georgemarios Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Η Java ειναι γαμω τις γλωσσες με τρομερες δυνατοτητες Απλα.... εκαστος του ειδους του και καθε εργαλειο για τη δουλεια που ειναι φτιαγμενο
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Θα θεωρουσες ρεαλιστικό να γραφοταν πχ το Oblivion σε Java? Γιατί όχι; Εσένα τί σε κάνει να νομίζεις ότι δε θα ήτανε ρεαλιστικό; Όταν ξέρεις μονο C/C++ γνωρίζεις περισσότερα πράγματα απ οτι αν ξέρεις Java. Σε κάνει καλύτερο σαν προγραμματιστή. Γι αυτό την ζητάνε οι εταιριές.Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω καλά JAVA. Μάλιστα. Δηλαδή κάποιος που δε γνωρίζει καλά Java λέει ότι η C++ σε κάνει καλύτερο από τη Java.
georgemarios Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γιατί όχι; Εσένα τί σε κάνει να νομίζεις ότι δε θα ήτανε ρεαλιστικό; Γιατι ακομα δεν εχω δει καμια ΣΥΓΧΡΟΝΗ εφαρμογη μεγαλου μεγεθους σε Java, εκτος απο τιποτε JBuilder που ειναι ασηκωτος. Περιμενω ενα καλο αντιπαραδειγμα (οχι ομως πορτ παιχνιδιων του 96 ετσι?) Μάλιστα. Δηλαδή κάποιος που δε γνωρίζει καλά Java λέει ότι η C++ σε κάνει καλύτερο από τη Java. Ξεκινησα με Java πριν 10 χρονια περιπου (αρα την ξερω λιγακι, και την αγαπω). Οταν επιασα στα χερια μου την C, ειδα το ποσα κενα σε θεματα διαχερισης μνημης και οχι μονο σου αφηνει η Java, λογω της ευλογημενης/καταραμενης απλοποιησης της.
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γιατι ακομα δεν εχω δει καμια ΣΥΓΧΡΟΝΗ εφαρμογη μεγαλου μεγεθους σε Java, εκτος απο τιποτε JBuilder που ειναι ασηκωτος. Περιμενω ενα καλο αντιπαραδειγμα (οχι ομως πορτ παιχνιδιων του 96 ετσι?) Για πες μου ας πούμε ένα παράδειγμα σύγχρονης εφαρμογής; Ένα τραπεζικό σύστημα που διαχειρίζεται εκατομμύρια requests τη μέρα είναι σύγχρονο; Ή θέλεις κάτι με γραφικά; Υγ. Το δεύτερο quote δεν απευθυνότανε σε εσένα.
ippo00 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Προσωπικά είμαι φανατικός C. Αλλά κοιτάξτε τι λεεί "Java, with the current language features, will never be as fast as C++." with the current language features Τέλος πάντων προφανώς θάναι ποιό αργή, το θέμα είναι το πόσο ποιο αργή. Το άρθρο αυτό πότε γράφηκε βασικά;
georgemarios Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Για πες μου ας πούμε ένα παράδειγμα σύγχρονης εφαρμογής; Ένα τραπεζικό σύστημα που διαχειρίζεται εκατομμύρια requests τη μέρα είναι σύγχρονο; Ή θέλεις κάτι με γραφικά; Υγ. Το δεύτερο quote δεν απευθυνότανε σε εσένα. χμ, για να δουμε για παιχνιδια ειπαμε.... web browser? office application? video editor / converter? image editor? media player? υπαρχει και torrent client σε java, το azureus, το οποιο κατα κοινη ομολογια ειναι πολυ βαρυ.... τυχαιο?
unre@l Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γιατί όχι; Εσένα τί σε κάνει να νομίζεις ότι δε θα ήτανε ρεαλιστικό; Μάλιστα. Δηλαδή κάποιος που δε γνωρίζει καλά Java λέει ότι η C++ σε κάνει καλύτερο από τη Java. Καταρχάς ηρέμησε και πάρε βαθειές ανάσες. Στην συνέχεια άνοιξε κανα βιβλιο Και μετά στείλε e-mail στην blizzard και πες τους οτι suckaroun.
Γηρυόνης Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 χμ, για να δουμε για παιχνιδια ειπαμε.... web browser? office application? video editor / converter? image editor? media player? υπαρχει και torrent client σε java, το azureus, το οποιο κατα κοινη ομολογια ειναι πολυ βαρυ.... τυχαιο? Σου έχω παραθέσει δύο παιγνίδια, στο πρώτo μου μήνυμα. Από άλλες εφαρμογές σε Java εκτός του Azureus (που σε εμένα παρεμπιπτόντως μια χαρά τρέχει) ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.java2s.com/Product/Java/CatalogJava.htm Unreal, ό,τι πεις. Άλλως τε το παραδέχτηκες ότι δε σκαμπάζεις από Java.
unre@l Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γηρυόνης: Για να πετάς τέτοια μαργαριτάρια, απο εσένα μια φορά ξέρω καλύτερα χεχε! Εντάξει ρε παιδί μου.. είσαι ξέρω γω στο "Java Hellenic User Group" άλλα δέν σημαίνει ότι είσαι και σχετικός!Διάβασε 2-3 πράματα να έχεις μια ιδέα. Πάντως κατέχεις την παγκόσμια πρωτοπορία ετσι; είσαι ο πρώτος που δεν έχεις παρατηρήσει οτι το Azureus είναι βαρύ σε σχέση με άλλους torrent clients! Α ρε Java! τα καλύτερα παιδιά μας παίρνεις! 10 τέτοιους να είχε η Ελλάδα θα την πατάγαμε την Google. PS: Γιατι οι Javaκιδες είναι κομπλεξικά άτομα; Πάντα το είχα απορία!
ptomahawk Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Αν τα 80-100 mb ram που μου καταναλώνει το Azureus δεν είναι βαριά δεν ξέρω τότε τί είναι βαρύ.Τα 500 mb για torrent client;
Directx Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Αν έχεις συνηθίσει σε C/C++ είναι σχετικά δύσκολο να μεταβείς στον "αυστηρό" κόσμο της Java καθώς συνηθίζεις να κάνεις πάρα πολλές δουλείες με pointers -αυτό από την εμπειρία μου σε απλό Midlet programming για το κινητό όπου ήρθα σε επαφή με αυτή την γλώσσα. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς οι εφαρμογές Java είναι κατά την γνώμη μου βαριές, για παράδειγμα το Net-Beans IDE 6.0, το οποίο είναι, αν δεν κάνω λάθος, γραμμένο σε Java κατά την λειτουργία του γονατίζει το σύστημα, δίχως να σημαίνει ότι πρόκειται για κάποιο κακό IDE (κάθε άλλο μάλιστα). Από εκεί και πέρα, φυσικά, ο καθένας μπορεί να προτιμήσει ότι τον διευκολύνει καλύτερα -- ελπίζω κάποια στιγμή να βρω το κέφι ώστε να ασχοληθώ περισσότερο με την Java (λόγο midlet programming πάντα).
alex2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ρε παιδιά από πότε οι office εφαρμογές και τα παιχνίδια έγιναν πιο σοβαρές εφαρμογές από τα τραπεζικά συστήματα και τα ρομπότ που στέλνει η NASA στον Άρη?? Και δεν υπονοώ πως παρόμοια συστήματα δεν γίνονται και σε άλλες γλώσσες,αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Επειδή το Azureus είναι βαρύ βγάλαμε την java άχρηστη. Εντάξει όλα καλά είναι δεν λέω....και η C/C++ για desktop εφαρμογές ναι είναι καλύτερη αλλά νομίζω ότι βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος. Τώρα φίλε μου unre@l μην μπαίνεις στην διαδικασία να κρίνεις τους ανθρώπους από τα προγραμματιστικές τους προτιμήσεις.Και πάνω από όλα γιατί η διαφορά στην επιλογή γλώσσας δεν έχει να κάνει ούτε με τον κομπλεξισμό ούτε με την νοημοσύνη,αλλά περισσότερο με τα ενδιαφέροντα του καθενός και τον τομέα που θέλει να εφαρμόσει την γλώσσα. [ψιλό off topic] Και κάτι τελευταίο,το open office (το open source project της Sun) είναι γραμμένο κυρίως σε C++ παρόλο που κάποια μέρη της είναι σε Java. Η ίδια η εταιρία που αναπτύσσει την Java προφανώς αντιλαμβάνεται τα μειονεκτήματα της γλώσσας και κάθε άλλο από κομπλεξική είναι. Και το πέρασα σε επίπεδο εταιριών και όχι προγραμματιστών τώρα. Η Microsoft έχει κάνει project σε java?? Όχι αλλά τι έκανε?Έκανε την J# και την C# που η μία είναι επισήμως απομίμηση της Java και η άλλη όχι. [/ψιλό off topic] Επειδή το game programming δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μου δεν έχω άποψη περί του θέματος,απλά έκανα την παρέμβασή μου γιατί αναφερθήκατε γενικά περί γλωσσών.
Γηρυόνης Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Αν τα 80-100 mb ram που μου καταναλώνει το Azureus δεν είναι βαριά δεν ξέρω τότε τί είναι βαρύ.Τα 500 mb για torrent client; Για να καταναλώσει τόσα το Azureus πρέπει να έχεις 20 torrents να κατεβαίνουνε ταυτοχρόνως. Συνήθως καταναλώνει λιγότερο. Πολύ λιγότερο από άλλες μη Java εφαρμογές. Ο Firefox ή ο Safari για παράδειγμα καταναλώνουνε διπλάσια μνήμη. Τώρα αν συγκρίνεις Azureus και μTorrent οκ, αλλά σκέψου πόσα plugins και επιλογές έχει το Azureus και πόσα το μTorrent. Γενικώς όταν κάνουμε σύγκριση καλό είναι να συγκρίνουμε ίδια πράγματα.
Γηρυόνης Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Από εκεί και πέρα, δυστυχώς οι εφαρμογές Java είναι κατά την γνώμη μου βαριές, για παράδειγμα το Net-Beans IDE 6.0, το οποίο είναι, αν δεν κάνω λάθος, γραμμένο σε Java κατά την λειτουργία του γονατίζει το σύστημα, δίχως να σημαίνει ότι πρόκειται για κάποιο κακό IDE (κάθε άλλο μάλιστα). Έτσι από περιέργεια πόση μνήμη έχεις; Γιατί εγώ με 2GB τρέχω Azureus, NetBeans, WebLogic, Safari, Squirrel, κάποια άλλα util προγραμματάκια και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κολλήματα.
Siroko Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Βασικα απο την μικρη εμπειρια που εχω στο θεμα εχω καταλαβει πως η καθε μια ειναι για τον τομεα της. Οπως δεν μπορεις να εχεις μεταφερσημοτητα αμεση σε C/C++ (καταλαβαινετε τι εννοω) δεν μπορεις να εχεις ταχυτητα στην Java (λογο προεπεξεργαστη). Αν θες να κανεις μια εφαρμογη ελαφρια να τρεχει "παντου" θα πας σε Java. Αν θες κατι ποιο απαιτητικο θα πας σε C++. Εχετε δει ποτε παιχνιδια να τρεχουν σε ολα τα μηχανηματα, compilarismena για το αναλογο μηχανημα. Εχετε δει ποτε εφαρμογη "διαδικτυου" σε C++. Το καθενα νομιζω ειναι για την αναλογη χρηση, αλλιως δεν θα εφτιαχναν ολοκληρες γλωσσες αν τους καλυπτε ηδη υπαρχουσα. Φιλικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.