Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια σας...

μήπως μπωρεί κανείς να μου πια κιθάρα ειναι καλύτερη για αρχάριο

Epiphone Les Paul Gothic ή Ibanez GRG270B

συγκεκριμένα παίζω 1 χρόνο κλασική και τωρα θέλω να πάρω μια ηλεκτρική...

θέλω να παίζω μεταλ αλλα και ορισμένες μπαλάντες...

Δεν υπάρχει καλύτερη κιθάρα. Παίξε και με τις 2 και όποια σε βολεύει και σου αρέσει καλύτερα, αυτή θα πάρεις. Πρέπει βέβαια να έχεις υπ' όψιν ότι είναι 2 αρκετά διαφορετικές κιθάρες. Η Ίμπανεζ έχει floyd, 24 τάστα και λεπτό μπράτσο, ενώ η LP έχει 22 τάστα, fixed bridge και αρκετά χοντρό μπράτσο. Επίσης, η Επι έχει μικρότερη κλίμακα στην ταστιέρα της, αντίθετα με την Ίμπανεζ που είναι πιο κοντά στα πρότυπα της Fender. Θα σου έλεγα λοιπόν να σκεφτείς πρώτα τί ακριβώς θέλεις να παίζεις, και τί θα σε βολέψει τελικά καλύτερα και μετά να αποφασίσεις. Γιατί αν πάρεις μια κιθάρα απλά για να παίζεις μέταλ (και να είναι ολόμαυρη), το πιο πιθανό είναι να καταλήξει σε μια ντουλάπα για να πετάς ρούχα πάνω της. ;)

Eγω χαλαρα θα επαιρνα την lp goth ειναι παρα πολυ καιθαρα για τα λεφτα της,πολυ ελαφρια με ωραιο μανικι(εγω παντως το βρισκω ευκολοπαιχτο) και οι μαγνητες εχουν ωραια γκαζια απο καθαρα ειναι αρκετα καλη.

Πιστευω οτι σε αυτο το επιπεδο τιμης η διαφορα της Epi ειναι ενα σκαλο πανω απο την Ibanez.

:shock: Ελαφριά Les Paul? Σε σχέση με τί;

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

θα παραγγείλω απ'το thomann, δεν μπορώ να την δοκιμάσω, διότι μένω σε μια κομώπολη που ειναι 15 λεπτά περίπου απο Κομοτηνή και στην Κομοτηνη έχει μόνο Νάκα...

για αρχάριο παι άπο τις 2 είναι καλύτερή?

για την Ibanez έχω ακούσει καλά λόγια...

για ενισχυτή λέω να πάρω έναν marshall 15W...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:23 ----------

θέλω να παίζω Μεταλ δηλαδή:

Metallica,SOAD,Slipknot κ.τ.λ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη. Ούτε για αρχάριο ούτε για προχωρημένο. Η κάθε κιθάρα έχει τα δικά της κουσούρια και τον δικό της ήχο. Δεν υπάρχουν κανόνες και νόρμες, οπότε διαλέγεις όποια σου κάνει καλύτερα σε ήχο και πιάσιμο. Αν μπορούσαμε να κατατάξουμε τις κιθάρες σε καλύτερες και χειρότερες, όλοι θα παίζαμε με την καλύτερη, και τις υπόλοιπες κιθάρες θα τις είχαμε πετάξει στο τζάκι.

Πρέπει λοιπόν να σκεφτείς τί σου δίνει η κάθε μία και να επιλέξεις βάσει των αναγκών σου. Πχ, θέλεις 24 τάστα οπωσδήποτε; Πας για την Ίμπανεζ. Θέλεις μόνο φατ ήχο; Πας για την Έπι. Θέλεις οπωσδήποτε και έναν μονό μαγνήτη; Πας για την Ίμπανεζ. Θέλεις χοντρό μπράτσο γιατί σε βολεύει καλύτερα; Πας για την Έπι. κ.ο.κ.

Πάντως με το να πάρεις κιθάρα χωρίς να έχεις κάτι στο μυαλό σου, βασιζόμενος μόνο σε προτάσεις από ένα φόρουμ, είναι σαν να το παίζεις στα ζάρια. Έχοντας αυτό υπ' όψιν, και θεωρώντας ότι θέλεις κάτι που να είναι πιο κοντά σε αίσθηση στην κλασσική που παίζεις (όσο αυτό είναι δυνατόν βέβαια), θα σου προτείνω να ρίξεις τη ζαριά σου προς την Έπι, ώστε η διαφορά σε κλίμακα ταστιέρας και πάχους μπράτσου να είναι μικρότερες από ότι στην Ίμπανεζ.

Τώρα, εφόσον δεις ότι θέλεις να ασχοληθείς και σοβαρά με την κιθάρα κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα πας να αγοράσεις ένα καλύτερο όργανο, καλό θα είναι να διαθέσεις 1-2 μέρες να πας είτε Θεσσαλονίκη, είτε Αθήνα και να ακούσεις ο ίδιος τί θα πάρεις.

Ελπίζω να μην σε έμπλεξα πολύ με αυτά που σου έγραψα! :-)

Δημοσ.

ευχαριστώ πολυ...

μάλλον την Ibanez λεω να πάρω...

γιατί απ'οτι διάυασα με 2 διπλούς και 1 μονό μπορείς να παίξεις περισσότερα είδη μουσικής, απ'οτι μόνο με 2 διπλούς...

άμα έχει 24 τάστα είναι πιο καλό για τα σόλο?

και πάλι ευχαριστώ που με βοήθησες...

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή λες για soad και slipknot, νομίζω θα σε βολέψει περισσότερο η LP που έχει fixed bridge. Σε κιθάρα με τρέμολο δύσκολα αλλάζεις κουρδίσματα κι από αυτά που λες, θα θες να παίζεις συχνά σε dropped d tuning.

Δημοσ.

βρε thano τοτε με αυτο που λες στην πρωτη παραγραφο γτ υπαρχουν κιθαρες με 2000 ε και κιθαρες με 200 ε?

εγω αν μπορουσα να παιζω με την καλυτερη, θα επαιζα.αλλα δεν εχω φραγκα..

εννοεις οτι στις 2 αυτες κιθαρες δεν παιζει και πολυ μεγαλη διαφορα στην "αξια" τους?

Δημοσ.

Εγω αυτο που εννοω λεγοντας πιο ελαφρια ειναι οτι η LP Goth ειναι αρκετα πιο ελαφρια απο την σειρα Std και Custom.Ειναι αληθεια(ή τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα)Γτ ετυχε να ειμαστε σε φιλικο σπιτι μερικοι και να τζαμαρουμε..και επαιξα και με std και με goth και η goth μου ηταν πιο ξεκουραστη και πιο ανετη...ειχε ωραια γκαζια...

Αλλα παρολα αυτα εγω προτιμω std...

Ομως δεν θα ελεγα ποτε οτι ειναι πιο ελαφρια απο την Ibanez(αν αυτο καταλαβες),προς θεου...

Δημοσ.
βρε thano τοτε με αυτο που λες στην πρωτη παραγραφο γτ υπαρχουν κιθαρες με 2000 ε και κιθαρες με 200 ε?

εγω αν μπορουσα να παιζω με την καλυτερη, θα επαιζα.αλλα δεν εχω φραγκα..

εννοεις οτι στις 2 αυτες κιθαρες δεν παιζει και πολυ μεγαλη διαφορα στην "αξια" τους?

Προφανώς και όταν μιλάμε για τόσο μεγάλες χρηματικές διαφορές υπάρχει αντικειμενική διαφορά στην ποιότητα ήχου του οργάνου. Όμως ακόμα και αυτό δεν είναι απόλυτο. Έχω γράψει πολλές φορές για την μεξικάνα Classic Player '50 την οποία αγοράζεις με 470€. Η κιθάρα αυτή έχει ένα συνδυασμό hardware που είναι τόσο ισορροπημένος, αλλά και ποιοτικός, με αποτέλεσμα να είναι εφάμιλλη με κιθάρες που έχουν 3 και 4 φορές τα λεφτά της. Άμα ο ήχος που έχεις στο μυαλό σου βγαίνει με μια κιθάρα των 400€, τότε αυτήν θα προτιμήσεις ακόμα και από μια των τριών χιλιάδων.

Εγω αυτο που εννοω λεγοντας πιο ελαφρια ειναι οτι η LP Goth ειναι αρκετα πιο ελαφρια απο την σειρα Std και Custom.Ειναι αληθεια(ή τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα)Γτ ετυχε να ειμαστε σε φιλικο σπιτι μερικοι και να τζαμαρουμε..και επαιξα και με std και με goth και η goth μου ηταν πιο ξεκουραστη και πιο ανετη...ειχε ωραια γκαζια...

Αλλα παρολα αυτα εγω προτιμω std...

Ομως δεν θα ελεγα ποτε οτι ειναι πιο ελαφρια απο την Ibanez(αν αυτο καταλαβες),προς θεου...

Οκ, παρεξήγηση! Όχι τίποτε άλλο, όταν βγει ελαφριά ΛΠ, δεν θα έχουμε πλέον λόγο να κοροϊδεύουμε τους μεσήλικες που παίζουν καθιστοί με ΛΠ λόγω αρθροιτικών! :lol::lol::lol:

Δημοσ.

χαχα...αυτο ειναι ενα προβλημα για τους καποια ηλικιας....καλα και αυτοι τι πανε και παιζουν με λπ και οι τελε καλες ειναι.....χαχαχαα :lol:

Παντως θανο σε αυτο που λες για τις διαφορες εχεις δικιο...αλλα ειναι καποιες περιπτωσεις που η τιμη ειναι πιο απο την ποιοτητα,σαν την φεντερ που λες.Και πιστευω οτι η Επι Γκοθ ειναι value for money σε σχεση με την Ibanez,ειναι καλη δεν λεω,αλλα δεν ειναι κιθαρα που θα κρατησεις για καιρο(βασικα αυητη η σειρα της,οχι αλλα πιο ακριβα μοντελα)

Παντως πρεπει να σ οτι οταν σε καποια φαση ειχα ρωτησει για καποιες κιθαρες και μ ειχες προτεινει την Classic Player και 2 PRS εχω να πω οτι ειχες απολυτο δικιο..ειναι κορυφαιες κιθαρες.Εψαξα κα τις βρηκα και επαιξα μαζι τους,ειδικα η 60'ς μου εκανε μεγαλη ζημια,τρομερο σκασιμο..,η 50'ς ηταν πολυ μπλουζ αρα ωραια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

fixed bridge τι είναι?

μήπως μπορεί και κανένας να μου προτίνει κανένα distortion pedal?

γύρω στα 50 ευρώ....

άπο thomann...

Επεξ/σία από metalas94
Δημοσ.
fixed bridge τι είναι?

μήπως μπορεί και κανένας να μου προτίνει κανένα distortion pedal?

γύρω στα 50 ευρώ....

άπο thomann...

Fixed bridge σημαίνει ότι δεν έχει κινητό τρέμολο. Δηλαδή το τρέμολό της είναι βιδωμένο στο σώμα της κιθάρας, οπότε δεν μπορείς να βάλεις "μπράτσο" για τρέμολο.

Distortion υπάρχουν πολλά, από 30€ έως αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Δυστυχώς στα 50€ δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Μόνο το DS-1 της Boss μπορεί να χαρακτηριστεί καλό, αλλά αυτό μόνο αν παίξεις με κιθάρες που έχουν καλούς μαγνήτες. Από εκεί και πέρα, αν αποφασίσεις να ανέβεις λίγο σε τιμή, θα σου πρότεινα το The Rat της Proco. Κατά τ' άλλα δεν με έχει εντυπωσιάσει κάποιο άλλο distortion με τιμή κάτω των 100€...

Δημοσ.

και είναι πιο καλό άμα μια κιθάρα έχει fixed bridge, απ' οτι κινιτό τρέμουλο?

η τιμή δύσκολα να την ανεβάσω, διότι σκέφτομαι να δώσω γύρω στα 450Ε συνολικά, με κιθάρα, ενισχυτή και pedal...

σκέφτομαι για αυτά εδώ:

για αυτό http://www.thomann.de/gr/boss_ds1_distortion.htm ή αυτό το pedal http://www.thomann.de/gr/digitech_death_metal.htm

για αυτόν τον ενισχυτή http://www.thomann.de/gr/marshall_mg15_cdr_egitarrencombo.htm

και για αυτήν http://www.thomann.de/gr/ibanez_grg270b_bkn_bundle.htm ή αυτήν την κιθάρα http://www.thomann.de/de/epiphone_gothic_lespaul_studio.htm

Δημοσ.

Με το μπάτζετ που διαθέτεις, θα προτιμούσα να πάρω έναν καλό ενισχυτή (πχ αυτόν), και θα άφηνα σε 2η μοίρα την κιθάρα (θα έπαιρνα π.χ. αυτήν).

Για πετάλι παραμόρφωσης δεν το συζητάω καν, θα το άφηνα για αργότερα. Εναλλακτικά, αν ήταν ανάγκη να πάρω και παραμόρφωση, θα κοίταγα για όλα αυτά μεταχειρισμένα, ώστε να χωρέσω έναν αξιοπρεπέστατο εξοπλισμό σε ένα μικροσκοπικό μπάτζετ.

Ο ενισχυτής που αναφέρεις είναι κάκιστος (:-(). Γενικότερα δεν αξίζει να επενδύσεις λεφτά σε φθηνούς solid state ενισχυτές (ούτε σε ακριβούς), ειδικά όταν οι λαμπάτοι έχουν γίνει τόσο προσιτοί.

Γενικότερα, είναι καλύτερα να πάρεις έναν πολύ καλό ενισχυτή με αυτά τα χρήματα, και στο μέλλον να αλλάξεις κιθάρα και πετάλια, παρά να πάρεις 3 μετριότητες και στο μέλλον να τα αλλάξεις όλα. :-)

Δημοσ.

Επειδή κανένας που αρχίζει να μαθαίνει κιθάρα, δεν ξέρει τί του αρέσει και τί θέλει να παίζει *,

προτιμούμε για πρώτη κιθάρα ένα σχετικά all-around οργανο με καλό playability.

Ιδανική κιθάρα ας πούμε είναι μια Fender Fat Srat. Παίζει τα πάντα(!) και είναι όργανο που σου μένει.

*Γιατί παίζοντας κιθάρα καλλιεργείται και το γούστο μαθητή. Είναι κρίμα να πάρει κάποιος μια Ibanez RG-series πχ, και στο μέλλον να θελήσει να παίξει και λίγο blues ή να θέλει να έχει καλό clean ήχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον ενισχυτή που μου έστειλες μου είναι λίγο ακριβώς...

π.χ. αν αγοράσω αυτον http://www.thomann.de/gr/marshall_mg30dfx.htm ή αυτόιν http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iii_30.htm τον ενισχυτή, χωρίς pedal θα έχω καλό distortion όμως?

Επεξ/σία από metalas94

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...