Προς το περιεχόμενο

E-Banking Εθνικής

Dreamina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ανοίξει ήδη ένα θέμα ebanking Eurobank και δεν ήθελα να χαλάσω το post.

Έχω λογαριασμό μισθοδοσίας στην Εθνική και τώρα τελευταία έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά να κάνω αίτηση για ebanking. Στην Εθνική σου δίνουν και ένα μικρό ηλεκτρονικό πραγματάκι (ξεχνάω το όνομα) που κάθε φορά που είναι να μπεις πατάς και σου δίνει άλλο κωδικό.

Είναι ασφαλές το ebanking της Εθνικής ;

Όποιος χρησιμοποιεί ας πει την εμπειρία του. :-)

Δημοσ.

Το χρησιμοποιώ 3 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα με το μηχανάκι που σου δίνουν (αντί για τη λίστα ΤΑΝ που είχαν παλιά) είναι ακόμα πιο ασφαλές.

Πάντως κατά τη γνώμη μου να το κάνεις. Θα σου λύσει τα χέρια από πολλές πληρωμές (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τηλεφωνία κτλ) που χωρίς αυτό θα έπρεπε να κάθεσαι αρκετή ώρα στην ουρά!

Δημοσ.

Καλά ε; πάνω στην ώρα άνοιξε αυτό το thread. Θέλω κ γω να ρωτήσω κάτι. άνοιξα λογαριασμό στην άλφα. Είναι εξίσου ασφαλές όλες αυτές να γίνονται μέσω ίντερνετ αλλά από το κινητό;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τα internet banking της Εθνικής και της Eurobank εδώ και περίπου 8 μήνες.

Με τις όποιες διαφορές τους(η NBG έχει το e-code ενώ η EFG λειτουργεί σε άλλη λογική)θα έλεγα πως μέχρι στιγμής μου έχουν δώσει την αίσθηση απόλυτης ασφάλειας.

Ααυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι τα διάφορα email για phising που φτάνουν επ ονόματι τους.

Μου έχει τύχει και στις δύο.

Ποτέ δεν θα σας στείλουν email ζητώντας στοιχεία ,ακόμη και αν ποτέ απαντήσουνσε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ερώτημά σας η απάντηση θα έχει πιστοποίηση και δεν θα έχει στοιχέια σας.

Γενικώς έχουν αρκετές ασφαλιστικές δικλίδες αλλά δεν πάυει να θέλει προσοχή.

Δημοσ.

Το σκέφτομαι και εγώ εδώ και καιρό και είμαι ανάμεσα σε Εθνική και AlphaBank.

Κάθε εμπειρία που γράφετε εδώ θα είναι χρήσιμη...

Δημοσ.

Ωραία θα περάσω μια βόλτα από Εθνική αύριο.

Το μόνο μείον που έχουν σε όσα υποκαταστήματα έχω πάει είναι η χάλια εξυπηρέτηση τους (ντάξει άσχετο αυτό με το ebanking), ελπίζω αύριο να ξεμπερδέψω γρήγορα ;)

Δημοσ.
Το σκέφτομαι και εγώ εδώ και καιρό και είμαι ανάμεσα σε Εθνική και AlphaBank.

Κάθε εμπειρία που γράφετε εδώ θα είναι χρήσιμη...

Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια Alpha Bank, και πρόσφατα Eθνική(επίσης ATEBANK, EUROBANK, Πειραιώς). Πιστεύω η Alpha Bank είναι πολύ καλύτερη από την Εθνική. Και φυσικά αν μάθεις να χρησιμοποιείς web banking για πληρωμές λογαριασμών, θα απορείς πως τόσο καιρό περίμενες στις ουρές ενώ μπορείς να το τακτοποιήσεις το θέμα από το σπίτι σου μέσα σε 2 λεπτά.

Δημοσ.

Μακριά απο εθνική, καθώς το user interface είναι χάλια όπως και οι δυνατότητες (π.χ. δεν μπορείς να δείς το πόσα χρωστάς σε πιστωτική κτλ...)

Ασφαλές είναι απόλυτα αλλά.... πολύ άσχημα φτιαγμένο

Δημοσ.

Αφού έχει ήδη λογαριασμό σε Εθνική λογω μισθοδοσίας,

(και αν υποθεσουμε οτι ΔΕΝ εχει σε Αλφα),

ας χρησιμοποιήσει το ebanking της Εθνικής και αν κατι δε σ αρεσει, ανοιξε αλλου λογαριασμο και πάρε και απο άλλη τραπεζα.

απλα ,στη 2η περιπτωση, θα εχεις την αγγαρεια καθε μηνα να βγαζεις απο το ΑΤΜ της Εθνικης και να τα βαζεις σε οποια εχεις webbanking.

(γινονται και ηλεκτρονικα οι μεταφορές, αλλα παιρνουν προμηθεια)

Εγώ χρησιμοποιώ Αλφα, και πληρώνω με αυτη : ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, , Forthnet, kai μεχρι που τον έκοψα.. ΟΤΕ.

και γενικά, οποιονδήποτε έχεις να πληρώσεις (πχ μια ασφαλιστική, να κλεισεις ενα δωμάτιο, κλπ),

απλά σου δινει τον αρ.λογαρ. του και του τα μεταφέρεις δωρεάν στην ίδια τράπεζα, (ή με μια προμήθεια σε μια άλλη).

Καλες κριτικες εχω ακουσει και για Πειραιως/winbank.

Σε θεματα ευχρηστίας λέμε πάντα. Για θεμα ασφαλείας, όλες ειναι σε αρκετά καλό επίπεδο, αλλα εχεις και εσυ σαν χρήστης ευθύνες για την ασφάλειά σου.

δηλ, όπως κάνεις τις συναλλαγές σου με το ΑΤΜ, και εισαι υπευθυνος για το ΠΙΝ σου, έτσι και με το webbanking.

Αν έχεις μεσα στο πορτοφόλι σου, την κάρτα σου και ενα χαρτάκι με το πιν, και επιπλέον δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις αν χάσεις την κάρτα (να πάρεις τηλέφωνο για ακύρωση), ε...

τότε δεν φταίει καμια τράπεζα αν σε ξαφρίσουν.

μαλιστα, ενω στη συναλλαγή με το ΑΤΜ υπάρχουν 2 "κλειδιά" για να γινει η συναλλαγή (η κάρτα , και το πιν),

στο webbanking (για τις περισσότερες τράπεζες) απαιτούνται 3 : το username, το password, και ο κωδικός μίας χρήσεως που δίνει το "μηχανάκι".

Η βασική προστασία σου ειναι να μην έχεις χαρτάκι (ή αρχείο στον υπολογιστή) με γραμμένα τα username και pasword σου.

ή να μην το έχεις κοντά στο pc, ή να μην τα έχεις και τα 2 στο ίδιο χαρτάκι/αρχείο.

το να απομνημονεύσεις τουλάχιστον το ένα, δεν ειναι τόσο δύσκολο.

και φυσικά (αν υπάρχουν καπου σημειωμένοι οι κωδικοί), να μην φυλας εκει κοντά και το μηχανάκι.

δηλαδή, να αποκλείσεις την περίπτωση να σου κλαπούν και τα 3 μαζί.

Αν χάσεις μονο το "μηχανάκι" των κωδικών, δεν κινδυνεύεις (απλά πρεπει να ξαναπληρώσεις το νέο που θα ζητήσεις).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...