Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε Παύλο, σε αυτά τα χρήματα κοιτάς ΜΟΝΟ για μεταχειρισμένη κιθάρα, και φυσικά ούτε λόγος για ενισχυτή. Και θα σε συμβούλευα να πάρεις και κάποιο όργανο με στάμπα που θα σου εξασφαλίσει και την μεταπώληση (έστω και στο μισό της τιμής του).

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Oργανο απο το Νακα ουτε για πλακα...

Περα του οτι ειναι φαρμακειο...dean???

Γιατι Dean και οχι Epiphone?(Εpiphone Θυγατρικη της Gibson)

Τις epiphone τις κατασκευάζει η Samick.Όπως και την πλειοψηφία των ασιατικών οργάνων.Το "θυγατρική της Gibson" φτάνει μόνο μέχρι το όνομα.

Σε αυτά τα χρήματα (100-200 ευρώ) μόνο κιθάρες σαν τις Dean μπορείς να αγοράσεις,οι οποίες σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο,αλλά το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε epiphone,harley benton κτλ σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων.Αντιστρέφοντας όμως την ερώτηση,"γιατί να μην αγοράσει κανείς epiphone";

Γιατί εαν εξαιρέσεις τα φοβερά ιαπωνικά μοντέλα που έχουν βγει κατά καιρούς,μόνο ένα στα δέκα όργανα της φτηνής-μέσης κατηγορίας των epiphone ΔΕΝ έχει:

1) Χοντροκομμένο nut

2) Kακοβαλμένα τάστα

3) Μανίκι με τις αρμονικές στο θεο που δεν ισιώνει εαν δεν σφίξεις το truss rod τέρμα

4) προβληματικά ηλεκτρονικά

Όλα αυτά ο αρχάριος μπορεί να μην μπορεί να τα διακρίνει,αλλά εαν το όργανο δεν παίζει,ούτε θα μάθεις σωστά,ούτε και θα το ευχαριστηθείς εαν είναι να παλεύεις μαζί του.

Αντιθέτως,μια Yamaha ή Cort ή Schecter στην κατηγορία των 300 ευρώ θα παίζει πολύ καλύτερα,αλλά κοστίζει και κάτι παραπάνω.Οπότε ο φίλος,όπως είπα καλό είναι να κάνει λίγη υπομονή και να πάρει κάτι καλύτερο,έστω κι αν μετά τα παρατήσει.Το λίγο ακριβότερο όργανο σίγουρα θα πωληθεί (έστω και στη μισή τιμη) σε αντίθεση με ένα πολύ φτηνό το οποίο-ίσως-αγοράσει κάποιος για project.

Δημοσ.
Τις epiphone τις κατασκευάζει η Samick.Όπως και την πλειοψηφία των ασιατικών οργάνων.Το "θυγατρική της Gibson" φτάνει μόνο μέχρι το όνομα.

Σε αυτά τα χρήματα (100-200 ευρώ) μόνο κιθάρες σαν τις Dean μπορείς να αγοράσεις,οι οποίες σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο,αλλά το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε epiphone,harley benton κτλ σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων.Αντιστρέφοντας όμως την ερώτηση,"γιατί να μην αγοράσει κανείς epiphone";

Γιατί εαν εξαιρέσεις τα φοβερά ιαπωνικά μοντέλα που έχουν βγει κατά καιρούς,μόνο ένα στα δέκα όργανα της φτηνής-μέσης κατηγορίας των epiphone ΔΕΝ έχει:

1) Χοντροκομμένο nut

2) Kακοβαλμένα τάστα

3) Μανίκι με τις αρμονικές στο θεο που δεν ισιώνει εαν δεν σφίξεις το truss rod τέρμα

4) προβληματικά ηλεκτρονικά

Όλα αυτά ο αρχάριος μπορεί να μην μπορεί να τα διακρίνει,αλλά εαν το όργανο δεν παίζει,ούτε θα μάθεις σωστά,ούτε και θα το ευχαριστηθείς εαν είναι να παλεύεις μαζί του.

Αντιθέτως,μια Yamaha ή Cort ή Schecter στην κατηγορία των 300 ευρώ θα παίζει πολύ καλύτερα,αλλά κοστίζει και κάτι παραπάνω.Οπότε ο φίλος,όπως είπα καλό είναι να κάνει λίγη υπομονή και να πάρει κάτι καλύτερο,έστω κι αν μετά τα παρατήσει.Το λίγο ακριβότερο όργανο σίγουρα θα πωληθεί (έστω και στη μισή τιμη) σε αντίθεση με ένα πολύ φτηνό το οποίο-ίσως-αγοράσει κάποιος για project.

Αυτά που λες είναι εν μέρει σωστά. Αυτά που γράφεις για τις Epiphone ισχύουν για όλες τι κιθάρες αυτής της κατηγορίας (και ειδικά για το nut για όλες τις κιθάρες σε όλες τις κατηγορίες). Τα "κακοβαλμένα" τάστα με ένα fret levelling διορθώνονται, αλλά ΚΑΙ αυτό δεν είναι "προνόμιο" της οικονομικής κατηγορίας, καθότι ελάχιστα όργανα σε έκθεση έχω πιάσει που να μην έχουν προβληματικά τάστα από το εργοστάσιο.

Το φαινόμενο με τα απαράδεκτα μανίκια τελευταία έχει αρχίσει και εκλείπει από όλες τις κιθάρες. Παρόλαυτά, στα μέσα Ιουλίου πήρε ένας γνωστός μια Bullet Strat η οποία εμφάνισε αυτό το πρόβλημα. Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά, συμφωνώ κι επαυξάνω, σε ΟΛΑ τα φθηνά όργανα τα ηλεκτρονικά είναι απαράδεκτα. Και δεν μιλάω μόνο από θέμα ποιότητας υλικών, αλλά και κατασκευής (τα γνωστά χριτς χριτς στα ποτενσιόμετρα, υπερθορυβώδεις μαγνήτες με κάκιστη μόνωση -όπου υπάρχει και αυτό-, πολύ κακές κολλήσεις και ανύπαρκτες γειώσεις).

Επίσης είναι λογικό μια Schecter και μια Cort (όχι όμως και μια Yamaha) των 300€ να παίζει καλύτερα από μια Strat των 180€, αλλά αντίστοιχα και μια Strat των 300€ παίζει καλύτερα από μια Cort των 200€ κοκ. Το θέμα είναι ότι λίγο πολύ η οικονομική κατηγορία δεν πρόκειται ποτέ να δώσει ένα ποιοτικό όργανο, γι αυτό επιμένω σε εμπορικές μάρκες σε όποιον στοχεύει εκεί, ώστε τουλάχιστον να μπορεί να την πουλήσει όταν τα παρατήσει ή όταν πάρει κάτι πιο αξιόλογο.

Τέλος να μην υποτιμάμαι και το all-roundness (τί είπα ο πούστης!) μιας Strat, που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για έναν αρχάριο που είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από 2 χρόνια θα ψαχτεί σε διαφορετικά είδη...

Αυτά τα ολίγα! :-)

Δημοσ.

κατεβασα το guitar pro 5.2 , αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω τιποτα ... το ανοιξα το πασπαλισα 5 λεπτα χωρις να κανω τιποτα και το εκλεισα :-( ... μπορεις να μου πεις πως το χρησιμοποιω?

Δημοσ.
κατεβασα το guitar pro 5.2 , αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω τιποτα ... το ανοιξα το πασπαλισα 5 λεπτα χωρις να κανω τιποτα και το εκλεισα :-( ... μπορεις να μου πεις πως το χρησιμοποιω?

Θέλεις να "γράφεις" ταμπλατούρες ή απλά να ανοίγεις έτοιμες? Για το πρώτο, ψάξε tutorials στο ιντερνετ, για το 2ο μπες στο http://www.ultimate-guitar.com, και θα βρεις τα πάντα..Απο εκεί κατεβάζεις το αρχείο που έχει κατάληξη .gp5, και το ανοίγεις..Τόσο:-) απλά

Δημοσ.

ασε ειχα ολοκληρο πρωινο .. το εμαθα απο εξω και ανακατοτα :lol: ... (BTW δεν εχω κατεβασει το trial αρα εχω καιρο να το μαθω χιλιες φορες καλυτερα)

• 1 μήνα μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας!:-D

Θέλω να αγοράσω μια ηλεκρική κιθάρα και μιας και δεν ξέρω

τίποτα για αυτά τα θέματα ρωτάω εσάς μήπως ξέρετε τίποτα?:cry:

Επίσης θέλω να σας πώ ότι διαθέτω απο 200-350 ευρώ.

:mrgreen: PLEAZE HELP ME!!!:mrgreen:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:23 ----------

pleaze help!!!

Δημοσ.
Γειά σας!:-D

Θέλω να αγοράσω μια ηλεκρική κιθάρα και μιας και δεν ξέρω

τίποτα για αυτά τα θέματα ρωτάω εσάς μήπως ξέρετε τίποτα?:cry:

Επίσης θέλω να σας πώ ότι διαθέτω απο 200-350 ευρώ.

:mrgreen: PLEAZE HELP ME!!!:mrgreen:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:23 ----------

pleaze help!!!

Τί είδος παίζεις, θες και ενισχυτή, πόσο χρονών είσαι;

Δημοσ.

Πετάνε ένα plz help και περιμενουν σοβαρή απάντηση..Ρε φιλαράκι, οκ, δε μας δίνεις info, οπότε πάρε μια squier και ένα spider 4 και βλέπεις (απο Γερμανία 300€ περίπου σύνολο)

Δημοσ.
Πετάνε ένα plz help και περιμενουν σοβαρή απάντηση..Ρε φιλαράκι, οκ, δε μας δίνεις info, οπότε πάρε μια squier και ένα spider 4 και βλέπεις (απο Γερμανία 300€ περίπου σύνολο)

χαχαχχ!ντα3ει μωρε μην το αποπαιρνετε το παλικαρι.B)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

εγω φοβαμαι να αγορασ ωαπο thomann κε εγω αρχαριοσ ειμαι καμια ιβανεζ θα παρο επιδι ξερο οτι ειναι πολι καλεσ θελο να με βοιθισετε απο 320 επισι κανει εκπτοσισ ο τριμι ειναι πολι καλοσ

Τί είδος παίζεις, θες και ενισχυτή, πόσο χρονών είσαι;

ροκ προσ μεταλ ενισχυτη εχω ειμαι 16

Δημοσ.

Εμπιστεψου με και δεν θα χασεις. Ειμαι κιθαριστας εδω και χρονια, και εχω παιξει σε πολλα μαγαζια. Για αρχη παντα στους μαθητες μου προτεινω αυτην http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Gitarren/Gitarren/Fender-Squier-Standard-Fat-Strat-HSS-RW-Candy-Apple-Red/art-GIT0000006-002 Και για ενισχυτη αυτον http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Roland-Cube-20-XL-Combo-/art-GIT0020118-000 τον οποιο τον εχω σαν ενισχυτη δωματιου και τον χρησιμοποιω με την carvin μου για προβα. SQUIER=ΚΟΡΥΦΗ δεν ξεκουρδιζεται τοσο συχνα και βγαζει και πολλους ηχους. Ο ενισχυτης ειναι αριστος οποτε αν με πιστεβεις προχωρα σε αγορα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...