Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιας και λέω να πάρω μια τώρα που τελειώνω το σχολείο :mrgreen: ήθελα να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια...

- ποιά η διαφορά στους μαγνήτες? (δηλαδή 2 μονοί, 3 μονοί, 2 διπλοί, 2 διπλοί και ένας μονός, 2 μονοί και ένας διπλός) η διαφορά είναι στον ήχο,ποιούς να προτιμίσω?

- μερικές κιθάρες έχουν κουμπιά πάνω (τόνος, ένταση) ενώ άλλες δεν έχουν τίποτα...γιατί αυτό?

- όσον αφορά το τρέμολο...να προτιμίσω μέ ή χωρίς? κάπου διάβαζα ότι το ''μαιμού'' τρέμολο ξεκουρδίζει την κιθάρα κάθε τρείς και λίγο...

- για ενισχυτή μέχρι 150-200? τί να κοιτάξω?

αυτά προς το παρόν...:-)

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
μιας και λέω να πάρω μια τώρα που τελειώνω το σχολείο :mrgreen: ήθελα να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια...

- ποιά η διαφορά στους μαγνήτες? (δηλαδή 2 μονοί, 3 μονοί, 2 διπλοί, 2 διπλοί και ένας μονός, 2 μονοί και ένας διπλός) η διαφορά είναι στον ήχο,ποιούς να προτιμίσω?

- μερικές κιθάρες έχουν κουμπιά πάνω (τόνος, ένταση) ενώ άλλες δεν έχουν τίποτα...γιατί αυτό?

- όσον αφορά το τρέμολο...να προτιμίσω μέ ή χωρίς? κάπου διάβαζα ότι το ''μαιμού'' τρέμολο ξεκουρδίζει την κιθάρα κάθε τρείς και λίγο...

- για ενισχυτή μέχρι 150-200? τί να κοιτάξω?

αυτά προς το παρόν...:-)

Γεια χαρα σου.

-Η διαφορα στου μαγνητες ερχεται με τον διακοπτη ή αλλιως switch που βρισκεται στο κατω μερος της κιθαρας. Οι διαφοροι συνδυασμοι μαγνητων οπως τους ανεφερες αυτο που κανουν ειναι να δινουν στο switch περισσοτερες επιλογες. Τι εννοω με αυτο, εννοω οτι μπορεις να επιλεγεις αναλογα με τη θεση του switch ποιοι μαγνητες να λειτουργουν, πετυχαινοντας με αυτο το τροπο ηχους απο μπασα, μεσαια, και πριμα.

-Τα κουμπια που καλο θα ηταν να ξεκινησεις να τα λες ποτενσιομετρα, εκτελουν τις παρακατω λειτουργιες. Ειτε αυξανουν/χαμηλωνουν ενταση στον ηχο, ειτε αλλαζουν τονο απο "ανοιχτο" σε "κλειστο", ειτε χειριζονται την ενταση μαγνητων ξεχωριστα, πχ ενα ποτεσνιομετρο για τους μπροστα μαγνητες, και ενα για τους πισω.

-Η αληθεια ειναι οτι το τρεμολο σε φτηνες κιθαρες θα σου ξεκουρδιζει τη κιθαρα αρκετα συχνα καθε φορα που θα το χρησιμοποιεις. Υπαρχουν 2 ειδη τρεμολου, το ενα ειναι το βιδωτο, οπως συνανταμε στις κλασσικου τυπου κιθαρες fender, το αλλο ειναι το floyd rose με καλυτερο και πιο ανεπτυγμενο συστημα αναρτησης του συστηματος που "παταει" πανω το τρεμολο. Αυτο που θες ουσιαστικα για να πετυχεις τρεμολο χωρις ξεκουρδισματα ειναι 3 πραγματα, κιθαρα με floyd rose, κλειδωμα χορδων, και λιγα λεφτα παραπανω. (αν δε ξερεις τι ειναι το κλειδωμα χορδων, σε ενημερωνω οτι ειναι ενα συστημα βιδων που σφιγγουν τις χορδες στο σημειο που τελειωνει η ταστιερα σου, στην αρχη της χορδης "μι", και ετσι δεν αφηνουν τις χορδες να ξεκουρδισουν.)

-Οσο αφορα τους ενισχυτες στα λεφτα που δινεις μπορεις να παρεις καποιον καλο combo. Θα βοηθουσε να μας ελεγες τοσο τι παιζεις, οσο και που παιζεις.... διοτι αν παιζεις μονο σπιτι σου ενας 25αρης θα κανει τη δουλεια του, αν τον θες για ζωντανο παιξιμο τοτε θα πρεπει να ανεβεις σε watt, ποιοτητα και τιμες.

Ελπιζω να σε καλυψα... αν οχι ειμαι στη διαθεση σου.:)

Δημοσ.

θα έλεγα να μας πεις και ποσα λεφτά θες να δώσεις ,τι θες να παίζεις και που όπως προαναφέρθηκε και ίσως να μας έλεγες κάποιες κιθάρες που πρόσεξες να σου πούμε κριτικές και συμβουλές

Δημοσ.

μα το παιδι λεει οτι τωρα θα παρει την κιθαρα....οσον αφορα το τρεμολο αν προκειται να παρεις μια φθηνη απλα για να μαθεις(πραγμα που δεν θα σου προτεινα γιατι με τις φθηνες και με ενα μετριο ενισχυτη θαχεις προβληματα με βαση τον ηχο και δεν θα μαθει το αυτι σου σωστα) δεν θα σου χρειαστει καν...

οσον αφορα στα "κουμπια" με καλυψε απολυτα ο __D3mIaN__

Δημοσ.

πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

θα σας πω οτι δεν έχω ξαναπαίξει ηλεκτρική παίζω όμως κλασσική...

και οτι την θέλω για μένα (όχι ''συναυλίες'' και τέτοια (προς το παρόν:-))) και θα παίζω σπίτι.

τωρα όσον αφορά την μουσική...λίγο απ όλα αλλά οχι ακραία πράγματα, κάτι ενδιάμεσο...(μεταλ-μπαλαντα). Για ? λέω να δώσω περίπου 300 για την κιθάρα και για τον ενυσχητή 150-200...αρχή είναι...

είδα αυτήν, αυτήν και μια fender squier.

Δημοσ.

να ξερεις οτι οσον αφορα στα power chords και lead και λοιπα δεν εχουν σχεση τα δυο οργανα...αλλη κατηγορια η ηλεκτρικη.

σχετικα με τις 3 κι8αρες επειδη ειμαι φανατικος ibanezakias (αν και τωρα εχω bc rich) σου λεω ανετα την πρωτη που για τα λεφτα της φαινεται πολυ καλη!!

Δημοσ.
πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

θα σας πω οτι δεν έχω ξαναπαίξει ηλεκτρική παίζω όμως κλασσική...

και οτι την θέλω για μένα (όχι ''συναυλίες'' και τέτοια (προς το παρόν:-))) και θα παίζω σπίτι.

τωρα όσον αφορά την μουσική...λίγο απ όλα αλλά οχι ακραία πράγματα, κάτι ενδιάμεσο...(μεταλ-μπαλαντα). Για ? λέω να δώσω περίπου 300 για την κιθάρα και για τον ενυσχητή 150-200...αρχή είναι...

είδα αυτήν, αυτήν και μια fender squier.

Φιλε μου, αν μενεις Αθηνα τοτε μονο ενα ειναι το μερος για εσενα.... μουσικος οικος Τριμη, στη χαριλαου τρικουπη 1. Ειναι αποκλειστικος αντιπροσωπος ibanez και εχει τελεια εξυπηρετηση!!! Ειμαι 100% σιγουρος οτι δε θα σε κοροιδεψει στην αγορα σου και θα σε βοηθησει απολυτα στην επιλογη της σωστης κιθαρας, με την καταληλη αναλογια κοστους-αποδοσης.

Επισης θα εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις οσες κιθαρες θελεις σε οτι ενισχυτες θελεις...σκεψου το. Για ενισχυτες θα σου προτεινα να παρεις εναν 25αρη... και ο τριμης εχει μερικους αλλα οχι τπτ ιδιαιτερο, μπορεις να δοκιμασεις ενισχυτες καλυτερης ποιοτητας και μαρκας στο doremi πανω στην ιπποκρατους(δε θυμαμαι νουομερο ειναι κοντα στη μερια της ακαδημιας παντως, πριν απο το ωδειο του νακα).

Γενικα καλες μαρκες ενισχυτων ετσι για να γνωριζεις ειναι peavey, marshall(αν κ εμενα δε μου αρεσουν τοσο), mesa boogie(οι καλυτεροι μακραν! αλλα πολυ ακριβοι), fender για μικρα watt και line6 για φτηνες λυσεις(μπορεις να βρεις τετοιους αφθονους στο μαγαζι του νακα, στη ναυαρινου.

Μη βιαστεις να αγορασεις παντως κατι, πηγαινε πρωτα μια αναγνωριστικη βολτα να δεις τιμες, και να συγκρινεις κιθαρες και ενισχυτες, πες μας τις εντυπωσεις σου και μετα θα εισαι ανετος και σιγουρος για την επιλογη σου :)

Δημοσ.
Μη βιαστεις να αγορασεις παντως κατι, πηγαινε πρωτα μια αναγνωριστικη βολτα να δεις τιμες, και να συγκρινεις κιθαρες και ενισχυτες, πες μας τις εντυπωσεις σου και μετα θα εισαι ανετος και σιγουρος για την επιλογη σου :)

αυτό σίγουρα!

Δυστυχώς δεν μένω Αθήνα...

Δημοσ.

Τα λεφτά που σκέφτεσαι να δώσεις θα έλεγα είναι υπέρκαρκετα.

Κοίτα και τίποτα στο thomann,που έχει και καλύτερες τιμές. ;)

Δημοσ.

Η epiphone μια χαρά είναι,άλλο το ότι είναι les paul και μπορεί να μην βολεύει στο κράτημα.

Δημοσ.

οι αντρικες κιθαρες ειναι οι jackson (και φυσικα το μωρο μου King V)τωρα για αυτα που παιζεις και οι fender ειναι καλες αλλα και οι ibanez αν και ibanez ειναι κορυφη και τα μπασα ενταξει μετα τα warwick.για ενισχυτη θα σου λεγα ενα 30αρη( max )και marshall που τα πηγαινουν καλα με τα περισσοτερα ειδη και με ενα πεταλο αργοτερα οτι σου λειπει το καλυπτεις ανετα.Προσεξε καλα την κιθαρα οχι τοσο το σχημα γιατι θα το συνηθισεις αλλα την ταστιερα και το βαρος και φυσικα να σου αρεσει (!).Ριξε εκει καλυτερα φραγκα και αν δε σου φτανουν μην σκας και με 15αρη ενισχυτη μεσα στο σπιτι και για practice δεν θα εχεις προβλημα .ουτε εσυ ουτε οι γειτονες!

Δημοσ.

οι γυναικιες ποιες ειναι?χεχεχε!

παντως εγω πιστευω οτι παιζει σημαντικο ρολο το σχημα... παρολο που με την πρακτικη το συνηθιζεις..

το σχεδιο μπορει να σου αρεσει πολυ αλλα μην παρασυρθεις γτ πολλες ειναι σκουπες με ωραιο σχημα.

εδω εγω ειχα ενα δεκαρη και τα εσπαγε οταν το εβαζα τσιτα!!!!αν και στο ντιστορσιον δεν ελεγε πολλα...

Δημοσ.

Εχω την Ibanez GRG 270 (GIO) και είναι όντως αρκετά καλή κιθάρα. Το άλλαγμα χορδών όμως σε Floyd Rose bridge είναι βάσανο!

Από ενισχυτές καλά λόγια έχω ακούσει για roland cube και vox ADT (κάπως έτσι). Βγαίνουν στα 20 + 30 βατ και έχουν και αρκετά εφφέ πάνω. Οι line 6 αξίζουν από 30 watt κ πάνω.

Δημοσ.
Ριξε εκει καλυτερα φραγκα και αν δε σου φτανουν μην σκας και με 15αρη ενισχυτη μεσα στο σπιτι και για practice δεν θα εχεις προβλημα .ουτε εσυ ουτε οι γειτονες!

δεν έχω γείτονες!:devil:

Κοίτα και τίποτα στο thomann,που έχει και καλύτερες τιμές. ;)

μονο μέσω internet αυτός ε?

Εχω την Ibanez GRG 270 (GIO) και είναι όντως αρκετά καλή κιθάρα. Το άλλαγμα χορδών όμως σε Floyd Rose bridge είναι βάσανο!

τα ίδια διαβάζω και σε άλλα forums. Αρχίζω και προβληματίζομαι λίγο...

Αυτή η ibanez έχει το original floyd rose?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...