schecter Hellraiser
metalas94 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 (επεξεργασμένο) λαμπάτος τι είναι? και ποιά ειναι η διαφορά του με τουσ Solid-State Guitar Combos? και σε αυτόν τον BLACKHEART LITTLE GIANT BH5-112 γιατι λέει οτι έχει μόνο 5W και σε τι διαφέρει με έναν κανονικό π.χ. marshall 30W? Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2009 από metalas94
paranoid_gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 λαμπάτος τι είναι?και ποιά ειναι η διαφορά του με τουσ Solid-State Guitar Combos? και σε αυτόν τον BLACKHEART LITTLE GIANT BH5-112 γιατι λέει οτι έχει μόνο 5W και σε τι διαφέρει με έναν κανονικό π.χ. marshall 30W? λαμπατος ειναι ενας ενισχυτης που δουλευει με λυχνιες.αυτη ειναι και η βασικη τους διαφορα,οι Solid-State Guitar Combos ειναι αυτοι που δευλευουν με τρανζιστορ. οι λαμπατοι εχουν παρα πολυ καθαρα!!και μετα με καποιο πεταλακι ή καποια πεταλιερα θα μπορεις να φταιξεις οτι ηχο θες.Ασε που ενας καλος λαμπατος θα σου μεινει για παντα!!!(εκτος αν τον πουλησεις για κατι καλυτερο..) Τα 5W ειναι πραγματικα παρα πολυ δυνατα,μπορεις να βγαλεις live σε κλειστο χωρο. Ενω τα 30W ισα ισα σε καλυπτουν να ακουγεσαι πανω απο τα ντραμς. Αυτα που λεω εγω ειναι πολυ χοντρικα..αλλα υπαρχουν καποιοι που τα ξερουν καλυτερα απο μενα και μολις δουνε θα σε ενημερωσουνε...
metalas94 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 μου άρεσε αλλά, άμα πάρω αυτον για 311Ε θα μου μείνουν λίγα χρήματα για κιθάρα... και πιστεύω με 140 δεν παίρνεις καμιά καλή... και δεν θέλω του χρόνου να αλλάκσω πάλι... αν μαζέψω βέβαια παραπάνω, μπορεί και να τον πάρω... στους Solid-State Guitar Combos π.χ. αυτόν http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iii_30.htm μπορώ να συνδέσω pedal πάνω?
paranoid_gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 μου άρεσε αλλά, άμα πάρω αυτον για 311Ε θα μου μείνουν λίγα χρήματα για κιθάρα...και πιστεύω με 140 δεν παίρνεις καμιά καλή... και δεν θέλω του χρόνου να αλλάκσω πάλι... αν μαζέψω βέβαια παραπάνω, μπορεί και να τον πάρω... στους Solid-State Guitar Combos π.χ. αυτόν http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iii_30.htm μπορώ να συνδέσω pedal πάνω? Μπορεις σε ολους τους ενισχυτες να συνδεσεις πενταλ πανω.Αλλα εξαρταται απο το ειδος και την ποιοτητα του ενισχυτη τι ηχο θα βγαλει. Τωρα οσον αφορα τον ενισχυτη,ο συγκεκριμενος ειναι καλος.Δλδ μπορεις να κανεις τη δουλεια σ και με το παραπανω.εχει και παρα πολλες παραμορφωσεις και δεν χρειαζεσαι και πεταλι.Αλλα παντως ειναι καμια σεχση με τον λαμπατο... Τωρα οσον αφορα την κιθαρα.με 140 Ε υπαρχουν αρκετες λυσεις.Βεβαια λιγο να ανεβασεις το μπατζετ σ(δλδ μεχρι 200 η 250 εχεις ακομα περισσοτερες επιλογες) Με τιμη περιπου στα χρηματα που διαθετεις. 1.--->http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_special_ii_hcs.htm 2.--->http://www.thomann.de/gr/cort_g210_2t.htm 3.--->http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_rw_sb.htm 4.--->http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_fat_stratrw.htm
metalas94 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Είναι αλήθεια οτι στην Ibanez GRG270B που έχει floyd είναι δύσκολο να την κουρδήσεις και να αλάξεις χορδές? αμα μια κιθάρα έχει 22 τάστα μπορείς να παίξεις πολλά σόλα? πιο καλό τι ειναι αμα έχει fixed bridge ή κανονικό τρέμουλο?
paranoid_gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Είναι αλήθεια οτι στην Ibanez GRG270B που έχει floyd είναι δύσκολο να την κουρδήσεις και να αλάξεις χορδές?αμα μια κιθάρα έχει 22 τάστα μπορείς να παίξεις πολλά σόλα? πιο καλό τι ειναι αμα έχει fixed bridge ή κανονικό τρέμουλο? Oλα αυτα τα μαθαινεις στην πορεια.Αν σ αρεσουν ή οχι και τα λοιπα. Τωρα οσον αφορα το floyd που έχει η Ibanez GRG270B ειναι αληθεια οτι ειναι δυσκολο να αλλαξεις τις χορδες,γτ πρεπει να βγαλεις μια βιδα,να βαλεις κατι να μην φυγει το φλουντ και κατι αλλα(εγω την διαδικασια δεν την ξερω δεν εχω και φλουντ)τωρα οσον αφορα το κουρδισμα η αληθεια ειναι ξεκουρδιζεται πιο δυσκολα,απο οτι αν δεν εχει φλουντ.αλλα ειναι πολυ πιο δυσκολο αν θες να αλλαξεις κουρδισμα. Νομιζω οτι οι επιλογες στα ταστα ειναι 21,22 και 24 και η αληθεια ειναι οτι με τα 22 και 24 ταστα μπορεις να παιξεις περισσοτερα σολο,αλλα να εισαι σιγουρος οτι αυτο σε πρωιμη φαση δεν θα σε ενδιαφερει. Κοιτα,αμα ξεκινησεις και σ αρεσει και μαθεις να δεις οτι απο το πρωτο χρονο κιολας θα σκεφτεσαι ποια καινουρια κιθαρα θα αγορασεις(ειναι το μικροβιο της καναλωτικοτητας που πιανει τον κιθαριστα) και να δεις οτι μεσα σε 2-3 χρονια θα εχεις αγορασει αλλη κιθαρα.τοτε θα εχεις κατασταλαξει του τι θες πανω σε αυτην.
thanocaster Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 μου άρεσε αλλά, άμα πάρω αυτον για 311Ε θα μου μείνουν λίγα χρήματα για κιθάρα...και πιστεύω με 140 δεν παίρνεις καμιά καλή... και δεν θέλω του χρόνου να αλλάκσω πάλι... αν μαζέψω βέβαια παραπάνω, μπορεί και να τον πάρω... στους Solid-State Guitar Combos π.χ. αυτόν http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iii_30.htm μπορώ να συνδέσω pedal πάνω? Μα ούτε με 250 παίρνεις "καμιά καλή". Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις τί ζητάς από μια κιθάρα, ούτε καν έχεις νοιώσει ο ίδιος τις διαφορές από κιθάρα σε κιθάρα. Αφού λοιπόν δεν έχεις κάποια κριτήρια για το τί κιθάρα θέλεις να πάρεις, το πιο σίγουρο είναι μετά από κάποιο χρόνο με το όργανο να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σε καλύπτει. Τα πράγματα στους ενισχυτές είναι πιο απλά. Και αυτό γιατί το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι η χροιά τους, ενώ η ποιότητα της απόδοσης του ήχου τους είναι πιο αντικειμενική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τώρα που είναι νωρίς, να είναι πιο ασφαλές να δώσεις μεγάλο όγκο χρημάτων σε ενισχυτή, παρά σε κιθάρα που ό,τι και να πάρεις θα είναι λόττο. Είναι αλήθεια οτι στην Ibanez GRG270B που έχει floyd είναι δύσκολο να την κουρδήσεις και να αλάξεις χορδές?αμα μια κιθάρα έχει 22 τάστα μπορείς να παίξεις πολλά σόλα? πιο καλό τι ειναι αμα έχει fixed bridge ή κανονικό τρέμουλο? Με το φλόυντ δεν είναι τόσο δύσκολο να αλλάξεις χορδές. Μετά από 2-3 φορές θα τις αλλάζεις σε ένα δεκάλεπτο. Το εναλλακτικό κούρδισμα όμως θα είναι πρόβλημα, αφού κάτι που σε μια κιθάρα με fixed bridge παίρνει 10 δευτερόλεπτα, με το φλόυντ θα σου παίρνει 5 λεπτά. Πάλι δεν είναι σπουδαίο, αλλά είναι αρκετό για να σε ξενερώνει. Όσον αφορά στα τάστα, αυτό δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς. Δες ταμπλατούρες των κομματιών που σου αρέσουν και αποφάσισε. Γιατί εμένα όλες οι κιθάρες μου έχουν 21 τάστα αλλά δεν μου λείπει τίποτα. Βέβαια, εγώ παίζω blues και alternative. Αν παίζεις thrush όμως μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για 24...
-WISE- Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Με το φλόυντ δεν είναι τόσο δύσκολο να αλλάξεις χορδές. Μετά από 2-3 φορές θα τις αλλάζεις σε ένα δεκάλεπτο. εμενα μου λες?
metalas94 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 (επεξεργασμένο) το φλούντ τι είναι? να πάρω με τρέμουλο ή χωρίς... Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2009 από metalas94
-WISE- Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 το φλούντ τι είναι?να πάρω με τρέμουλο ή χωρίς... αυτο... http://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Rose
paranoid_gr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Παντω αν δεν θες να πολυπαιδευεσαι παρε μια κιθαρα που δεν εχει φλουντ γτ μετα μπορει να αποδειχθει οτι δεν τον χρειαζοσουνα. ΑΣΧΕΤΟ:ρε κωστα που χαθηκες εσυ ρε?
-WISE- Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Παντω αν δεν θες να πολυπαιδευεσαι παρε μια κιθαρα που δεν εχει φλουντ γτ μετα μπορει να αποδειχθει οτι δεν τον χρειαζοσουνα. ΑΣΧΕΤΟ:ρε κωστα που χαθηκες εσυ ρε? ντα3ει αμα η κιθαρα που γουσταρει ειναι με φλουντ θα του λεγα να την τσιμπησει.η εξωτερικη εμφανιση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο για να μην την βαρεθει.. ασε ρε μαν εχω μπλεξει..μπαινε κανα μσν!
paranoid_gr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 ντα3ει αμα η κιθαρα που γουσταρει ειναι με φλουντ θα του λεγα να την τσιμπησει.η εξωτερικη εμφανιση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο για να μην την βαρεθει.. ασε ρε μαν εχω μπλεξει..μπαινε κανα μσν! Nαι δεν διαφωνω οτι η εξωτερικη εμφανιση της κιθαρας παιζει πολυ μεγαλο ρολο Και σε τελευταια αναλυση φιλε μ να σ πω κατι.Κατεβα κατω στα μαγαζια με ενα φιλο σ που ξερει κιθαρα.Ζητηστε να δοκιμασετε οσες κιθαρες σ αρεσουν.Πιαξε και εσυ λιγο μαζι τους,ασχετα αν ξερεις ή οχι.να δεις πως σ καθεται..ειναι ανετη βαρια και κτλ.. και οποια ερωτευτεις παρτην.και τελεια να μην ειναι.Θα εχεις καταλαβει τι θα θες στο μελλον και θα εισαι αντικειμενικοσ... ΑΣΧΕΤΟ: δεν τα εμαθες...το μσν μ κολλησε ιο και οταν μπαινω στελνει σε ολους οσους ειναι μεσα κατι τσωντο-site.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα