Προς το περιεχόμενο

Κρίση στα DVD κλαμπ λόγω Ίντερνετ

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 353
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εάν με πλήρωναν 1 ευρώ για κάθε ταινία που θα νοίκιαζα (μαζί και τη βενζίνη για τα πηγαινέλα στο video club), αν μου εξασφάλιζαν και θέση πάρκινγκ ακριβώς έξω από το μαγαζί, αποκλειστικότητα σε καινούριες ταινίες και παιχνίδια...

... και πάλι θα το σκεφτόμουν πάααααααααρα πολύ για να τρέχω μέχρι το video club. Πιο γρήγορα κατεβαίνει ένα 700άρι divx από το Δίκτυο, παρά το σούρτα φέρτα.

Ας φτιάξουν online video club που θα παίζουν με streaming ταινίες on demand.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα νοίκιαζα, ίσως όχι όλες, αλλά κάποιες σίγουρα γιατί σε ορισμένες ταινίες με ενδιαφέρουν πολύ τα extras (όταν βέβαια τα DVD club δεν "ξεχνάνε" ότι με την ενοικίαση δικαιούμαι και το δεύτερο δισκάκι, και δεν με νοιάζει καθόλου αν ο βιντεοκλαμπάς δεν έχει προμηθευτεί διπλές θήκες...). Ειδικά όταν κάποια αυτόματα έβα φεγγάρι είχαν 1Ε για 6 ώρες ήταν πολύ καλά. Και φθηνά ήταν, και πιό πιθανό να βρεις την ταινία.

Εάν με πλήρωναν 1 ευρώ για κάθε ταινία που θα νοίκιαζα (μαζί και τη βενζίνη για τα πηγαινέλα στο video club), αν μου εξασφάλιζαν και θέση πάρκινγκ ακριβώς έξω από το μαγαζί, αποκλειστικότητα σε καινούριες ταινίες και παιχνίδια...

... και πάλι θα το σκεφτόμουν πάααααααααρα πολύ για να τρέχω μέχρι το video club. Πιο γρήγορα κατεβαίνει ένα 700άρι divx από το Δίκτυο, παρά το σούρτα φέρτα.

Ας φτιάξουν online video club που θα παίζουν με streaming ταινίες on demand.

πες τα χρυσοστομε γιατι εδω και 5 σελιδες λεμε οτι φταιει η ακριβεια

ή οτι βρωμανε τα ποδια του μαγαζατορα κλπ

Αγορασα ολοκαινουργια και αυθεντικοτατη την ταινια silent hill (διπλο dvd) προς 7.99 τον ιδιο καιρο οπου η ενοικιαση της κοστιζε μεσο ορο 1.50 / 2.50?.

Την ταινια δεν την πηρα προσφορα, απλα τοσο κοστιζουν οι απλες εκδοσεις μιας ταινιας. απο 8 ως 13?

Αν δεν φταιει και η ακριβεια, ποιος φταιει;

Ακους εκει εξιακοσιες τοσες δραχμες για μια ενοικιαση πλεον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
πες τα χρυσοστομε γιατι εδω και 5 σελιδες λεμε οτι φταιει η ακριβεια

ή οτι βρωμανε τα ποδια του μαγαζατορα κλπ

Η ακρίβεια βοήθησε να γίνει η αρχή, αφού έγινε η αρχή.... και 1 ευρώ να τη δίνανε (που δεν υπήρχε ποτέ τέτοια περίπτωση τώρα αλλά λέμε....).

Τώρα το λοπού.

Επίσης το να αγοράζεται μια ταινία (από βίντεο κλαμπ) με προορισμό να ενοικιασθεί στην τιμή που θα την αγόραζε και κάποιος απλά για να τη δεί σπίτι του, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό μια ταινία κοστίζει για ένα βίντεο κλάμπ, πολύ περισσότερο απόσο κοστίζει για έναν απλό πολίτη.

Δίνει δηλαδή το βίντεο κλάμπ 30-40 ευρώ για να αγοράσει μια ταινία και μέσα σε 12-16 ενοικιάσεις, έχει αποσβέσει την αξία της και από εκεί αρχίζει το καθαρό κέρδος, που μιλάνε και από πάνω.... αλλά φαίνεται δεν ήξεραν ότι κάποια στιγμή τα ωραία (γι'αυτούς βέβαια ) πράγματα τελειώνουν όπως είχε γίνει και επι εποχής βιντεοκασσέτας, γιατί γυρνάει ο τρόχός, γ..... και ο φτωχός.

Επεξ/σία από gtsamour

Επίσης το να αγοράζεται μια ταινία (από βίντεο κλαμπ) με προορισμό να ενοικιασθεί στην τιμή που θα την αγόραζε και κάποιος απλά για να τη δεί σπίτι του, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό μια ταινία κοστίζει για ένα βίντεο κλάμπ, πολύ περισσότερο απόσο κοστίζει για έναν απλό πολίτη.

Δίνει δηλαδή το βίντεο κλάμπ 30-40 ευρώ για να αγοράσει μια ταινία και μέσα σε 12-16 ενοικιάσεις, έχει αποσβέσει την αξία της και από εκεί αρχίζει το καθαρό κέρδος, που μιλάνε και από πάνω.... αλλά φαίνεται δεν ήξεραν ότι κάποια στιγμή τα ωραία (γι'αυτούς βέβαια ) πράγματα τελειώνουν όπως είχε γίνει και επι εποχής βιντεοκασσέτας, γιατί γυρνάει ο τρόχός, γ..... και ο φτωχός.

Εδώ στην Κόρινθο έχω δει να νοικιάζουν μέχρι και ταινίες από το περιοδικό Σινεμά...

Εδώ στην Κόρινθο έχω δει να νοικιάζουν μέχρι και ταινίες από το περιοδικό Σινεμά...

Μόνο στην Κόρινθο? Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε πασίγνωστη αλυσίδα DVDclub, χωρίς τσίπα και προφανώς χωρίς φόβο...

μολις γυρισα απο κατι ψωνια κ μια βολτα στη Νικαια στον ξαδερφο μου κ παρατηρησα το εξης: στο δρομο απο το σπιτι μου ως το σουπερ μαρκετ ειναι ενα dvd-club 24h/7w με μηχανημα ATM.. δεν ειναι, ηταν!! επισης ειχα παρατηρησει οτι εκει κοντα υπαρχουν κ αλλα.. πηγα λοιπον στον ξαδερφο μου κ του πα το γεγονος κ συμφωνησε. ετσι το ποδαρωσαμε ολιγον τι κ ψαξαμε οσα ξεραμε. oλα εκτος ενος ειχαν κλεισει. θα μου πεις τοσο βλακες ειστε? οχι δεν ειμαστε, γιατι μπορει αυτο το "εκλεισαν πολλα Video Club" να ειναι αυτης της φυσεως. κ η γιαγια μου το ξερει οτι αυτα κλεινουν καθε μερα. μηπως ετυχε να κλεισουν ολα μαζι? για πειτε μου, παρατηρησατε κατι τετοιο? η απλα ειναι :devil: συμπτωση στην περιοχη μου?

Αυτό ακριβώς δεν είχε γίνει πάλι στις αρχές της δεκαετίας του 90? Μήπως υπήρχε γρήγορο internet τότε? Όχι, οπότε τι έφταιξε?

Έφταιξε το ότι είχε ανοίξει ένα video club ανά 100 μέτρα με αποτέλεσμα σε μια μικρή κάμψη της κίνησης, να αρχίσουν να κλείνουν σωρηδών το ένα πίσω απ'το άλλο. Μόνο λίγα κρατήθηκαν ζωντανά τότε, δύο στην περιοχή μου τα οποία λειτουργούν μέχρι και σήμερα και το ένα μάλιστα εξ αυτών από συνοικιακό έχει μεταμορφωθεί σε τριόροφο video club που πουλάει και αφίσες, action figures από ταινίες κλπ.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Μετά την ακμή έρχεται η παρακμή και αυτό συμβαίνει πάντοτε και παντού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως τα λες ακριβως gtsamour! Αφου ανοιξαν μαγαζι πάνω σε αμφίβολο εμπόρευμα δεν τους φταιει κανενας. Ας ανοιγαν φαρμακείο απέναντι απο ΙΚΑ που εχει σίγουρη πελατεία. :P

Ετσι κι αλλιως οι τιμες τους πανω/κατω ιδιες ειναι πλεον.. :lol:

Επεξ/σία από pigeon
smilies :)

Η ακρίβεια βοήθησε να γίνει η αρχή, αφού έγινε η αρχή.... και 1 ευρώ να τη δίνανε (που δεν υπήρχε ποτέ τέτοια περίπτωση τώρα αλλά λέμε....).

Κι όμως! Εγώ 1 (ένα) ευρώ τις νοικιάζω. Απλά τις επιστρέφω την ίδια μέρα πριν τις 21:00 :-D:-D

Έχει πλάκα να νοικιάζεις 5-6 ταινείες στις 17:00 και να τις γυρνάς στις 19:30 :lol::lol:

Και όχι τίποτα άλλο. Αλλά τους συμφέρει κι αυτούς να νοικιάζουν την ίδια ταινεία δύο φορές την ίδια μέρα. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...